Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דירה שכורה עם תקרה גבוהה (חלל כפול) בסלון. המזגן (מיני מרכזי) מחמם אבל כל החום עולה למעלה, כך שקרוב לתקרה חום אימים ולמטה קריר. אין אפשרות לכוון את התריס למטה (תריס קבוע).

מחפשים אלטרנטיבה לחימום הסלון, שתתן מענה גם לחימום נקודתי (למשל כשיושבים על הספה) וגם לחימום של חלל יותר גדול, למשל של המטבח.

מניח שרדיאטור לא ייתן מענה במקרה הזה (גם לוקח זמן להתחמם וגם מתאים יותר לחימום נקודתי), כך שההתלבטות העיקרית הין בין מפזר חום לבין מקרן חום.

המלצות או הצעות מניסיון אישי?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם יש אפשרות - תתקין מאוורר תקרה ובחורף תפעיל אותו בכיוון ההפוך, כך שיזרים אוויר למטה.

לגבי המטבח - תתחילו לאפות יותר ....

פורסם (נערך)

יש רדיאטורים עם מפזר חום בנוי בתוכם, מה שנותן לך שילוב היתרונות (והחסרונות) של שניהם

מקרן חום, או תנור ספירלה (בסופו של דבר מדובר בעיצובים שונים עם אותו עקרון) הוא, לדעתי, מכשיר איום - מחמם מאד את האובייקט וכמעט שלא את הסביבה. שם כמה דקות מול המקרן ותרגיש כמו הואגיו של טרנספורטר, אבל החדר ישאר קר.

דרך אגב - איפה אתה גר?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 29.11.2020 בשעה 20:46, dani666 כתב:

אם יש אפשרות - תתקין מאוורר תקרה ובחורף תפעיל אותו בכיוון ההפוך, כך שיזרים אוויר למטה.

לגבי המטבח - תתחילו לאפות יותר ....

התקרה גבוהה (כ-5-6 מטר) אז אני בספק שזה יעזור, מה גם שההתקנה הופכת למסובכת בגלל הגובה.

לגבי האפייה - זה לא טוב לפיגורה  ;)

בתאריך 29.11.2020 בשעה 20:47, sperial כתב:

יש רדיאטורים עם מפזר חום בנוי בתוכם, מה שנותן לך שילוב היתרונות (והחסרונות) של שניהם

מקרן חום, או תנור ספירלה (בסופו של דבר מדובר בעיצובים שונים עם אותו עקרון) הוא, לדעתי, מכשיר איום - מחמם מאד את האובייקט וכמעט שלא את הסביבה. שם כמה דקות מול המקרן ותרגיש כמו הואגיו של טרנספורטר, אבל החדר ישאר קר.

דרך אגב - איפה אתה גר?

על רדיאטור עם מפזר חום לא שמעתי. יש לך דוגמה?

לגבי המקרן - ברגע שאפשר לסובב אותו אז אני מניח שזה פותר (חלקית) את הבעיה, אבל בגלל סוג החימום הוא כנראה יהיה פחות יעיל ממפזר חום בחימום חלל גדול?

גר באזור השרון, כלומר לא מדובר בטמפרטורות קיצוניות, אבל בחורף עדיין צריך חימום בלילה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
בתאריך 29.11.2020 בשעה 19:36, gadik6 כתב:

המלצות או הצעות מניסיון אישי?

שטח הסלון ?

גיל הדירה\בית ?

באיזה גובה מותקנים התריסים של המיני מרכזי ? (תמונות ללא פרטים מזהים או שירטוט - יעזרו)

הפתרון - לדעתי - צריך להיות אילתור על התריסים הקיימים (התקנה מאולתרת של משהו מחומר פשוט כמו עץ קרטון או פלסטיק) על מנת להסיט את האויר החם לכיוון ה...הרצפה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכל מקרה האויר החם יעלה. הדאלה היא האם התליח לרכז אותו לידך בדרך.

רדיאטור עם מפזר חום מובנה היה לי לפני הרבה שנים. מאז עברתי למיזוג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קח בחשבון שיש מזגנים שלא יעבדו בטמפרטורות נמוכות מ -8  ומטה. למרות שיש אומנם מזגנים שכן

יהיו אפקטיביים/מתאימים לעבוד גם במינוס 8 מעלות  - אבל תפוקת החימום שלהם יורדת משמעותית. 

פורסם
לפני 13 שעות, gadik6 כתב:

על רדיאטור עם מפזר חום לא שמעתי. יש לך דוגמה?

זה "רדיאטור" ללא שמן, למעשה קונווקטור. 

יש ל morphy Richards כזה, הם יחסית יקרים (700-800 שקל). 

יש לי נסיון מאוד טוב (אבל של לילה אחד) עם אחד כזה (טרמוסטט דיגיטלי, חימום מאוד מהיר וגם נעים להבדיל ממזגן, לא שוקל כמעט וקל להזיז אותו מחדר לחדר) 

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם (נערך)

יודע מה? יתכן שאכן היה קונבקטור. זה היה לפני הרבה שנים, ואולי הזכרון לא מדוייק. 

מכל מקום, מה שאני זוכר הוא רדיאטור נייד שבצידו היה מפזר חום קטן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

גם לי היה פעם רדיאטור שהיה בצידו מפזר חום קטן.

אבל זה היה מפזר חום נפרד. עם גוף חימום עצמאי שפשוט מורכב על הרדיאטור 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

אני משתמש בסלון גדול בתנור הזה :

https://www.payngo.co.il/air-conditioning-all/winter/heaters/202087.html

להפתעתי הוא ממש מחמם את החלל (תקרות רגילות אבל שטח גדול, סביבות 40 מ"ר), מן הסתם כשקר ממש אז מעדיפים להתקרב אליו, אבל הוא לא נקודתי כמו המקרנים.

הוא מאד זול - אז שווה לנסות לדעתי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

חום עובר בשלוש דרכים - קרינה, הולכה והסעה. הולכה לא רלוונטית לעניין.

הסעה (דרך חימום האויר) לא יעילה במקרה של תקרה גבוהה כי האויר החם עולה למעלה. 

במקרה שלך אפשר או לחמם את כל חלל האויר (הרבה אנרגיה) ולערבל את האויר (שהאויר החם לא יתרכז צמוד לתקרה) או לחמם באמצעות קרינה (לא להבהל) קרינת אינפרא אדום שנעה ב"אלומת אור" - תנורי קוורץ, אינפרא, מקרני חום למיניהם. אבל שיטת חימום זו מתאימה לחימום נקודתי של היושב מולם.

לדוגמה:

https://www.payngo.co.il/241030.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping-ssc&gclid=CjwKCAiA8Jf-BRB-EiwAWDtEGrAeUGOyd-XpBnlKswSkpU0ZcqKBDzJmhZ_X5a-P8H1YATMw6cnTIhoCT40QAvD_BwE

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
לפני 16 שעות, gadik6 כתב:

התקרה גבוהה (כ-5-6 מטר) אז אני בספק שזה יעזור, מה גם שההתקנה הופכת למסובכת בגלל הגובה.

יעזור אם יופעל בעוצמה מספקת. לגבי התקנה, מסובך אבל לא היסטרי בהינתן הציוד המתאים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...