Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אני חושש לקנות אוטו משומש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אפשר לשלב בין תחביב לשימושיות בלי לפגוע באחרונה זה הכי טוב שיש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 308
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

זאת בדיוק הבעיה שלי עם זה.

אוטו, לא משנה כמה אתה אוהב אותו, ואיזה תכונות אנושיות אתה חושב שיש לו, הוא עדיין מכונה.

מכונה נועדה לשרת את האדם.

לא להיפך.

אין לי ויכוח איתך.

יש כאלה שמשתמשים במכונה שנקראת טלוויזיה למלא את שעות הפנאי שלהם.

לי אין טלוויזיה. 

אני אוהב לשפץ מכוניות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

amosbmw

תמשיך בכיף שלך אם זה גורם לך לסיפוק. רכב צריך לשרת אותך באותה מידה שאתה צריך לשרת אותו

אם זה מכנית, שיפוצים ומראה חיצוני. 

פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

זאת בדיוק הבעיה שלי עם זה.

אוטו, לא משנה כמה אתה אוהב אותו, ואיזה תכונות אנושיות אתה חושב שיש לו, הוא עדיין מכונה.

מכונה נועדה לשרת את האדם.

לא להיפך.

נכון אבל כל מכונה צריכה גם השקעה כדי לשרת אותך.

יש מקומות שההשקעה הזו היא חלק מהשירות (תחביב).

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני עם הגישה המשולבת של "אני צריך לשרת את הרכב כדי שהוא יוכל לשרת אותי". 

שזה, בעיני, כן לטפל לפי הספר בחלפים איכותיים ולא בזבלה, להחליף צמיגים לסוג טוב ולא סיני "אפילו שזה רכב קטן/ ישן/ רכב שני", להשתדל שייראה טוב ונקי, בעיקר מבפנים אבל גם מבחוץ, ומאידך לא ללקק אותו כל היום, לא להתרגש יותר מידי משפשוף או שריטה פה ושם והכי חשוב- ההבנה שרכב הוא מוצר צריכה שרכישתו ואחזקתו עולות כסף, והוא לא השקעה. 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 28 דקות, שביט כתב:

אני עם הגישה המשולבת

אתה יותר מידי שפוי ונורמלי לשירשור הזה :-)

• מצחיק 1

פורסם

זו בדיוק הגישה שלי גם כן.

אני נוסע במאזדה 3 2005 שהצבע שלה מתקלף אך כלל לא מוטרד מכך.

מטפל בכל תקלה שקורית ומשתדל בחלקים טובים.

אך האמת היא שבגלל גיל הרכב אני יותר מוכן לשמוע על חלקים תחליפיים .

דבר זה הסתבר כלא נכון במשולשים

פורסם

@שביט שכחת פרט אחד ברשימה - שלרכב אורך חיים מוגבל, שמעבר לו הוא לא יתפקד או יצריך השקעות מוגזמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 30.10.2020 בשעה 23:27, vadim6385 כתב:

אם רכב חדש צורך שמן, זה ועוד איך תעודת עניות ליצרן.

ואם הוא ככה בגלל המבנה שלו, אז לא קונים רכב כזה. ואם ככה זה בגלל שיש לו טורבו, אז לא קונים רכב עם טורבו, אלא אם זה רכב ספורט או משהו.

כמו שאני רואה את זה, רכב חדש אמור לתת לי שקט ל200 אלף ק"מ לפחות בתחזוקה מינימלית, בלי לבדוק שמן כל יומיים (הידעת שיש היום רכבים בלי מדיד שמן?), ובלי ללקק לו את האגזוז כדי שיועיל בטובו להניע. וכן, אם אני ממהר, אני אתן גז ברמזור, והרכב צריך לעמוד בזה בלי להתפרק.

אעיד מניסיוני בתחום האופנועים, אופנוע חדש ברישוי אפור (רישוי תחרותי) לא מקבל אחריות, אפילו לא לדקה. עד הדלת. 

כפועל יוצא מאופי השימוש הצפוי לו. 

ולכן, רכב פשוט לאדם הפשוט, יש לו אחריות, כי השימוש בו הוא סביר, ולא אמור להגרם לו נזק כלשהו.

פורסם
לפני שעתיים, שביט כתב:

אני עם הגישה המשולבת של "אני צריך לשרת את הרכב כדי שהוא יוכל לשרת אותי". 

שזה, בעיני, כן לטפל לפי הספר בחלפים איכותיים ולא בזבלה, להחליף צמיגים לסוג טוב ולא סיני "אפילו שזה רכב קטן/ ישן/ רכב שני", להשתדל שייראה טוב ונקי, בעיקר מבפנים אבל גם מבחוץ, ומאידך לא ללקק אותו כל היום, לא להתרגש יותר מידי משפשוף או שריטה פה ושם והכי חשוב- ההבנה שרכב הוא מוצר צריכה שרכישתו ואחזקתו עולות כסף, והוא לא השקעה. 

זאת בדיוק הגישה שלי.

כן צריך להשקיע עבודה כדי שהמכונה תעבוד בשבילך, אבל לא לעשות מזה פולחן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני אכלתי אותה עם 2 רכבים יד שניה שגבו ממני לא מעט כספי תיקונים, שני הרכבים שומרו וטופלו על ידי באהבה גדולה ועברו יישור קו, מה שנותר לי להרגיש זה לא להתקרב לחברות מסוימות כיד שניה או לרכבים ישנים מאוד כי אין מה לעשות הבלאי טבעי.

הבעיה בשוק המשומש היא שלרוב המקרים הבעלים הקודמים פשוט לא משקיעים ברכבים, מותחים טיפולים, חלפים זולים ולא איכותיים, שימוש במי ברז במקום נוזל קירור יעודי ועוד.

אולי המזל שלי שנפלתי על כאלו, אולי לא..אבל המצב קצת ייאש אותי לכן קניתי רכב חדש ושכחתי מתקלות ל 3-4 שנים כמעט.

מצד שני אולי זה התחבא לי בתת מודע והיה תירוץ לקנות רכב שהוא גם יספק תחביב סמי-ספורטיבי

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם
בתאריך 31.10.2020 בשעה 18:47, Buki כתב:

וואו, קראת רק את המשפט הראשון בהודעה והתייחסת אליו כאילו הוא מסכם את כל התוכן...

תתפלא לשמוע שקראתי הכל, פשוט לא חידשת שום דבר בשאר הפסקאות, רק הוספת ערימה של מקרי שימוש סבירים לחלוטין לכל רכב וגרמת להם להשמע כמו סוף העולם. מכל מה שכתבת, טיפולים לא בזמן והתעלמות מנורות "בדוק מנוע" הם אולי הדברים היחידים שבאמת קריטיים (יכול להיות שיש עוד כמה). כן, רכב משומש לרוב לא מטופל בפדנטיות, בגלל זה אתה משלם עליו פחות מעל רכב חדש, הרבה הרבה פחות.

פורסם
הם אולי הדברים היחידים שבאמת קריטיים
עוד דברים שלדעתי קריטיים זה כשהנהג לא מבצע "טיפולי נהג" זאת אומרת בדיקת נוזלים פעם בחודש/1000 ק"מ, כשמוזגים לרכב כל מיני זבל במקום נוזלים יעודיים, כשמתקינים חלקים דרעק ואחרי זה מתפלאים למה זה רועד/רועש/לא נוסע כמו פעם...

אבל אתה צודק, כשנותנים גז במנוע קר זה באמת לא כזה קריטי והרבה פחות משמעותי מהנ"ל. 

• אהבתי 1

פורסם

בודדים האנשים שעושים בדיקת שמן על דעת עצמם, ורבים אפילו לא יודעים איך לעשות את זה. לא עשיתי איזה סקר או משהו, אבל אני אישית לא מכיר בן אדם בודד אחד שעושה את זה, לא חברים, לא מכרים, לא קרובי משפחה. זה שגעון של חברי פורום פה וחובבי רכב בדם, לא של כלל האוכלוסיה.

פורסם
בודדים האנשים שעושים בדיקת שמן על דעת עצמם
יפה, בדיוק זה מה שרציתי לעלות בשירשור. 

זה מצב לא תקין, זה משהו שכל בעל רכב אמור לדעת לבצע ולבצע. 
מלמדים את זה בתאוריה לרישין נהיגה, זה רשום בספר רכב בפרק טיפולי נהג, גם מי שמוציא רישיון נהיגה צבאי מלמדים אותו לעשות את זה. 

זה שלא מצבעים - לא טוב. 

על זה השירשור. 

• תוכן חדש...