Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורום הנכבדים.

כבר שנים שאני מסתכל על התחום מהצד וממש רוצה להיכנס אליו אך 'מפחד' לעשות את הצעד, בעיקר בשל חוסר הודאות בתחום.

עד עכשיו העדפתי ללכת על בטוח ולקנות רכב חדש מחברה, אבל ככל שהזמן עבור אני מבין שלא חשוב כמה נוצץ וחדיש הרכב- התשוקה לרכבים הישנים לא עוברת.

אז קודם כל בהבנה שהשוק רחב וישנם אפשרויות רבות בהתאם לצורך, אשמח לרשום את הפרטים שאני צריך מבחינתי מרכב כזה, ומה אני מוכן לתת מבחינת זמן והשקעה, ואשמח לשמוע תגובות של המנוסים יותר פה והמלצות לגבי הרכב/ המודל.

אז מבחינת הרכב- אני פחות מתחבר לרכבים גדולים כמו הסירות של קאדיאלק,

אני מחפש רכב יחסית קטן, בהעדפה לדו מושבי, עם גג נפתח. יותר משהו בסגנון של אלפא ספיידר/ קורבט 62/ מרצדס SL למיניהן וכו'..

אני לא מחפש להיות אספן ולכן פחות חשוב לי שכל החלקים יהיו מקוריים ושהרכב לא יהיה משופץ, אני מחפש רכב אחד שאוהב ואשקיע בו עם השנים, ואפילו מעדיף רכב משופץ שדורש פחות "התעסקות" במובן הזה.

מבחינת הזמן שיש לי להשקעה- אני יכול לראות את עצמי משקיע בטיפול הרכב מספר שעות בשבוע+ טיפול חודשי אך אני לא מחפש רכב שישעבד אותי באופן יומיומי.

השימוש ברכב גם אינו צריך להיות לנסיעות שעולות על 30 ק"מ ולא באופן יומיומי כמובן.

מבחינה תקציבית- עד 150 אלף ש"ח 

בנוסף אשמח לדעת האם יש מקום מסוים שמומלץ לרכוש ממנו רכבים כאלה, נתקלתי כבר באינטרנט בקבוצות יבוא אבל אני לא באמת יודע איך לאמת את אמינותם ובכללי מעדיף לרכוש רכב שכבר נמצא בארץ וניתן לבדיקה פיזית בטרם הרכישה (אלא אם תסבירו לי שיש חברות אמינות שאחראיות לתהליך היבוא).

במהלך חיפושיי נתקלתי כבר באלפא ספיידר מודל 87 שעברה 50 אלף מייל, תהייתי אם מישהו יוכל לשפוך לי קצת מידע על הדגם הזה, כמה טיפול רכב כזה במצב טוב דורש ועד כמה הוא אמין, שכן אין לי כוונה לקנות רכב שיעמוד חצי שנה בחנייה בגלל תקלה במנוע שאין לה מענה.

מקווה שנגעתי בכל הדגשים הרלוונטים, מקווה לתשובות ענייניות והמלצות בעבור רכבים שיתאימו לי- כמו שאמרתי אני מכוון לקלאס מסוים אבל לא נעול על שום דגם. 

עריכה אחרונה על ידי Tamagotchi
פורסם

תראה , תשובה קצרה זאת לא תהיה , 

דבר ראשון , הכי חשוב שאתה מתחבר לרכב , כלומר שאתה מסתכל עליו ומחייך. 

כי רכב ישן יהיה עם תקלות , ודורש מעט התעסקות. ורק אהבה לדגם תאפשר לך לעבור את המכשולים הללו ולא להשבר. 

בקשר לדברים נוספים הייתי ממליץ לך להגיע לאחד מהמפגשים השבועיים של רכבי האספנות , (מועדון החמש או מועדונים אחרים )

אם תגיד מהיכן אתה בארץ , אוכל להפנות אותך למפגש הקרוב למקום מגוריך. 

שם תוכל לשאול , לשמוע על רכבים למכירה ולשמוע רשמים מיד ראשונה מהרבה אנשים. 

• רעיון טוב! 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)

לפני 7 דקות, YaronNahum כתב:

תראה , תשובה קצרה זאת לא תהיה , 

דבר ראשון , הכי חשוב שאתה מתחבר לרכב , כלומר שאתה מסתכל עליו ומחייך. 

כי רכב ישן יהיה עם תקלות , ודורש מעט התעסקות. ורק אהבה לדגם תאפשר לך לעבור את המכשולים הללו ולא להשבר. 

בקשר לדברים נוספים הייתי ממליץ לך להגיע לאחד מהמפגשים השבועיים של רכבי האספנות , (מועדון החמש או מועדונים אחרים )

אם תגיד מהיכן אתה בארץ , אוכל להפנות אותך למפגש הקרוב למקום מגוריך. 

שם תוכל לשאול , לשמוע על רכבים למכירה ולשמוע רשמים מיד ראשונה מהרבה אנשים. 

היי ירון, 

אשמח לקחת את עצתך, אני גר בתל אביב ומבחינתי אשמח להגיע גם אם הפגש בכל מקום אחר באזור המרכז.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Tamagotchi
פורסם
לפני כשעה, אסטון מרטין כתב:

אני ממליץ בחום להמנע מכל מה שקשור לחלודה.
אוברהול למנוע יותר קל לעשות בשביל חובב מאשר לתקן חלודה כמו שצריך.
נ.ב

בית פרטי עם חנייה יש?.

תודה על ההמלצה.

וכן, גר בבניין חדש מאוד עם חנייה מוסדרת ותת קרקעית.

פורסם

הי , 

במרכז ישנם מספר מפגשים שאני מכיר בימי שישי אחרי הצהריים 

יש את המפגש המרכזי של מועדון החמש בפתח תקווה רחוב שחם 30 פתח תקוה 

יש את מפגש השרון מתקיים במתחם שפיים , בחלק הצפוני ליד הגלידה 

יש את מפגש השפלה של מועדון החמש בנס ציונה ברחוב השריון 1 (רחבת היכל התרבות ) 

יש את מפגש אלפא רומיאו קלאסיק שהיו באור יהודה , לדעתי עברו לאירפורט סיטי , לא בטוח. 

ואמור להיות מפגש גם של IVC  מועדון אספני הרכב הארצישראליים לא בטוח היכן , אני מניח שתוכל למצוא עליהם ברשת או שאחד החברים האחרים כאן ישמח לענות

במפגשי מועדון החמש  , לא ניתן להכנס עם רכב שאינו רכב אספנות לרחבה , רק רכב אספנות. (ניתן לחנות ליד ולהגיע רגלית כמובן , תתקבל בשמחה ) 

במפגש השפלה (שאני מגיע אליו מדי פעם ) כל רכב אספנות מתקבל בשמחה. 

במפגש המרכזי , פעם היתה מדיניות של רק חברי מועדון רשאים להכנס לחניה השמורה עם רכב אספנות , לא יודע אם תקף עדיין. 

אם תגיע תוכל לשאול את האנשים על אחזקה , יבוא , רכישה וכדומה . 

פורסם
לפני 5 שעות, Tamagotchi כתב:

תודה על ההמלצה.

וכן, גר בבניין חדש מאוד עם חנייה מוסדרת ותת קרקעית.

חדש מאוד הכוונה שאתה עדיין לא מכיר את השכנים?
אם כן ממליץ לחכות קצת עם הקנייה.

פורסם
בתאריך 18.6.2020 בשעה 17:05, YaronNahum כתב:

הי , 

במרכז ישנם מספר מפגשים שאני מכיר בימי שישי אחרי הצהריים 

יש את המפגש המרכזי של מועדון החמש בפתח תקווה רחוב שחם 30 פתח תקוה 

יש את מפגש השרון מתקיים במתחם שפיים , בחלק הצפוני ליד הגלידה 

יש את מפגש השפלה של מועדון החמש בנס ציונה ברחוב השריון 1 (רחבת היכל התרבות ) 

יש את מפגש אלפא רומיאו קלאסיק שהיו באור יהודה , לדעתי עברו לאירפורט סיטי , לא בטוח. 

ואמור להיות מפגש גם של IVC  מועדון אספני הרכב הארצישראליים לא בטוח היכן , אני מניח שתוכל למצוא עליהם ברשת או שאחד החברים האחרים כאן ישמח לענות

במפגשי מועדון החמש  , לא ניתן להכנס עם רכב שאינו רכב אספנות לרחבה , רק רכב אספנות. (ניתן לחנות ליד ולהגיע רגלית כמובן , תתקבל בשמחה ) 

במפגש השפלה (שאני מגיע אליו מדי פעם ) כל רכב אספנות מתקבל בשמחה. 

במפגש המרכזי , פעם היתה מדיניות של רק חברי מועדון רשאים להכנס לחניה השמורה עם רכב אספנות , לא יודע אם תקף עדיין. 

אם תגיע תוכל לשאול את האנשים על אחזקה , יבוא , רכישה וכדומה . 

תודה רבה, אקפוץ בסופ"ש הקרוב למפגש מועדון החמש בפתח תקווה.

בתאריך 18.6.2020 בשעה 22:52, אסטון מרטין כתב:

חדש מאוד הכוונה שאתה עדיין לא מכיר את השכנים?
אם כן ממליץ לחכות קצת עם הקנייה.

לא כ"כ הבנתי את הקשר לשכנים, אשמח להסבר.

לפני 21 שעות, ירחמיאל כתב:

ההמלצה שלי לפות"ש היא להתחיל עם אופנוע/קטנוע. לא צריך בור, לא ג'ק ולא עוד בנאדם.
תתחיל מזה ותיראה אם זה מוצא חן בעיניך.

לא הבנתי מה זה פות"ש (מחיפוש ראשי התיבות בגוגל עולות בעיקר תוצאות עם קונוטציות מיניות).

בכל אופן, אופנועים וקטנועים קצת פחות מדברים אליי אבל תודה על העצה.

פורסם
בתאריך 20.6.2020 בשעה 12:19, ירחמיאל כתב:

ההמלצה שלי לפות"ש היא להתחיל עם אופנוע/קטנוע. לא צריך בור, לא ג'ק ולא עוד בנאדם.
תתחיל מזה ותיראה אם זה מוצא חן בעיניך.

מה הקשר ? 

האם יש לבחור בכלל רשיון לאופנוע ? 

האם הוא בכלל מתחבר לאופנוע ? 

פורסם
לפני 3 שעות, tinoki כתב:

אם יש לו חנייה פרטית מה הבעיה עם השכנים?

לא יודע איזו חנייה יש לו.

אבל הוא גר בביניין אז אני מניח שזה לא גראז' סגור.

לכן ממליץ ללמוד קודם את השכנים.

אם הוא גר באיזה בניין יוקרה אני לא יודע כמה השכנים/וועד ישתפו פעולה עם רכב אספנות נוטף שמן ודלק בחניון.

פורסם

רכב אספנות שנרכש ב 150 אלף שקל זה לרוב משהו אסתטי ויפה, במצב מצויין ולא נוטף שמן ודלק. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 14 שעות, YaronNahum כתב:

מה הקשר ? 

האם יש לבחור בכלל רשיון לאופנוע ? 

האם הוא בכלל מתחבר לאופנוע ? 

על הקשר תוכל לדעת אם תקרא את כל המשפטים שרשמתי שם.
לגבי רישיון אופנוע או האם מתחבר לתחום: בשום פנים ואופן לא להמשיך אם אין לו אחד מהשניים!

• תוכן חדש...