Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

התקציב שלי הוא בין 40-48 אלף שקלים והחלטתי שאני רוצה הונדה(כמעט רכשתי אלפא רומיאו ג'ולייטה אבל ירדתי מזה) בגלל שאני מאוד אוהב את המרחב במכוניות והיא אמינה.

ההתלבטות שלי היא בין:

הונדה סיוויק האצ'בק - שנתונים בסביבות 2012-2013, כך ראיתי שהתקציב שלי מאפשר במידה ואני רוצה רכב שמור עם קילומטר'ז נמוך.
הונדה אקורד - סביבות אותם שנתונים, ראיתי אחת ב2011 עם קילומטרז' נמוך שאני הולך לראות היום, המוכר טוען שהיא דגם EXECUTIVE, השאלה אם האוטו באמת שווה תוספת של 12,000 בהבדל מחירונים?
גרסת הלוקשורי היא 35,000 מחירון בשנת 2011 לפי לוי יצחק, והאקזקיוטיב של אותה שנה הוא 47,000, שלו ללא גג נפתח. האם ההפרש במחיר  שווה את הדגם? מה אני מקבל באקזקיוטיב שאני לא מקבל ברכב הרגיל?

הונדה סיוויק סדאן - לפי מה שאני רואה, הרכב יקר יותר מההאצ'בק ועוד לא הבנתי למה, בסביבות טווח התקציב שלי - זה רק שנת 2012, בשנת 2013, בעלי רכבים עם קילומטרז' נמוך רוצים מעל 50 אלף שקלים.

אשמח לעזרתכם, אני רוצה לרכוש את הרכב כבר בימים הקרובים - 

איזה רכב הכי כדאי בשנתונים האלו? והאם אפשר להתפשר גם על קילומטרז' במידה ואני מביא את האקורד? 
תודה מראש.

עריכה: מה לגבי פג'ו 308? אני רואה שהרבה ממליצים עליו...

עריכה אחרונה על ידי Wedeguy
פורסם

הסדאן נוחה יותר מהאצבק והאצבק יותר ספורטיבית ומהודקת... לא ראיתי שיש ביניהן הבדל במחיר כשאני חיפשתי רכב לדעתי תסגר מה חשוב לך יותר וכך את אחת מהן.

אקורד שונה מאוד באופי שלה מהסיוויק האצבק היא יותר כמו ספינה גדולה ובטוחה או כמו שאוהבים להגיד "טנק" יושבת אבל מדובר ברכב מנהלים גדול שיעלה יותר לא רק לקניה אלא גם לטיפול לטסט ולביטוח ויזלול יותר דלק לכן השאלה האמיתית היא האם אתה צריך רכב כמו האקורד?כי עלות הקניה יכולה להיות שווה אבל אם תחשיב את כל נתוני עלויות האחזקה של הרכב האקורד יכולה לעלות הרבה יותר יקר מהסיוויק.

לגבי ה308 אני בעצמי הייתי בדילמה לא מזמן והתלבטתי קשות או 308 או סיווק. שורה תחתונה ה308 טובה במקצת מהסיווקי כמעט בהכל (תאוצה, בידוד רעשים, נוחות, התנהגות, חסכון בדלק, תא מטען וכו...) ההיתרונות הגדולים של הסיוויק הם שיש לה ספסל אחורי יותר גדול (המקרה של 308 האצבק יש גם 308SW סטיישן שלה יש ספסל אחורי מרווח מאוד) לכן אם מסיעים נוסעים מאחור באופן קבוע וחשוב לך איך הם מרגישים עדיף לדעתי לבחור בסיוויק וגם יש לה מוניטין אמינות בילטי מעורער ושוק יציב ובטוח לכן אם אתה קונה סיוויק אתה יכול להיות בטוח שתמכור אותה אחרי כמה שנים במחיר X ללא הפתעות מיוחדות.

ל308 גם אין בעיות אמינות מיוחדות מלבד רצועת התזמון אך רובן כבר החליפו וארם לא החליפו אז להחליף זה לא סיפור אבל שורה תחתונה שהיא לא הוכיחה את עצמה כמו הסיוויק והשוק שלה יכול להיות פחות יציב (יש סיכוי שירידת הערך שלה תהיה יותר גדולה מהסיוויק ויש סיכוי שתהיה פחות אף אחד לא יכול להגיד לך כרגע).

מה שכן ה308 זולה משמעותית יותר מהסיוויק כדי לקנות 308 במצב טוב ללא תאונות אתה צריך משהו כמו 40 אלף שקל כדי למצוא סיוויק במצב טוב ללא תאונות תתכונן להוציא 50 אלף שקל אני יודע שיש ביד 2 הרבה סיוויקים שמפורסמים ב40-50 אבל מי שמוכר סיוויק בזול יודע למה הוא עושה את זה ולרוב מדובר בנבלות ולמי שיש אחת במצב טוב יודע את זה ולא ימכור בזול.

בסופו של דבר אני העדפתי לשים את ה10 אלף האלו בצד ולקחת את ה308 אבל זאת ההחלטה שלי אישית ואתה צריך לבחור מה חשוב לך יותר. באותה מידה יכולתי לחסוך עוד 5 אלף שקל ולקחת 308SW שזולה יותר אבל אני גר באזור עם מצוקת חניה קשה לכן סטיישן לא בא בחשבון.

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת קודם כל! עזרת לי מאוד.

היום ראיתי סיוויק  האצ'בק 2013 עם 70,000 קילומטר יד שניה שרוצים עליה 44, לפני טסט שצריך לעבור עוד חודש. מה דעתך? זה די זול מהמחירון אם אני לא טועה.
אם אני מעלה את התקציב והולך על הלקסוס היברידית CT200? מה דעתך?

פורסם

על פניו הסיוויק נראת כמו עסקה טובה אבל אין מה לדבר לפני שלקחת את הרכב לבדיקה. אני למזלי יודע להסתכל ולבדוק רכבים ויכול לפסול רכב עוד לפני הוצאות הבדיקה.

במדיה והכל נראה לך תקין כך אותה לבדיקה ותראה מה הממצאים ואם הכל נקי אז לך על זה.

השאלה למה ללכת על CT200H? אתה נוסע הרבה מאוד בעיר והחסכון ברכב היברידי יהווה בשבילך ערך מוסף? לכל רכב יש את ההיתרונות והחסרונות שלו צריך להבין מה מתאים לך לפי הצרכים השימושים והדרישות שלך

פורסם

אני הולך לנסוע הרבה יותר בעיר אני מניח מאשר בבין עירוני, חוץ מהעניין שהוא היברידי, הייתי בשני הרכבים וההרגשה בלקסוס הייתה הרבה יותר חוויתית מן הסתם.

פורסם

הכל תלוי בדרישות באופן הנסיעה והסגנון שלך... גם אני נסעתי בCT200H להגיד שהרכב לא לטעמי. 
הCT200H היא כמו הסייויק סדאן או האקורד היא מכוונת יותר לנוחות ולבידוד מהכביש זה לא רכב להנאה מנהיגה או נהיגה נמרצת זה רכב לנסיעה כמה שיותר שקטה רגועה וללא דרמות. איכות החומרים שלה טובה אך העיצוב פנים לטעמי מאוד מיושן במיוחד אם שמים אותה ליד 308.

סה"כ מדובר בעניין של טעם והעדפות אישיות אם אתה מחפש משהו יותר חד ספורטיבי וכו... סיוויק או 308 יתאימו יותר אם אתה מחפש רכב שיהיה מבודד כמה שיותר הלקסוס יכולה להתאים.

פורסם (נערך)

אני מחזיק בסיוויק סדאן 2013.

ההאצ'בק הוא קצת יותר ספורטיבי בעיצוב והסדאן משפחתית יותר,שניהם אותו מנוע ואותו גיר לפחות מהשנתון הזה .

מבחינת צריכת דלק- בעיר 1:9/1:10 תלוי באופי הנסיעה,בבינעירוני 1:12-1:13 (כל הנתונים ללא מזגן-חימום/קירור).

בגדול-אם תפתח יד 2, יש ברוב המודעות את דגם הקומפורט  וכמעט שאין את הקסקיוטיב המאובזרת יותר - יש אחת כזו והמוכר מבקש עליה סביבות 7K מעל המחירון (כי הרכב עבר 96K ק"מ יד ראשונה).

עלות טיפולים- יקרה להחריד במורשה היבואן (טיפול 75K עולה 1800 ש"ח,טיפול 90K מגיע ל 2500 ש"ח- המחירים ללא בלמים/תוספות והפתעות) כך,שיהיה עדיף למצוא מוסך שמתמחה ברכבים יפניים אבל,עדיין להשתמש בחלפים מקוריים בעיקר מסננני שמן ואוויר,מצתים (שמוחלפים אחת ל 90,000 או 6 שנים),נוזל קירור ושמן גיר,שמוחלף פעם ב 60,000 ק"מ או 4 שנים

אני מחפש אחת כזו לאבא שלי (שתהיה זהה לשלי) ולצערי, כבר חודשיים איני מוצא אחת שהיא לא שבורה או שעומדת בתקציב.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה אמנם מעט קשה אם תמצא אותו,הוא עדיף.

היתה אחת מהרצליה שפורסמה ביד 2 משנתון 2012-המוכר מבקש כמה אלפים טובים מעל המחירון.

פורסם
בתאריך 10.6.2020 בשעה 08:06, colauti 9 כתב:

אני מחפש אחת כזו לאבא שלי (שתהיה זהה לשלי) ולצערי, כבר חודשיים איני מוצא אחת שהיא לא שבורה או שעומדת בתקציב.

למה אתה מתכוון ב"שבורה"? איך אתה מזהה שהיא שבורה?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

למה אתה מתכוון ב"שבורה"? איך אתה מזהה שהיא שבורה?

רכב שנסע הרבה ק"מ מעל הממוצע/לא טופל כראוי,אם תבדוק שמן תגלה שהוא שחור- בקיצור רכב מוזנח מכאנית.

מענייני קוסמטיקה לא הייתי מתרגש (לא מדבר על שילדה) אבל תיקון פח וצבע פה או שם לא היו מרתיעים אותי- מדובר על רכב בן 7-8 .

חשוב בעיקר לבדוק שהרכב טופל במורשה/במוסך מתמחה עם חלקים מקוריים (בעיקר: מצתים,מסננים ושמן גיר).

פורסם

זה שהשמן מנוע שחור לא מעיד על כלום. לרוב שמן מנוע איכותי במנוע בריא ישחיר אחרי כמה אלפי קילומטרים זה מצב העבודה שלו והוא יכול ואפילו אמור להשחיר הרבה לפני מועד ההחלפה.

מצביעות דווקא הייתי מתרגש לא פגשתי רכב אחד שעבר צבע וצבעו אותו בצורה איכותית שלא התחיל להתקלף אחרי כמה שנים והצריך צבע מחדש.

לצבוע שתי דלתות זה עניין של כמה אלפי שקלים אם כול 3-4 שנים תצתרך לחדש צבע זה יעלה יקר.

הצבע היחיד שלא הייתי מתרגש ממנו זה פגושים אבל פגושים גם ככה יהיו מלאים במכות אחרי כמה שנים אז גם אם יתווספו להם קילופים פו ושם לשעתי זה לא נורא.

פורסם

לצבוע דלתות זה ממש לא אלפים ,אבל זה ממש עניין שולי.

לעניין שמן שחור- יש ויש.

הכוונה שבבדיקה יותר עמוקה-כאשר תפתח פקק מילוי שמן תגלה בוצה- זה סימן להזנחה/אי החלפת שמן בזמן/שימוש בשמן לא איכותי/לא מתאים בצמיגות.

בגדול- אם רכב עבר טיפולים בזמן,הייתי קונה אחת כזו שלא עברה את ה 120-140000 ק"מ מקסימום בידיעה,שלאחר מכן,קשה למכור רכבים שנושקים ל 200,000 ק"מ (אנשים מפחדים פסיכולוגית,זה ממש לא אומר גיר/מנוע גמורים -יש סובארו שעושות 400K ק"מ ומרצדס מונית שמגיעה גם ל 500-600K בלי לפתוח מנוע).

פורסם
לפני 52 דקות, colauti 9 כתב:

רכב שנסע הרבה ק"מ מעל הממוצע/לא טופל כראוי,אם תבדוק שמן תגלה שהוא שחור- בקיצור רכב מוזנח מכאנית.

מענייני קוסמטיקה לא הייתי מתרגש (לא מדבר על שילדה) אבל תיקון פח וצבע פה או שם לא היו מרתיעים אותי- מדובר על רכב בן 7-8 .

חשוב בעיקר לבדוק שהרכב טופל במורשה/במוסך מתמחה עם חלקים מקוריים (בעיקר: מצתים,מסננים ושמן גיר).

איך אפשר לדעת אם טופל בחלפים מקוריים? כתוב בקבלות "תחליפי\מקורי"? 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

היי לכולם, סוף סוף אחרי שראיתי המון הונדות, ראיתי היום את ה2 שביניהן אני מתלבט לקנות. תקציב - סביב ה45,000 ש"ח.

הונדה סיוייק האצ'בק 2013 - צבע שחור כמו שאני אוהב, לדעתי שאר הצבעים מכוערים לאוטו.

יד 3, נסעה 85,000. רק ידיים פרטיות - הוציא לי מעקב טיפולים מדוקדק וראיתי שגם הוחלף בו קליפר ימיני אחורי. יש קצת עבודות פחחות קטנות שצריך לעשות ועוד איזה חצי שנה - שנה להחליף צמיגים קדמיים.

טסט לשנה. 

אמר לי שהיד הקודמת צבעה את האוטו כולו או כמעט כולו(לא זוכר), עקב כך שהצבע דהה מהשמש, כשלקח את הרכב לבדיקה לא אמרו לו שהיו תאונות.(כמובן ובמידה ואני בוחר בו אני לוקח את הרכב לבדיקה.

דורש 3,000 ש"ח מתחת למחירון בלוי יצחק. 47,000 ש"ח(מחירון 50 לפי מה שראיתי, לא משוקלל).

האוטו הרגיש מרווח מבפנים ויותר חדשני, האבזור של הנהג היה נוח ויש גם מצלמת רברס.

יש לו את הרכב שנה בדיוק והוא מוכר עקב כך שהוא חוזר לאופנוע על פי טענתו.

הונדה אקורד 2011 LUXURY - יד שניה, קילומטרז' מאוד נמוך לשנתון, בערך כמו ההאצ'בק.

הרכב היה של האישה ועקב הפסקת עבודתה בחברה שבה עבדה הם מוכרים אותה, לבעל יש אקורד משל עצמו.

יש צמיגים חדשים, הוא אומר שהוא החליף תושבות מנוע בשלב מסוים כדי שהרגע לא ירעד, אחרי 8 שנים בערך - דעתכם בנושא?

הרכב עצמו במצב מעולה, נסענו גם בכביש מהיר והאוטו סחב מאוד, המנוע נשמע טוב.

אשתו נסעה בערך 16,000 ק"מ בכל ה6 שנים שהרכב אצלם. 

המחיר שהוא רוצה זה מחיר מחירון משוקלל בערך לרכב, עקב הנסועה הנמוכה, 42,000 ש"ח על רכב שנמוך בשנתיים מההאצ'בק אך עם דגם יותר מפנק.

ההבדל היחידי הוא שיש לו טסט לעוד ארבעה חודשים, עד אוקטובר, האם אפשר להשתמש בזה כדי להתמקח עוד על המחיר? 

אני מקווה שנתתי פה מספיק פרטים, אני מודה מראש למי שיוכל לעזור ולשפוך קצת אור על 2 הרכבים ובהשוואה ביניהם, כדי שאוכל להחליט מה לקחת לבדיקה בשבוע הבא.

בנוסף - אשמח להמצלה על מכון בדיקות אמין וטוב באזור חולון/ראשון לציון/המרכז.

• תוכן חדש...