Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

עצתכם בבקשה-

יונדאי אקסנט 2007- כתוב ברכב שעד 2 אנשים יש למלא 30 ומעל 33 בכל 4 הגלגלים.

במוסך מילאו לי 34. אני מילאתי עד כה 30.

הרכב הזה לרוב לא נוסע עם יותר מ-2 אנשים ויש בו ציוד קמפינג בתא המטען.

הסבירו לי שבקיץ עלי למלא 33 ולהוריד בחורף ל-30

מבקשת עצה ממי שמבין כדי לשמור על אריכות ימים ותקינות הצמיגים

תודה מראש!

פורסם

אם ציוד הקמפינג שוקל כמו אדם ממוצע, הייתי אומר ללכת על הל"א הגבוה יותר המומלץ, ובכל מקרה לא נמוך יותר מהדרישה הנמוכה יותר.

מוטב גבוה מנמוך במקרה זה, אם כי זה לעיתים תלוי בצמיגים המורכבים ברמה מסויימת.

לענין קיץ/חורף, זה לא מה שחשוב, בתנאי הארץ.

מה שחשוב הוא לנסות להקפיד לנפח את הצמיגים כאשר הם קרים (לא היו חשופים לשמש ישירה או לאחר נסיעה קצרה של ק"מ-שניים).

אם הנ"ל לא מתקיים, מומלץ להוסיף עד כ-10% מהערך המומלץ בעת הניפוח.

פורסם

אפשר למלא עד 33 הבדל של 1 psi פלוס מינוס זה לא קריטי.

לעניין החורף קיץ בגדול בקיץ מומלץ למלא פחות מהמקסימום כי הכבישים רותחים האוויר בגלגלים מתחמם וכתוצאה מכך הלחץ גדל והאחיזה בכביש עלולה לפחות.

פורסם

מה?

מה זה פחות מהמקסימום? 44/51psi שצמיגים לרכב פרטי בדר"כ מדורגים לכך (וגם אז מדובר בלחץ "קר" למיטב זיכרוני)?

הפחתת הלחץ כשחם בחוץ או כאשר הצמיג חם, משמעותו נסיעה בלחץ מופחת ולא מתאים בכל סיטואציה אחרת. בקיצור, לא.

פורסם
מה?

מה זה פחות מהמקסימום? 44/51psi שצמיגים לרכב פרטי בדר"כ מדורגים לכך (וגם אז מדובר בלחץ "קר" למיטב זיכרוני)?

הפחתת הלחץ כשחם בחוץ או כאשר הצמיג חם, משמעותו נסיעה בלחץ מופחת ולא מתאים בכל סיטואציה אחרת. בקיצור, לא.

ניקח לדוגמא את הרכב של פות"ש.

בעומס מקסימלי לפי הוראות יצרן יש למלא 33 psi.

בקיץ לא הייתי ממלא 33 אלא 30... זו הכוונה לפחות מהמקסימום.

אם תבדוק בקיץ אחרי נסיעה לחץ אוויר בצמיגים תבין למה התכוונתי.

פורסם
ניקח לדוגמא את הרכב של פות"ש.

בעומס מקסימלי לפי הוראות יצרן יש למלא 33 psi.

בקיץ לא הייתי ממלא 33 אלא 30... זו הכוונה לפחות מהמקסימום.

אם תבדוק בקיץ אחרי נסיעה לחץ אוויר בצמיגים תבין למה התכוונתי.

אתה טועה.

הצמיג והאוויר שבתוכו מתחממים לאחר נסיעה ארוכה(נוציא רגע את הדיון מה זאת נסיעה ארוכה)

כאשר אוויר מתחמם הוא מתפשט, כיוון שהצמיג הוא בעל נפח קבוע(פחות או יותר..) הלחץ שבצמיג עולה. בכמה הלחץ עולה? נהוג לקחת 10%.

כאשר יצרן הרכב ממליץ על לחץ אוויר מסויים - נניח 30PSI הוא ממליץ זאת כאשר הצמיג הקר.

ולכן, אם אתה ממלא אוויר לאחר נסיעה שהצמיג התחמם, עלייך למלא כ-33PSI וכאשר הצמיג יתקרר חזרה הלחץ ייקטן חזרה ב10% ל30PSI.

• תוכן חדש...