Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

במסגרת מעבר לחברה אחרת בתפקידי הציעו לי בחוזה עבודה החדש

רכב חברה שנדרש למילוי התפקיד במסגרת עבודת השטח.

לא הצלחתי להבין אם יוריד לי מהשכר הרכב או לא לפי הסעיף הבא,

האם יוריד הרכב מהשכר? תודה.

*

החברה תשכור עבור העובד רכב בליסינג תפעולי כמקובל בחברה למנהלים בדרגתו ובהתאם למלאי הקיים בחברה. כל עלויות הרכב ואחזקתו יהיו על חשבון החברה.

העובד יחויב בשווי מס בהתאם לחוק (למען הסר ספק, ללא גילום).

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה משלם רק מס על שווי רכב.

הם משלמים הכל ולך רק נוסף סכום לברוטו, אתה משלם מס על השכר כולל הסכום הזה ומורידים אותו אחר כך מהנטו. גובה הסכום הוא 2.48% ממחיר המחירון של הרכב שתקבל כחדש.

כאן יש לך מחשבון של האוצר https://www.misim.gov.il/mm_usecar10/UseCarScreen.aspx

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפי מה שכתוב אתה תשלם רק מס הכנסה עבור השימוש ברכב ולא משהו נוסף.

נ.ב. כדאי לבדוק מגבלת קילומטרז' שנתית. זה עלול להיות טריקי.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם

יזקפו לך שווי לתלוש וזה יקטין לך את הנטו, אבל לא תשתתף בעלויות אחזקת רכב.

נניח אתה מרוויח 10,000 ברוטו

יזקפו 2,000 שקל שווי רכב

לצורך חישוב מס זה המשכורת שלך תהיה 12,000 ברוטו

זה כאילו קיבלת 2,000 שקל רעיוניים

פורסם

תודה לכולם.

לא הצלחתי למצוא קוד דגם של יונדאי איוניק בשביל לחשב במחשבון שצורף כאן.

מישהו יודע?

המשרה גלובלית שכר 7000 ברוטו כמה יורד מתוך זה הרכב?

פורסם

2.48% ממחיר המחירון (136 אלף לגרסת הפרימיום נניח) פחות 500 שקלים בגלל שזה היברידי לא נטען ==> סדר גודל של 2873 שקל לחודש

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
2.48% ממחיר המחירון (136 אלף לגרסת הפרימיום נניח) פחות 500 שקלים בגלל שזה היברידי לא נטען ==> סדר גודל של 2873 שקל לחודש

אז איך זה עובד? המעסיק נניח מוסיף בתלוש 7000 שכר+ 2873 שווי מס ומתוך זה יורד הרכב?

לא הצלחתי להגיע לסכום החודשי שיוריד לי מהשכר.

פורסם

נניח היום אתה מרוויח 7000 שקל בחודש.

לפי זה מחושב מס הכנסה, מס בריאות וביטוח לאומי שלך.

מחר אתה מקבל רכב יונדאי איוניק פרימיום, ממחר בתלוש השכר יופיע לך 7000 שקל שכר, 2873 שווי מס, סה"כ שכר לצרכי מס 9873 ש"ח

לפי זה מחושב מס הכנסה, מס בריאות וביטוח לאומי שלך, נניח לצורך העניין 500, 300 ו-200 שקל בהתאמה.

עכשיו השכר ברוטו שלך 7000 שקל ממנו יורדים 500, 300 ו-200 שקלים נשאר 6000, מכאן יורדים קרן השתלמות, פנסיה ושות' (הרכיבים שאתה משלם) ומה שנשאר לך זה הנטו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תברר מה קורה עם מגבלת דלק, קילומטראז, השתתפות על תאונות.

אתה יכול לבדוק עם מחשבון מס כמה יורד לך בדיוק מהנטו. מספר אצבע - 1000 שח בתנאים שלך.

פורסם

ועוד דבר שלא קשור לרכב זה נושא השכר הגלובאלי.

היום זה לא תופס חוקית כמעט בשום מקרה (פרט למנהלים בעלי סמכות לקבלת החלטות). משרד העבודה דורש ניהול מעקב ורישום שעות עבודה ותשלום מלא כולל שעות נוספות.

ניתן לעשות הסכם עבודה שכולל X שעות נוספות גלובאליות אבל עדיין צריך לנהל רישום וה X הזה צריך להיות קרוב למציאות.

זה בא בעיקר להגן על העובד שלא יעבוד הרבה שעות בלי תגמול ושלא ינפחו לו הרבה שעות נוספות כדי לחסוך בסוציאליות (אין הפרשות לנוספות ולא מקבלים אותן בחופשות).

פורסם
ועוד דבר שלא קשור לרכב זה נושא השכר הגלובאלי.

היום זה לא תופס חוקית כמעט בשום מקרה (פרט למנהלים בעלי סמכות לקבלת החלטות). משרד העבודה דורש ניהול מעקב ורישום שעות עבודה ותשלום מלא כולל שעות נוספות.

ניתן לעשות הסכם עבודה שכולל X שעות נוספות גלובאליות אבל עדיין צריך לנהל רישום וה X הזה צריך להיות קרוב למציאות.

זה בא בעיקר להגן על העובד שלא יעבוד הרבה שעות בלי תגמול ושלא ינפחו לו הרבה שעות נוספות כדי לחסוך בסוציאליות (אין הפרשות לנוספות ולא מקבלים אותן בחופשות).

בחוזה כתוב שכר חודשי גלובלי +תוספת שכר נוסף של השעות נוספות 33 שעות נוספות בחודש.

בנוסף צריך לדווח שעות דרך הטלפון הנייד.

פורסם

אז זה בסדר. אם תעשה יותר מ 33 (שזה המקסימום שמותר בחוק) יצטרכו לשלם לך.

קח בחשבון שכל הסוציאליות שלך יופרשו רק על כ 5600 ש"ח מה 7000 כי היתר זה שעות נוספות. בקש שיוסיפו בחוזה ההעסקה שעל שהשעות הנוספות הגלובאליות יופרשו תנאים סוציאליים מלאים.

פורסם

סליחה אבל איזה מנהל היום מרוויח 7k ברוטו ועוד מקבל רכב?... זה לא שכר מינימום או קרוב לזה?

שואל באמת, פשוט נשמע לי תמוה.

פורסם

הוא לא עובד גלובלי אלא מדווח שעות.

מה שצורם לי זה הכנסת שעות נוספות גלובאליות במקסימום שאפשר. מה שמוריד את השכר השעתי לסביבות ה 33 ש"ח לשעה. זה מה שיקבל החופשות, חגים, פנסיה, מחלה וכו'.

• תוכן חדש...