Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה 2012 יד 1 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפושים ממושכים אחרי רכב במהלך החצי שנה האחרונה ומספר פספוסים של רכבים שהייתי מעוניין בהם.

ראיתי היום סקודה פאביה 2012 מנוע 1.4 ידנית עם 170kkm (לא מעט) טיפולים בזמן כמו שעון שוויצרי במוסך מורשה הוחלף סט טיימינג ב120kkm.

הרכב שמור יחסית, נראה שללא תאונות אך מעט שריטות ופגיעות צבע- דרוש קצת דיטיילינג.

הבעיה שמצאתי ברכב היא מזגן לא מקרר- או מדחס או פרשוסטט.

בעל הרכב מבקש 20k אך מוכן לרדת ל19k.

כמה להערכתכם שווה באמת הרכב לפי הפרטים הנ"ל, אציין שיש לקוח נחוש נוסף לעסקה אל מכיוון שאני הראשון נשמרת לי העדפה.

כמה יעלה להחליף מדחס מזגן מקורי?

תודה מראש.

פורסם

נשמע לי מאוד יקר, אבל זה לי. אני פשוט מסתכל על זה ככה - אתה יכול לקנות רנו קליאו דור 3 ידנית עם נתונים טובים יותר בחצי מחיר או עם נתונים הרבה יותר טובים בכמה אלפים פחות. מה יש בפאביה הזו ששווה את התוספת? פלסטיק קצת נעים? הקמ בשמיים, המזגן לא עובד אז מה כן טוב?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

המחירון של אחת כזאת הוא 24 אלף

אז מישהו מבקש 19 על אחת כזאת עם 170 אלף ומזגן שלא עובד? תגיד לו שאמנם בולקבסטר כבר לא קיימים, אבל שיחזיר להם את הסרט.

פורסם
נשמע לי מאוד יקר, אבל זה לי. אני פשוט מסתכל על זה ככה - אתה יכול לקנות רנו קליאו דור 3 ידנית עם נתונים טובים יותר בחצי מחיר או עם נתונים הרבה יותר טובים בכמה אלפים פחות. מה יש בפאביה הזו ששווה את התוספת? פלסטיק קצת נעים? הקמ בשמיים, המזגן לא עובד אז מה כן טוב?
השאלה היא כמה אמינה הקליאו ביחס לפאביה?
פורסם

מנוע ותיק ואמין, גיר ידני, מערכת החשמל איננה בעייתית, הייתה לי כזאת כשלוש שנים וחצי, הפגין אמינות טובה מאוד, החיסרון היחיד הוא נושא הביצועים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מדבר על 1.2 ידנית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מנוע 1.1 או 1.6?

ואיזה גיר?

אוטו משומש עם 100K קמ שטופל לפי הספר יהיה כנראה אמין יותר מאחד עם 170k, וסיכוי גבוה שהמזגן שלו גם עובד.

גם עם אותו קמ אף אחד לא עדיפה על השניה בצורה משמעותית מבחינת אמינות.

לגבי ביצועים, שתיהן עגלות.

אם תשקיע מעט מאמץ בגיזרת הקליאו הזו אתה יכול למצוא גם מציאות עם 50-80 אלף קמ בתקציב.

פורסם

לא שהקליאו חיית ביצועים, הפאביה 1.4 חזקה יותר.

לגבי המחיר, תבדוק בכמה נמכרים רכבים דומים ביד 2, הק"מ אכן גבוה ובנוסף יש בעיה במזגן שצריך תבדוק/לקחת בחשבון מצב גרוע יותר שיש להחליף מדחס.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הפונטו איבו אם היא ידנית היא רכב אמין, אפילו מאוד. היא גם עגלה.

C3 לא מכיר.

הפאביה אכן קצת יותר חזקה, אבל אף אחת מהן היא לא מפלצת ביצועים.

הייתי מחפש פאביה טובה יותר או פותח את הראש לעוד דגמים.

לגבי המזגן בפאביה אני מאמין שהתיקון יהיה יקר ויעלה כמה אלפי שקלים, זה ההימור שלי. אני פשוט לא רואה תסריט שבנאדם לא מתקן את המזגן ברכב שלו אם זה עולה לו 1000 שקל ועוד בנאדם שכביכול מטפל לפי הספר. מזגן בארצנו הוא אביזר חובה ולא מותרות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

יש לי בדיוק פאביה כזאת, ידנית 1.4, עם כמעט 140 אלף ק"מ.

רכב מוצלח מאוד, בלי מחלות ובלי בעיות (חמסה חמסה).

מבחינת אחזקה הטיימינג ב 120 אלף זו מכה מסויימת - בערך 3000 ש"ח לכל הטיפול + טיימינג יחד עם החלפת משאבת מים במוסך מומחה. אבל זה קורה פעם ב.... שאר הטיפולים פשוטים וזולים.

גם יחסית מרווח. אנחנו זוג עם ילדה, אני 1.85 וכל עוד לא מנסים להעמיס חצי בית - אין מחסור במקום.

יחד עם זאת הייתי מחפש אחת עם ק"מ קצת יותר נמוך, או מוריד יותר במחיר (אחרי בדיקת עניין המזגן לעומק וידיעה כמה עולה התיקון).

פורסם

3 אלף במורשה יבואן או כללי?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מוסך מומחה של קבוצת פולקסוואגן. לא מורשה צ'מפיון.

במנוע הזה יש 2 רצועות, מותחנים, +משאבת מים +כל מה שצריך לעשות בטיפול 120,000 - טיפול גדול - יצא בערך 3000 ש"ח.

ידעתי את זה כשקניתי את הרכב ולקחתי בחשבון. בעיקר כי חשבתי גם על דגם אחר שאין לו רצועת טיימינג אלא שרשרת שלא דורשת החלפה.

במבט לאחור - לא מצטער.

פורסם

אם זה היה עניין של להחליף מדחס או למלא גז הבעלים כבר היה עושה את זה.

אם זה בעיה של דליפה ביחידה הפנימית אתה תהיה בבעיה קשה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תוכן חדש...