Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יונדאי אלנטרה שנת 2001, בשלט של הרכב יש אימובילייזר וכדי להניע את הרכב צריך ללחוץ על UNLOCK ורק לאחר מכן אפשר לתת סטרטר.... השלט מתחיל לעשות בעיות במגעים לפעמים אין תגובה אז החלטתי לבטל את האימובילייזר לגמרי... איך מבטלים אותו?

פורסם (נערך)

השיטה הכי פשוטה היא לאתר את המח של הנעילה ולהתחיל לעקוב אחרי החיווט שלה.

לרוב התקנות מקומיות ניראות כמו ת#ת יחסית לחיווט ומכלולים המקוריים של הרכב, לכן האיתור והמעקב יחסית פשוטים.

תתחיל את החקירה שלך מתחת להגה, יתכן שתצטרך לפתוח כמה פנלים בשביל גישה נוחה לכל מה שמתרחש שם.

חפש קופסא שבטח תפוסה עם איזה אזיקון ויוצאים ממנה חוטים עם מלא איזולירבנד. כיוון שמדובר בין היתר בפיקוד של נעילה מרכזית (נכון?) אז כניראה שיוצאים ממנה חוטים לדלת נהג. סביר להניח גם שבזמן נעילה ופתיחה של הרכב תשמע מהקופסא הזו תיקתוק חלוש. אם ישנה גם קודנית אז הכי קל פשוט לעקוב אחרי הצמת חוטים של הלוח מקשים.

ברגע שמצאת את אותה קופסא (המח של הנעילה) תתחיל לעקוב אחרי החוטים שרצים ממנה לכל מיני צמות של הרכב, תמצא קו אדמה, קווי מתח לפני ואחרי סוויץ, אולי צופר אם מותקן כזה, ולבסוף סביר שתמצא שישנו חוט חתוך (מהחיווט המקורי של הרכב) ששני הקצוות שלו מחוברים למח של הנעילה. לחילופין תמצא קופסא קטנה, בגודל קופסת גפרורים פחות או יותר, ששני הקצוות של החוט החתוך מחוברים אליה. לקופסא הזו קוראים עלוקה וזה למעשה ממסר פשוט.

במילים אחרות, הרעיון פה שמשהו חתך חוט, והעביר אותו דרך ממסר. על מנת שהרכב יניע, הממסר הזה חייב לשנות מצב ובעצם לגשר את החוט החתוך למצבו המקורי. הממסר הזה יכול לשבת במח של הנעילה, ביחידה חיצונית למח (עלוקה) או אם ממש אין לך מזל אז הוא אלחוטי ונמצא באיזור מרוחק יותר. ברגע שמצאת את הניתוק (החוט החתוך), נישאר רק לנתק אותו מהעלוקה והחזיר אותו למצבו המקורי (רצוי מאוד בהלחמה או עם כל אביזר חיווט מקובל אחר דוגמת ספלייס).

בהצלחה בחיפושים, ומחזיק לך אצבעות שאין לך ברכב עוד התקנות מקומיות שיבלבלו אותך בתהליך.

נ.ב.

הנה דוגמא לכמות זבל שהוצאתי בסופ"ש האחרון מטויוטה קאמרי עד שהגעתי לעלוקה

camry_ituran.jpg

נ.ב.2

רק בשביל להשלים את הסיפור, לא תמיד העלוקה מחברת חוט חתוך, לפעמים העלוקה מקצרת חוט לאדמה. לרוב מדובר בעלוקה שיושבת מתחת להגה בצמוד לסוויץ, או ליד קורא כרטיס חכם אם קיים כזה ברכב. הרעיון הוא לשבש את האות המגיע מהאנטנה שקוראת את השבב במפתח או בכרטיס החכם, והשיבוש נעשה על ידי קיצור חשמלי לחוט של האנטנה לאדמה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

ואם יש לך כספת עם ניתוק אלחוטי, אז חייך חביבי - אכלת אותה. לפרוץ דבר כזה ייקח לך נצח ויעלה לך בהמון עצבים וקללות. במיצובישי שלי היה לי ניתוק אלחוטי בתוך הכספת. עד שקלטתי איך פותחים את הברגים הספקתי כבר להעיר את כל השכונה עם הניסורים של הדיסק. והדיסק נשבר. פעמיים. פעם אחת עף לי לפרצוף - לא נעים. מזל שהייתי עם מסכת פנים שהגנה עליי. בהצלחה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...