Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב מליסינג עם 134 אלף קילומטר. המחיר 42 אלף. הבדיקה שלו יצאה בסדר גמור, מלבד זה שנמצא בבדיקה שיש שמן שחור וחוסר בשמן ושצריך להחליף מיים או לנקות את הרדיאטור. הבוחן אמר לי לבדוק גם את היסטוריית הטיפולים של הרכב ואז גיליתי שמהטיפול האחרון עבר 14 אלף קילומטר ושנה ושמונה חודשים. לפי הוראות היצרן הוא צריך לעבור טיפול כל 30 אלף או שנה.

מה ההשלכות על הרכב והאם הייתם קונים רכב במצב כזה?

תודה מראש,

אודי

פורסם

לפי דבריך יש עדות ברורה שהרכב מוזנח באחזקתו. טיפולים לא מבוצעים בזמן, חסר שמן, נוזל קירור ומערכת קירור לא תקינים. היות וזה רכב מליסינג יש לשער שאחזקת השבר שעלו עליה אפיינה את אחזקתו מלכתחילה. אם הנתונים הלא מעודדים הללו היו מקוזזים במחיר מבוקש מאד אטרקטיבי ניתן היה עוד לשקול את הכדאיות.

אבל חשוב נא מה עדיף?

להלן מודעה לרכב זהה פרטי יד 1 עם ק"מ דומה שכתוב עליו :"

בהזדמנות יפיפייה שמורה כחדשה ללא שום תאונות טופלה במוסך המרכזי.. המחירון של לוי יצחק 63000 שח.. ואני דורש 39,900" .

גם יותר זול, גם יד 1 פרטית וגם טופלה במוסך מרכזי.

ScreenShot_20181205093413zzzz.png

פורסם

להלן מודעה לרכב זהה פרטי יד 1 עם ק"מ דומה שכתוב עליו :"

בהזדמנות יפיפייה שמורה כחדשה ללא שום תאונות טופלה במוסך המרכזי.. המחירון של לוי יצחק 63000 שח.. ואני דורש 39,900" .

גם יותר זול, גם יד 1 פרטית וגם טופלה במוסך מרכזי.

[ATTACH=CONFIG]513216[/ATTACH]

גם כאן הק"מ גבוה אבל אם זה באמת יד פרטית והרכב לא עבר תאונה וודאי שזה עדיף על רכב השכרה שהוזנח ולא טופל בזמן.

באופן כללי ובמיוחד לרכבי קיה יונדאי (ויש עוד,זה קרה גם בפיאטים) כל המלצות ה 20/30K ק"מ לטיפול לא ריאליות- אם פעם בשנה לא מחליפים שמן ומסנן מינימום של מינימום והרכב עוד הגיע עם שמן שחור וחוסר שמן- כנראה גם שיש בוצה במנוע וזה כבר הופך את העסקה לפחות כדאית לעומת היד הפרטית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אני לא מבין למה מלכתחילה לקחת לבדיקה רכב עם ק"מ כ"כ גבוה.

היינו יחד בשרשור הקודם- המחיר הזול פיתה אותו ועכשיו,החליט כנראה לבוא להתייעץ בעקבות הבדיקה (מצויין) ובעקבות ההתייעצות, יעשה בשכל אם לא ירכוש את השרץ הזה.

גם ה"יד ראשונה פרטית" שהוצעה פה היא עם ק"מ גבוה אבל אם טופלה בצורה מסודרת ניחא ולא רכב שנסע ונסע ונסע ותוחזק בתחזוקת שבר אם בכלל.

פורסם

מלבד הטיפול האחרון הרכב טופל בצורה מסודרת, כל הטיפולים היו בזמן. התייעצתי עם המוסך שלי (מוסך מורשה) והם אמרו שזה לא סיפור גדול אם שאר הבדיקה יצאה תקינה והיא יצאה סך הכל תקינה, מלבד השמן שהיה שחור כי באמת לא הוחלף והניקוי של הרדיאטור. את הבדיקה עשיתי במכון הדרום והם עשו לי רושם בסדר גמור. לגבי המחיר, באמת מאמין שאפשר להשיג בקצת פחות בשוק הפרטי... התלבטות.

פורסם (נערך)

אין לך מה להפסיד -תתקשר למפרסם של מודעת יד 2 וסע לראות את הרכב,בדוק היטב את הרשיונות- אם הוא מיד פרטית ויש היסטוריה קח לבדיקה- המקסימום הפסד זה חצי יום טרטורים ו 500 ש"ח.תעלה את דו"ח הבדיקה אז יהיה אפשר לדעת מה כדאי יותר-על פניו יד פרטית שזולה יותר מהשכרה משתלמת בהרבה אבל,רק לאחר שנראה דו"ח בדיקה נוכל להיות חכמים יותר.

ברכבים הללו (במיוחד בקיה-יונדאי) עניין מעברי השמן הצרים במיוחד והנוטים להצטברות פיח בגלל שימוש בשמן לא איכותי/אי החלפה בזמן כמו מערכת הקירור הדי רגישה עלוןלים להצביע,שאת רכב ההשכרה לא כדאי לקנות-זו החלטה שלך בסוף.

ניקוי רדיאטור ומילוי נוזל קירור איכותי יכולים להגיע לאיזור ה 300-400 ש"ח(בהנחה שאין תקלות נמוספות במערכת כמו משאבת מים/פלאנצ'י מים למיניהם/טרמוסטטים שהולכים שם כמו זבל) והחלפת שמן ומסנן לאיזור ה 350-400 - השאלה הגדולה היא,האם כתוצאה מאי החלפת שמן בזמן לא התפתחה בוצה במנוע ? -חפש את סיכום השרשור של הרכב שלי I30 2009 - אעפ"י שהרכב נקנה עם ק"מ נמוך מליסינג הוא האכיל אותי מרורים קשים בחלק גדול מתקופת האחזקה במיוחד מערכת הקירור ועניין הבוצה (הזוי לרכב שנקנה עם 31,000 ק"מ על השעון ובכל זאת זה מה שהיה ולמה ? כי חברת הליסינג עשתה טיפול אחד בשנתיים וחודשיים שהרכב היה על הכביש וגם אותו באיחור של כמה חודשים טובים)-מה שבסופו של דבר גרם לי להבין שכאשר הרכב הגיע ל 103,000 ק"מ הוא זקן,מרוט,עייף וסחוט כמו רכב שעשה כמעט פי 2 מזה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

• תוכן חדש...