Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי קצת איבוד כוח מהמנוע - ויותר מזה רצון לראות איך הוא בנוי , החלטתי לנסות ולפרק את ראש המנוע ולהחליף לבד אטם ראש

אגב זו פעם ראשונה שניסיתי פירוק כזה ברכב , אז פעלתי על "בליינד" ...

סוף שבוע פנוי וספר היינס והנה תוצאות :

דבר ראשון ניתוק המצבר

ניקוז מערכת המים

הסרת מבנה פילטר האוויר היושב על הקרבורטור

Photo003.JPG

ניתוק חוטי ההצתה מהמנוע (שמירה על סדר החוטים..) - וניתוק מכסה הדיסטריביוטר במלואו

Photo004.JPG

ניתוק חוטים חשמליים וסנסורים

שחרור האלטרנטור והרצועה שלו

ניתוק צינורות המים המפריעים

ניתוק צינור ואקום - של מגבר בלם

ניתוק האגזוז מהסעפת

הסרת מכסה שסתומים והאטם המחובר אליו

הוצאת מרימי השסתומים ואכסון לפי סדר ההוצאה

שחרור ברגיי ראש המנוע לפי סדר מסוים הרשום בספר רכב - השארתי רק בורג אחד (המרכזי) מחובר

הזזת הראש על הציר של הבורג המרכזי הנשאר מחובר - עד לשחרור האטם הישן

שחרור הבורג האחרון - וראש המנוע בחוץ

עוד כמה תמונות :

Photoooo002.JPG

Photoooo003.JPG

Photoooo004.JPG

Photoooo005.JPG

ראש מנוע בחוץ :

Photoo001.JPG

אגב קרבורטור של וובר

Photoo002.JPG

Photooo001.JPG

Photooo002.JPG

ועל הדרך עשיתי עוד פרויקט קטן של צביעת מכסה השסתומים בצבע הרכב :

Photo002.JPG

אחרי ניקוי יסודי - התחלתי בהרכבה

פחות או יותר אותו הסדר רק הפוך

את ראש המנוע סגרתי לפי הסדר הרשום בספר - ועם מפתח מומנט בכוח הרשום בספר

וגם כיוון מרימי השסתומים לפי הספר בסיום ...

אטם ראש המנוע הישן נראה במצב לא ממש טוב ...

תוצאות אחרי הטיפול - מנוע נשמע יותר טוב - מרגיש יותר חזק - ופולט עשן נקי וללא שום צבע מיוחד

הרכב הוא רנו 11 - 3 דלתות אוטומט מלא מנוע 1400

הפרויקט הבא - שינוי הגיר לטיפטרוניק , פרטים בהמשך .

אשמח לקבל תגובות ... תובל

פורסם
הפרויקט הבא - שינוי הגיר לטיפטרוניק , פרטים בהמשך .

אשמח לקבל תגובות ... תובל

עבודה יפה, הערכתי על התושייה.

אבל, תהיתי לעצמי איך אתה מתכוון להפוך את הגיר (3 הילוכים לא?) לטיפרוניק?!

פורסם

למה ולמה ולמה... למה לא ניצלת ההזדמנות לעשות כבר פחחות וצבע...

תובל - כול הכבוד על העבודה ועל ההבנה! נראה שעשית עבודה נקיה! הלוואי ולי היה זמן, מקום ותושיה כמו לך.

פורסם
למה לא ניצלת את ההזדמנות ללטש את השסתומים ולהתאימם לתושבותיהם?

יוסי

יוסי - האם תמיד עדיף להשחיז שסתומים ?

עשיתי זאת פעם , האטימה בראש חזרה למצבה המקורי פחות או יותר , מה שיצר לחץ גבוה על הרינגים (היו עייפים למדי) - ומשם הדרך לפתיחת מנוע הייתה קצרה.

אם יש מנוע עייף ,או שמצבו לא ידוע - עדיף לדעתי לא לבצע ליטוש .

לעומת זאת - אני מקווה שתובל ניקה היטב את הראש עצמו משאריות האטם (וגם את הבלוק) , ובדק שאין לו עיוותים . אחרת הנזילה בוא תבוא :idea:

פורסם

כל הכבוד קודם כל על האומץ :)..

עושה לי חשק לפתוח את המנוע של הפיג'ו שלי (הבעיה שהאבא יפתח לי את הראש אחרי זה;) )

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אין כלל גורף, אבל מאד סביר שסתומים שעשו הרבה קילומטרים בהרבה שנים, אינם אוטמים כהלכה. לא המלצתי על השחזה המצריכה ציוד מיוחד אלא על ליטוש הניתן לביצוע בקלות באמצעים זולים - אביזר המתהדק לשסתום בעזרת תת-לחץ וקופסה של קרבורונדום בשתי דרגות. מניסיוני במנועים ישנים, תמיד כשבוצעה בדיקה ניראה היה שמשטחי האטימה לקויים.

לא מבין מה הקשר בין רינגים שכשלו (ובכלל, מה זאת אומרת שרינג כשל, הוא נשבר?) ובין שיפור הדחיסה - אם כבר, הכשל הצפוי לדעתי הוא במיסבים שיסבלו מלחץ מוגדל וובתנאים של אספקת שמן לקויה, עלול להגרם כשל. ניתן להתגבר על כך ע"י שימוש בשמן יותר איכותי.

ולחותם בשם ירחמיאל, חיזוקים ומחמאות שאתה מרבה בהם מזכירים לי (איך לא) את המשל המקסים מכתבי חנניה רייכמן ז"ל:

יזהר נא איש תמים,

חנופה, כמי בשמים.

להריח אין כל רוע,

אך מאד מזיק לבלוע.

יפה מאד לחזק בעלי יוזמה, ושאלתי לא באה להפחית מערך ההשקעה. אדם מנוסה חוקר ובודק לפני שהוא מסתער ומפרק. יתכן שפותח השרשור היה בוחר ללטש שסתומים לו היה מתייעץ מראש, ולכך כיוונתי.

יוסי

פורסם

שלום

בקשר לליטוש השסתומים - העדפתי לעשות טיפול במינימום הוצאה , וגם העדפתי להשאיר את זה לפעם הבאה של פירוק ראש מנוע (למרות שהרעיון אכן חלף בראשי) - בכל זאת זה פירוק ראשון שלי .

ולומדים עם הניסיון ...

בנוגע לגיר האוטומט - הגיר האוטומט ברנו שלי הוא לא מכני לגמרי , ישנו מחשב גיר -אלקטרוני מלא- השולט על העברת ההילוכים לפי נתונים שהוא מקבל (דוושת גז , מהירות ועוד כמה חיישנים)

היציאה ממחשב הגיר לגיר היא יציאה פשוטה של כמה זוגות חוטים שעובר בהם מתח - המפעיל סולונואידים בגיר - ולפי אותה הפקודה נקבע ההילוך .

מה שאני מתכנן לעשות זה ידית כמו של גיר טיפטרוניק - אשר לכיוון אחד לוחצת על מפסק אחד ובכיוון השני על מפסק אחר

יהיה ג'וק מונה - שיוציא את המתח המתאים לזוג החוטים המתאים בגיר ולפי זה יבחר ההילוך

ובנוסף הנתונים של הג'וק יועברו לתצוגת lcd קטנה בת ספרה אחת שתראה את ההילוך - 1 - 2 - 3 -

שאתחיל לעבוד על הפרויקט תקבלו עוד נתונים ..

פורסם

יצא לי לפשפש קצת בקרביים של רנו 11, מדהים כמה מרחב יש מתחת למכסה המנוע. לא צריך להשתחל, להתעקם, להתחנן ולשבור אצבעות. הכל נגיש, ובשניה.

למה כבר לא בונים מכוניות כאלה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
שלום

בקשר לליטוש השסתומים - העדפתי לעשות טיפול במינימום הוצאה , וגם העדפתי להשאיר את זה לפעם הבאה של פירוק ראש מנוע (למרות שהרעיון אכן חלף בראשי) - בכל זאת זה פירוק ראשון שלי .

ולומדים עם הניסיון ...

בנוגע לגיר האוטומט - הגיר האוטומט ברנו שלי הוא לא מכני לגמרי , ישנו מחשב גיר -אלקטרוני מלא- השולט על העברת ההילוכים לפי נתונים שהוא מקבל (דוושת גז , מהירות ועוד כמה חיישנים)

היציאה ממחשב הגיר לגיר היא יציאה פשוטה של כמה זוגות חוטים שעובר בהם מתח - המפעיל סולונואידים בגיר - ולפי אותה הפקודה נקבע ההילוך .

מה שאני מתכנן לעשות זה ידית כמו של גיר טיפטרוניק - אשר לכיוון אחד לוחצת על מפסק אחד ובכיוון השני על מפסק אחר

יהיה ג'וק מונה - שיוציא את המתח המתאים לזוג החוטים המתאים בגיר ולפי זה יבחר ההילוך

ובנוסף הנתונים של הג'וק יועברו לתצוגת lcd קטנה בת ספרה אחת שתראה את ההילוך - 1 - 2 - 3 -

שאתחיל לעבוד על הפרויקט תקבלו עוד נתונים ..

אתה באמת חושב שגיר אוטומט מיושן שעבר הרבה כל כך קילומטרים יעמוד בנסיונות שלך , הוא יעמוד בזה אם זה יעבוד השאלה היא תוך כמה זמן יתחילו הבעיות .

מה ההבדל בין מה שאתה רוצה לעשות לבין פשוט לשחק עם הידית הילוכים 1-2-3 כשמשעמם ?!

בעצם אפשר לשים מפסקים להעברת הילוכים איפה שבא לך , שים אותם על ההגה , שים אותם על הרצפה , שים אותם על הגג , שים אותם על הדלת ... וואללה רעיון :idea:

ים long time no

פורסם
אתה באמת חושב שגיר אוטומט מיושן שעבר הרבה כל כך קילומטרים יעמוד בנסיונות שלך , הוא יעמוד בזה אם זה יעבוד השאלה היא תוך כמה זמן יתחילו הבעיות .

מה ההבדל בין מה שאתה רוצה לעשות לבין פשוט לשחק עם הידית הילוכים 1-2-3 כשמשעמם ?!

בעצם אפשר לשים מפסקים להעברת הילוכים איפה שבא לך , שים אותם על ההגה , שים אותם על הרצפה , שים אותם על הגג , שים אותם על הדלת ... וואללה רעיון :idea:

בעקרון זו אותה הפעולה שמחשב הגיר עושה ככה שלא צריכה להיות בעיה ...

נכון אפשר לשים מפסקים בכל מקום ברכב - אבל אני מנסה רעיון עם עקרון קצת שונה - לא סתם מפסקים.

משהו יותר בסגנון של גיר טיפטרוניק אמיתי .

בקשר לשאלה - למה זה שימושי , זה לא ממש - סתם לצורך הניסיון עצמו וללמוד ממנו .

גם ככה מדובר ברכב ישן ללא ערך כספי גבוה , והשינוי שאני מנסה הוא לא חד פעמי

תמיד אפשר לחזור למצב הישן ...

פורסם
יצא לי לפשפש קצת בקרביים של רנו 11, מדהים כמה מרחב יש מתחת למכסה המנוע. לא צריך להשתחל, להתעקם, להתחנן ולשבור אצבעות. הכל נגיש, ובשניה.

למה כבר לא בונים מכוניות כאלה?

לא בונים מכוניות כאילו בכוונה! זוהי קנוניה נגד מכונאי הרכב...

הכל התחיל במיכתב זועם ששלחה אישתו של מכונאי לחברות הרכב המובילות כי אצבעותיו של בעלה אינן עדינות כשהיו פעם, הוא לא מצליח להגיע לאותן נקודות שהגיע אלהן פעם בקלות...

ואז קמו בחברות הרכב והיתכנסו במקום סודי לישיבה והחליטו לעשות את המנועים צפופים ודחוסים כך שמכונאים יהיו חייבים לשמור על גמישות מירבית באצבעותיהם....

תאמין או לא, זוהי קונספירציה!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
ההבדל גדול מאד, בשיטה שהוא מתכנן ניתן לאלץ את הגיר גם להעלות הילוך בכל סל"ד, וידית המגבילה את ההילוך הגבוה ביותר לא מאפשרת זאת, אלא אם קיים מפסק לוגי נוסף כלשהוא (כמו בלנטיס למשל) או בטיפיטרוניק.

ולפותח השרשור - ההצעה שלך טעונה חשיבה נוספת.

אם כל העיבוד הלוגי נעשה מחוץ לגיר ואתה עוקף אותו, אתה חייב להגביל איכשהו את הורדת ההילוכים שאתה מתכנן, אחרת אתה עלול בטעות להוריד לראשון בשמונים קמ"ש למשל, בתוצאות הרסניות.

הרעיון עצמו חביב ובודאי ילמד אותך לא מעט.

בהצלחה, יוסי

• תוכן חדש...