Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי מישהו שאמר שזה נוהל, שמחליפים צלחות צריך להחליף גם רפידות.

השאלה שלי האם זה נכון ולמה

פורסם

כן כי הרפידות תפסו עם הזמן את הצורה של הצלחת המעוותת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבל רשמת שכן.

אם לא בטוח צריך למדוד זריקה של הצלחת ולפי זה להחליט.

איך הגעת למצב שצלחת תקינה נגמרה לפני שהרפידה איבדה מהעובי באופן משמעותי?

פורסם

רשמתי שכן כי הן אכן מעוותות

אבל גם רוצה לדעת מה לעשות אם הן לא היו מעוותות

בכללי שאלה פשוטה האם החלפה של צלחות מחייבת תמיד החלפת רפידות.

נניח שסתם בא לי להחליף צלחות בלי סיבה והרפידות תקינות. להחליף בכל זאת?

פורסם (נערך)

במידה והרפידות עבדו על צלחות מעוותות - הדבר אומר כי הם לחצו לא באופן שווה על הצלחות.

ובד"כ הרפידות גם מקבלות עיוות או מתחממות יותר מהצריך, כי נלחצו לא בכל מלא שטחם לשטח הצלחת.

הרפידות מורכבות מחומר דחוס, אשר מתחמם כאשר הוא נלחץ ויוצר מגע בשטח הצלחת.

במידה וחומר הרפידות התחמם עקב לחץ לא מאוזן, באחד הצדדים - החום והלחץ יכולים לשנות

את איכות חומר הרפידה ואת הבלימה.

נוצרת שכבת החלקה על הרפידה..(החומר נשרף) והבלימה היא כמו ברזל על ברזל.

בד"כ כאשר מריחים את הרפידה, יש ריח שרוף

אני הייתי מחליף

אבל - אם הן חדשות ויש מוסך אשר מסכים לבדוק את מצבן, ולשייף אותן להתאמה חדשה ומדוייקת.

... :wink:אני בכל זאת הייתי מחליף ולא מתעסק עם זה.

נגדיר זאת כך - בד"כ מחליפים צלחות עקב בעיה - ואם יש בעיה בצלחות

סביר כי יש גם בעיה, ברפידות שעבדו על הצלחות.

במידה, ואתה מחליף צלחות תקינות (הם צריכות להיות כמעט חדשות)

בצלחות חדשות אחרות - לפי מצב הצלחות שהורדו ובדיקת מצב הרפידות -

במידה ונשאר הרבה חומר ברפידות - אפשר לשקול אולי, להשאיר את הרפידות הישנות.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה אייל.

יש גם פעמים שבהם מחליפים צלחות בגלל שהעובי הוא מתחת למינימום שהגדיר היצרן. זה בלאי טבעי. במקרה כזה, היית מחליף רפידות? כמובן שיוצאים מנקודת הנחה שכל מערכת הבלימה תקינה וחוץ מעובי הצלחות אין בעיות.

פורסם (נערך)

כאשר עובי הצלחות יורד למינימום - הן מתחממות יותר מאשר צלחות חדשות עבות.

וזה משפיע גם על הרפידות - וגם לא הגיוני, כי התקינו רפידות חדשות בפעם הקודמת על צלחות

אשר עכשיו, כבר צריך להחליף אותן - זה אומר כי, בפעם הקודמת שהתקינו את הרפידות

הצלחות כבר היו בדרך להחלפה, סביר כי היו מעירים על-כך אז.

לכן השאלות שלך הן ללא תשובה סגורה.

הכל במסגרת - מה המצב בפועל של הרפידות והצלחות שהורדו - בד"כ צריך להחליף גם את הרפידות.

בודדים המצבים כי נשאיר אותן.

מה גם כי העבודה - עולה בד"כ, סביב עלות הרפידות.

ואם תהיה בעיה - יהיה צריך שוב לפרק ולהחליף, ולשלם על העבודה כפול.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בדרך כלל אפשר לבצע החלפת רפידות אחת על אותו דיסק. כלומר 2 זוגות רפידה על זוג צלחות חדש.

לא מכיר מצב שבו יתקינו צלחות וישתמשו ברפידות ישנות, זה לא הגיוני, אלא אם מצבן כמעט חדש.

גם אם יש עליהן הרבה מאוד בשר, הייתי מרכיב חדשות על צלחות חדשות, שומר את הישנות ומרכיב אותן כשתידרש החלפה, שוב רק בתנאי והן ישרות עם הרבה בשר. וזה לא סביר.

פורסם

אייל מה שאתה אומר "

בפעם הקודמת שהתקינו את הרפידות הצלחות כבר היו בדרך להחלפה, סביר כי היו מעירים על-כך אז"

- הוא לא נכון וזה בדיוק מה שקרה לי.

קצת רקע, האוטו שלי (B3) עבר 102 אלף ק"מ ולא הוחלפו צלחות אפילו פעם אחת. זאת למרות שהתלוננתי על רעידות בבלימה בערך מאז שהוא היה על 17 אלף ק"מ. המוסך המורשה פשוט בחר לבצע חריטה ולהחליף דיסקיות בכל פעם, לחייב אותי בהמון כסף ולא לפתור את הבעיה כי ההחלפה והחריטה היו משפרים קצת את הרעידות אך לא פתרו אותן לגמרי. החלפה+חריטה ראשונה בוצעה ב-17 אלף, השניה ב-51, השלישית ב-71. הפעם השלישית היתה במוסך לא מורשה שגם בחר "להתעלם" מהבעיה..

אז הנה 3 מצבים שונים שבהם מחליפים רפידות על צלחות לא תקינות ע"י 2 מוסכים שונים. לצערי בתקופה הזו לא הבנתי כלום בכל הקשור לתחום הרכב אז יכלו לעבוד עלי חופשי

פורסם
אייל מה שאתה אומר "

בפעם הקודמת שהתקינו את הרפידות הצלחות כבר היו בדרך להחלפה, סביר כי היו מעירים על-כך אז"

- הוא לא נכון וזה בדיוק מה שקרה לי.

קצת רקע, האוטו שלי (B3) עבר 102 אלף ק"מ ולא הוחלפו צלחות אפילו פעם אחת. זאת למרות שהתלוננתי על רעידות בבלימה בערך מאז שהוא היה על 17 אלף ק"מ. המוסך המורשה פשוט בחר לבצע חריטה ולהחליף דיסקיות בכל פעם, לחייב אותי בהמון כסף ולא לפתור את הבעיה כי ההחלפה והחריטה היו משפרים קצת את הרעידות אך לא פתרו אותן לגמרי. החלפה+חריטה ראשונה בוצעה ב-17 אלף, השניה ב-51, השלישית ב-71. הפעם השלישית היתה במוסך לא מורשה שגם בחר "להתעלם" מהבעיה..

אז הנה 3 מצבים שונים שבהם מחליפים רפידות על צלחות לא תקינות ע"י 2 מוסכים שונים. לצערי בתקופה הזו לא הבנתי כלום בכל הקשור לתחום הרכב אז יכלו לעבוד עלי חופשי

מה שניקרא...עשית שיעורי בית על בשרך ועל כיסך.

• תוכן חדש...