Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון עד 40 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים!

כבר זמן מה אני עובר בפורום מדשדש בין הפוסטים והיום החלטתי שהגיע הזמן להירשם.

יש לי מספר שאלות ומצטער אם הן מפגרות, מתנצל מראש. כיום נוסע על סובארו DL ישנה מאוד מתי שמתאפשר לי (שייכת לאבא שלי, הוא חובב רכבים ישנים) ואני רוצה להשתדרג ולקנות רכב משלי.

אין לי ידע מטורף ברכבים אבל ממה שהספקתי להכיר וללמוד דרך הפורום בזמן המועט זה שאני אמור להסתכל על רכבי המיני או הסופר מיני במחיר כזה.

אני רווק, גובה ממוצע. נהג רגוע, יכול לסעת על ידני אבל עדיפות לתיבה אוטומטית. אני נוסע במרכז ונסיעות קצרות הייתי אומר (30 ק"מ ביום), נוסע לבד או עם עוד נוסע.

הרכבים שאני מסתכל עליהם: דאצ'יה סנדרו stepway (ידני, בנזין) ומיצובישי ספייס סטאר (אוטו)

השנתון: 2015-2016 (אני מסתכל על יד פרטית בלבד)

יצא לי לסעת על המיצובישי דרך חברת השכרה כשבוע שלם, דווקא הרגשתי בסדר לעומת כל הדברים השלילים שאומרים עליה. מה שכן היא באמת רוכנת (לעומת הסובארו עד כמה שזה מפתיע) אבל מאוד צפוי ואפשר להאט.

אני מודע לעובדה שבמחיר כזה אני יכול למצוא פיג'ו 208 (לא אוהב את פיג'ו בגלל הסטיגמות שקראתי), מודע לקיה פיקנטו, יונדאי איי 10 וסוזוקי סוויפט - לא מתחבר אליהן, יש להן בגאז קטן ופחות מרווחת. זה לפחות מה שהספקתי לראות ברכבי השכרה אז.

אשמח לשמוע חוות דעת על הרכבים שציינתי כגון בעיות תחזוקה וכדומה, כי על דאצ'יה בקושי שמעתי בעיות. המנוע של רנו ממה שהבנתי(?)

* בנוגע לשאלות, מה ההבדל בבקרת שיוט (רגילה לא אדפטיבית) עם גיר ידני לעומת תיבה אוטומטית.

לדוגמה אם אני בתיבה אוטומטית ואני מגדיר את בקרת השיוט ל100 קמ"ש היא תעלה עד 100 לקמ"ש אפילו אם הייתי ב-50 קמ"ש אבל מה יהיה בידני באותה סיטואציה? אם אני ב50 קמ"ש ומגדיר ל100 קמ"ש? המנוע יצרח כי לא העברתי הילוך? או להפך אם אני מוריד למהירות נמוכה דרך בקרת שיוט.

* למה כולם מתלוננים על "פלסטיק קשיחה" באיכות החומרים שמראים 'איכות זולה' הרי זה קיים ב90% אצל כל המתחרים באותה הקטגורייה (סופר מיני).

* אחרי שמצאתי את הרכב ונעשו בדיקות עם המוכר - מה עכשיו? משלם ואז העברה או העברה ואז משלם? - אין ספק שאעלה לכאן בדיקה על מנת לקבל חוות דעת.

הכסף שיש בתכלס - 45 אש"ח אבל שומר בצד 5 אלף לבלאי/ישור קו או עוד משהו שאתם תמליצו לעשות.

מצטער על החפירה ותודה :wink:

פורסם

הספייס סטאר חיסכונית ואמינה, מחזיק כזאת 4 שנים עם 74 אלף ק״מ.

אכן הרכב רוכן כמו ששמת לב והמנוע רועש במאמץ/תאוצה.

ברכב אוטומט עם בקרת שיוט אתה מגדיר את המהירות והרכב מגיע אליה, בגיר ידני בדוגמא שנתת אתה תצטרך להעביר הילוך ובקרת שיוט תתנתק, בגיר ידני זה נוח יותר כשאתה כבר בהילוך 5.

בדאציה איכות חומרים פשוטה, אך אם תשב למשל בקליאו,208 חלק מהדשבורד יהיה רך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
הספייס סטאר חיסכונית ואמינה, מחזיק כזאת 4 שנים עם 74 אלף ק״מ.

אכן הרכב רוכן כמו ששמת לב והמנוע רועש במאמץ/תאוצה.

ברכב אוטומט עם בקרת שיוט אתה מגדיר את המהירות והרכב מגיע אליה, בגיר ידני בדוגמא שנתת אתה תצטרך להעביר הילוך ובקרת שיוט תתנתק, בגיר ידני זה נוח יותר כשאתה כבר בהילוך 5.

בדאציה איכות חומרים פשוטה, אך אם תשב למשל בקליאו,208 חלק מהדשבורד יהיה רך.

החומרים שבדאצ'יה יותר פשוטים מהמיצובישי או שאנחנו מדברים על אותו איכות? היית אומר שהדאצ'יה יותר נוחה לנסיעה מאשר המיצובישי? (אם יצא לך לנסוע או דעה מחבר)

עריכה: מה בנוגע לבידוד הרעשים בדאצ'יה?

תודה רבה על התגובה המהירה!

עריכה אחרונה על ידי Mushi Shi
פורסם

לדעתי החומרים בספייס ובדאציה דומים, פלסטיק קשיח.

לדעתי הדאציה נוחה יותר עם מושבים עדיפים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לדעתי החומרים בספייס ובדאציה דומים, פלסטיק קשיח.

לדעתי הדאציה נוחה יותר עם מושבים עדיפים.

איך הבידוד הרעשים של הדאצ'יה?

אני קצת חושש מהשוק של דאצ'יה אבל לדעתך, הדאצ'יה יותר טובה מהמיצובישי?

פורסם

לדעתי הדאציה שקטה מהספייס סטאר.

קשה לומר איך השוק, מניח חלק יגידו אהה זה רכב רומני או צרפתי.

אבל אתה קונה רכב במחיר זול לדגם חדש יחסית וקונים תמיד יהיו.

פורסם

בהמלצת יוליאן קניתי לאשתי את הספייס סטאר. לפני חודשיים. אשתי מאוד מרוצה. וצריכת הדלק לא פחות ממעולה עם ממוצע של 1 ל17.5.

פורסם

הייתי ממליץ לך לחשוב אחרת בכלל

ולקחת רכב מפנק, כמו מאזדה 6

בסכום הזה

במקום להשקיע ברכב קטן.

אבל זו דעתי.

as i walk through the valley of the shadow of death

פורסם

לדוגמה אם אני בתיבה אוטומטית ואני מגדיר את בקרת השיוט ל100 קמ"ש היא תעלה עד 100 לקמ"ש אפילו אם הייתי ב-50 קמ"ש אבל מה יהיה בידני באותה סיטואציה? אם אני ב50 קמ"ש ומגדיר ל100 קמ"ש? המנוע יצרח כי לא העברתי הילוך? או להפך אם אני מוריד למהירות נמוכה דרך בקרת שיוט.

בפיזו'ו וסיטרואן עם בקרת שיוט וגיר ידני, בקרת שיוט פועלת רק בהילוכים 4 ו- 5 (ו-6 אם יש גיר 6 הילוכים).

אם ב 50 קמ"ש כשאתה בהילוך 3 תנסה להפעיל את בקרת השיוט, היא לא תיכנס לפעלה.

אם תעלה להילוך 4 ותפעיל, אז תאיץ ל 100 בהילוך 4.

מתחת ל 40 קמ"ש היא לא עובדת בכלל, לא משנה איזה הילוך.

לחיצה על קלאץ' מבטלת את הבקרה, אחרי החלפת הילוך אפשר לחזור למהירות שהוגדרה על ידי לחיצה על res.

לא מכיר את המערכת אצל יצרנים אחרים, מעריך שהיא עובדת באופן דומה. בגיר ידני לא הגיוני להשתמש בבקרת שיוט בהילוכים נמוכים.

פורסם

לא לקנות 208 בגלל סטיגמות ולקנות באותו מחיר רכב גרוע לדעתי הכי גרוע שיש בגלל שיש לו סמל של מיצובישי?

ההגיון לא ברור לי.

208 ידנית תהיה אמינה,נוחה וחסכונית.

אם אתה "מפחד" מרכב צרפתי-מאזדה2,איי20 יעשו את העבודה.

ב40 אלף אפשר לקנות איי20 מהצורה החדשה עם קצת מיקוח.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
בהמלצת יוליאן קניתי לאשתי את הספייס סטאר. לפני חודשיים. אשתי מאוד מרוצה. וצריכת הדלק לא פחות ממעולה עם ממוצע של 1 ל17.5.

נשמע טוב, היא נוסעת רק בעיר? איך המזגן?

הייתי ממליץ לך לחשוב אחרת בכלל

ולקחת רכב מפנק, כמו מאזדה 6

בסכום הזה

במקום להשקיע ברכב קטן.

אבל זו דעתי.

לא מחפש אוטו גדול כרגע

בפיזו'ו וסיטרואן עם בקרת שיוט וגיר ידני, בקרת שיוט פועלת רק בהילוכים 4 ו- 5 (ו-6 אם יש גיר 6 הילוכים).

אם ב 50 קמ"ש כשאתה בהילוך 3 תנסה להפעיל את בקרת השיוט, היא לא תיכנס לפעלה.

אם תעלה להילוך 4 ותפעיל, אז תאיץ ל 100 בהילוך 4.

מתחת ל 40 קמ"ש היא לא עובדת בכלל, לא משנה איזה הילוך.

לחיצה על קלאץ' מבטלת את הבקרה, אחרי החלפת הילוך אפשר לחזור למהירות שהוגדרה על ידי לחיצה על res.

לא מכיר את המערכת אצל יצרנים אחרים, מעריך שהיא עובדת באופן דומה. בגיר ידני לא הגיוני להשתמש בבקרת שיוט בהילוכים נמוכים.

תודה על הפירוט! השכלת אותי.

לא לקנות 208 בגלל סטיגמות ולקנות באותו מחיר רכב גרוע לדעתי הכי גרוע שיש בגלל שיש לו סמל של מיצובישי?

ההגיון לא ברור לי.

208 ידנית תהיה אמינה,נוחה וחסכונית.

אם אתה "מפחד" מרכב צרפתי-מאזדה2,איי20 יעשו את העבודה.

ב40 אלף אפשר לקנות איי20 מהצורה החדשה עם קצת מיקוח.

לא קשור לסמל. מכמה חברים נאמר לי לא להתקרב לסיטרואן או פיג'ו בגלל נפילת ערך קשה וקושי בקונים במיוחד מחבר שהיה לו פיג'ו 206 שסבל ממנה לא מעט. I20 קראתי בעיקר על בעיות בהגה (נקישות) וגם ראיתי את האשכול של איתמר.

לא התרשמתי מהמאזדה 2 יש לה רק רמה אחת שצריך להסתכל עליה (Dynamic) כי האקטיב ממש זוועה 2 כריות אוויר בשנת 2013?? ובגדול אבזור דל כמו היונדאי ובנוסף, שותה דלק. אני לא ממש מחפש להשתולל עם הרכב בסיבובים או שיש משהו שאני מפספס מחוסר ידע.

• תוכן חדש...