Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו גם שיסגור את הטבות המס לרכבי פולסייז שאנשים קונים כרכב עבודה ומשמש רק לנסיעות פרטיות ולמקלט מס

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כלומר, אם נניח והוא קונה רכב של 250,000 ש"ח ומחזיק בו 5 שנים עד שהוא מחליף, הוא משלם בערך 10,000 ש"ח נטו כדי להחזיק את הרכב. לפני ששילם על דלק, ארנונה או אוכל.

האם זה נשמע לך משהו שפוי לאדם שמרוויח 15,000 ש"ח ברוטו או משפחה שמרוויחה 20,000 ש"ח ברוטו?

איך אני אוהב כשאנשים זורקים מספרים באוויר סתם. 10K נטו בחודש? איך? מאיפה?

בוא נעשה קצת סדר בבלגן. אני לא דיברתי על תקופת החזקה של 5 שנים, שהיא לדעתי קצרה מידי להחזקת רכב שנקנה חדש, אבל אזרום איתך.

רכב שנקנה חדש ב-250K ימכר אחרי 5 שנים בכ-105.4K ש"ח, בהנחה של 15% ירידת ערך שנתית ועוד 5% "קנס קריעת ניילונים". מדובר על 144.6K ירידת ערך, או 2,410 ש"ח בחודש.

בהנחה של ביטוח חובה בגובה 1,300 ש"ח בחודש וביטוח מקיף בגובה 5% מערך הרכב בכל שנה נתונה, הביטוח במהלך 5 השנים יעלה 51.1K ש"ח, או 850 ש"ח בחודש.

אגרה לרכב שעולה בין 210K ל-299K היא 3,153 ש"ח ב-3 השנים הראשונות, ו-2,365 ש"ח בשנתיים שאחרי. תוסיף לזה בכל שנה 161 ש"ח אגרת רדיו ו-100 ש"ח עלות בדיקה במכון, והגענו ל-15.5K ב-5 שנים, או 260 ש"ח בחודש.

תוסיף עוד הקצבה שנתית נדיבה של 3,000 ש"ח על טיפולים ותיקונים, קרי 250 ש"ח בחודש, וההוצאה החודשית הסופית שלנו מסתכמת ב-3,770 ש"ח, שזה פחות מחצי מה-10K שדיברת עליו.

עכשיו, לצורך דוגמה, בוא ניקח רווק בעל דירה שמרוויח 17K בחודש. נוריד 1,020 ש"ח הפרשות לפנסיה, 3,600 מס הכנסה, מס בריאות, וביטוח לאומי , ונניח 1,000 ש"ח הוצאות על דלק בחודש הלוך לעבודה וחזור, לידידנו נשאר בכיס כמעט 11.4K ש"ח הכנסה חודשים נקייה.

אחרי שננכה מהכנסה זו את ההוצאה החודשית של 3.8K בחודש על רכב, נישאר עם 7.6K, שזה מעבר למספיק להוצאות מחיה שוטפות, הוצאות מותרות מזדמנות, וגם סכום לחיסכון.

מי שמרוויח "רק" 15K באותו המצב יישאר עם יתרת תקציב של 6.5K, סכום שעדיין אמור להספיק לו בלי שיצטרך להדק את חגורתו.

והנה ראינו איך מישהו שמרוויח 15K בחודש יכול להרשות לעצמו רכב ברבע מיליון ש"ח.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
התשובה שלך מסבירה כנראה למה כל עם ישראל נוסע בג'יפון חדש.

בעיני להוציא שליש מהשכר על רכב זה חוסר אחריות.

אסביר:

הכנסה לחודש -12 נטו

ירידת ערך לחודש 2

ביטוח, אחזקה דלק - 1.5-2

למה?

קח שלוש שנים של אחזקה.

במהלכן רכב ממוצע מאבד 40-50% מהערך שלו כחדש. בוא ניקח 50%, כדי להחמיר. באוטו של 200K זה יוצא 2700 שקל לחודש, באוטו של 140K זה יוצא 1900 שקל. הפרש של 800 שקל.

צריכת דלק לא שונה מהותית, נניח 15% יותר מרכב משפחתי רגיל. נסועה ממוצעת של 17.5K במחיר של 6.5 שקל לליטר יוצאת 760 שקל לרכב משפחתי רגיל שעושה 12.5 ק"מ לליטר. תוסיף 15%, קיבלת 870 שקל. הפרש של 110 שקל לחודש.

ביטוח גם אם יעלה פי שניים, יוסיף עוד כמה מאות שקלים לחודש במקרה הכי גרוע. נגיד 500 שקל, סתם כי אין לי כוח ללכת לבדוק מחירים.

ההפרש (זה מה שחשוב, לא העלות הכוללת) של רכב שעולה 200K לעומת אחד של 140K יוצא לך 1410 שקל לחודש וזה במצב מאוד מחמיר.

מה ההבדל בין להחזיק רכב של 140K עם משכורת של 10.5 נטו לבין רכב של 200K עם 12 נטו? איך זה משפיע על השכר הפנוי?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זה מהלך צודק והיה צריך להכיל אותו גם על רכבים זולים יותר (מסביבות ה 200,000).

זה לא משנה אם מי שישלם את המס הנוסף ירגיש את זה או לא אלא שמדינה שזקוקה להכנסות עדיף שתיקח אותן יותר על דברי מותרות ופחות על מוצרי צריכה בסיסיים.

פופוליזם טהור, מדינת רווחה וממשלה גדולה מממנים ע"י מיסוי מעמד הביניים, מיסי מותרות הם חלק שולי מהכנסות המדינה, אבל אם כבר אתה מעניש את נהגי רכבי היוקרה, אז שתעניש את כולם במידה שווה, לכן הצעד עושה שכל.

פורסם

אני לא יודע איך הגעתם למעמד ביניים כזה גבוה אבל סתם בשביל לסבר את האוזן:

http://www.cbs.gov.il/reader/cw_usr_view_SHTML?ID=329

שכר ממוצע הוא 10.8 אלף ברוטו.

שלא לדבר שזה בכלל לא השיטה הנכונה לחשב שכר של מעמד ביניים אלא צריך להסתכל על הנתון שנקרא שכר חציוני.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3723025,00.html

כפי שניתן לראות לפי הנתונים השכר האמיתי של מעמד הביניים עומד על כ6 אלף.

פורסם (נערך)

ההפרש (זה מה שחשוב, לא העלות הכוללת) של רכב שעולה 200K לעומת אחד של 140K יוצא לך 1410 שקל לחודש וזה במצב מאוד מחמיר.

מה ההבדל בין להחזיק רכב של 140K עם משכורת של 10.5 נטו לבין רכב של 200K עם 12 נטו? איך זה משפיע על השכר הפנוי?

ראשית, פער של 1500 שח בחודש למישהו שמרוויח 15 ברוטו זה המון. כלומר, זה אולי אפשרי בהינתן נתונים מאוד ספציפיים (דירה בבעלות מלאה ללא משכנתא, 0 הוצאות על ילדים וכיו"ב), אבל זה מאוד לחוץ ולא חכם צופה פני עתיד.

שנית, לו הייתי מרוויח 15 ברוטו היתי חושש לרכוש רכב חדש ב-140.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם
שנית, לו הייתי מרוויח 15 ברוטו היתי חושש לרכוש רכב חדש ב-140.

שזו, שוב, פונקציה של פרופיל ההוצאות שלך. לי יש עוד כמה אלפים עד שארוויח 15K ברוטו, והתקציב שלי לרכב חדש נע סביב ה-145K.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
אני לא יודע איך הגעתם למעמד ביניים כזה גבוה אבל סתם בשביל לסבר את האוזן:

http://www.cbs.gov.il/reader/cw_usr_view_SHTML?ID=329

שכר ממוצע הוא 10.8 אלף ברוטו.

שלא לדבר שזה בכלל לא השיטה הנכונה לחשב שכר של מעמד ביניים אלא צריך להסתכל על הנתון שנקרא שכר חציוני.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3723025,00.html

כפי שניתן לראות לפי הנתונים השכר האמיתי של מעמד הביניים עומד על כ6 אלף.

כאן תוכל לקרוא הסבר די טוה על השכר החציוני ואופן חישובו, השכר יותר גבוה ממה שחושבים, עם שכר חציוני של 6K מחירי הדירות לא יראו ככה, ולא יעלו רבע מליון רכבים בשנה לכביש.

פורסם
איך אני אוהב כשאנשים זורקים מספרים באוויר סתם. 10K נטו בחודש? איך? מאיפה?

בוא נעשה קצת סדר בבלגן. אני לא דיברתי על תקופת החזקה של 5 שנים, שהיא לדעתי קצרה מידי להחזקת רכב שנקנה חדש, אבל אזרום איתך.

רכב שנקנה חדש ב-250K ימכר אחרי 5 שנים בכ-105.4K ש"ח, בהנחה של 15% ירידת ערך שנתית ועוד 5% "קנס קריעת ניילונים". מדובר על 144.6K ירידת ערך, או 2,410 ש"ח בחודש.

בהנחה של ביטוח חובה בגובה 1,300 ש"ח בחודש וביטוח מקיף בגובה 5% מערך הרכב בכל שנה נתונה, הביטוח במהלך 5 השנים יעלה 51.1K ש"ח, או 850 ש"ח בחודש.

אגרה לרכב שעולה בין 210K ל-299K היא 3,153 ש"ח ב-3 השנים הראשונות, ו-2,365 ש"ח בשנתיים שאחרי. תוסיף לזה בכל שנה 161 ש"ח אגרת רדיו ו-100 ש"ח עלות בדיקה במכון, והגענו ל-15.5K ב-5 שנים, או 260 ש"ח בחודש.

תוסיף עוד הקצבה שנתית נדיבה של 3,000 ש"ח על טיפולים ותיקונים, קרי 250 ש"ח בחודש, וההוצאה החודשית הסופית שלנו מסתכמת ב-3,770 ש"ח, שזה פחות מחצי מה-10K שדיברת עליו.

עכשיו, לצורך דוגמה, בוא ניקח רווק בעל דירה שמרוויח 17K בחודש. נוריד 1,020 ש"ח הפרשות לפנסיה, 3,600 מס הכנסה, מס בריאות, וביטוח לאומי , ונניח 1,000 ש"ח הוצאות על דלק בחודש הלוך לעבודה וחזור, לידידנו נשאר בכיס כמעט 11.4K ש"ח הכנסה חודשים נקייה.

אחרי שננכה מהכנסה זו את ההוצאה החודשית של 3.8K בחודש על רכב, נישאר עם 7.6K, שזה מעבר למספיק להוצאות מחיה שוטפות, הוצאות מותרות מזדמנות, וגם סכום לחיסכון.

מי שמרוויח "רק" 15K באותו המצב יישאר עם יתרת תקציב של 6.5K, סכום שעדיין אמור להספיק לו בלי שיצטרך להדק את חגורתו.

והנה ראינו איך מישהו שמרוויח 15K בחודש יכול להרשות לעצמו רכב ברבע מיליון ש"ח.

קודם כל מתנצל, הכנסתי בטעות את כל הביטוח השנתי כהוצאה חודשית, ולכן יצאה לי הערכה גסה שגויה.

אולם גם ההערכה שלך מוטה מעט כלפי מטה.

ירידת הערך לרכבי יוקרה גבוהה יותר מאשר לרכבים עממיים ומבוקשים.

בעוד רכב סופר מבוקש מחירו יהיה קרוב ל-50% בתום ה-5 שנים, רכב יוקרה קשה להניח שיאבד פחות מ-65% מערכו כחדש.

לפיכך 2,700 ש"ח בחודש.

גם 3,000 ש"ח בשנה עבור תיקונים וטיפולים לדעתי אינו משקף את המציאות. רק החלפת סט צמיגים במידות רחבות עלול לאכול כמעט את כל הסכום. תוסיף מצבר, בלמים מדי פעם ועלות טיפולים לא זולה במיוחד ונאכל כל הסכום מבלי לקחת בחשבון תיקון שהוא לא פעוט לגמרי.

לדעתי סך של 4,500 ש"ח לחודש הרבה יותר קרוב למציאות.

מה- 6,500 ש"ח הנותרים של אותו בחור, לתחזק דירה, לאכול, לקנות מעט בגדים וציוד, לצאת לחו"ל פעם בשנה שנתיים ולצאת לדייט / בילוי מספר פעמים בחודש - קצת צפוף.

וכמובן, בשורה התחתונה קשה מאוד לומר על בחור בעל דירה ללא משכנתא שמרוויח 15,000 ש"ח בחודש שהוא מעמד הביניים.

פורסם
...לא ידעתי בכלל שהחגיגה בכלל החלה :cry:

החלה החלה

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

סתם דוגמא , אני אדם עם משכורת ממוצעת , אין לי משכנתא , רוכש כל 3 שנים ב מ וו חדשה בן 200 ל300 אלף ש"ח.

בהחלט אפשרי למעמד בנוני לרכוש רכב כזה, עניין של סדר עדיפויות .

• תוכן חדש...