Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לדבר עם מספר בעלים של המנוע שבכותרת, מהשנים האחרונות, כולם מדווחים על צריכה ממוצעת של 1/17 פלוס מינוס ליטר, כל אחד והרגל שלו על הגז. דיברתי עם בעלי פלואנס, מגאן3, דאסטר 2/4, כולם עם גיר רובוטי 6 הילוכים או ידני.

המספר הזה קצת מדהים אותי, הייתי מקבל את אותה צריכה עם מגאן 2001 חבוטה עם גיר פלאנטרי 4 הילוכים. נכון ההספק של המנוע היה ~10 כ"ס פחות..

המתחרים מבית פזו' סיטרואן מזמן שכחו ממספרים כאלו. הסיטרואן C4 שלי היא יורו5 ולא יורדת מ1/21, משתמשי פורום עם מנוע 1.6HDI יורו 6 מדווחים אף על צריכה טובה מזה, ואף עם רכבים כבדים יותר ואוירודינאמים פחות.

האם 1/17 זו גם הצריכה שחברי הפורום מקבלים ממנועי 1.5DCI? אם כן, מה רנו לא יודעים ואיך פז'ו סיטרואן עקפו אותם בסיבוב?

משום מה ה1.5DCI גם מרגיש לי הרבה יותר מחוספס ורועש בעבודה שלו, ממש תחילת שנות ה2000.. אבל זה כבר פחות קשור לשירשור.

יום טוב גם לך

פורסם
לדעתי זה עניין של משקל הרכב, הפלואנס כבדה משמעותית מהאחיות לבית psi

יותר כבדה מברלינגו?? ועוד עם ציוד עבודה בתוכה? לא ניראה לי..

לדעתי הפלואנס שוקלת כמו C4, אבל אפשר לבדוק את זה

יום טוב גם לך

פורסם

לפני שנה וחצי היו לי במקביל ניסאן nv200 פרטית ( מנוע 1.5DCI ) וברלינגו 1.6 בעבודה - סיטרואן היתה חסכונית יותר כמעט ב 20%.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הסניק שלי עושה 1:14 בממוצע - אבל זה בתנאים לא אידאליים של 60% נסיעות עירוניות, 30% נסיעות בינעירוניות פקוקות מאוד (כביש 5/איילון בבוקר), ו 10% נסיעות סופ"ש בכבישים פנויים יחסית.

לגבי מחוספס ורועש - אני לא מרגיש את זה. נכון, מבחוץ שומעים שזה דיזל, בעיקר לאחר התנעה קרה, אבל מבפנים הוא חרישי למדי - מודה שלא נסעתי במתחרות הסיטרואניות, אבל בפני עצמו ובהשוואה לרכבים קודמים שלי זה לגמרי good enough, ומרגיש שקט ומעודן מאוד.

פורסם

עד כמה שאני זוכר מהפלואנס שלי, בנסיעה לא רגועה בדרך כלל היה באזור 1-16 1-17, ובימים של נסיעה בינעירונית טהורה הגעתי ל1:20. (רק על פי מחשב הדרך, לא טרחתי אז לחשב צריכת דלק).

פורסם

השאלה הגדולה: כמה שוקל הציוד שיש בברלינגו? האם הוא שווה ערך לאדם ממוצע?

הורי נוסעים בפלואנס דיזל, והם אנשים לא קלים. נוסעים הרבה בכביש. בחישוב גס יצא 1:18.

כאשר נסעתי עם הרכב מנתניה למצפה רמון וחזור, הגעתי לתוצאה של 1:21 דרך המחשב.

פורסם

בנסיעה בין עירונית טהורה אני יכול לצפות לקבל סביב 1:20 עם מזגן ביום חם ורכב מלא ושיוט סביב 110, וצפונה לכיוון 1:24 ואף יותר בנהיגת סבתא עם רכב ריק וללא מזגן במז"א נעים. כל זאת במחשב. במציאות המחשב מציג באופן עקבי צריכת דלק גבוהה בכ-6%-7% ביחס למשאבה, יש לי רישום מלא של כל המילויים שנתיים אחורה, באותה תחנה, אותה משאבה, אותה ידית ואותה שן(!).

ברגע שנכנסים לתנועה עירונית המספרים מתחילים לצלול די מהר (המתמטיקה עושה את שלה - כל ק"מ עירוני משפיע יותר מכל קילומטר בין-עירוני), כעקרון אין טעם לנסות להשוות צריכת דלק עירונית כי אצל כל אחד זה אומר משהו קצת אחר, אבל בגדול אצלי הצריכה עם מנוע קר בנסיעה של כ-5 דקות בתוך יישוב עם אופי יחסית כפרי וללא פקקים היא באזור 1:12. יכול להיות שבקטע הזה של נסיעה עירונית המנועים של PSA יותר מוצלחים.

בפלואנס ובמגאן אלה מנועי יורו 5 לכל היותר, מנוע יורו 6 יש בגרנד קופה ושם לפחות לפי הצהרות הייצרן יש שיפור בצריכת הדלק.

מעבר לכך, בהחלט יכול להיות שהמנועים של PSA קצת יותר מוצלחים. למיטב זכרוני ה-K9K סה"כ מנוע די ותיק/עתיק.

חזיר דיזל

• אחראי פורום
פורסם

יכול לדווח על אבא שלי שכבר כשנתיים עושה כמה עשרות אלפי ק"מ על מגאן סטיישן חדשה שרובם המוחץ בין עירוניים עם מעט פקקים ונהיגה רגועה,

הממוצע במחשב הרכב הוא 1:18.

מצחיק שפתחת את השרשור הזה כי בדיוק נהגתי עליה לפני כמה ימים וחשבתי לעצמי שהנתון הזה מפתיע לרעה. ציפיתי לראות 20-22 קמ"ל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

פלואנס שלי שנת 2016 100K נסיעה כ 90% בין עירוני על קרוז קונטרול 116 קמש מחשב 4.3/100 בדיקת משאבה 1/20.5

מהיום הראשון אותו הדבר

עריכה אחרונה על ידי Lenya
פורסם

סטפווי דיזל עדיין בהרצה צריכה 6.3 ליטר על 100 .

נסיעה ללא פקקים במצב 90קמייש ECO קרויז מופעל אפשר להוציא 3.3 ליטר ל100 ללא מזגן.

לא רועש במיוחד.

פורסם

אצלי במגאן 2007 שהייתה לי, עם מנוע k9k 1500 טורבו דיזל ידנית, הייתי מקבל צריכת דלק משולבת של 1:17 בממוצע. מחוץ לעיר היה עושה 1:21, בתוך העיר (חיפה) היה עושה 1:12. חשוב להדגיש ולציין שהנסיעה שלי לעולם לא הייתה חסכונית ולא קרוב לזה, בלשון המעטה.

עומר :-)

• תוכן חדש...