Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

שאלה: לפני חודש קניתי רכב חדש 2018 טיוטה קורולה. לפני כמה ימים מישהו נתקע בי מאחור. השלדה נפגעה עד לגלגל רזרבי ויש צורך להחליף את כל הפגש והטמבון. ויש ירידת ערך כמובן.

השאלה שלי האם, לאחר התיקון, להחליף את הרכב "החדש" בטריייד-אין של המוסך טיוטה (ברכב חדש שוב או אולי משומש) או להישאר כבר עם שלי (ויש פגיעה אחורית בשלדה/ בטיחותית פחות) ?

אשמח לחוות דעתכם.

תודה.

פורסם (נערך)

מכיוון שהרכב לא הוכרז אובדן להלכה כל צעד שתעשה למכור את הרכב רק יעלה לך יותר. סע איתו עד לקבר אם השיקול הוא כלכלי.

אסביר לך : השמאי יפסוק ירידת ערך כלשהיא אבל בפועל ירידת הערך הפסיכולוגית הרבה יותר גבוהה.

אתה מקבל בהמחאה מהביטוח את ירידת הערך כפי שקבע השמאי. אני מקווה שעכבת אחרי הפורום ולקחת שמאי משלך ולא מישהו של חברת הביטוח או מישהו שמוסך ההסדר הביא .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מכיוון שהרכב לא הוכרז אובדן להלכה כל צעד שתעשה למכור את הרכב רק יעלה לך יותר. סע איתו עד לקבר אם השיקול הוא כלכלי.

אסביר לך : השמאי יפסוק ירידת ערך כלשהיא אבל בפועל ירידת הערך הפסיכולוגית הרבה יותר גבוהה.

אתה מקבל בהמחאה מהביטוח את ירידת הערך כפי שקבע השמאי. אני מקווה שעכבת אחרי הפורום ולקחת שמאי משלך ולא מישהו של חברת הביטוח או מישהו שמוסך ההסדר הביא .

אז זהו.שלא לקחתי שמאי אלא המוסך הביא לי (לא ידעתי שניתן לעשות זאת.. דיברתי אתמול עם השמאי של הפורום והמליץ לי לדבר איתו אחרי שאקבל את דוח השמאי הראשון ע"מ לערער).

אני שאלתי יותר מבחינה בטיחותית ולא מבחינה כלכלית (ברור לי שיהיה לי הפסד כלכלי).

השאלה שלי האם זה בטיחותי לנסוע כך או לא? (נאמר לי שהסכנה בשאסי זה פגיעה בחזית/מקדימה/בצד אך במקרה שלי מדובר בפגיעה בשאסי אחורית).

פורסם (נערך)

אתה נוסע לבד רוב הזמן ? אם כן אני לא רואה בעיה .

תבין שבמשאית הבאה התחת של המכונית יכנס יותר עמוק . זה הכל.

טעות כתיב:כתבתי "עכבת" . התכוונתי עקבת.

במצבים דומים לפעמים השמאי והמוסך עושים תרגיל ידוע ומציעים לקנות ממך את המכונית . לכן אני מאד ממליץ לך להעזר בשמאי מטעם הפורום לפני שתקבל החלטה למכור למוסך את הרכב .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אתה נוסע לבד רוב הזמן ? אם כן אני לא רואה בעיה .

תבין שבמשאית הבאה התחת של המכונית יכנס יותר עמוק . זה הכל.

טעות כתיב:כתבתי "עכבת" . התכוונתי עקבת.

במצבים דומים לפעמים השמאי והמוסך עושים תרגיל ידוע ומציעים לקנות ממך את המכונית . לכן אני מאד ממליץ לך להעזר בשמאי מטעם הפורום לפני שתקבל החלטה למכור למוסך את הרכב .

אתליל מהסוף: אני החלטתי שאני רוצה להעיף את הרכב. הרעיון היה שלי. הם אמרו לי שלא כדאי לי.

והבעיה היא שזה רכב משפחתי. למרות שעדיין אני נוהג רוב הזמן. הילד והאשה יושבים מאחורה. לכן אם יש פה פחות בטיחות ואפילו מעט אזי חייב להחליף כמובן גם במחיר של להפסיד כסף.

פורסם (נערך)

יש קצת ירידה בבטיחות . כמה קצת זה אולי שמאי יוכל לתת הערכה . קשה דרך המקלדת להעריך.

יש מצבים של קצה שילדה שלדעתי אין בהם פגיעה מהותית בבטיחות .אבל זו רק דעתי הלא מלומדת

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אז אם היא לא מלומדת, למה סתם להגיד?

יכול להיות שהרכב סכנת מוות ויכול להיות שאין שום השפעה על הבטיחות.

תוכל להעלות דוח שמאי - בטשטוש פרטים מזהים שנתרשם היכן הייתה הפגיעה?

פורסם

אין עדיין דוח שמאי רשמי

אבל הבנתי מה הסיפור בדיוק.

הרכב מאחוריי נכנס בפגש של האוטו שלי כך שהפגש התעקם עד לגלגל רזרבי והקורות האורכיות מאחורה התעקמו ביחד איתו קצת.

המוסך מורשה תיקנו זאת היום (לא רואים כלום חיצונית) ואמרו לי שמבחינה בטיחותית אין שום בעיה.

מה אומרים? מכירים סיפור דומה?

פורסם

אם הקורות אורך התעקמו זה לא קצה שלדה, זה פגיעת שלדה לכל דבר ועניין.

מצטער לומר לך אבל אף אחד פה בפורום לא ידע להעריך בדיוק את השפעת התאונה על חוזק המרכב. אין מנוס מלהתייעץ עם שמאי או ללכת למוסך שאתה סומך עליו ולקבל ממנו חוו"ד.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

היה שמאי. רק צריכים לראות את הדו״ח.

אם הדוח רציני, הנזק לאחר הפירוק מצולם ואפשר להתרשם ממידת הפגיעה בקורות.

מצטער לומר לך אבל אף אחד פה בפורום לא ידע להעריך בדיוק את השפעת התאונה על חוזק המרכב. אין מנוס מלהתייעץ עם שמאי או ללכת למוסך שאתה סומך עליו ולקבל ממנו חוו"ד.

אעלה את הדוח עוד כמה ימים, כשאקבל אותו.

כך או כך, נאמר לי שאין סכנת בטיחות (זה שתיקן לי את האוטו במוסך מורשה הסביר לי שאין מה לדאוג. כולה התעקם קצת וזהו.. איזה אינטרנס יש לו לשקר? הוא הסביר לשמאי מה בדיוק קרה)

פורסם

אין לי מושג מה הנזק אבל יש מקרים כאלו:

הסיבה פשוטה, אם הרכב עם נזק בטיחותי או נזק חמור צפויה לו ירידת ערך גבוה - עלות התיקון עצמה מאוד גבוהה גם ככה מכיוון שמחוייבים לתקן את הרכב עם חלפים מקוריים וחדשים מהניילון(לכל רכב עד גיל שנתיים).

באם השמאי יקבע ירידת ערך מספיק גבוהה - כזאת שבשילוב עם עלות התיקון תגיע ל50%, הרכב יוכרז אובדן להלכה ואתה תקבל את הכסף כאילו הרכב "טוטאל לוס" והמוסך יפסיד קליינט - המטרה שלו בכל מחיר לתקן את הרכב ולכן עצם זה שהמוסך הזמין את השמאי אומר שהשמאי בצד של המוסך ולא בצד שלך(הרי, אם השמאי יקבע ב"קלות" מידיי אובדן להלכה הוא לא יוזמן לשמאות בפעם הבאה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

היה שמאי. רק צריכים לראות את הדו״ח.

אם הדוח רציני, הנזק לאחר הפירוק מצולם ואפשר להתרשם ממידת הפגיעה בקורות.

אין לי מושג מה הנזק אבל יש מקרים כאלו:

הסיבה פשוטה, אם הרכב עם נזק בטיחותי או נזק חמור צפויה לו ירידת ערך גבוה - עלות התיקון עצמה מאוד גבוהה גם ככה מכיוון שמחוייבים לתקן את הרכב עם חלפים מקוריים וחדשים מהניילון(לכל רכב עד גיל שנתיים).

באם השמאי יקבע ירידת ערך מספיק גבוהה - כזאת שבשילוב עם עלות התיקון תגיע ל50%, הרכב יוכרז אובדן להלכה ואתה תקבל את הכסף כאילו הרכב "טוטאל לוס" והמוסך יפסיד קליינט - המטרה שלו בכל מחיר לתקן את הרכב ולכן עצם זה שהמוסך הזמין את השמאי אומר שהשמאי בצד של המוסך ולא בצד שלך(הרי, אם השמאי יקבע ב"קלות" מידיי אובדן להלכה הוא לא יוזמן לשמאות בפעם הבאה).

תודה על התגובה.

אין מצב שזה יגיע ל50 אחוז.

עלות הרכב 140 אלף בערך. תיקון היה 30. שזה 22 אחוזים. לא הגיוני שיהיה ירידת ערך של יותר מ25 אחוז על פגיעת פגש אחורי עם שלדה.

אני הבנתי שאקבל על כל הירידת ערך כ5 עד 10 אחוז.

• תוכן חדש...