Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

כמה שאלות שנמצאת אצלי בראש מאז שיצאה המערכת הזו לשוק הרכבים:

עצם ההתנעה בכל תחילת נסיעה מחדש, לא גומרת מהר יותר את הסטרטר? ואת המצבר? הבנתי שלשם כך מתקינים מצבר חזק יותר,אבל עלותו גבוהה בהרבה משל מצבר רגיל, בסביבות 1100 ש"ח.

אז אם המערכת באה כדי לחסוך בדלק/לחסוך בזיהום האוויר, מה שיוצא שבסופו של דבר אולי ה"חיסכון" הזה לא מתבטא כי אולי נצטרך להחליף סטרטר בתדירות גבוהה יותר ואולי גם מצבר,קל וחומר כשהוא יקר יותר (ובלי שום קשר שהוא חזק יותר). אז מה יצא לנו פה?

אשמח להבהרות מעניינות בנושא למי שמכיר ויודע כי אני עומד לפני רכישה של רכב כזה....

תודה רבה!

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

בעצם, די ענית על כל השאלות שאתה שואל,

לא הייתי קורא לזה "נזק", אלה בלאי בעתיד הרחוק.[אולי התכוונת לנזק בכיס]

המע" הזו באה למזער ולצמצם פליטת מזהמים, ובמידה מסויימת לחסוך בדלק.

וזה בא על חשבון בלאי, ומצבר יקר בכמעט פי-3, כשהוא יילך.

השאלה היא כמה משתמשים בה, כי ניתן לנטרל אותה בלחיצת כפתור.

באיזה רכב מדובר?

פורסם
בעצם, די ענית על כל השאלות שאתה שואל,

לא הייתי קורא לזה "נזק", אלה בלאי בעתיד הרחוק.[אולי התכוונת לנזק בכיס]

המע" הזו באה למזער ולצמצם פליטת מזהמים, ובמידה מסויימת לחסוך בדלק.

וזה בא על חשבון בלאי, ומצבר יקר בכמעט פי-3, כשהוא יילך.

השאלה היא כמה משתמשים בה, כי ניתן לנטרל אותה בלחיצת כפתור.

באיזה רכב מדובר?

אימפרזה 2014, זה משנה באיזה רכב (סתם לידע כללי) ?

וכן, התכוונתי גם לבלאי כמובן פיזי שכמובן יגרור אחריו נזק בכיס. היינו הך.

ו.."כמה משתמשים בה"? הרי היא נועדה בברירת המחדל להיות פעילה אוטומטית בהתנעת הרכב. אז בגדול אין כל כך הרבה ברירות אם לא רוצים להשתמש בה, אלא אם כן מבטלים בעזרת הכפתור, וזה לא נטרול קבוע הבנתי, זה חד פעמי עד להתנעה הבאה (וככה כל התנעה מחדש? :( ) ....

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם
מערכת חסרת תועלת, סתם עוד גימיק לעשות עליו כסף.

ככה בגדול גם אני חשבתי.... אם התוצאה הסופית היתה באמת לצמצם דלק וזיהום אוויר-אדרבה. אבל כשזה בא על חשבון משהו אחר? לא עשינו בזה כלום. הייתי מעדיף לבטל אותה, "לבזבז" יותר דלק ולשמור על המצבר והסטרטר שלי. (עזוב את זה ששמעתי שהיא מכבה את המנוע בלי שום משהו חשמלי שעובד, מזגן מנוטרל בחלונות סגורים בפקק?! אני לא יודע עד כמה זה נכון ואמיתי)

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

נראה לי (ולא רק לי) שהגורם להכנסת מערכת זו, ולא רק זו, היא הלחץ מלמעלה על היצרנים לייצר מכוניות "ידידותיות לסביבה", כאשר ממש לא איכפת להם על חשבון מי זה יהיה...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
נראה לי (ולא רק לי) שהגורם להכנסת מערכת זו, ולא רק זו, היא הלחץ מלמעלה על היצרנים לייצר מכוניות "ידידותיות לסביבה", כאשר ממש לא איכפת להם על חשבון מי זה יהיה...

אני חושב גם. העיקר לסמן V שיקנו יותר וימליצו יותר כי הן ירוקות כ-ב-י-כ-ו-ל.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם
ככה בגדול גם אני חשבתי.... אם התוצאה הסופית היתה באמת לצמצם דלק וזיהום אוויר-אדרבה. אבל כשזה בא על חשבון משהו אחר? לא עשינו בזה כלום. הייתי מעדיף לבטל אותה, "לבזבז" יותר דלק ולשמור על המצבר והסטרטר שלי. (עזוב את זה ששמעתי שהיא מכבה את המנוע בלי שום משהו חשמלי שעובד, מזגן מנוטרל בחלונות סגורים בפקק?! אני לא יודע עד כמה זה נכון ואמיתי)

כן, אבל זו מגמה שהעולם הולך ונהייה ירוק יותר.

ומצד שני - המוצרים שאנו מקבלים - בעלי אורך חיים הרבה יותר קצר ממה שהיה בעבר (עם כל הרצון לתת להם אפשרות שהם יהיו ירוקים יותר).

למי זה טוב ?

לנו לעולם ירוק יותר (עד כמה שזה עוזר, לפחות הכוונה...)

ליצרני הרכבים (יותר קלקולים ואחזקה = יותר לשלם במוסכים).

alfa 156 2.5.

פורסם

ברכב שלי קודדתי את המערכת החוצה. או, יותר נכון לכבוי כברירת מחדל.

יש כאלו שטוענים שהצריכה משתפרת מעט עם המערכת דולקת, אישית לא טרחתי לבדוק. גם שיפור קיצוני של 10% ברכב של 1:8 לא משמעותי מספיק בשביל "לסבול את המטרד", מעדיף לתת לרכב להתקרר בצורה טבעית בעמידה.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני מכבה את זה בכל התנעה, זה פשוט בלתי נסבל בעצירות.

ממיטב הבנתי ברכב עם טורבו עדיף שלא יעבוד כי בכיבוי המנוע זה מפסיק זרימת שמן למכלולים (מישהו יכול לאמת?)

Opel Adam S 2017

פורסם
כן, אבל זו מגמה שהעולם הולך ונהייה ירוק יותר.

ומצד שני - המוצרים שאנו מקבלים - בעלי אורך חיים הרבה יותר קצר ממה שהיה בעבר (עם כל הרצון לתת להם אפשרות שהם יהיו ירוקים יותר).

למי זה טוב ?

לנו לעולם ירוק יותר (עד כמה שזה עוזר, לפחות הכוונה...)

ליצרני הרכבים (יותר קלקולים ואחזקה = יותר לשלם במוסכים).

צודק. אין לי בעיה עם ירוק, ממש לא ודווקא תומך בזה כי זה לכולנו בסופו של דבר. אבל לפחות שיתנו תמורה בעד האגרה...

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם
ברכב שלי קודדתי את המערכת החוצה. או, יותר נכון לכבוי כברירת מחדל.

יש כאלו שטוענים שהצריכה משתפרת מעט עם המערכת דולקת, אישית לא טרחתי לבדוק. גם שיפור קיצוני של 10% ברכב של 1:8 לא משמעותי מספיק בשביל "לסבול את המטרד", מעדיף לתת לרכב להתקרר בצורה טבעית בעמידה.

משהו כזה אני רוצה לעשות.... איך עשית זאת?

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

תלוי רכב. במקרה שלי מתאם obd ואפליקציה ייעודית.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

ממיטב הבנתי ברכב עם טורבו עדיף שלא יעבוד כי בכיבוי המנוע זה מפסיק זרימת שמן למכלולים (מישהו יכול לאמת?)

הבנת לא נכון.

מערכת S&S אינה מערכת שמוספת כלאחר יד, אלא דורשת לא מעט שינויים במכונית.

מגדש הטורבו מקורר נוזל ולא שמן, וגם הוא מתוכנן להפסקת פעולה לאחר גדישה מירבית.

רוב המכוניות היום מניעות בכלל דרך האלטרנטור, שהופך פעולתו ומיסתייע בקבל גדול שאוגר מתח.

אין שום בלאי למתנע, כי רק ההתנעה הראשונית נעשית דרכו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...