Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פשוט מרתיח. מבזבזים את כספי הציבור על מחלפים.

צריך לעצור את זה!

למרות הציניות שבתגובתך,היה נכון יותר אם הכספים שלנו היו מושקעים בתחבורה ציבורית נורמלית במקום עשרות מיליארדים במחלפים שגם יהיו פקוקים.

מה שווה כל כביש 531 שעוד מעט הוא יהיה פקוק? למרות שכבר עכשיו יש עומסים ביציאות ממנו. וזה פרויקט של 14 או 17 מיליארד כמדומני.

ואם נצא מעולם הרכבים, אז אני לא רואה את הכספים שלנו מושקעים ברווחה,חינוך ובריאות. אלא בעיקר לסקטורים ולמושחתים.

פורסם

רק בוכים פה במקום להציע באמת רעיונות איך ואיפה להפגין. לדעתי האישית אין מה לעשות עם השחיטות שיש פה בארץ חוץ מלעזוב, אם הייתי יכול כבר מזמן לא הייתי פה.

פורסם

שמעתי פעם שהמיסוי על רכב גבוהה ממש כדי שאנשים יתחילו להשתמש בתחבורה ציבורית, וכמות הרכבים שתהיה על הכביש תצטמטם.... הייתי מוותר בכיף על הרכב שלי אם הייתה פה תחבורה נורמלית וזמינה במהלך כל השבוע ללא יוצא מן הכלל.

פורסם

לדעתי אנשים חיים באשליות לגבי היכולת של תחבורה ציבורית להחליף רכב. תחבורה ציבורית מיועדת לנייד מאסות של אנשים מהפרברים למרכזי התעסוקה. אף אוטובוס לא יקח אותך לעשות על האש ביער בן שמן או יפעל בצורה כל כך נוחה שהוא יאפשר לך לצאת בנוחות מהבית, לפזר את הילדים ולנסוע לעבודה וכל זה בסכרנון מושלם ונוחות של רכב פרטי.

תחבורה ציבורית יכולה להחליף רכב אצל אנשים שחיים ועובדים במרכז העיר גדולה, השירותים שהם צורכים נמצא במרחק הליכה או מספר תחנות אוטובוס מהבית, משפחה והחברים שלהם חיים באותה עיר וכמעט לא יוצאים מהעיר.

פורסם
אתה לא יכול להוריד את המס. אחרת איך יגנבו?

או איך אדון ישראל כץ יעמוד שוב ליד מחלף חדש ומיותר?

כן, למה שהמדינה תמשיך לממן טיפולים לחולי סרטן? למה שיהיה חוק חינוך חובה? למה צריך משטרה בכלל? סתם אוכלי חינם כולם.

שימותו, העיקר שכבוד פות"ש יוכל לעשות סלפי עם פורד מוסטנג חדשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הורדת המיסוי תגרום להצפה משתקת של הכבישים. גם היום כשהמס כפי שהוא, כלומר מאוד גבוה, אנשים לא מפסיקים לקנות מכוניות חדשות, פחד לחשוב מה יהיה כאן אם המיסים יורדו. וגם אם לגמרי נכון שהאזרחים לא צריכים לשלם את מחיר המחדלים של השלטון, הן בפיתוח תחבורה ציבורית נורמלית, הן בתשתית כבישים, עובדתית המצב הוא שפשוט אין יותר מקום.

פורסם (נערך)
כן, למה שהמדינה תמשיך לממן טיפולים לחולי סרטן? למה שיהיה חוק חינוך חובה? למה צריך משטרה בכלל? סתם אוכלי חינם כולם.

שימותו, העיקר שכבוד פות"ש יוכל לעשות סלפי עם פורד מוסטנג חדשה.

גם ככה המשטרה לא מתפקדת ולא פעלה בשבילי כשהייתי צריך אותה (במקרים קיצוניים אפילו של פגיעה בנפש). טיפולים לחולי סרטן- בשביל זה משלמים מס בריאות, ביטוח לאומי והמון מיסים אחרים. תטען מה שבא לך, כן בא לי לעשות סלפי עם מוסטנג ואני לא צריך לשלם למדינה מחיר משולש על ערכו המקורי של הרכב בשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי avihai GTI
פורסם (נערך)
שלום,

אני מעוניין לייבא פורד מוסטנג מהשנים 2016-2017 ולאחר חישובים שונים הזדעזתי לגלות שאחוז המס המשולם על רכב חדש/משומש גבוה משחשבתי והוא 116% עד 131% לרכב בנזין ממוצע!

למה אנשים עדיין רוכשים רכבים חדשים בכמויות אדירות? לא מספיק משלמים אגרת רישוי שנתית של 1,000-4,500 ש"ח, גם נדרש לשלם מס מטורף על הרכב.

למה? בשביל שלבכיינים כמוך יהיה מה לקנות בעתיד..

אף פעם לא הבנתי את החכמולוגים שאומרים "אסור לקנות רכב חדש", הרי אותם החכמולוגים בונים על הרכב שזה עתה רכשנו מהיבואן כמשומש.

אותי לימדו שלא יורקים לבאר ממנה שותים.

ובכלל קצת מאוסה הבכיינות על כמה יקר לחיות בארץ, אך מסתבר שבינתיים רמת החיים רק הולכת ועולה!

אנשים טסים לחו"ל עם המשפחה כל שנה ומוציאים על כך עשרות אלפי שקלים (מודה באשמה, גם אני) מה שפעם היו רק חולמים עליו (איזה ילד בשנות ה-80 הספיק לצבור חותמות בדרכון, שלא לדבר על שנות ה-70..)

אנשים רוכשים מכוניות חדשות בלי סוף (ולא משנה באיזו דרך) על אף המחיר היקר, וזה כולל ילדים שזה עתה סיימו לימודים "ולוקחים" רכב בליסינג. תבדוק מתי אביך רכש לראשונה רכב חדש מהחברה וכמה זה היה נהוג בשנות ה-70-80..

אנשים רוכשים דירות חדשות, מרווחות פי כמה ממה שהיה נהוג בעבר (ומתבכיינים על כך שכבר לא בונים דירות מרווחות כמו פעם), מאובזרות בכל טוב, ובוכים על יוקר הדיור.

אנשים רוכשים מוצרי צריכה כגון טלוויזיה 75 אינץ' ב-10K ש"ח בשביל שהילדים יוכלו לראות לולי על מסך ענק ובוכים על יוקר המחיה..

חנויות הצעצועים מפוצצות בהורים ששופכים שם אלפי ש"ח בשנה על צעצועים לילדים ועדיין בוכים על כמה הילדות שלנו הייתה טובה ופשוטה יותר.

ועוד ועוד ועוד...

ובכלל, אומרים שהיה כאן שמח לפני שנולדתי..

תכלס אנחנו חיים באחלה תקופה שעקב המשכורות הנאות של רובנו אנו יכולים להרשות לנו לחיות ברמת חיים שאבותינו יכלו רק לחלום עליה.

ולאלו שאין או לא רוצים "לבזבז"/"להשקיע" תמיד יוכלו לרכוש רכב משומש, או דירת 3 חדרים ישנה, או TV קטנה יותר, או פחות צעצועים, או לנסוע לאילת, הכל בסדר ולגיטימי אך אני לא רואה למה צריך להתבכיין על זה.

ושלא תבין לא נכון, הייתי שמח לקום מחר בבוקר ולגלות שמחירי הרכב צנחו ב-30-50% ושאין יותר כספים קואליציונים ותקציב הביטחון הצטמק, וניצולי השואה סוף כל סוף זוכים לכבוד הראוי להם, וכחלון הצליח להוריד את מחירי הדיור ב-20%, ו... אבל בוא נהיה מציאותיים.

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם
כן בא לי לעשות סלפי עם מוסטנג ואני לא צריך לשלם למדינה מחיר משולש על ערכו המקורי של הרכב בשביל זה.

מדינת ישראל חולקת על דעתך.

פורסם
למרות הציניות שבתגובתך,היה נכון יותר אם הכספים שלנו היו מושקעים בתחבורה ציבורית נורמלית במקום עשרות מיליארדים במחלפים שגם יהיו פקוקים.

מה שווה כל כביש 531 שעוד מעט הוא יהיה פקוק? למרות שכבר עכשיו יש עומסים ביציאות ממנו. וזה פרויקט של 14 או 17 מיליארד כמדומני.

ואם נצא מעולם הרכבים, אז אני לא רואה את הכספים שלנו מושקעים ברווחה,חינוך ובריאות. אלא בעיקר לסקטורים ולמושחתים.

כדאי שתלמד את הנושא לפני שאתה רץ לכתוב דברים לא מדויקים. רוב רובו של הכסף מושקע בבטחון, חינוך, בריאות ורווחה. בדיוק כך.

הנה תקציב המדינה: קישור.

הנה תקציב המדינה מחולק לנושאים: קישור.

כמו בכל מערכת גדולה, ברור שקיים בזבוז ובטוח קיימת שחיתות בכל מיני מקומות אבל זה בשוליים. גם אם תצליח לבער את השחיתות בכל מקום (בהצלחה עם זה) ותגרום לכל עובדי המדינה להפוך ליעילים (הצחקת את ההסתדרות) - תחסוך 10 אחוז לכל היותר.

שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד בעד ביטול מס הקניה על רכבים. אני הראשון שירוץ לרכוש פורשה בוקסטר ביום שיבוטל המס הארור הזה. אבל, במצב הנוכחי זה כנראה יקח שנים רבות אם בכלל עד שהמס הזה יוקטן, קל וחומר יבוטל.

לארגן חרם צרכני על מוצר כמו רכב זה מהלך שלדעתי נידון לכשלון ואין לו תוחלת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אגב אם אתה לא יודע מה זה "כספים קואליציוניים" הרי לך הסבר קצר.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3654962,00.html

ובקצרה, 7 מיליארד ש"ח בשנה בכדי לקנות את "נאמנות" המפלגות השותפות.

תוריד את זה והופ חסכת 7 מיליארד ש"ח בשנה, ומי יודע אולי היית יכול לקנות את הרכב שחלמת עליו (תכלס לא, כי בכל מקרה היו מוצאים על מה להוציא את הכסף לפני שהיו חושבים על זה שאתה ממש חולם על מוסנטג..)

פורסם (נערך)

alonjp

מה זאת אמרת, תוריד את זה והופ?

איך תוריד? קסם הוקוס-פוקוס , נשנה את שיטת הבחירות, כדי שתהיה רק מפלגה אחת בשלטון, כדי שלא תהיה קואליציה?

18 שנים הראשונות שלי גרתי במדינה שהיתה שם רק מפלגה אחת - לא היה לאנשים לא עושר ולא אושר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
alonjp

מה זאת אמרת, תוריד את זה והופ?

איך תוריד? קסם הוקוס-פוקוס , נשנה את שיטת הבחירות, כדי שתהיה רק מפלגה אחת בשלטון, כדי שלא תהיה קואליציה?

18 שנים הראשונות שלי גרתי במדינה שהיתה שם רק מפלגה אחת - לא היה לאנשים לא עושר ולא אושר.

איזה כיף שעל אף שהזיכרון שלנו קצר מאוד, האינטרנט זוכר הכל!

[h=2]ההסכמים הקואליציוניים שסללו את דרכה של ממשלת נתניהו הרביעית יעלו כ־6.7 מיליארד שקל בשנה, לאחר שהקמת הממשלה הקודמת לא עלתה כמעט דבר.[/h]

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3658876,00.html

אז מסתבר שאפשר גם אחרת, גם בלי להפוך לקומוניסטים..

• תוכן חדש...