Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחירון תמורת מחירון זה לרוב טריק ולא יותר.

הביאו לך רכב עם שוק גרוע עבר ליסינג וקילומטראג גבוה שבחיים לא נמכר במחירון. קרוב לודאי שאם היית בא עם מזומן היית קונה את הרכב גם ב-35 אלף.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתנצל מראש על האורך:

במהלך 2016 חקרתי ובדקתי במה להחליף את הלאנסר הישנה והעגלתית שלי, ובינואר השנה החלטתי שסוף סוף הגיע הזמנה להיפטר ממנה. הסקתי שהדרך הנכונה ביותר בשבילי להחליף את הרכב כנראה תהיה טרייד אין מחברת טרייד/ליסינג כי ככה אני קונה רכב מגוף גדול, מסודר וכביכול בעל מוניטין, ולא נשאר תקוע בלי רכב, מה שלא אפשרי מבחינתי כי אני יכול להגיע לבודה רק ברכב.

לקחתי את רשימת הרכבים הפוטנציאליים שאני רוצה ונסעתי למרכז הרכב בגלילות. כשהגעתי התאכזבתי לגלות שרוב החברות שם מחזיקות במלאי רק רכבים ברמות גימור בסיסיות, מה שלא עניין אותי. בשלמה סיקסט הייתה במלאי קורולה GLI, אבל הם ביקשו עליה מחיר מופרך. בלובינסקי טרייד הייתה 308 אקטיב בת שנתיים וקצת במחיר סביר, אבל כשהלכתי למגרש שלהם שבו עמדה 308 חדשה 0 ק"מ ע"מ להתרשם מהדגם, ממש לא התחברתי לעיצוב הפנים. אמרתי לעצמי שבלית ברירה אולי אחזור לשם אם לא אמצא משהו יותר טוב.

בסופו של דבר הגעתי לאוויס. במקרה הייתה להם באותו הרגע במלאי גולף 1.4 ליטר בת 3.5 שנים עם רק 28K ק"מ. הם אמרו שלא ניתן לראות את הרכב באותו היום כי הוא נמצא בהשבחה, אבל הוא יגיע למגרש בעוד שבוע ואני יכול לשריין אותו תמורת מקדמה של 2,000 ש"ח שתוחזר לי אם אחליט לא לקנות אותו מכל סיבה שהיא.

על הלאנסר (14,000 ש"ח מחיר מחירון) הם אמרו שייתנו לי 7,000 ש"ח, בעוד ששלמה סיקסט ולובינסקי טרייד הציעו לי 10,000 ש"ח. כשהלנתי על המחיר הנמוך הם הודו פחות או יותר שזה אכן מחיר שחיטה והציעו לי למכור את הרכב בעצמי (מה שבסוף לא עשיתי כי לא רציתי לקחת את הסיכון שאמכור את הלאנסר אבל בסוף לא ארצה את הגולף ואתקע בלי רכב).

שילמתי את המקדמה ונסעתי הביתה.

כעבור שבוע הסוכן חזר אלי ואמר שהרכב יהיה במגרש מחר (יום שישי). אמרתי שאני לא אוכל להגיע מחר ושאבוא לראות את הרכב ביום ראשון בצהריים. הגעתי אליהם ביום ראשון, ואין אוטו. הסוכן ניסה לבלבל לי במוח לגבי איזושהי אי-הבנה בינינו, והתקשר לנהג שילך להביא את הרכב. בינתיים הלכתי לקומפיוטסט במתחם כדי לעשות בדיקה ללאנסר. חזרתי, חיכיתי עוד כמה זמן, וסה"כ אחרי שעה ומשהו הגולף הגיע.

אמרתי שאני רוצה לקחת את הגולף למכון בדיקה בפ"ת ונהג שלהם הסיע אותי לשם. בבדיקה עלה שהצמיגים הקדמיים תקולים, ויש צורך לבדוק בלמים ולכוון פרונט, שהרכב עבר מתישהו תיקון פח (אוויס אמרו מקודם שהרכב עבר פגיעה קלה בחניה), אבל חוץ מזה הכל תקין. חזרנו למתחם, והם אמרו שייקחו את הגולף ליישור קו.

הלכתי הביתה וחזרתי אחרי שהודיעו לי שהרכב תוקן. הם הביאו את סוחר הגוויות שאמור היה לקחת את הלאנסר, וזה עשה פרצוף חמוץ על התוצאות הבלתי מלהיבות של הבדיקה של הלאנסר (מה לעשות? רכב בן 11) והעובדה שיש לו טסט בקרוב, מה שגרר הורדה של עוד אלפיה ממחיר הטרייד אין (הם עשו את עצמם שהם עושים לי טובה שלא הורידו אלפיים).

שילמתי את היתרה, הלכתי, וחזרתי למחרת להחליף רכבים.

דבר מעצבן ששמתי לב אליו באותו היום שבמהלך ההשבחה הם משום מה מרחו שמן על כל פנים הרכב, ולקח לו משהו כמו חודשיים להתייבש ולהתאוורר מהריח. השמן גם השאיר אדים שמנוניים על פנים השמשה שהיו מאוד קשים להורדה.

התקלות שגיליתי בגולף אחרי שלקחתי אותו הן חיישן רוורס מקולקל שהחלפתי תמורת 50 ש"ח, כיסוי מראה שהתרופף שהדביקו לי במוסך בחינם, וחריקה באחד מהגלגלים שאף פעם לא גיליתי מה היא כי, למרבה האירוניה, ביום שנסעתי למוסך לבדוק אותה עשיתי תאונה קלה עם הגלגל הזה, מה שאילץ להחליף אותו. האוטו עכשיו נוסע כמו חדש, אגב.

אנקדוטה לסיום:

כשלקחתי את הגולף, היה אצלם רק מפתח אחד, והסוכן אמר שישלחו לי אח"כ את המפתח השני. אחרי יותר מחודש בלי עדכונים התחלתי להתכתב איתו כדי לברר מה קורה עם זה, והוא כל פעם אמר שעדיין לא התפנה נהג שיביא לי אותו. אחרי מספר חודשים של המתנה והתכתבויות הוא סוף סוף נשבר וטען שלא תהיה אפשרות להביא לי את המפתח ושאאלץ להגיע לאסוף אותו בעצמי. אחרי שטענתי שוב שהובטח לי שהם ישלחו לי את המפתח, ושלא נוח לי לנסוע לגלילות במיוחד רק בשביל לאסוף אותו, הוא הציע פשרה שיביאו את המפתח לסניף שלהם בפ"ת שיותר קרוב אלי (מה שגם לקח עוד כמה שבועות משום מה). בסופו של דבר עברה חצי שנה ממתי שקיבלתי את הרכב למתי שקיבלתי את המפתח השני שלו.

סה"כ לא חוויה נעימה. הרכב הבא שלי כנראה יהיה חדש, ואת הגולף אמכור לידיים פרטיות, אז לא יהיה לי צורך להתעסק יותר עם טרייד אין, אבל גם אם כן, לא הייתי חוזר לאוויס.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
אני רואה שטרייד מוביל מככבת בפורום, ולא לטובה.

כמו כל חברת טרייד אין, כבדהו וחשדהו. אני קניתי מהם לפני שבועיים ויצאתי מאוד מרוצה. קיבלתי מעבר למצופה. אולי העובדה שבמקום להחליף קניתי במזומן ולא הייתי לחוץ עזרה, אולי סתם היה לי מזל. איש לא לחץ עלי, על מה ששאלתי קיבלתי תשובות ענייניות. מעבר לזה צריך להבין - יש אחריות על הקונה בביצוע עסקה. מציעים לך מוצר, ורכב זה מוצר בכלל לא זול - באחריותך​ לבדוק אותו ולוודא שהוא לשביעות רצונך. תירוצים בסגנון "היה שישי וזה.." נשמעים לי לא רציניים.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

לא רציני?! , אני חושב שזה יותר בכיוון לא הבנתה את כוונת המשורר.

יום ששי, הכוונה שהיה יום קצר ומאוד לחוץ עם מלא לקוחות בסניף, כך שלא היה להם את הזמן להיות איתי ולתת לי שירות עד הסוף, אלא השירות היה ממש חלקי, אפילו תוך כדי קריאה וחתימה על העסקה, הנציג פשוט קם כדי לטפל בלקוחות אחרים 3 או 4 פעמים.

לגבי ההחלטה שלי לקחת את הרכב בסוף, אין לי מה להגיד חוץ מ"ההתלהבות גברה על ההיגיון" וגם בגלל שכבר שילמתי 5000 ש"ח לפני שבוע כדי לשריין את הרכב, לא רציני להיכנס איתם לבית משפט ולהתחיל לחפש את הכסף שלי במידה והייתי מבטל את העסקה.

פורסם

אני יכול להבין את הסיטואציה! לא קל לפעול בקור רוח כשסוף סוף פינית יום כדי להגיע אליהם וכולך נלהב כי עוד שנייה אתה יוצא עם רכב חדש. באמת שקל לי להזדהות עם ההרגשה. כקונה פעלת באופן שגוי. לא אסון גדול. פשוט חייבים להבין שהם סוחרים, רוצים למכור, מבחינתם צבע לא נכון זה בקטנה, נציג לא מכיר כל שריטה במגרש, רכב לא נקי זה רכב שלא עבר הכנה למסירה ולא יותר מזה. בקיצור, יש לקוח, בא עם כסף, צריך להוציא אותו עם רכב. מה שאני מנסה להעביר הוא שכמתנהלים מול חברת טרייד אין (כל חברת טרייד אין!) אין דבר כזה "לשריין", אין דבר כזה לשלם 1000 ש"ח על העברת רכב לסניף, אין דבר כזה לשלם שקל(!) לפני שראית פיזית את הרכב, ביצעת בו נסיעת מבחן, בדקת אותו ביסודיות והחלטת לקנות. חדש, משומש, נדיר, אין! לא חותמים על כלום, לא משלמים כלום. וכשפועלים בצורה כזאת, טרייד מובייל בסדר גמור יחסית לאחרים. אני לא עובד אצלם, הם לא שילמו לי כדי לייצג אותם בפורום, פשוט החוויה שלך שונה משלי.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם
יש לי ברירה?

בוודאי שיש ברירה.

אפילו לא הגעת לשם בתחבורה ציבורית, אלא עם רכב, היית צריך פשוט לעשות אחורה פנה ולחזור הביתה. אתה קונה אוטו (ולא אחד שעומד תור לקוחות בשבילו) ולא ג'ינס בקניון שגם אותו סביר להניח שלא תקנה בלי למדוד. המינימום זה לראות את האוטו לפני שחותמים על עסקה.

5000 שח מקדמה על פג'ו 0 ק"מ? זאת מקדמה לרכב יוקרה חדש וממש לא סכום שהולם עודפי מלאי כשבסוכנויות של לובינסקי אפשר לשריין רכב חדש ב2000 ש"ח לכל היותר.

אז כן, כשאתה מגיע לרכוש מוצר יש לך אחריות בלעדית על הכסף שלך ואם אתה מחלק אותו בהתלהבות רבה בלי לראות את המוצר אותו אתה קונה, תוך כדי הפרת הסכמים שבע"פ מצד החברה (הטרייד אין) ובלי לקבל יחס מינימלי מנציג שעוזב את העמדה במהלך העסקה, אתה יכול להלין רק על עצמך בכך אתה רק משמר את ההתנהלות הנ"ל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כן, אם כך זה מוסיף עוד מרמת החוצפה שיש לחברה הזו, זה צילום הצ'ק:

IMG-20160830-WA0003.jpg

פורסם
אני כמו שרשמתי בשירשור אחר מאוד היתי מרוצה מההתנהלות מול הטרייד של דאציה

קיבלתי יחס טוב ומקצועי מההתחלה וכמובן שגם בסוף. גם בקניה של הדאציה הראשונה וגם בשלישית

גם אני שהתעניינתי בדאסטר אוטומט, התקשרתי שישי אחד בחודש יוני, סמוך להשקת הדגם האוטומטי בארץ, לסוכנות בפ״ת.

ביקשתי לקבוע נסיעת מבחן, אמרו לי תבוא.

כבר בכניסה היו 2 דיילות שהפנו אותנו לאיש מכירות, הסבירו לנו קצת על הרכב, קצת על תנאי תשלום וכ״ו.

ביקשנו נסיעת מבחן, מיד קיבלנו את הרכב לבדנו, מסתבר שהיו איזה 3-4 דאסטר אוטומט זמינים לנסיעה.

הייתה חוויה נעימה ומסבירה פנים.

רק לציין שלא מזמן דאצ׳יה הרימו הפקה ללקוחותיה עם מופעים ופעילויות מים. ממש שאפו.

למישהו יש מידע על האירוע?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

ביוני 2016 הלכתי לאוטודיל בחיפוש אחר סופר מיני. הציעו לי איביזה שנראתה שמורה מאוד חיצונית עם כל מיני תוספות קוסמטיקה מצד הבעלים הקודמים. לקחתי אותה לנסיעה קצרה והיא הרגישה טוב מאוד. יחד עם זאת, הייתה לי התלבטות ולא רכשתי במקום. אבל שילמתי מקדמה לשריון.

כבר לא זוכר בדיוק את הזמנים, אבל יום או יומיים אחר כך הגעתי שוב, דיברתי עם סוכן שם בשם לירון ושיתפתי אותו בלבטים שלי.

יאמר לזכותו שהוא לא לחץ עלי, לא חירטט והיה מאוד ישר איתי. לבסוף החלטתי לרכוש, לקחנו את הרכב לבדיקה והוא סיים בהצטיינות, שילמתי לאוטודיל ומאז הרכב אצלי ומשרת אותי נאמנה.

הסוכן הפיק לי מסמך של צ'מפיון לאחריות מורחבת על הגיר (אחד מהלבטים שהיו לי) וגם ניסה לעזור לי בביטוח דרך מכרים שלו.

סך הכל, החוויה הייתה טובה ואני בהחלט מרוצה.

גם ביישור קו שעשיתי לרכב המוסך ציין בפניי את מצבו המצוין.

פורסם

[ATTACH=CONFIG]494540[/ATTACH]

למה חוצפה? המטרה של החברה היא אחת ויחידה: למכור! ובמכירה למקסם את רווחיה.

המוכר מעוניין במקדמה כמה שיותר גבוהה כדי להכניס את הלקוח כמה שיותר עמוק לתוך העסקה.

השאלה שנשאלת היא איך אדם מבוגר מסכים לשים 5000 שח מקדמה על רכב משומש שכלל לא ראה לא את הרכב ולא את הרישיון? המצב הנ"ל לא מצדיק גם 500 ש"ח מקדמה הנהוגה.

מאוד מצער אותי לשמוע על חווית הרכישה והבעלות שלך במקרה הזה, אבל אני חושבת שאתה צריך להפסיק את רצף ה"אכלו לי שתו לי" ולהתייחס למקרה הזה כשכר לימוד להבא. אומנם שכר לימוד גבוה מאוד אבל כן להפיק לקחים מהמקרה. גם מהתנהלות ברכישה וגם להתאים את הציפיות שלך למצב השוק כשאתה מנסה להיפטר מהאוטו במבצעי טרייד שונים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)
למה חוצפה? המטרה של החברה היא אחת ויחידה: למכור! ובמכירה למקסם את רווחיה.

המוכר מעוניין במקדמה כמה שיותר גבוהה כדי להכניס את הלקוח כמה שיותר עמוק לתוך העסקה.

השאלה שנשאלת היא איך אדם מבוגר מסכים לשים 5000 שח מקדמה על רכב משומש שכלל לא ראה לא את הרכב ולא את הרישיון? המצב הנ"ל לא מצדיק גם 500 ש"ח מקדמה הנהוגה.

מאוד מצער אותי לשמוע על חווית הרכישה והבעלות שלך במקרה הזה, אבל אני חושבת שאתה צריך להפסיק את רצף ה"אכלו לי שתו לי" ולהתייחס למקרה הזה כשכר לימוד להבא. אומנם שכר לימוד גבוה מאוד אבל כן להפיק לקחים מהמקרה. גם מהתנהלות ברכישה וגם להתאים את הציפיות שלך למצב השוק כשאתה מנסה להיפטר מהאוטו במבצעי טרייד שונים.

לא אני אמרתי, חברי הפורום טענו שמדובר בהגזמה.

זו עסקת 0 ק"מ זה לא רכב משומש, דהיינו אמור להיות מבריק, חדש ללא שריטות בצבע שרציתי וכו וכו....

ומי דיבר על אכלו לי ושתו לי?, כנראה שאת לא מתאמצת לבדוק לפני שאת מגיבה, בתרד הזה ביקשו לתת חוות דעת לגבי רכישות כאלה, לכן הגבתי, אחרי זה אם תשימי לב כל מה שתכתבי המשך לשאלה או תגובה אחרת מחברי הפורום,

לא טוב לך עם זה?!, זכותך, פשוט אל תגיבי אם לא עשית שיעורי בית.

"ואני גם לא חייב לך כלום"!!!

עריכה אחרונה על ידי boobleit
פורסם
לא אני אמרתי, חברי הפורום טענו שמדובר בהגזמה.

זו עסקת 0 ק"מ זה לא רכב משומש, דהיינו אמור להיות מבריק, חדש ללא שריטות בצבע שרציתי וכו וכו....

ומי דיבר על אכלו לי ושתו לי?, כנראה שאת לא מתאמצת לבדוק לפני שאת מגיבה, בתרד הזה ביקשו לתת חוות דעת לגבי רכישות כאלה, לכן הגבתי, אחרי זה אם תשימי לב כל מה שתכתבי המשך לשאלה או תגובה אחרת מחברי הפורום,

לא טוב לך עם זה?!, זכותך, פשוט אל תגיבי אם לא עשית שיעורי בית.

"ואני גם לא חייב לך כלום"!!!

ראשית, עפ"י החוק במדינה רכב עם עד 150 ק"מ נחשב לרכב חדש.

אתה רוכש רכב שכבר קיבל רישוי וטכנית יכל לעשות נסיעה מעכו לגלילות, לעצור בסופר בדרך ולחטוף פתיחת דלת, למשל, ועדיין להימכר כ-0 ק"מ.

מה נחשב בעיניי אכלו לי שתו לי?

א.

יש לי ברירה?

ב.

גם אני לא ממליצה לקרובי להתקרב לחברה הזאת, אבל יש גם גבול כמה אדם ממוצע יכול לא לקחת אחריות על המעשים (והכסף) של עצמו ורק להתלונן על זה.

לי אתה בוודאי לא חייב דבר, מבחינתי פעם הבאה תשים גם מקדמה של 10,000 ש"ח על רכב שאתה לא יודע גם איזה שנתון הוא. אבל כדאי אולי שתלמד לעשות שיעורי בית בעצמך על דברים חשובים יותר מהודעה בפורום (אגב, קראתי את כל השרשור בעיון רב).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני אסנן את הכל, רק אענה שהרכב היה עם 4 ק"מ על השעון כאשר לקחתי אותו.

פורסם

-603471A29ACC.jpg

רק לציין שלא מזמן דאצ׳יה הרימו הפקה ללקוחותיה עם מופעים ופעילויות מים. ממש שאפו.

למישהו יש מידע על האירוע?

דאציה לוקחת כל שנה את כל הלקוחות שלה בעולה לפיקניק משפחתי

אירוע ברמה גבוהה, נותנים לך הרגשה שרכשת לפחות רכב יוקרה

הפעלות לילדים ולמבוגרים אוכל ושתיה מתנות

פורסם (נערך)

לפני כשנתיים נכנסתי יחד עם אשתי לסניף אלבר באשדוד ובקשנו לבדוק בנוגע לרכישת רכב סופר מיני אחרי ליסינג.

ישבנו במשרד עם נציג מכירות שהתחיל להציע לנו רכבים.

הגענו לניסאן מיקרה שהיתה על הכביש 20+ אק"מ אחרי ליסינג והנציג טען שזאת מציאה וכי אין הרבה רכבים עם נתונים כאלה. אדגיש כי הרכב לא היה במגרש בכלל אלא היכן שהוא בצפון.

מיקרה לא היתה ברשימת העדיפויות שלנו ולכן בקשתי כמה רגעים לחשוב על זה.

בזמן שאני ואשתי יושבים מול הנציג ודנים בנושא, הנציג והאחראי (כך לפחות הציג את עצמו) שישב בשולחן לצידו, מתחילים לדבר על איזה מציאה הרכב והאחראי זורק לאוויר שיש לו למי למכור את הרכב.

עד כה חשבתי שמדובר על עוד טריק מכירות והתעלמתי מהשיחה ביניהם והמשכתי לדסקס על הנושא עם אשתי.

לא חלפו להן 3 דקות לכל היותר ובעודנו יושבים מול הנציג, קם האחראי, ניגש לנציג עמו אנו יושבים ולוקח ממנו את פרטי הרכב ואומר לי שעלי להחליט מהר.

בגדול התנהלות כזאת של אנשי מכירות תמיד גורמת לי להירתע ולא לרכוש, בטח שלא רכב.

אמרתי לו שיעשה מה שהוא רואה לנכון אבל הזכרתי לו שאני פה ועדיין חושב על זה.

הבחור חוזר לשולחנו, מרים טלפון ומודיע לנציג, זהו הרכב נמכר.

באותו רגע קמנו, אמרנו לאחראי את כל מה שאנחנו חושבים עליו כולל הסבר למה ישמש אותו הכסף שהוא הרוויח מהמכירה והלכנו.

בדרך החוצה עוד רץ אחרינו הנציג בניסיון להתנצל אבל אליו לא היו לי טענות.

1. בדיעבד, הוא עשה לנו טובה שלא קנינו את הרכב אלא 208 חדשה.

2. בכל פעם שאני ואשתי שומעים מישהו שרוצה לקנות רכב אנו דואגים לספר את הסיפור.

עריכה אחרונה על ידי Ozb

קרדיט ל- misterb על התמונה

• תוכן חדש...