Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[פולו 97 אוט' 1600]

שלום,

לאחרונה החלפתי רפידות וצלחות מקדימה וחשבתי שלאחר מכן הדוושת בלם תגיב מהר יותר, כלומר המצב שהיה ושנשאר זה שצריך ללחוץ אותה כמעט עד הסוף בשביל בלימה יחסית סבירה, וחצי דרך בשביל האטה קלה. זה תקין? יש לי אפשרות לבדוק לבד את המצב?

שהחליפו לי צלחות החליפו גם צינורות בלם, ומילאו נוזל בלמים מחדש, אולי לא מילאו מספיק או שזה לא קשור?

אני נוהג גם על רכבים נוספים וגם חדשים ושם המצב שונה לגמרה, אבל אמרו לי שבכל רכב זה שונה, ושזה נקרא בלימה רכה... למרות שלא ממש נראה לי, כי במצב חירום צריך ללחוץ כל הדרך עד הסוף המר של הדוושה בשביל בלימה טובה.

תודה.

כולם מתים בסופו של דבר, אבל לא כולם חיים בדרך.

פורסם

יכול להיות שלא נוקז האויר בצורה טובה.

יכול גם להיות שצינור הוואקום שמחובר בצד אחר לבוסטר ובצד השני לסעפת היניקה/קרבורטור/מע' ההזרקה, מלוכלך וסתום.

כבר קרה לי בעבר...

בכל מקרה, בכל ספק שיש לך לגבי תקינות מע' הבלמים, פנה אל המוסך שלך.

בהצלחה.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

לך למוסך , נשמע כמו בעיית ניקוז אוויר .

מצד שני אם נהגת הרבה על רכב אחר , ואז חזרת לפולו זה ירגיש קצת מוזר.

בכל מקרה התחושה בבלמים אמורה להיות שונה אחרי ההחלפה, לפחות ב500 הק"מ הראשונים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

האם ידית בלם היד פועלת על סנדלי הבילום האחוריים ברכב, כלומר אותם סנדלים המשמשים לבלימה רגילה?

כמו כן האם ידית בלם היד עולה יחסית גבוה כשאתה מושך אותה בחניה?

אם התשובה לשתי השאלות חיובית, נסה לבקש שימתחו לך את בלם היד או שיקטינו מרווחים בין הסנדלים שמאחור ובין תופי הבלימה. אם אכן זו הבעיה, מהלך הדוושה יתקצר, כלומר הבלימה תחל מוקדם יותר.

יוסי

פורסם

בנוסף לדברים הנכונים שכתבו החברים לפני ,כנס למוסך לבדיקת הבלמים האחוריים,

לניקוז אויר נוסף +ממשאבות הבלם הקידמי +משאבות האופן האחורי.

לאחר כל הבדיקות החוזרות ולפני נסיעת המבחן לבצע בדיקה של משאבת הבלם המרכזית.

מנסיון לרב דיגמי ה-VW +הסיאט יש בעיה של איבוד לחץ מהמשאבה (הבלם)המרכזית.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
יכול להיות שלא נוקז האויר בצורה טובה.

יכול גם להיות שצינור הוואקום שמחובר בצד אחר לבוסטר ובצד השני לסעפת היניקה/קרבורטור/מע' ההזרקה, מלוכלך וסתום.

כבר קרה לי בעבר...

בכל מקרה, בכל ספק שיש לך לגבי תקינות מע' הבלמים, פנה אל המוסך שלך.

בהצלחה.

שלום.

חבל אני מכיר אותך אישית ואתה אחלה גבר חבל שאתה כותב דברים לא רצינים.

כאשר צינור של הבוסטר ניסתם או יש לו חור דושת הבלמים מתנהגת בדיוק הפוך מהתלונה של הבחור...

במצב כזה הדושה עולה ונהית קשה בלחיצה ולא שוקעת והרכב בולם קשה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
האם ידית בלם היד פועלת על סנדלי הבילום האחוריים ברכב, כלומר אותם סנדלים המשמשים לבלימה רגילה?

כמו כן האם ידית בלם היד עולה יחסית גבוה כשאתה מושך אותה בחניה?

אם התשובה לשתי השאלות חיובית, נסה לבקש שימתחו לך את בלם היד או שיקטינו מרווחים בין הסנדלים שמאחור ובין תופי הבלימה. אם אכן זו הבעיה, מהלך הדוושה יתקצר, כלומר הבלימה תחל מוקדם יותר.

יוסי

שלום.

שים לב בחור עים דוושת הבלם עולה כאשר בלם יד מופעל זה לא בעיה של כיון בלם יד אלה יש לא

בנוסף גם בעיה בבלמים אחורים .

אסור שבלם יד ישפיעה על גובה הדוושה!!!

במצב כזה יש שתי אפשרויות או שהבלמים מאחור שחוקים או שמנגנון כיון הבלמים מקולקל (לא עובד).

בברכה בני ל.

פורסם

הבלמים האחוריים נבדקו בעת החלפת הקידמיים, ונמצאו תקינים.

אני אגש בראשון על הבוקר למוסך לבדיקה של המערכת.

הבלמים מרגישים בדיוק כמו לפני החלפת הרפידות+צלחות, ועשיתי מאז ההחלפה כ-900 קילומטר בערך.

בלם היד מתפקד בצורה תקינה, כלומר לא צריך להרים אותו הרבה (לא יותר מבעבר בכל אופן).

אני נוסע מפעם לפעם ולפרקי זמן קצרים על רכבים אחרים (ההורים או חברים) ושם הדוושה בולמת מיד ש"מלטפים" אותה. חשבתי תמיד שאצלי זה גם יהיה ככה אחרי ההחלפה, אך זה לא קרה.

כולם מתים בסופו של דבר, אבל לא כולם חיים בדרך.

פורסם
אם באמת יש בעיה של איבוד לחץ מהמשאבה הקדמית איך אפשר לסדר את זה??

שלום.

כאשר משאבת בלם מרכזית מאבדת לחץ זו התופעה שתקבל.

בזמן עמידה כאשר המנוע פועל למשל בעמידה ברמזור עים רגל על דוושת הבלם לוחצת בעדינות

אתה צריך להרגיש שהדוושה לאט לאט שוקעת (כאילו היא בורחת לך מיתחת הרגלים)

אים לא המשאבה תקינה.

אתה צריך לקחת את הרכב למוסך שיפרקו את כול הגלגלים ויעשו בדיקה מעמיקה.

התופעה שאתה מיתלונן יכולה להיות מהרבה סיבות לדוגמא:

הרכבה לקויה של הבלמים מלפנים, קליפרים תפוסים, אויר במערכת , בלמים אחורים,

ועוד הרבה אפשרויות.

בברכה בני ל.

פורסם

Gforce מצטער שאני מתעלק לך על השאלה אבל לי יש סיאט איביזה וגם יש לי בעיה דומה, וגם יש לנו רכבים מאוד דומים במכלולים שלהם.

לבני אצלי זה לא קורה ברמזור או כשאני לוחץ על הברקס בקביעות, אצלי זה קורה בצורה אקראית וזה מה שמסוכן.

רוב הזמן הבלמים מגיבים טוב כמו שהתרגלתי אליהם אבל לפעמים סתם בנסיעה או עצירה הם מפסיקים להגיב כלומר, במצב רגיל אני לוחץ על הבלם ממש קצת(מלטף אותו) והרכב מתחיל לעצור, לחיצה טיפה יותר חזקה תעצור את הרכב במהירות ובכוח. אבל בפעמים אחרות אני לוחץ על דוושת הבלם עד סופה כשהיא פוגעת בריצפת הרכב והרכב עדיין לא עוצר אלא מאט באיטיות.

עוד משהוא שאולי יעזור לך לאבחן את הבעיה-זה קורה רק כשאני נוסע באוטו, אבא שלי לוקח את האוטו כל יום כמעט וזה מעולם לא קרה לו אבל כשאני נוסע באוטו זה קורה פעמיים או שלוש בצורה אקראית.

האם זה יכול להיגרם מחוסר הניסיון שלי כנהג ואני משתמש בבלמים בצורה לא טובה ולכן הם מפיסיקים להגיב לי?

אם לא מה יכולה להיות הבעיה?

תודה

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
Gforce מצטער שאני מתעלק לך על השאלה אבל לי יש סיאט איביזה וגם יש לי בעיה דומה, וגם יש לנו רכבים מאוד דומים במכלולים שלהם.

לבני אצלי זה לא קורה ברמזור או כשאני לוחץ על הברקס בקביעות, אצלי זה קורה בצורה אקראית וזה מה שמסוכן.

רוב הזמן הבלמים מגיבים טוב כמו שהתרגלתי אליהם אבל לפעמים סתם בנסיעה או עצירה הם מפסיקים להגיב כלומר, במצב רגיל אני לוחץ על הבלם ממש קצת(מלטף אותו) והרכב מתחיל לעצור, לחיצה טיפה יותר חזקה תעצור את הרכב במהירות ובכוח. אבל בפעמים אחרות אני לוחץ על דוושת הבלם עד סופה כשהיא פוגעת בריצפת הרכב והרכב עדיין לא עוצר אלא מאט באיטיות.

עוד משהוא שאולי יעזור לך לאבחן את הבעיה-זה קורה רק כשאני נוסע באוטו, אבא שלי לוקח את האוטו כל יום כמעט וזה מעולם לא קרה לו אבל כשאני נוסע באוטו זה קורה פעמיים או שלוש בצורה אקראית.

האם זה יכול להיגרם מחוסר הניסיון שלי כנהג ואני משתמש בבלמים בצורה לא טובה ולכן הם מפיסיקים להגיב לי?

אם לא מה יכולה להיות הבעיה?

תודה

שלום.

בדיוק כמו שנאמר תיפרד מהמשאבה המרכזית ותחליף לחדשה.

בברכה בני ל.

פורסם

שאל במוסך...

ואל תקנה מפירוק. מדובר במערכת בטיחותית מדרגה ראשונה.

אני בכלל לא הייתי נוסע ברכב עד לסידור הבעיה..

לדעתי אביך מאיט באמצעות המנוע ולכן הוא לא מרגיש את הבעיה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...