Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אם כי חברות הביטוח נוטות בד"כ לשלוח את המבוטחים למוסכי ההסדר שלהם ולא תמיד אלו המוסכים המקצועיים ביותר.

עקרונית זכותך לתקן את הרכב בכל מוסך שתבחר, אבל את כל זה הסוכן/חברת הביטוח אמורים להסביר לך.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וקראתי עכשיו כתבה של עו"ד שדיבר על הערכות שונות בין שמאים, אחד קבע 2.5% והשני קבע 9% כי השמאי של חברת הביטוח נצמד לדו"ח ששון והשני קבע את מחיר הנזק הריאלי בגלל הקושי למכור. בסופו של דבר השופט פסק על 9%, השאלה אם גם אני אצטרך לעבור את זה? איך אני בוחר שמאי טוב? אני גם צריך לשלם לו הכל ורק אחרי זה אני מקבל החזר?

פורסם

יש כאן שמאי מומלץ בפורום "אלי אמרן" שווה לך להתייעץ איתו. הוא יכול להסביר לך לגבי השמאות ולגבי התהליך בכללותו. אולי הוא מכיר גם פחחים טובים באילת.

פורסם (נערך)

תודה רבה לך חבר על העזרה והסבלנות. אדבר עם אלי מחר בערב.

עריכה: קראתי עכשיו שביטוח חובה מכסה רק פגיעות גוף ולא משלם כלום על נזקים לרכב. צילמתי רק את ביטוח החובה שלה. במידה ואין לה מקיף, אני בבעיה?

עריכה אחרונה על ידי Maorswan
פורסם (נערך)

במידה ואין לה מקיף היא בבעיה לא אתה...

אתה צריך שיהיה לה ביטוח צד ג, אם אין לה צד ג אז תצטרך לתבוע אותה בביהמ"ש על נזקיך. אם הרכב שלה חדש יחסית אז סביר להניח שיש לה מקיף או צד ג.

עריכה: הטופיק הזה שייך לדעתי לפורום המשפטי, לא לדיטיילינג. כדאי אולי שאחד המנהלים יעביר אותו לשם.

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם

בעצם אני זוכר שהיא אמרה לי "עדיף לי לשלם לך את התיקון כי השתתפות עצמית תעלה לי 12345" אז סביר להניח שיש לה. אבל זה משנה שלא צילמתי את הביטוח הזה? כשאני פונה לביטוח שלי אני צריך לתת פרטי ביטוח צד ג' או מקיף, לא חובה, נכון?

פורסם (נערך)

בדרך כלל אנשים לא מחזיקים ברכב פוליסת ביטוח מקיף, רק חובה.

תמסור את מה שיש לך - מספר הרכב, ת.ז. של הנהגת ומספר פוליסת חובה ( כולל שם חברת הביטוח ).

היא לא תרצה לשלם בלי לערב את הביטוח כאשר תראה מה מחיר התיקון - רכב חדש עד שנתיים מחייב חלפים מקוריים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפי מה שאמרו לי פה אני צריך לשלם מכספי את כל התיקון והביטוח משלם לי, ואת ירידת הערך יש מצב שישלמו לי רק עוד שנה-שנה וחצי. זה נכון?! אין לי כסף בכמויות כאלה לשלם עכשיו

פורסם

מנסיון שלי, בעבר מישהי נכנסה בי והנזק היה 11 אלף ש"ח.

השארתי אצל הפחח ואצל השמאי צ'ק לעוד 3 חודשים, בזמן הזה הביטוח שלי תבע את הביטוח שלה ולאחר חודשיים קיבלתי את החזרי ההוצאות, ככה שהכסף הגיע אליי לפני שהצ'ק ששמתי אצל הפחח נפדה.

אין מה לדאוג.

פורסם

הביטוח שלך תובע את ביטוח צד ג' של הנהגת. זה לוקח זמן. בדרך כלל מכניסים את הרכב לתיקון ומשאירים צ'קים דחויים לכמה חודשים בודדים ( נגיד, 90 ימים ) בתקווה וחברת הביטוח של הנהג תשלם את מה שצריך. אם לא תקבל כספים עד אז, המוסך ( וגם השמאי ) יפדו את הצ'קים - תצטרך לארגן להם כיסוי. עניין ירידת ערך לא ברור, ויכולים להיות עיכובים בגלל חילוקי דעות בין שתי חברות הביטוח.

האפשרות השניה זה להפעיל את הביטוח שלך, לשלם השתתפות עצמית, לתקן את הרכב על חשבון הביטוח שלך, ואחר כך לתבוע בתביעות קטנות את ההשתתפות והפסד הנחה בביטוח מקיף ל 3 השנים הבאות.

בקיצור, גם אם אתה לא אשם בתאונה - נדפקת ( הרבה כאבי ראש, התרוצצות, עוגמת נפש, הרכב כבר לא כמו שהיה חדש לפי ההרגשה ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הפעילו את הביטוח, גם לה יש נזק, כך כי ההשתתפות שלה היא פעם אחת.

לרכב תהיה ירידת ערך, רכב.. חדש.

בד"כ ברכבים חדשים מחליפים חלקים, וגם בתאונה קלה זה נראה לא טוב.

כנף קדמית, פגוש, פנסים.. התושבות מאחור נפגעו, וכנראה עוד חלקים בסביבה.

בצילומים אין תמונה של כל האיזור הקדמי, כולל מכסה המנוע.

כל האיזורים הללו צריכים צבע חדש, ולקונה זה יראה כתאונה .. גדולה.

לכן כדאי לשמור את התמונות, ולהראות שזה לא סיפור גדול, אבל תהיה ירידת ערך.

והרבה בלבול מוח במכירה - קח זאת בחשבון.

הדגש כי אתה מבקש ירידת ערך ריאלית מסחרית, ולא לפי דו"ח ששון.

דו"ח ששון הוא רק הנחיה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

רשמית לא ( כי הארוע התרחש בזמן שהרכב היה מבוטח אצלם ). גם בסופו של דבר חברת ביטוח אחרת אמורה לשאת בהוצאות התיקון. אבל אולי בפועל תהיה ירידה במוטיבציה לגרום לחברה אחרת לשלם מהר, מי יודע....

פורסם

דיברתי עם אלי, אמר שכיוון שחברת הביטוח שלה היא שלמה והם לא אוהבים לשלם הם יסחבו אותי הרבה זמן עד שישלמו. ההצעה שלו הייתה לתבוע את חברת הביטוח שלי על התיקונים ואת שלה על ירידת הערך, השמאי ועל ההפרש בפרמיה שאשלם כתוצאה מהתביעה, ושבגלל שאני מסיים החודש את הביטוח כבר מחר לעשות ביטוח חדש בלי לציין את התביעה שאבצע עוד מעט.

אבא שלי לעומת זאת התנגד חריפות לרעיון הזה ואמר שהדבר האחרון שאעשה זה לתבוע את חברת הביטוח שלי ושאני חייב מעל הכל לשמור על עבר ביטוחי נקי לא משנה כמה ישלמו לי. אמר ששלמה מחוייבים לשלם לי תוך תקופה את התיקונים ואת השמאי לפי חוק.

מה עושים?

• תוכן חדש...