Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בית חדש מקבלן, חצי מהבנייה כבר נעשתה.

הקבלן מציע 'חבילת שדרוגים' אשר נותנים :

1 . שינויים ויזואליים.

2. שינויים פונקציונליים.

ישנם 3 חבילות, בעלות של: 21,000 \ 61,000 \ 100,000 שקל.

הפרש העלויות משנה אך ורק את הויזואליות.

מרגע בחירת 'חבילת שדרוגים' כלשהי, מתקבלים שינויים פונקציונליים (סימנתי מה לדעתי אין בו צורך).

1. הכנה לחשמל תלת פאזי.

2. אינרפוץ 4 במקום 3. (אין צורך)

3. הכנה למאווררי תקרה בחדרי השינה. (אין צורך).

4. מפסק תאורה מחליף בכל חדר שינה במקום בחדר הורים (כיבוי והדלקה מ2 מוקדים בחדר במקום כפתור אחד).(לא מרגיש חייב).

5. ברז מים במרפסת.(אין צורך).

6. הכנה לגז במרפסת.(יכול להיות שכן, בגדול לא בעד מנגל במרפסת).

7. הכנת תעלות חשמל לכבלים נסתרים בשביל מסך בסלון (אי אפשר לקבוע גובה מסוים לפי גודל מסך, אלא גובה קבוע).(אם אין אפשרות לקבוע את גובה ההכנה, מה זה שווה?).

8. 4 שקעי חשמל במקום 2 במטבח.(2 לא מספיק, גם 4 לא מספיק, כך או כך צריך מפצל).

במטבח:

בבחירת חבילה מקבלים סוגי ארונות שונים (למשל מגירות במקום דלתות או פתיחה טלסקופית במקום מגירות - תלוי בחבילה) ובנוסף מקבלים עוד מספר ארונות אחסון שתלויות על הקיר במקום 2 ארונות קיר בלבד כברירת מחדל.

במקלחת:

בבחירת חבילה מקבלים ארון אחסון מתחת לכיור, שבסטנדרט אין ארון בכלל, אלא פשוט כיור עומד.

מבחינת שינויים ויזואליים , ראיתי את המפרט וסוגי הצבעים והחיפויים, אין לי בעיה להישאר עם הסטנדרט "הפשוט" שהקבלן מציע, מהסיבה שהם מוצאים חן בעיני ואני לא רואה הבדל גדול ששווה להשקיע עליו את הסכומים מלמעלה.

מבחינת תוספות פונקציונליות -

לא ידוע אם בכלל יש צורך בכל מה שהם מציעים , אולי רק חלק מהם, יכול להיות שבאופן פרטי חלק מהשינויים המשמעותיים יעלו פחות? למשל תוספת 2 ארונות מטבח\ארונית אחסון מתחת לכיור מקלחת\תלת פאזי.

תודה לכל העונים.

אוהד.

פורסם

מה זה משנה מה אתה צריך או לא צריך מהחבילות הרי אתה גם ככה מקבל אותם.

בכל אופן רוב מה שרשמת שאתה לא צריך אלו דברים מהותיים חוץ מהאינטרפוץ ואתה לא יודע כמה, בחייאט בלי ברז מיים במרפסת? אתה רוצה להתגרש שבוע או שבועיים אחרי שנכנסת לגור?

בכל אופן לא ברור על מה 100 אלף, על מה 60 אלף? אלו סכומים מכובדים לשיפוץ בית חדש שיתכן ותשקול לבצעם עם קבלן חיצוני.

לגבי ההכנה לטלויזיה, זה כמעת ולא משנה איפה היציאה יוצאת מאחורי המסך כל עוד והמסך מסתיר אותה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

היות והשינויים הם קשיחים לרוב, הייתי מוותר עליהם ומבצע ע"פ צורך

ברז במרפסת - ברור שצריך! הוספתי על ברז (כן כן, הברז שעולה באייס 30 שקל?) - 700 שח! זה כי אי אפשר לקבל את הצנרת (עוד 800) בלי הברז.

בקריאה חוזרת, בלי החבילת שינויים אתה לא מקבל חשמל תלת פאזי ? מה חזרנו 30 שנה אחורה?

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

אם יש סיכוי שתרצה גריל גז במרפסת (וסיכוי טוב שתרצה) תעשה נקודת גז.

בלונים זה די מעצבן להחליף, ונגמר בלי התראה מוקדמת.

מניסיון (לא יודע אם היום זה סטנדרט) הייתי מוסיף צנרת מזגן לכל חדר, ולא הכנה למזגן מרכזי.

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

תובנות שלי מכמה דירות:

1. אף פעם אין מספיק שקעים. זה נכון לכל חדר ופי כמה במטבח. לי יש איזה תריסר שקעים מעל השיש וגם הם תפוסים. גם בכל חדר שינה יש סביב 10 שקעים שמרביתם בשימוש.

2. תלת פזי - אם אתה מתכוון לגור בדירה הרבה שנים זו השקעה מוצדקת. אני לא מבין איך ההכנה אינה חלק מהתוכנית הבסיסית - יש לי הרגשה שהקבלן מורח אותך בעניין. בדירה הקודמת שלי ההכנה היתה חלק מתוכנית החשמל, וכאשר שדרגתי (כעבור כשנה מהכניסה) לקח לחשמלאי פחות משעה לסדר את הלוח.

3. אישית אני מוותר לחלוטין על גז לטובת שקע תלת פזי וכיריים חשמליים ושוב, אישית - העדפה לאינדוקציה. כמובן שאם אתה רוצה מנגל גז במרפסת זה לא רלוונטי.

4. אינטרפוץ 4 במקום 3 חיוני באמבטיה וטוב גם במקלחת - כפל ראשי מקלחת (קבוע וידני) נוח מאד - אם כי בהחלט לא חיוני.

5. תעלת חשמל סמויה לטלויזיה בסלון זו אופציה נחמדה מאד אם אתה פדנט ולא אוהב לראות חוטם גלויים. במקרה זה צריך להוסיף גם שקע לטלויזיה בסמוך.

6. ארונות מטבח - אני מעדיף בתכנון עצמי לפי הצרכים. בדירה האחת שבה הקבלן הציע לי ארונות התקנתי מטבח שהזמנתי מנגר, את הארונות העליונים של הקבלן תליתי בחדר הכביסה, ואת התחתונים סגרתי (אין להם מכסה - כיון שהם מתוכננים מתחת לשיש), והם משמשים אותי עד היום במחסן.

7. ארונות מתחת לכיור - לא לוותר.

8. שינויים קסמטיים (מה שאתה קורא "ויזואליים") - ענין של טעם וסדרי עדיפות. בדירה הקודמת לקחתי סטנדרד קבלן (חוץ מקצת הגדלת שטח החיפויי במטבח), לא הצטערתי. בדירה הנוכחית השיפוץ היה עצמי (דירה מיד 2) והתקציב היה הרבה פחות לחוץ, אז השקעתי לא מעט בייפיוף, ואני נהנה מכל דקה.

9. מפסקי מחלף בחדרים - אני מבין שאין לך ילדים בוגרים, כך שזה לא חיוני. אם אתה לוקח חבילה נהל מו"מ והחלף אותם בשקעים נוספים.

10. קוי תקשורת - בדוק את האפשרות לפרוש בבית רשת מחשבים קוית, וגם אם לא תבחר בכך - דאג לארון תקשורת גדול שיוכל להכיל לפחות נתב\מודם, כולל שקע 220V להזנתו. כמוכן נקודות תקשורת וטלויזיה בחדרים עם שקעים בסמוך אליהם. לפי הצרכים ולפי התקציב.

לגבי נושא החבילות: בדוק כמה יעלו לך התוספות החשובות ברכישה נפרדת. אני, למשל, התקנתי יחידות של כיור אמבטיה עם ארונית מתצוגה, עלו לי פרוטות. כמובן שלא היתה לי בעיה של אינסטלטור כיון שהיה מדובר בשיפוץ עצמי, אבל ברר עם הקבלן בכמה הוא מזכה אותך תמורת הציוד ובכמה מחייב תמורת ההתקנה. כך גם לגבי מערכת החשמל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקשת מהקבלן הצעת מחיר לכל שינוי בנפרד?

לדעתי המחירים מאוד מוגזמים ומנופחים.

תשתיות תעשה אצל הקבלן כי אין ברירה (גז ומים במרפסת, אינטרפוץ, חשמל וכו').

שאר הדברים (מטבח, ארונות אמבטיה וכו') יהיה לך הרבה יותר זול לעשות אחר כך לבד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

א. תלת פאזי חובה. מה אנחנו בשנות ה50?

לא ידעתי שעוד בונים בלי תלת פאזי בכלל.

ב. ברז מים במרפסת מומלץ מאוד.

ג. שקעים במטבח - אין קשר למפצל, אתה צריך שקעי כח כי מדובר בצרכני חשמל כבדים. כמה שיותר שקעים! תוודא שזה כח.

ד. גז במרפסת - מומלץ מאוד. לא רק למנגל. טיגונים שונים וכד'.

ה. מפסק תאורה מחליף. שימושי מאוד.

ו. תעלות למסך. מומלץ.

ז. מגירות במקום ארונות במטבח. מומלץ מאוד.

ח. ארון אמבטיה. מומלץ מאוד, אבל אחד הדברים שהכי קל להוסיף אפטר מרקט.

ממש לא הבנתי ולכן גם לא התייחסתי לעניין התמחור.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אלעד - המחירים המנופחים הם לחמם של הקבלנים. מצד שני - לפתוח קירות בדירה חדשה מיד לאחר המסירה - זה ממש לא כיף, אלא אם אתה עושה הכל לבד באיכות הגבוהה ביותר.

אני מסכים אתך לגמרי - לשלם לקבלן תמורת תשתיות (חשמל, תקשורת, מים, גז) ואת השאר לרכוש ובמידת הצורך להתקים באופן עצמאי. מקרה מבחן יכול להיות ארונות מתחת לכיור, אפשר לקנות ארונות מוכנים עם כיור מובנה במחירים זולים מאד, ואז להתקין אותם במקום הכיור שמספק הקבלן (ולהזדכות עליו תמורת כמה גרושים שהקבלן יציע). יש לא מעט פיצ'יפקאס שכדאי להכניס בזמן הבניה למרות העלויות המנופחות, תהנה מהם הרבה שנים אחרי שתשכח את המחיר. למשל - החשמל התלת פאזי, ברז בעמדת המקרר (עבור מכשיר הקרח כאשר תקנה מקרר משוכלל), תשתית לכיריים חשמליים או גז במרפסת אם זה חשוב לך. מה שמחוץ לקירות קנה והתקן עצמאית גם אם זה דוחה את הכניסה לדירה גבמה שבועות.

אוהד - אם אני זוכר נכון אתה חיפאי. לא חסרות נגריות טובות, אני מצאתי מישהו שעשה לי עבודות נגרות ברמה הגבוהה ביותר בחצי המחיר של החברות הגדולות, ואפילו פחות. אם התקציב שלך מוגבל מאד תוכל למצוא מישהו שיעשה לך עבודה בהתאם, אם כי קרוב לודאי שתהיה פחות יפה ובעקר שתחזיק מעמד פחות תשנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אספר לך מנסיון של רכישת דירה חדשה גם כן, מה לא עשינו ועל מה הצטערנו אבל עשינו בעצמנו לאחר מכן וחלק, לא ניתן היה לעשות.

1. תלת פאזי (לידע כללי, גם בשנת 2000 נבנו פרוייקטים "יקרים" ואיכותיים באשדוד, בניינים עם בריכה וכו' אבל חד פאזי, תתפלאו. אבל לא ב 2017 עם כל הכבוד). בדירה שלנו זה הגיע כסטנדרט מן הסתם... אין על מה לדבר אפילו.

2. ברז מים במרפסת - חובה ביותר ואנחנו נאלצנו להעביר צנרת דרך הגבס בתקרה ודרך הגבס המוסתר באחד החדרים ממרפסת השירות! (צנרת של 25 מטר) ובמקרה, במקרה הכל מוסתר ויצא טוב אבל שכחנו... קורה.

מרפסת זה מצבור לאבק וחול ולכלוך ובכלל, צינור גינה וברז מים לשטיפה נוחה וקלילה של המפרסת ולאחר מכן לגרוף את המים והכל מתייבש מעצמו? בחיי זאת פאקינג איכות חיים.

3. עשה נקודת גז במרפסת עבור מנגל גז. לא עשינו ולא ניתן לעשות כל כך כרגע כי זה שוב להעביר צנרת קשיחה וצנרת דרך כל הדירה וזה בגדר הלא אפשרי כל כך כרגע.

משתמשים בבלוני גז והפלא פלא? כל בלון גז של 5 ק"ג עולה 170 שקל באמישראגז, גניבה לאור יום. החלפנו כבר 7 בלונים עד היום (לאורך 5 שנים) והאמת? בקצב הזה כבר נראה שכדאי להשקיע בצנרת גז אם נמשיך ככה.

אל תשכח שבלון גז צריך לקחת למוקד שלך בעיר, לעמוד בתור, לשלם ללכת למחסן לקחת וכו', תתפלא כמה מציק זה יהיה והאמן לנו שזה לא הכי נוח כשיש לך סידורים או שאתה לא הכי פנוי בשישי ובא לך לעסוק בדברים אחרים.

גם אם אתה תעשה שימוש או לא, דירה עם שדרוגים קלילים כאלו סביר להניח שתקרוץ בעתיד לקונים, נכון או לא את זה העתיד יגיד לעומת דירות אחרות בבניין שלך או בסביבה.

4. עשה תלת פאזי כהכנה במטבח עבור כיריים מאינדוקציה אם תרצה, אחריי מספר שנים אתה לא יכול לדעת האם תבחר בגז, חשמל או אינדוקציה כן? אבל לאורך השנים, ההשקעה הזעומה יחסית הזאת עלולה להתברר כחכמה והכל תלוי בכמות הבישולים שלכם.

5. מפסק תאורה מ 2-3 נקודות בחדר? אתה עוד לא יודע ולא מבין עד כמה זה נוח ועד כמה זה משדרג את איכות החיים, את זה לא מבינים עד שלא בוכים אחר כך. מה הכוונה? לכל בן זוג צריך להיות מתג ליד הצד שלו לכיבוי האור ולמה? אם יש לך נקודה אחת, אשתך נכנסת, אתה נכנס ויוצא או מישהו הדליק את האור וכולם נכנסו למיטה או שאתה נכנסת, לקום שוב פעם או כל פעם מישהו קם לכבות או להדליק? נגיד ותרצה להדליק לרגע בגלל הילדים, משהו שאתה רוצה לראות או למצוא? ללכת חצי חדר עד למתג? איפה איכות החיים והרעיון של דירה חדשה חכמה ומתוכננת היטב?

סמוך עליי ששוב מנסיון, יש מתג אחד ליד המיטה ובחדר אבל... הבן הזוג היה רוצה עוד מתג לידו...כי גם כשיש מתג אחד ובן הזוג נרדם, מה, תעיר אותו שידליק לך את האור?

אחד הפתרונות זה חיישן תנועה ורצועת לדים בתאורה חמימה ולא חזקה מתחת למיטה, ככה עשיתי אצלי וכל פעם שאני נכנס לחדר או מוריד רגליים מהמיטה (אפשר לעשות בשרשור 2-3 חיישנים תלוי בזוויות שלהם) יש תאורה נעימה חלשה בלילה לקום לשרותים או לעשות משהו.

6. שקעים ליד המיטה מכל צד, חשוב ביותר (תרכוש אחר כך מפצל ל 2-3 אם תצטרך כן).

7. במטבח עלייך לדאוג ולהבין, איך ייראה ה LAYOUT של המטבח שלך בערך, אילו מכשירי חשמל עתידיים יהיו לך (אולי קולט אדים? תכין גם לו שקע בפינה בקיר למשל).

עלייך להבין שאתה צריך שחלק מהשקעים במטבח יהיו שקעי "כח" קרי 16 אמפר והסיבה פשוטה, מכשירי חשמל זללנים כגון קומקומים, תנור בעל הספק גבוה, כל מיני מכשירים כאלו ואחרים, אין סיבה שלא יהיו שקעי כוח במידת הצורך ודווקא המטבח, עדיף שייראה נחמד וטוב ועם פיזור נכון של שקעים (לתנור, מדיח כלים, לקולט אדים העתידי, לקומקום, תמי4, מקרר בגב שלו ובנקודה שלו) וכן הלאה.

סביר להניח שאתה צריך 4 לכל הפחות ועד 6 שקעים כאשר לדוגמא, 2 מהם יהיו שקעי "כח", אחד עבור התנור נגיד והשני עבור קומקום/מדיח כלים וכו'.

8. נקודת מים עבור התמי 4 או מקרר זה חשוב, דע מראש אם תקנה מקרר כזה או תמי 4 (תמי4 בכללי זה איכות חיים).

9. תדאג שיהיה לך מספיק חיבורי מים עבור המדיח, תמי 4, מקרר וכו' או לחלופין, מספיק חיבורים מתחת לכיור עבור המדיח להוצאת המים ממנו וכו', אחר כך מציק לעשות את כל זה לבד.

10. תעלה בסלון עבור הטלויזיה והמכשירים? זה חמוד אם אתה רוצה מראה נקי, הרי מה המטרה של בית חדש מתוכנן נכון וחכם קצת אם כל הכבלים פזורים ונראים כאילו אתה יושב בשכירות ואוטוטו עוזב? הבנת את הרעיון ותתפלא, אם אתה חושב "ביום מן הימים אסדר את הכבלים" אז לא, זה יישאר ככה לשארית חייך.

11. חשוב ביותר! שקעי רשת או הכנה לרשת או הכנת צנרות לכבלי רשת. תדאג שתהיה לך נקודת רשת בסלון גם כן במידת האפשר (למרות שעם התקדמות ה WIFI, לא אמורה להיות בעיה אבל עדיין). כיוון שבעתיד, זה מאוד נוח כאשר בכל חדר באיזור שבו יהיו המחשבים, עמדות עבודה וכו', כבלי רשת או הכנה שבה תוכל בעתיד, להשחיל כבלי רשת ובכך מנקודה אחת בבית עם הראוטר או המודם, יש לך רשת יציבה ואיכותית.

כך עשינו ולמעשה, אחד הדברים הטובים כיוון שאין לי בעיות ברשת והכל יציב כסלע.

12. תדאג שיהיה לך שקע כח במרפסת השירות או במרפסת להפעלת כלי עבודה זללנים מאוד במידת הצורך אם אי פעם תצטרך לקדוח, לחתוך או להביא חבר עם כלים. אחר כך להבין שהשקע היחידי שיש לך לדוגמא זה במטבח רק או במרפסת השירות במכונת הכביסה ואז אתה נדפק ומתחיל עם כבלים מאריכים וכו'.

תראה, בסה"כ תחשוב קדימה ובחלק מהדברים, אל תנסה לחסוך מהסיבה הפשוטה שזה פשוט יתנקם בך אחר כך.

אף אחד לא אומר שאתה צריך להשקיע 100K בשדרוגים שכנראה שווים 20K כולל עבודה (בואו נהיה ריאליים, זה להביא אנשי מקצוע, לשלם, חומרים וכו' ואיבוד ימי חופש, נקיון זמן עבודה וכו').

חלק מהדברים כן כדאי לעשות עוד היום, חלק אפשר לעשות אחר כך.

דע לך שחלק מהדברים, לא ניתן יהיה כל כך לבצע כיוון שעם הנחת הריצוף לדוגמא, לא בדיוק תוכל לעשות נקודת גז יש מאין או מים לפעמים וכו'.

נסה להבין, אם אתה הולך לגור בדירה שנים רבות קדימה (5-10) לכל הפחות, תנסה להבין האם חלק מהשדרוגים, יהיו שווי ערך והקלה על החיים שלך? (וכן, מתג בתחילת המסדרון ועוד מתג כיבוי בסוף המסדרון זה איכות חיים כיוון שלחזור ולכבות את האור ולעבור שוב במסדרון או מראש לעבור במסדרון חשוך כי לא עשית מתג נוסף, זה פשוט טמטום).

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

התגובה של האוטומטי משלימה את שלי.

רציתי להדגיש. - תריסר שקעים במטבח זה רק מעל השיש. יש גם למקרר, מקפיא, מדיח, .תנור, כיריים (תלת פאזי), מזגן ואולי משהו ששכחתי. הרי רק ערכת הקפה מצריכה 4 שקעים, ויש טוסטר, מיקרו, מיקסר, רדיו טלפון,. מטענים סלולריים מידי פעם עוד מכשירים שעוברים מהארון לשיש לשעה קלה.

כך גם בשאר החדרים. העצות של האוטומטי נכונות. נוסיף גם תריסים חשמליים

כל זה עולה לא מעט כסף. עכשיו קבע סדרי עדיפות

פורסם
אהלן,

בית חדש מקבלן, חצי מהבנייה כבר נעשתה.

הקבלן מציע 'חבילת שדרוגים' אשר נותנים :

1 . שינויים ויזואליים.

2. שינויים פונקציונליים.

ישנם 3 חבילות, בעלות של: 21,000 \ 61,000 \ 100,000 שקל.

הפרש העלויות משנה אך ורק את הויזואליות.

מרגע בחירת 'חבילת שדרוגים' כלשהי, מתקבלים שינויים פונקציונליים (סימנתי מה לדעתי אין בו צורך).

1. הכנה לחשמל תלת פאזי.

....

מבחינת תוספות פונקציונליות -

לא ידוע אם בכלל יש צורך בכל מה שהם מציעים , אולי רק חלק מהם, יכול להיות שבאופן פרטי חלק מהשינויים המשמעותיים יעלו פחות? למשל תוספת 2 ארונות מטבח\ארונית אחסון מתחת לכיור מקלחת\תלת פאזי.

תודה לכל העונים.

אוהד.

שאלה:

הקבלן נותן מזגן ? או מזגנים ?

גם אם הוא לא נותן מזגן - הוא נותן ב 99.9999999% הכנה למזגן.

היום הכנה למזגן לבית, או דירה, זה מינימום הכנה למיני מרכזי.

המשמעות: שקע תלת פאזי, צנרת גז וצינור ניקוז מים.

טרם נתקלתי בשנים האחרונות, אפילו בדירות עם המפרט הכי פשוט, בלוח חד פאזי. נותנים תלת פאזי כברירת מחדל - וזאת לאור מספר סיבות:

1. מזגנים גדולים - מיני מרכזיים- ברוב המקרים יהיו תלת פאזיים.

2. גובר השימוש בכיריים חשמליות - הרוב תלת פאזי.

3. צריכת החשמל של בית\דירה ממוצעים כבר מזמן לא מה שהיתה פעם - ויש צורך בלוח של יותר מ 40 אמפר (תלת פאזי 3X25 כסטנדרט).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תגידו, המתגים הכפולים האלו.

נגיד מישהו סגר את האור עם המתג ליד הראש.

אז אי אפשר לפתוח את האור עם המתג שבכניסה לחדר נכון? במקרה הזה צריך להדליק רק מהמתג שכיבה?

כי אם זה ככה - זה מה שיש לי בבית.

זה נחמד לפני שהולכים לישון ולא צריך לקום לכבות את האור. בשאר המצבים זה מעצבן.

• תוכן חדש...