Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כל המימון הזה וכל המערכות הבטיחות שמגיעות היום ברכבים רגילים, אפילו אותי זה מפתה (אצלי זה רכב מעבודה שאני משלם רק שווי שימוש עליו). אבל בינתיים לא הגיע שום רכב שהייתי מוכן להיפגע בשבילו ב 500-1000 ש"ח כל חודש ולקחת עליי את כל ההתעסקות איתו. ממשיך להמתין בסבלנות, אין לאן למהר. אולי גם לא יגיע רכב כזה, בינתיים אני תולה תקוות בבולט החשמלית, נראה באיזה מחיר ורמת איבזור יגיע לארץ. :)

פורסם

מי משלם את המחיר? הצרכן כמובן.

הצרכן מקבל רכב חדש בריבית נמוכה, לדעתי הוא נהנה מהעניין.

הגיוני שבתקופה בה הכסף זול יהיה מינוף בשוק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
הצרכן מקבל רכב חדש בריבית נמוכה, לדעתי הוא נהנה מהעניין.

הגיוני שבתקופה בה הכסף זול יהיה מינוף בשוק.

ברור שבאופן המיידי הצרכן נהנה מרכב חדש בריבית נמוכה אך בתום 3 השנים

הצרכן יישאר עם 50% הלוואה שאותה יש לפרוע איכשהו ורכב ששווה כ-60% מערכו כחדש.

שזה בסדר, אני בעצמי רכשתי ככה רכב.

אני רק טוען שאנשים עדיין לא מבינים את כל ההשלכות וחושבים לעצמם

"איזה כיף, ב-1500 ש"ח בחודש יש לי רכב חדש" מבלי לדעת שיש עוד הרבה איבוד כסף.

פורסם

אני לרגע בצד את אלו שטועים וקונים רכב מעל ליכולתם ונתקעים בלי יכולת להחזיקו בכלל או בלי יכולת בסוף התקופה של ההלוואה להשאר איתו. אלו בודאי טועים.

יש לעומתם לא מעט שקונים רכב חדש כי הם יכולים ולאו דוקא כי הם צריכים. כלומר הרכב אצלם זו מותרות והם מוציאים על רכב משודרג במקום לחסוך או במקום להתפנק בריהוט/חופשת סקי/מסעדות וכו.

אני לא חושב שתקבל תשובות מושכלות לאיזה אחוז אנשים מוציאים על רכב.

הנתון היותר מעניין זה לא איזה אחוז מהנטו הולך על רכב. אלא איזה אחוז מהנטו לאחר תשלומים קבועים כמו דיור, חינוך, בריאות ומזון.

יש גם את רכיב הצרכים מהרכב. כי מי שנוסע לצרכי עבודה 25,000 ק"מ בשנה שונה ממי שנוסע רק לסופר ולחוגים.

תחושת בטן שלי היא שעם הריבית הנמוכה בהכללה אנשים מתפתים לקנות יותר מיכולתם ובודאי יותר מצורכיהם.

פורסם
בחודשים האחרונים כל החניה של הביניין בו אני גר התמלאה בג'יפונים חדשים.

אמנם יש לי רכב לא רע בכלל, אך די ישן - 2009, אני מתחיל להרגיש קמצן לעומת האחרים.

מעניין לדעת כמה אחוזים מהמשכורת נטו אנשים מבזבזים בממוצע על אחזקת רכב.

Alf3 - זה תלוי. יש כאלו שמוכנים לחנוק את עצמם ולא להנות מהחיים רק כדי שיהיה אוטו יקר בחניה. יש כאלו שיסתפקו באוטו סטנדרטי כלשהו וישאירו יותר כסף בעו"ש ויטוסו לחו"ל או ישקיעו בחוגים לילדים. אין פה שום נוסחה. אף אחד בפורום כנראה, חוץ ממך, לא יודע מה ההוצאות השוטפות שלך, מה רמת החיים שלך, מה השכר שלך, איזה רכב אתה מחזיק, מה הנסועה שלך וכו'.

אל תרגיש קמצן.

אני נוסע ברכב שגרתי לגמרי, בחניות השכנות יש אי אילו רכבים יוקרתיים למדי. אז מה? זו הבחירה שלהם. אני צריך לדאוג לצרכים שלי ושל בני משפחתי. אני לא טווס שצריך למשוך את הנקבות בעזרת נוצות צבעוניות, אלא לדאוג שלמשפחה שלי לא יחסר דבר, שהילדים יוכלו לקבל חינוך ראוי (ובמאמר מוסגר - שכר הלימוד ששילמתי במהלך השנים היה יכול לרכוש לי לא מעט דברים נוצצים, אבל אין לי ספק שהכסף הושקע במקום הנכון), ולא פחות חשוב - לחסוך לעתיד. רכב יוקרתי? אייפון מהדור הבא? שעון שויצרי עם מוניטין של 200 שנה? תאמין לי, אני חי מצויין עם הסוזוקי, השיומי והפולאר שלי.

אף אחד מאתנו לא מכיר אותך. לא יודעים בן כמה אתה, מה מצבך המשפחתי, מה מצבך הכלכלי, מה ההתחייבויות שכבר התחייבת, מה תוכניותיך לעתיד, מה הצרכים שלך מהרכב. אתה צריך לקבל החלטות כלכליות לפי הצרכים האמיתיים שלך, לא כדי להתחרות עם השכנים, לא כדי "להגשים חלומות" - כאשר ידוע שהאפקט של ה"חדש" מתפוגג תוך זמן קצר - לא יותר משבועות בודדים - מרגע הגעת הרכב (או כל חפץ אחר).

המלצתי היא כי את כספך תשקיע בצרכים שוטפים, בחסכון לעתיד, ואם יש מספיק - ברכישת חוויות. החלפת רכב? בהחלט. כאשר יתקיימו שני תנאים: הרכב הקיים לא יספק את צרכיך, ויהיה בידך הסכום הנדרש כדי להשתדרג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^ אפקט החדש אולי יתפוגג, אבל מערכות בטיחות מתקדמות למשל לא יתפוגגו ויש אותם רק במספר רכבים חדשים. כמובן לא בטוח שזה בכלל מעניין את פותח השירשור, אבל אותי כן.

פורסם
בחודשים האחרונים כל החניה של הביניין בו אני גר התמלאה בג'יפונים חדשים.

אמנם יש לי רכב לא רע בכלל, אך די ישן - 2009, אני מתחיל להרגיש קמצן לעומת האחרים.

מעניין לדעת כמה אחוזים מהמשכורת נטו אנשים מבזבזים בממוצע על אחזקת רכב.

^ אפקט החדש אולי יתפוגג, אבל מערכות בטיחות מתקדמות למשל לא יתפוגגו ויש אותם רק במספר רכבים חדשים. כמובן לא בטוח שזה בכלל מעניין את פותח השירשור, אבל אותי כן.

אנחנוחוזרים לצרכים וליכולת.

פות"ש שאל בפירוש על אפקט השופוני. הדבר הזה מקומם אותי.

נושא מערכות בטיחות הוא חלק מקביעת הצרכים. צרכיו של מי שנוסע 400 ק"מ ביום 4 פעמים בשבוע שונים מצרכיו של מי שנוסע במכונית עד הסופר הקרוב ובחזרה.

וכמובן - יכולתו להחזק ברכב. השאלה שמעלה פות"ש מצביעה על רגישות גדולה מאד לעלויות, ולכן השבתי מה שהשבתי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לי יש אוטו 2006 שאני מאוד מרוצה ממנו והוא מאוד שימושי לנו מהמון בחינות.

שקלנו להחליף ממש עכשיו, ירדנו מזה.

פשוט בזבוז כסף להתחיל עם כל התשלומים החודשיים האינסופיים האלה בשלב הזה.

יום אחד בשלב אחר כשיהיה, נחליף.

אופנוען

פורסם
אנחנוחוזרים לצרכים וליכולת.

פות"ש שאל בפירוש על אפקט השופוני. הדבר הזה מקומם אותי.

נושא מערכות בטיחות הוא חלק מקביעת הצרכים. צרכיו של מי שנוסע 400 ק"מ ביום 4 פעמים בשבוע שונים מצרכיו של מי שנוסע במכונית עד הסופר הקרוב ובחזרה.

וכמובן - יכולתו להחזק ברכב. השאלה שמעלה פות"ש מצביעה על רגישות גדולה מאד לעלויות, ולכן השבתי מה שהשבתי.

אצלו זה כנראה אפקט העדר ורגש אנושי אחד שנקרא קנאה. :wink:

פורסם
תחזוקת רכב ללא הלוואה היא מנימום 600-1000₪ לחודש לפני דלק.

מכאן זה רק עולה צפונה

עלות אחזקה של רכב חדש ממוצע היא לא פחות מ3000 שח בחודש.

פורסם

הבעיה של om2 היא שלא חישב את ירידת הערך.

רישוי +ביטוח הם כ-500-600 ש"ח בחודש (אלא אם מדובר ברכב יקר במיוחד או נהג חסר עבר ביטוחי\בעל עבר ביטוחי בעייתי).

דלק (נניח 150 ליטר) - 900 ש"ח

טיפולים שוטפים ברכב שאינו ישן במיוחד - 200 ש"ח לחודש

זה נותר סד"ג של 1700 ש"ח לחודש.

עכשיו מגיעה ירידת הערך, שתלויה בערכו של הרכב. בערך 1% לחודש - למשפחתית חדשה שה מביא אותנו ל-3000 ש"ח.

• תוכן חדש...