Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפלואנס שלי כבר בת 6.5 ואני דוחה את ההחלפה בגלל הנוחות שלה ושהיא משרתת אותי מעולה.

לא מזמן החלפתי בולמ"ז קדמיים (150,000 קילומטר). לא נזלו אבל כבר הרגשתי שהם עייפים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קיה סיד עושה בערך 700 קמ למיכל בדיזל.

לא קרוב אפילו לפלואנס. בהיבט הזה אין לפלואנס מתחרים.

אגב, לפי דעתי הפלואנס הישנה יותר לפי דעתי הייתה הכי נוחה בין השתיים. יכול להיות בגלל חתך הצמיגים.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אני שוקל את הפלואנס דיזל כמחליפה של הפורטה בנזין שלי בעוד כשנה. אני מפחד אבל מהגיר, אם הרכב מחוץ לאחריות זה סכום אסטרונומי למחשב גיר הזה שהולך בכולם לא?

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

זה לא סכום אסטרונומי. זה סביבות 3200 ש"ח כולל מע"מ קומפלט (נכון להיום). כמובן אף אחד לא יכול להבטיח לך שזה הדבר היחיד שייתפגר.

אתה יכול לחפש אקזמפלר שהוחלף לו מחשב גיר לאחרונה; או שתחפש אחת ידנית (יש - אבל לא הרבה).

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אצלי בעבודה יש סיד סטיישן 2016, דגם בנזין עם, מולטימדיה (לא אנדרואיד), חיישני רוורס ומצלמה. אני נוהג עליה הרבה ככה שיש לי דעה משלי:

מבחינת פרקטיות- ממש נכון, יש שפע תאים ומקומות אחסון, תא כפפות גדול, תא מרופד למשקפי שמש, תא מטען עצום ושימושי ומה שהכי אהבתי: התאים האלו שיש ברצפת תא המטען ואפילו בצדדים שם. בעיניי זה פשוט גאוני.

אבזור- יש מולטימדיה שלטעמי כבר מיושנת, יש מובילאיי, יש רמקולים ונדמה לי שאפילו טוויטרים, יש דיבורית BT, יש USB, יש שקע 12V גם בתא המטען, יש שפע לחצנים על ההגה שעוד לא למדתי את כולם (הלוואי ואצלי הייתה שליטה מההגה), מערכת הקול נשמעת לא רע ביחס למערכות מקוריות אחרות ששמעתי שלא עברו שום שדרוג ודי נהניתי ממנה בנהיגה של כמה שעות לצפון וחזרה.

ביצועים- בעיניי, כאן היא נכשלת. כנראה הבעיה שלי היא שאני משווה את כל הרכבים לאיך שהאלפא שלי מרגישה וברור לי שקיה כזו לא מיועדת לספק חוויית נהיגה כלשהי, אבל בכל זאת: הרכב איטי, מאיץ לאט, ההגה קל מדי, החלפתי למצב ספורט של ההגה מה שהוסיף לו מעט התנגדות- לטעמי עדיין קל מדי. ביציאה מהמקום הרכב לא מרגיש משהו מיוחד ואפילו עצלן. התיבה ממהרת להעלות הילוכים בשקט וללא דרמות, באמת שלא מרגיש בזה. לרכב אין שום רגש או כייף מהנהיגה, אולי רק זה שהבולמים רכים והיא לא "מתרסקת" וקשיחה כמו האלפא שלי. נעימה בעיר ובפסי האטה. נותנת לי הרגשה של ניתוק מהכביש.

גם בלחיצה בריאה על הגז לפעמים קשה לי לעקוף איתה וההגה הארוך וחסר המשקל הופך את זה לקצת יותר מפחיד.

יש שיפטרים מאחורי ההגה ובמצב ידני הביצועים מעט טובים יותר, אבל אז אני מרגיש שאני "קורע" את הרכב.

שוב מזכיר שמדובר בדגם עם מנוע בנזין, ברשיון כתוב שהיא 135 כ"ס.

לסיכום שלי:

שימושיות ואבזור טובים, אבל אפס רגש וחוויית נהיגה. לא הייתי בוחר בה לעצמי אם הייתי צריך לשלם עליה.

ממש מעניין לנסות את דגם הדיזל- נשמע שהוא משהו אחר לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

זה סוסים קוריאנים, הפורטה שלי עם 126 כ''ס מרגישה בדיוק כמו מזדה 3 עם 105.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

1.3 לטובת הקיה אבל למזדה יש איזה כיול אגרסיבי יותר לדוושת גז שנותן לה להרגיש יותר.

פורסם
אני שוקל את הפלואנס דיזל כמחליפה של הפורטה בנזין שלי בעוד כשנה. אני מפחד אבל מהגיר, אם הרכב מחוץ לאחריות זה סכום אסטרונומי למחשב גיר הזה שהולך בכולם לא?

בגלל הגיר בזמנו לקחתי את ה 2 ליטר. לא הכי חסכונית (בערך 1:10 ממוצע מעורב. בין עירוני רגוע נותן ממוצע של 1:14) אבל חזקה ואין טיימינג ואין מוקש בצורת גיר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אצלי בעבודה יש סיד סטיישן 2016, דגם בנזין עם, מולטימדיה (לא אנדרואיד), חיישני רוורס ומצלמה. אני נוהג עליה הרבה ככה שיש לי דעה משלי:

מבחינת פרקטיות- ממש נכון, יש שפע תאים ומקומות אחסון, תא כפפות גדול, תא מרופד למשקפי שמש, תא מטען עצום ושימושי ומה שהכי אהבתי: התאים האלו שיש ברצפת תא המטען ואפילו בצדדים שם. בעיניי זה פשוט גאוני.

אבזור- יש מולטימדיה שלטעמי כבר מיושנת, יש מובילאיי, יש רמקולים ונדמה לי שאפילו טוויטרים, יש דיבורית BT, יש USB, יש שקע 12V גם בתא המטען, יש שפע לחצנים על ההגה שעוד לא למדתי את כולם (הלוואי ואצלי הייתה שליטה מההגה), מערכת הקול נשמעת לא רע ביחס למערכות מקוריות אחרות ששמעתי שלא עברו שום שדרוג ודי נהניתי ממנה בנהיגה של כמה שעות לצפון וחזרה.

ביצועים- בעיניי, כאן היא נכשלת. כנראה הבעיה שלי היא שאני משווה את כל הרכבים לאיך שהאלפא שלי מרגישה וברור לי שקיה כזו לא מיועדת לספק חוויית נהיגה כלשהי, אבל בכל זאת: הרכב איטי, מאיץ לאט, ההגה קל מדי, החלפתי למצב ספורט של ההגה מה שהוסיף לו מעט התנגדות- לטעמי עדיין קל מדי. ביציאה מהמקום הרכב לא מרגיש משהו מיוחד ואפילו עצלן. התיבה ממהרת להעלות הילוכים בשקט וללא דרמות, באמת שלא מרגיש בזה. לרכב אין שום רגש או כייף מהנהיגה, אולי רק זה שהבולמים רכים והיא לא "מתרסקת" וקשיחה כמו האלפא שלי. נעימה בעיר ובפסי האטה. נותנת לי הרגשה של ניתוק מהכביש.

גם בלחיצה בריאה על הגז לפעמים קשה לי לעקוף איתה וההגה הארוך וחסר המשקל הופך את זה לקצת יותר מפחיד.

יש שיפטרים מאחורי ההגה ובמצב ידני הביצועים מעט טובים יותר, אבל אז אני מרגיש שאני "קורע" את הרכב.

שוב מזכיר שמדובר בדגם עם מנוע בנזין, ברשיון כתוב שהיא 135 כ"ס.

לסיכום שלי:

שימושיות ואבזור טובים, אבל אפס רגש וחוויית נהיגה. לא הייתי בוחר בה לעצמי אם הייתי צריך לשלם עליה.

ממש מעניין לנסות את דגם הדיזל- נשמע שהוא משהו אחר לגמרי.

אצלי בדיזל יש שליטה מההגה, ותיבת 7 הילוכים. נסעתי על הבנזין וזה שמיים וארץ מבחינת כוח למעט אולי זינוק.

לגבי מולטימדיה, אני מבין שהמולטימדיות מותקנות בארץ, נכון שבקיה היא לא מושלמת, אבל אתה עוד לא התעסקת עם הזבל של רנו, שהיא אנדרואיד אגב ( מותקן בארץ בעדי מערכות) עם וייז והכל. שום דבר לא עובד, וייז תקוע כל הזמן, כמעט אף פעם אין קליטה סלולרית, המערכת נעולה וחסומה מכל הכיוונים והמיקום שלה מעל הדשבורד הוא גרוע מכל הבחינות.

מישהו פה רשם שפלואנס מנצחת את הקיה מכל הבחינות, ממש לא!

פלואנס קצת יותר נוחה וחסכונית הרבה יותר.

הקיה פרקטית, חזקה יותר, יותר גדולה,עם מערכת טובה יותר בהרבה, חדישה יותר מתקדמת ויותר יפה מבחינתי.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...