Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתדלק טנק מלא, מאפס את מונה ק"מ, נוסע עד שבא לתדלק שוב, מתדלק טנק מלא שוב, בודק כמה ליטרים נכנסו, כמה קילומטרים הצטברו במונה, ומחלק קילומטרים בליטרים, ומקבל צריכה אמיתית (אלא שם שמת גלגלים בגודל שונה או שינית יחסי העברה בגיר או דיפרנציאל) של ק"מ לליטר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מחשב דרך לא מראה צריכה אמיתית. זאת צריכה תיאורטית לגמרי (קרובה למציאות, אבל לא אמיתית).

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
מחשב דרך לא מראה צריכה אמיתית. זאת צריכה תיאורטית לגמרי (קרובה למציאות, אבל לא אמיתית).

כ

אתה מטעה וטועה. זאת לא צריכה תאורטית מכיוון שמחשבי הרכב, משתמשים בחיישנים וברכיבים אמיתיים המפוזרים ברחבי הרכב/מנוע על מנת לתת אומדן צריכת דלק.

חלק מהמחשבים עושים שימוש ברכיבים וחיישנים כאלו ואחרים ללא קריאה מהמצוף במיכל הדלק וחלקם, עושים שימוש כפול הכולל עדכון ממצוף הרכב כאשר המיכל מלא ומתייכלים.

ברוב הרכבים, מדובר לפי הרשת בכל מקרה, על הבדלים של 6% או 4% וכו' בקריאה לרעה, מה מסתבר?

בימי הקיץ מפעילים מזגן? בחורף ווישרים, אביזרים כאלו ואחרים?

בנוסף, למי שלא ידע, בחורף ובקיץ, ההבדל בהתפשטות של המיכלי דלק יכולה להיות עד הפרש של ליטר כמעט, מה הכוונה? בקיץ ובחורף אתם מסוגלים למלא את מיכל הדלק בכמות שונה, והכמות משתנה עם עליה וירידת הטמפ', מה שמקשה גם על קריאה של תצרוכת הדלק בצורה נכונה.

המחשבים טועים, אבל מחשבי הדרך העדכניים אשר יודעים להציג צריכה רגעית הם מדוייקים יחסית, עם סטייה של מספר אחוזים.

פורסם

תחליף לBMW

יש מד צריכת דלק רגעית ברוב הדגמים משנות השמונים ואילך.

השעון הזה יכול ללמד אותך הרבה על התנהגות הרכב ושימוש בהילוכים.

אם רוצים אפשר ללמוד ממנו נהיגה חסכונית.

הבעיה שהמנוע ששייך לזה מעודד נסיעה לא חסכונית..486773c1c10b910b65ef64c7d43e62e6.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

^^

ואו איזה קטלני לא ידעתי, זהו אני קונה במוו.. רגע, אין לי כסף בעצם, טוב נו.

פורסם
כ

המחשבים טועים, אבל מחשבי הדרך העדכניים אשר יודעים להציג צריכה רגעית הם מדוייקים יחסית, עם סטייה של מספר אחוזים.

סתרת את עצמך. אף מחשב דרך לא מראה צריכה נכונה. לכן זו צריכה תיאורטית. עובדה היא שכשהמחשב מראה שנותרו לך 0 ק"מ(בערך 40 ק"מ אחרי שהנורה נדלקת), יש לך עודכ-50 ק"מ לנסוע.

ואין דבר כזה מדוייקים יחסית. אם זה יחסי, זה לא מדוייק.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

לא סותר שום דבר.

ברכב יש מספר חיישנים + מספר רכיבי חומרה פיזיים, כפי שאמרתי מקודם אשר מנטרים בכל מיני נקודות שונות ברכב, את תצרוכת הדלק.

מאחר וכמה חיישנים וכמה רכיבים פיזיים לא מסוגלים לתת מדד מדוייק על ה 0.01%, זה נחשב יחסי היות וישנם מחשבים שמזייפים ב 3% וגם ב 4% וגם ב 6%, כך שיחסית, מה זה 6% סטיה? לדוגמא כן, המידע זמין ברשת במספר מאמרים בנושא ונתונים טכניים.

ישנם רכבים שבנוסף לכל הרכיבים הפיזיים והחיישנים, עושים שימוש ברכיבים רגילים בסיסיים בתא הדלק בנוסף להכל.

ישנם רכבים שניתן לכייל את מחשב תצרוכת הדלק (BMW בחלקן).

לכן, הרכב והטכנולוגיה כיום, לא יודע לפצות על התפשטות המיכל דלק בחום וקור, כפי שקורה במהלך היום, לא יודעת לנבא צריכת מזגן שפתאום הדלקת וכיבית, ווישרים בחורף, צרכנים כאלו ואחרים הכל, כולל סגנון הנהיגה, משפיע על נתוני המחשב שהוא פולט בסוף כולל הממוצעים וכל מה שהוא עושה.

ישנם מספר אלגוריתמים אצל מספר יצרנים שעושים מספר דברים שונים, כל אחד מדוייק במדד שלו יחסית למציאות.

להגיד כי הרכבים "טיפשים" זה ממש לא נכון, הרכב יודע לזרוק כמות מדוייקת של דלק לבוכה ואיך זה קורה בדיוק? חיישן MAF למשל, בסיסי ביותר, עושה חישוב, נכנס X אוויר, אני מכניס X דלק, ולכן, יש המון רכיבים וחיישנים פיזיים במספר מיקומים אסטרטגיים ברכב שמבצעים תמיד מדידות וחישובים.

למה אתה רואה תצרוכת שונה קצת או מספרים שונים או הרכב כזה חכם וגאון ויודע שצריך 0.05 גרם הזרקת דלק לכמות X של אוויר אבל לא יודע לתת לי כמה הוא צרך דלק? המידע והתשובות ברשת - לחיפוש.

פורסם (נערך)

אז אך זה ? שאני מתדלק,מחשב הרכב מראה 630 ק"מ למילוי?

הרי זה תיאורטי בלבד ובפועל מגיע ל430 ק"מ.

אגב ,זו במוו וגם לה יש את שעון החיסכון הרגעי שזה מגניב,אבל...

אבל זהו.

אז תאורטית אני יכול 630 ק"מ,אולי אבל בפועל זה משתנה,כי יום למחרת

אחרי 30 ק"מ זה מראה 580 ק"מ שנותרו.

עריכה אחרונה על ידי bigmik
פורסם

המחשב מנסה לחשב לפי כמות הדלק שיש לו מול הצריכה הנוכחית.

כנראה שלקראת הכניסה לתחנה , שאין הרבה דלק , אתה נוסע רגוע בכדי לבזבז פחות. ולאחר שהמיכל מלא , אתה מרשה לעצמך ללחוץ מעט יותר. ולכן ההפרשים.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
תחליף לBMW

ואז צריכת דלק תהיה הבעיה הכי קטנה שלו [emoji41]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...