Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
]

זה החוק, במצב בו אין שוליים. אם יש שוליים הם מהוים את נתיב החירום. המעבר נפתח בין השורה השמאלית ביותר לבין זו שמימינה, לא משנה כמה נתיבים יש.

מסכים לגבי החלק הכתום, אך אני תוהה לגבי העניין של השוליים. עד כמה שאני מכיר זה גם אם יש שוליים(?)

https://dejure.org/gesetze/StVO/11.html זו לשון החוק בסעיף 2 , וגם באתר ההסברה הזה הם מדגישים את ה"תמיד".

לא שאני מתקטנן, זה סתם מעניין אותי. אגב גם זה קנס של 20 אירו ;)

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
באמת? לא מסכים. אני אישית נוטה לנסוע בנתיב האמצעי. למה? כי בימני נוסעים לעתים יותר לאט ממני (על אף שאני נוסע על 100).

כל כמה מאות מטרים / כמה ק"מ יש השתלבויות וזה גם ככה מאלץ אותך לעבור לאמצעי. ובימני רוב הזמן גם נוסעות המשאיות. שילוב של כל אלה יוצר מצב שאם אני כל-כך רוצה לנסוע בימני, אני צריך לזגזג כל הזמן בין הימני לאמצעי. מיותר.

אני מדבר על נסיעה באמצעי ללא צורך ולא כי יש משאיות או מספיק תנועה בימני (בארץ האחרון די נדיר).

אתה נוסע בכביש ויש לך שיירה של גאונים שתקועים באמצעי. הימני פנוי.

הכי עצוב שרובם לא מבינים בכלל שהם עושים משהו לא תקין. בדיוק כמו כל מיני "אסונות" שעוקפים פקקים מהשרוול וכו' ולא מבינים מה הביג דיל.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)
מסכים לגבי החלק הכתום, אך אני תוהה לגבי העניין של השוליים. עד כמה שאני מכיר זה גם אם יש שוליים(?)

https://dejure.org/gesetze/StVO/11.html זו לשון החוק בסעיף 2 , וגם באתר ההסברה הזה הם מדגישים את ה"תמיד".

לא שאני מתקטנן, זה סתם מעניין אותי. אגב גם זה קנס של 20 אירו ;)

זה מה שזכור לי אבל יתכן שאתה צודק ויתכן שזכרונו מיעט אותי, או שמשהו השתנה מאז שביקרבתי בגרמניה לאחרונה (לפני למעלה מ-6 שנים). מכל מקום, בפורום למדתי ש"ברומא נהג כרומני" ובגרמניה כגרמני, ואם אתקל במצב כזה אעקוב אחר התנהגות המקומיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי הניתוח האישי שלי יש 2 סיבות עיקריות לאיך שהכבישים נראים:

1. חוסר מודעות של נהגים - אין צורך להרחיב

2. ישראלים הם חסרי כבוד - פשוט כלום, אדם לאדם זאב.

כשאני אומר כבוד אני לא מתכוון לכבוד העצמי, כי שם הישראלים דווקא מצוינים... אני מתכוון לכבוד לזולת.

פשוט לאף אחד לא כפת מהסובבים אותו.

הגישה של הישראלי הממוצע אומרת:

1. אני חונה פה רק שניה... אני יודע שזה מפריע אבל מה אלך לחפש חניה? אנשים יסתדרו.

2. אני יודע שאני אמור לנסוע על הימני, אבל רבאק שאני אסע בנתיב של הפראיירים?

3. אני מוריד את הילד ליד איפה שהוא צריך להגיע. אז מה אם אני חוסם את כל הכביש, הילד שלי יקבל את הכי טוב!!!

4. אני חייב לבצע פרסה ויש עוד 200 מטר לכיכר. מה אכפת לי אני אתקע את כל התנועה ואסתובב כאן.

5. אני יודע ששימוש בטלפון יכול להרוג אחרים על הכביש.... אבל יותר חשוב לי אני כרגע לבדוק הודעות.

6. אני פותח דלת בלי שאכפת שאני פוגע ברכב ליד - כי לא אכפת לי מרכוש שלא שלי... חוץ מזה... כולה חתיכת פח.

יש עוד אלף דוגמאות, אבל כולן חותרות לנקודה אחת. אין לנו כבוד.

חס וחלילה שנצטרך ללכת קצת, חס וחלילה שנתעכב קצת, חס וחלילה לצאת "פראייר".

הזכויות של האחרים לעומת זאת יכולים ללכת לעזעזל....

הכביש הוא רק מראה לפנים של החברה הישראלית

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חזרתי שלשום משבוע בגרמניה, אז כמה תובנות שלי לגבי האוטובאהן.

1. הכביש טוב כל עוד מזג האויר טוב. נהיגה בגשם ובלילה קשה מאד, כולל קושי במעקב אחר הנתיבים והמנעותמסטיה מהם.

2. היחס לנסיעה מימין אמביוולנטי. מצד אחד, הגרמני להוט לחזור לימין עד כדי חיתוך הרכב הנעקף. מצד שני, הפירוש ל"שיירת משאיות" יצירתי מאד, ומשאית באופק - נניח בעוד חצי קילומטר או יותר, היא תרוץ מצויין להשאר באמצעי. המהירים ביותר כלל לא עוזבים את השמאלי. נדמה לי שמרביתם נושאים את סמל 4 הטבעות.

3. ראיתי חיתוכים מהנתיב השמאלי ליציאה. לא בכמות המוכרת בארץ, אבל לא מעט.

4. קטעי אוטובאהן משמעותיים חסרי שוליים. בכבישים הבין עירוניים הרגילים פשוט אין שוליים.

5. נתיבי יציאה והאצה - חלק גדול מנתיבי היציאה מהאוטובאהן, כנראה בעיקר הישנים שבהם, מסתיימים בעקומה חדה של 90 מעלות, שבדרך כלל מסתתרת מאחורי עצים. רק מיעוט היציאות הדרגתיות כמקובל אצלנו. בנתיב ההאצה הגרמני לעולם לא יכנס בקטע שבו קו רציף. בדרך כלל ימתין עד המטר האחרון ואז ימשוך שמאלה.

6. חניה עם הפנים החוצה לא מוכרת. אני התעקשתי על כך עם הבהמה שהיתה לי, אבל הייתי חריג.

7. הגרנים לא מדליקים אורות. די מדהיפ, אבל נסעתי מאות קילומטרים בגשם ובערפל, והפנסים דלקו רק במיעוט קטן של המכוניות.

8. הגרמנים לא מי יודע מקפידים על איתות. לא מבין למה.

בקיצור - הגרמנים נוהגים מהר ובדרך כלל באדיבות. אבל מושלמים הם ממש לא.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ההשקפות שלך מתבטאות בסטטיסטיקה.

אגב, מעבר לחוסר בשוליים, האם קטעי האוטובאהן שנהגת בהם מגודרים לכל אורכם וכיצד?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מסכים איתך מאוד לגבי סעיפים 2-5. נתיבי היציאה באמת חדים וצרים יותר ממה שאנחנו רגילים וצריך להתרגל לזה כישראלי. לא סתם יש שלט של 50 קמ"ש :-D. הגרמני הטיפוסי דורך על הבלמים... אגב, את הקו הרציף גם רואים לפעמים בתוך רחובות עירוניים לפני צמתים, כדי לסמל שכבר אי אפשר להתחרט על הנתיב שבחרת וזה נחמד.

6. אכן. שמתי לב אפילו שבחניונים מסויימים ישנם שלטים שמבקשים לחנות ככה. עוד לא הבנתי את ההגיון מאחורי זה. אני תמיד מעדיף להכנס ברוורס, הגישה ככה הרבה יותר נוחה ולדעתי גם מקטינה את הסיכויים לנזקים.

8. רוב המקרים של חוסר איתות שנתקלתי בהם היו כשמישהו עובר חזרה לימני, או כשמבצעים פניה מתוך נתיב שזה מסלול הנסיעה האפשרי היחיד ממנו, ואז אולי לא רואים בכך צורך (אפשר לדון על זה, אבל אני בכל זאת מאותת בשביל רכבים שבאים מכיוונים אחרים).

את השוק מקבלים דווקא כשחוזרים לארץ.

פורסם (נערך)

התופעה הזו של איתות סלקטיבי היא משהו שניתן לראות באירופה וגם באי הבריטי. במבחן AD באנגליה נהגים נדרשים לאותת רק לצורך. לאותת שלא לצורך זו טעות נהיגה.

איתות נועד להעביר מסר קונקרטי ומועיל למשתמשי הדרך האחרים. אם אין נהג אחר בעמדה שבה האיתות שלך משפיע עליו (קרי, האיתות לא מועיל לאף אחד) אין, מנקודת המבט הזו, סיבה אמתית לאותת.

בלא מעט מכוניות אירופיות קיימת אפשרות לאיתות סמלי (שלושה הבהובים מהירים) שהנהגים האירופים עושים בו שימוש במצבים כאלו, בעיקר לשם חזרה ימינה אחרי עקיפה.

אגב, גם השתלבות בקצה נתיב ההאצה היא מכוונת. אתה אמור לנצל את מלוא אורכו של נתיב ההאצה. העניין הוא שזה לא אומר להשתלב בבת אחת בקצה הנתיב ו״להידחף״; הרעיון הוא לעבור שמאלה באלכסון ארוך שנמשך לכל אורכו של נתיב ההאצה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לגבי הגידור - לא שמתילב אליו, ובנוסף, כיון שאנחנו באוקטובר מרבית הנהיגה שלי היתה בבשעות בין ערביים וחושך, או במזג אויר סגרירי עם קטעים ארוכים של ערפל. הייתי מרוכז מאד במה שלפני ובכביש סביבי. מעבר לכך, מרבית הנהיגה היתה באזורים מיוערים שבהם גם אם יש גדר היא אינה בולטת לעין.

לגבי החזרה לימני, זה היה לפעמים די מפחיד. היה לי רושם שלא מעט חזרות כאלה נעשו בלי מבט במראה.

M5 - אני לא מקבל שוק בחזרה לארץ, כיון שאני רגיל לנהיגה הישראלית. די הופתעתי מכמות ההפתעות שהנהגים הגרמניים מזמנים לחבריהם.

פורסם

אגב, גם השתלבות בקצה נתיב ההאצה היא מכוונת. אתה אמור לנצל את מלוא אורכו של נתיב ההאצה. העניין הוא שזה לא אומר להשתלב בבת אחת בקצה הנתיב ו״להידחף״; הרעיון הוא לעבור שמאלה באלכסון ארוך שנמשך לכל אורכו של נתיב ההאצה.

לפחות משתלבים בקצה נתיב ההאצה ולא נעצרים בו, כמו בארץ.

נהג שלא מסוגל לתפקד כראוי בנתיב האצה הוא נהג חסר בטחון באופן קיצוני - וגם נעדר כל אודן מרחבי להשתלבות בתנועה. אחד כזה לא צריך להיות על ההגה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

צריך להוסיף שנתיבי ההאצה מספיק ארוכים, לא ה-20 מ' שיש בזכרון ועתלית ועוד לא מעט השתלבויות בארץ.

פורסם
צריך להוסיף שנתיבי ההאצה מספיק ארוכים, לא ה-20 מ' שיש בזכרון ועתלית ועוד לא מעט השתלבויות בארץ.

אלו אכן שתי דוגמאות לנתיבי האצה קצרים ולא הכי בטוחים(במיוחד במחלף זכרון דרומה), אבל...זה מה שיש ובזה צריך להשתמש בצורה מיטבית עד שישופרו. לא סתם דיברתי על אומדן; על נהג לשקלל את המרחב העומד לרשותו, את הפרשי המהירויות בינו לרכבים בדרך הראשית ואת יכולתו להשתלב ביניהם בצורה בטוחה לכלל משתמשי הדרך.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

חוץ ממה שאמרת ששמתי לב בטיול האחרון בגרמניה שהוא די נכון,

יש גם התנהלות מסוימת באיזורים מסוימים.

חרשתי עם הרכב לא מעט חלקים מגרמניה (אחרי הכול כמעט 4000 ק"מ), מסלולי הנסיעה שלי כללו נסיעות די ארוכות והזויות כמו מינכן לברלין (נסיעה סיוט, הייתה אמורה לארוך 5-6 שעות וארכה 10 שעות בגלל פקק מטורף בעקבות תאונה).

שמתי לב שבאיזור פרנקפורט ושטוטגרט הנהגים יותר אדיבים ורגועים, ככל שהתקרבתי לברלין הנהגים היו פחות סבלניים, צופרים וכו'. משאית נצמדה לי לתחת וצפרה לי, הבהבה לי עם האורות, וכל זה כי נסעתי 80 קמ"ש בקטע שמותר לנסוע בו, נחשו... 80 קמ"ש. :x

אגב, בפקק הזה, אמנם לא בתדירות שרואים בארץ, אבל אנשים נדחפו קצת. טוב, אפשר להבין, פקק של 4 שעות זה מתיש ומעצבן.

עוד משהו שצריך לשים לב אליו זה שחלק מהנהגים בגרמניה הם לא גרמנים בכלל, פגשתי לא מעט רכבים ממזרח אירופה, הרבה משאיות מרומניה, ייתכן שלא שמים לב בזמן הנהיגה, אבל סביר להניח שלנוכח ההתנהגות של הרומנים בכבישים שלהם, זה גם מתבטא על הכבישים בגרמניה. אולי זה לא הגרמנים אשמים. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ציינת את ההבדלים בין שטוטגרט/פרנקפורט לברלין. אז רק אומר כי המזרחים אינם כמו המערבים (בגרמניה), גם על הכביש.

וכמובן, תוסיפו לא מעט אוכלוסיה של זרים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

דור - בהחלט שמתי לב למשאיות הזרות. מקפריסין (הגה ימני) ועד לטביה, כולל שילובים של סוס ועגלה ממקורות שונים. כולם הקפידו על היין, ונתקלתי רק במקרה אחד של משאית שעקפה משאית בלי הפרש מהירויות משמעותי.

קשה לי להשוות את הנהגים בדרום לפני 6-7 שנים לאלה בצפון מערב השנה. לעומת זאת, קשיי הנהיגה בגלל מזג האויר היו ברמה שונה לגמרי, אפילו בהשואה לנהיגההזוועתית שהיתה לי מבאזל למינכן (למעלה מ-500 ק"מ בגשם סוחף - אבל בשעות האור).

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...