Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני בן 25 מהדרום, השתחררתי לפני כשנתיים ועבדתי במפעלים. 3 יח' מתמטיקה ,הציונים האחרים טובים.

התלבטתי לגבי כיוונים שונים ללימודים, ניסיתי ללמוד בפתוחה, לא הצלחתי ופניתי לייעוץ תעסוקתי באדם מילוא.

בייעוץ המליצו לבדוק לימודי הנדסאי- קראתי את השרשורים הקודמים החל מ2013 וברור לי שמדובר במקצוע עם "תקרה" ולא יוקרתי במיוחד, אבל השלמתי עם זה.

אני מתלבט בין הנדסאי חשמל מול הנדסאי מכונות (תכנון וייצור ממוחשב) -האם הנדסאי חשמל רלוונטי יותר לאוטומציה ו"השתלטות" הרובוטים בעתיד הקרוב/רחוק? היתרון העיקרי שהבסיס ללימודים,תורת החשמל, לא משתנה יותר מדי.

מצדי שני, הלימודים במכונות קלים יותר והיצע המשרות בתעשייה רחב יותר, או שאני טועה?

תודה מראש

פורסם
אין לך מה לחפש בחשמל אלה אם כן אתה מחפש להיות חשמלאי, איש אחזקה או מתקין כולשהו...לא ממליץ.

ומכונות מנשל אותו מלעסוק ולבעצע עבודות חשמל. עם רשיון חשמל כלשהו הוא יכל לעשות עבודות חשמל ולכתב/לחתום על תוכניות זה נותו יותר מהנדסאי מכונות מסורס.

פורסם

אם הייתה יודע כמה כסף מגלגלים חשמלאים שיש להם קצת רצון וידע בעוד תחומים בארץ הייתה בוכה . ואני רואה את זה בעיניים שלי ביום יום. לא עצלנים שבאים למשוך כבל ולהחתים כרטיס אלה כאלו שאוהבים את המקצוע ומתפתחים בו.

שלא לדבר על להתפתח לתחום המיזוג אויר שיחד עם ידע בחשמל זה פותח המון אפשרויות. גם מבחינת השכר חשמלאים טובים עם ידע מרוויחים אפילו כשכירים יפה מאוד בלי לעבוד קשה מדי .

מה גם שזה נותן מקצוע שאינו תלוי במעסיק אם כל שכיר יושב ומשקשק על המשרה שלו החשמלאי תמיד יכול להתפרנס גם בפרטי ואף למצא עבודה די בקלות ברגע שצבר מספיק ניסיון .

בתעשיה מחפשים מהנדסי מכונות לא הנדסאים . הנדסאים במקרה הטוב יהיו מרכיבים מכניים למיניהם או אנשי אחזקה אבל אם כבר אחזקה אז עדיף עם רישיון חשמל . אם יש לך ידע בתיכנות אז גם חברות בקרה אוהבות הנדסאים עם רישיון.

אני לדוגמא בדקתי כמה כיוונים לפני חצי שנה שלחתי ק"ח עד היום מעסיקים מתקשרים לשאול אם במקרה אני לא מחפש שוב.

מה שכן השכר ההתחלתי לא הכי גבוהה ריאלי זה 6-7 נקי להתחלה לצבור ידע .

פורסם

אני חושב שהיום זה טעות לעשות הנדסאי מכונות אם יש לך אפשרות לעשות מהנדס.

קודם כל זה לא כמו פעם שהייתה אופציה לעשות הנדסאי ואז להשלים למהנדס, היום גם אם יש לך הנדסאי אתה צריך לעשות 4 שנים, פשוט יהיו לך כמה פטורים מקורסים מסויימים.

דבר שני, היום הנדסאי שיוצא לפנסיה מוחלף במהנדס.

They are trying to ban me...

פורסם
אם הייתה יודע כמה כסף מגלגלים חשמלאים שיש להם קצת רצון וידע בעוד תחומים בארץ הייתה בוכה . ואני רואה את זה בעיניים שלי ביום יום. לא עצלנים שבאים למשוך כבל ולהחתים כרטיס אלה כאלו שאוהבים את המקצוע ומתפתחים בו.

שלא לדבר על להתפתח לתחום המיזוג אויר שיחד עם ידע בחשמל זה פותח המון אפשרויות. גם מבחינת השכר חשמלאים טובים עם ידע מרוויחים אפילו כשכירים יפה מאוד בלי לעבוד קשה מדי .

מה גם שזה נותן מקצוע שאינו תלוי במעסיק אם כל שכיר יושב ומשקשק על המשרה שלו החשמלאי תמיד יכול להתפרנס גם בפרטי ואף למצא עבודה די בקלות ברגע שצבר מספיק ניסיון .

בתעשיה מחפשים מהנדסי מכונות לא הנדסאים . הנדסאים במקרה הטוב יהיו מרכיבים מכניים למיניהם או אנשי אחזקה אבל אם כבר אחזקה אז עדיף עם רישיון חשמל . אם יש לך ידע בתיכנות אז גם חברות בקרה אוהבות הנדסאים עם רישיון.

אני לדוגמא בדקתי כמה כיוונים לפני חצי שנה שלחתי ק"ח עד היום מעסיקים מתקשרים לשאול אם במקרה אני לא מחפש שוב.

מה שכן השכר ההתחלתי לא הכי גבוהה ריאלי זה 6-7 נקי להתחלה לצבור ידע .

מה למדת ובמנה את עובד היום?

פורסם

אני הנדסאי מכונות ולדעתי תלך על חשמל. קריירה עצמאית שתלויה בך.

כהנדסאי מכונות תתקל בתקרת זכוכית הן ברמת התפקידים והן ברמת השכר (קשה לקבל מעל 12-13K ברוטו לדעתי)

משכנתא זה קל

פורסם
תלך על הנדסאי חשמל מנסיון

תוכל להרחיב טיפה בבקשה?

אני חושב שהיום זה טעות לעשות הנדסאי מכונות אם יש לך אפשרות לעשות מהנדס.

קודם כל זה לא כמו פעם שהייתה אופציה לעשות הנדסאי ואז להשלים למהנדס, היום גם אם יש לך הנדסאי אתה צריך לעשות 4 שנים, פשוט יהיו לך כמה פטורים מקורסים מסויימים.

דבר שני, היום הנדסאי שיוצא לפנסיה מוחלף במהנדס.

כן, ברור לי שלא אפשרי להשלים למהנדס, אבל אני לא חושב בכיוון הזה לצערי.

תודה רבה על התשובות

פורסם

בשביל להיות חשמלאי או טכנאי או איש אחזקה כמו שכתבו כאן לא צריך שום תעודה בגלל שאין בזה כמעט כסף וזאת עבודה קשה לוקחים כל אחד העיקר תיהיה מוכן לעבוד, אחרי שתצבור ניסיון תיהיה שווה קצת יותר מה שיעזור לך רק למצוא מקום עבודה אחר נוח יותר או קרוב יותר לבית אבל המשכורת תישאר דומה. בקיצור לא בטוח בכלל ששווה ללמוד משהו מהמקצועות האלה.

מכיר המון אנשים מהתחום ואפילו קבלנים והם בכלל ללא תעודות חשמלאי.

• תוכן חדש...