Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי!

יש לי סוזוקי ספלאש אוטומטית שנת 2011 שעברה 25 אלף קילומטר.

קניתי אותו לפני קצת יותר משנה, הוא יד שנייה (אני השני) וקניתי אותו במצב מעולה..

בהתחלה הצריכת דלק הייתה יחסית טובה, בין 13-15 קילומטר לליטר. לאט לאט בכמה חודשים האחרונים שמתי לב שזה יורד, בהתחלה לסביבות 12, ועכשיו הצריכה היא תמיד על 9-10 קילומטר לליטר שזה לא הגיוני!

אני נוסע פחות או יותר אותו דבר כמו שנסעתי בהתחלה, אותן דרכים. אני באמת נוסע הרבה בעיר, אבל עדיין הצריכה לא הגיונית. בעיר היא 9 ובכבישים בין עירוניים זה מגיע ל10 גג.

את הצריכה אני רואה במחשב הרכב.

מה יכולה להיות הסיבה שצריכת הדלק נהייתה כל כך גרועה? כמובן שאני מקפיד על טיפולים והכל בזמן!

תודה!

עריכה אחרונה על ידי eden55
פורסם
מה מצב המצתים (הוחלפו אי פעם) ? ומה מצבם של מסנן האוויר ופילטר הדלק ?

מסנן אוויר נבדק בטיפול האחרון, במצב טוב. פילטר דלק, איך ניתן לבדוק?

ומצתים לא הוחלפו עדיין לעולם.

ככל הנראה גם בחודשים האחרונים השתמשת תמיד במזגן לעומת קודם.

האמת שמאז שיש לי אותו אני תמיד עם מזגן דולק (כן כן גם בחורף הקפוא שלנו). אני סובל מחום ואין מצב שהוא מכובה.. ובכל מקרה מזגן באמת יכול להוריד צריכה להעלות צריכה מה 1:15 ל1:9? זה לא נשמע הגיוני זה הרבה יותר מידי

פורסם

רכב שנסע 25,000 ק"מ ב 5 שנים אומר רכב שנסע בעיקר נסיעות קצרות, סגנון הנסיעות הכי נוראי לצריכת הדלק והבלאי הנוצר במנוע.

אם אתה אומר שהפלאגים מעולם לא הוחלפו אז זה בהחלט הזמן להחליף אותם, לא סתם יצרן הרכב מציין החלפה לפי קילומטרז' או זמן.

הייתי גם שוקל לבצע ניקוי אינפוזיה לסעפת היניקה על מנת לשחרר משקעי פיח שעלולים להצטבר על השסתומים ובאיזור חלל הצילינדר והבוכנות.

חוץ מזה כמובן שיש לוודא שהפרונט ולחץ האוויר בצמיגים תקין, ניפוח של 10-20% מעל המלצת היצרן יכול לעשות פלאים לצריכת הדלק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איתמר - איך הזמן משפיע על הפלאגים?

הזמן כמעט ולא משפיע על בלאי הפלאגים. אין בעייה לקנות פלאג שישב על המדף גם 10 שנים אבל זו לא הנקודה.

נקודת המוצא של היצרן היא בדיוק כמו למקרה המתואר כאן. המחשבה של היצרן היא שרכב שלא נוסע הרבה קילומטרז' כנראה שמאפיין הנסיעות שלו הוא ריבוי נסיעות קצרות או ריבוי נסיעות עירוניות, מה שגורם לבלאי מואץ לכלל מערכות הרכב. לכן היצרן קובע מרווח החלפה הן לפי שנים והן לפי קילומטרז'.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
רכב שנסע 25,000 ק"מ ב 5 שנים אומר רכב שנסע בעיקר נסיעות קצרות, סגנון הנסיעות הכי נוראי לצריכת הדלק והבלאי הנוצר במנוע.

אם אתה אומר שהפלאגים מעולם לא הוחלפו אז זה בהחלט הזמן להחליף אותם, לא סתם יצרן הרכב מציין החלפה לפי קילומטרז' או זמן.

הייתי גם שוקל לבצע ניקוי אינפוזיה לסעפת היניקה על מנת לשחרר משקעי פיח שעלולים להצטבר על השסתומים ובאיזור חלל הצילינדר והבוכנות.

חוץ מזה כמובן שיש לוודא שהפרונט ולחץ האוויר בצמיגים תקין, ניפוח של 10-20% מעל המלצת היצרן יכול לעשות פלאים לצריכת הדלק.

תודה רבה!

אני אבדוק את הלחץ אוויר.

על הפלאגים זה מה שרשום בספר: "מומלץ להשתמש במצתים מסוג "IRIDIUM" החלף כל 105,000 ק"מ או 7 שנים לפי קודם"

אז הנחתי שלא צריך להחליף. אבל אני אלך להחליף אותם בקרוב. כמה החלפה למצתים חדשים מסוג אירידיום אמורים לעלות לי? שאני אדע שלא דופקים אותי

פורסם

לצערך מצתי אירידום הם מצתים יקרים מאוד, יכולים להגיע לאף מעל 100 ש"ח למצת. ל SX4 שהייתה לי הזמנתי רביעיית אירידיום מאיביי ב 250 ש"ח.

אבל קודם וודא האם היצרן מאשר שימוש גם במצתים רגילים, עלותם 10-20 שקלים למצת והם מחזיקים כמה עשרות אלפי קילומטרים, סביב ה 40-50K.

פורסם

הייתה לי סוזוקי איגניס שמשכתי שם את המצתים (אירידיום) עד 100k ו8 שנים בלי שום בעיה והחלפתי באופן יזום ולא בגלל ירידה בביצועים.

לדעתי הבעיה שלך היא לא באיזור המצתים אלא יותר נראה כמו ממיר קטליטי או חיישן חמצן, הכי קיצוני שאני יכול לחשוב עליו זה סלילי הצתה

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

לפי הספר,זמנם של המצתים עדיין לא הגיע (הרכב עלה על הכביש מתי ב2011 ?) אבחל זה לא אומר שבגלל עודף נסיעות קצרות,הבלאי שלהם לא גדול מידי.

הרכב הזה בן 5-6 והייתי יחד עם הטיפול הקרוב (בהנחה שהוא קרוב),ניגש לבצע במוסך או במכון להזרקות דלק בדיקת 4 גזים,שתשלול חשד לתקלה באחד החיישנים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עזוב מחשב רכב, תמלא פול תעשה ק''מ ותמלא עוד פעם פול, ותחשב. תעשה כמה בדיקות כאלה, ואז תדע אם יש בעיה.

אתה מגיע לצריכה לא הגיונית בכלל. אולי הבדיקה שלך גם לא נכונה.

פורסם

תודה רבה לכולם! אני אבדוק גם לפני שאלך למוסך בצורה ידנית את הצריכה כמו זה שמעליי אמר.

דבר נוסף, שאני לא בטוח אם קשור לאותה בעיה ואם אני צריך לפתוח אשכול חדש אבל הנה הבעיה:

ברגע שאני לוחץ על דוושת הברקס יש נפילת מתח באוטו (אם אני לוחץ שאני חונה לא קורה כלום, רק בזמן נסיעה אפילו מאוד מאוד איטית). האורות נחלשים המזגן נחלש וכו..

זה גם קורה כאשר פותחים או סוגרים חלון חשמלי.

זה כבר כמה זמן ככה, אבל אני באמת לא יודע אם זה תמיד היה ככה, אך נראה לי שלא.

יש לי הרגשה ממש גדולה שזה האלטרנטור. אני צודק?

מה עוד יכולה להיות הבעיה ואם זה באמת האלטרנטור, אני צריך להחליף? למה זה קורה?

• תוכן חדש...