Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב: ניסאן טידה 2008

הסטוריה אחרונה: ביטול רדיאטור חימום בעקבות נזילה של נוזל הקירור (לתוך רצפת הרכב) שגרמה להתרוקנות הנוזל והתחממות מנוע מס' פעמים. (אני מתכנן להחליף רדיאטור חימום בהמשך)

החלפת טבעת כלשהיא בחלק הקדמי של האגזוז (איזור המנוע) שבלתה (לא קשור מן הסתם)

החלפת שמן מנוע ופילטר שמן בטיפול שוטף

הבעיה כרגע: נורת חום מנוע נדלקת במצב של נסיעה מאומצת (בינעירוני מהיר, נהיגה אגרסיבית ואוטו עמוס, בנסיעה רגועה אין בעיה) כולל מזגן

בכיבוי מזגן באופן מיידי - נורת חום מנוע נכבית

בעיית רקע: רצפת הרכב שוב ספוגה נוזל, נראה שלא מדובר בנוזל הקירור מפני שלא חסר נוזל ברדיאטור וגם צבע המיים ברצפה - שקוף ולא ירוק כמו ברדיאטור. אני מנסה להבין מאיפה מגיעים המים הללו.

כפי שכתבתי - נוזל קירור מלא ברדיאטור

המאוורר של הרדיאטור עובד באופן תקין (לכאורה) מדובר במאוורר יחיד בעל 2 מהירויות, שני המצבים עובדים (אחד שקט, אחד רועש) בדקתי עם היד שיש 2 עוצמות שונות לרוח שהוא מוציא.

הערה: לאחר ביטול רדיאטור החימום השתנה אופי פעולת המאוורר, ממצב שבו העוצמה הגבוהה מופעלת רק בהפעלת מזגן למצב שבו המאוורר נכנס לעוצמה גבוהה לעיתים קרובות ולא נכבה עם כיבוי המזגן (יש מצב ששינו שם משהו בטעות, או נגרם נזק?)

פניתי למוסך (טלפונית) והוא יודע לומר לי רק: להחליף רדיאטור.. ולא רוצה לשמוע על משהו אחר

ואולי הבעיה באחד החלקים האחרים ואפשר לעלות על זה לפי מאפייני הבעיה בלי לרוץ להחליף חלקים שאולי אין להם שום קשר לבעיה?

אולי תרמוסטט לא תקין?

אולי המנוע ניזוק בהתחממויות האחרונות?

אולי משהו שקשור למזגן?

או משהו אחר

מי יודע לכוון אותי לזיהוי מקור התקלה?

או המצלמה על בעל מקצוע באזור פתח תקוה שיודע ורוצה לחפש ולבדוק את מערכת הקירור ולא לשלוף מהמותן פתרונות קלים?

אשמח מאוד לעזרתכם!

עריכה אחרונה על ידי Tiida
פורסם

אשמח לכל סיוע ורעיון

כמו"כ המלצה על איש מקצוע רציני שיכול לטפל בנושא הזה ביסודיות והגינות (בכל אזור המרכז)

פורסם

נוזל קירור ירוק

(אציין שכאשר אני ממלא נוזל ירוק צלול, אני רואה בפתח הרדיאטור עכירות מסויימת שמתפשטת בנוזל, כמו חול. לא יודע אם זה תקין)

פורסם

מזגן מייצר עומס על המנוע מה שאומר שכדי להפיק מהמנוע את המייטב המנוע נישרש להתאמץ יותר עם מזגן מאשר בלי. כדי לצנן את העומס הזה זרימת המיים מהרדיאטור למנוע צריכה להיות טובה ומלאה וכניראה אצלך היא חלקית. ניתן לגעת ברדיאטור ולהרגיש הפרשים בטמפרטורה אם הוא סתום. אם הוא אכן סתום אז ייתכן שגם משאבת המיים לא במצב מזהיר!

פורסם

יש דרך לבדוק את משאבת המים?

מתקין רדיאטורים אמר לי שאם משאבת המים היה תקולה היא היתה נוזלת ואם היא לא נוזלת אז היא תקינה..

ייתכן והיצטברו לא מעט מישקעים ברדיאטור שמביאים לסתימה חלקית שלו...

אולי זה רק עניין של ניקוי רדיאטור ולא החלפה שלו?

איך מנקים רדיאטור?

אני רוצה לגמור כבר את הסרט הרע הזה..

פורסם

תגיד למתקין רדיאטורים שיחרטט מישהו אחר...משאבת מיים לא יייבת לנזול כדי לא להיות טובה ומספיק שהכנפיים שלה אכולות בעיקבות שימוש מתמשך של נוזלים לא מתאימים! לגבי הרדיאטור עצמו ניקוי עולה כ 300 שח ופותחים את הרדיאטור דרך הדודים שלו ומעבירים חוטר ולחץ מיים חזק דרך צלעות הקירור. לעיתים רדיאטור עולה כמו ניקוי ואם תרצה אבדוק לך כמה יעלה רדיאטור חדש!

פורסם

אשמח אם תבדוק עבורי מחיר לרדיאטור חדש - איכותי ומתאים לרכב ב100%

בפתח תקוה ביררתי בשלוש מקומות, מוסך כללי אמר לי 1000, מתמחה ברדיאטורים (אביפרטס) 750, ומישהו אחר שגם הוא מתמחה ברדיאטורים ואגזוזים רצה 900.

מה שחשוב לי זה לפתור את הבעיה מהשורש ולא סתם לאלתר משהו, אשמח להיעזר בשירותיך אם זה רלוונטי.

פורסם

סיכום - הרדיאטור הוחלף, ותודה למאור על עזרה יסודית וטיפול מסור

בבדיקה שלאחר החלפת הרדיאטור הסתבר שהרדיאטור היה סתום ברובו..

הבעיה נפתרה.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

נורת חום מנוע נדלקה עוד פעם או פעמיים בזמנים שונים תחת עומס (מזגן וכו')

החלפתי תרמוסטט שהיה תקול, הבעיה נפתרה

וגם הבעיה המוזרה של מנוע המאוורר שעבד שעות נוספות - נפתרה, מאז החלפת התרמוסטט המאוורר חזר לפעול כמו פעם, מהירות 1 קבועה, מהירות 2 רק לסירוגין (התרמוסטט התקול סירס את פעולת הקירור של הרדיאטור החדש..)

• תוכן חדש...