Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

כמו לפני כל רכישה אני לא עושה צעד בלי התייעצות והתשובות המקצועיות של הפורום.

הפעם, רכב לאמא של אשתי שרק הוציאה רישיון.

מטרת העל: להגיע מנקודה A ל B בצורה החסכונית ביותר גם בדלק וגם בהוצאות שוטפות (טיפולים/ תקלות).

רוב הנסיעות יהיו בערך 50-50 ערוני ובינערוני (ב"ש -עומר-להבים).

התקציב עומד על 40 אש"ח אם אפשרות מתיחה קטנה ל 45 אש"ח במידה וצריך.

היא תסע עם הרכב לבדה ללא נוסעים ככה שרכב מיני לגמרי עונה להגדרה.

הכי חשוב זה רכב אמין כי כל בדיקה וטיפול זה ישירות למוסך ואשה מבוגרת לבדה במוסך זה מתכון לבעיות...

הדרישה, רכב אוטומט בשנתון הגבוה ביותר שאפשר להשיג בטווח המחירים בצריכת דלק נמוכה ואמינה יחסית.

מה לא מעניין: נוחות נסיעה, אבזור ביצועים.

על מה חשבנו: ניסאן מיקארה שנת 2012, ספייס סטאר.

על מה עדיין לא סגורים ואשמח לחו"ד:

קיה פיקנטו/ i10: רשמתי בכוונה יחד כי מדובר בדיי אותו רכב החשש הוא מצריכת הדלק הגבוהה בעיקר שמועות, האם נכון? מבחינת איבזור ונוחות נסיעה הרעיפו מספיק תשבוחות אבל מה לגבי אמינות וצריכת דלק?

פורד פיאסטה: האם גם פה מדובר בגיר הבעייתי כמו הפורד? אמינות נשמעת טובה מאוד לא סגור על צריכת דלק.

אשמח לקבל כל חו"ד שיש לטוב ולרע, הוטלה עליי משימת מציאת הרכב האולטמטיבי לצרכים שלה.

תודה רבה

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי dontsend
פורסם

בגלל שהיא רק הוציא רישיון, לא הייתי עושה מאמץ גדול לנצל את כל התקציב אלא מחפש משהו זול יותר בידיעה שהיא הולכת לחרב אותו. עוד שנה, אחרי שהיא תצבור נסיון, ויהיו רשומות לה על הכנף הקדמית כמה הפלות של מכוניות אוייב, אפשר להשקיע ברכב יותר יקר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אישה מבוגרת שהוציאה רישיון זה לא כמו נערה בת 17 הוציאה רישיון.

היא הולכת לנסוע (לרוב) לאט ובזהירות.

אם נוחות וכאלה לא חשובים לה, צריך לקנות מיני אוטומטית חדשה (כי אחריות יצרן) דוגמת סוזוקי סלריו, ולסגור עניין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה על התשובות המהירות,

מסכים איתך לגמרי, היא הולכת לנהוג בזהירות ולאט, דווקא מתאונות אני הכי פחות חושש ושפשוף פה שריטה שם כנראה תמיד תהיה ולכולם.

לגבי הסוזוקי שהמלצת, הוא חורג משמעותית מהתקציב ולא סגור על צריכת הדלק שלו.

מה רע בספייס סטאר שנת 2013/2014 אוטומטית פרטית יד ראשונה? היא מתכוונת להחזיק את הרכב כמה שנים טובות (לפחות 5).

אשמח להתייחסות לצריכת הדלק ואמינות ברכבים שחשבתי עליהם או רכבים אחרים.

לגבי הפיקנטו, המחירים (ביחס למקבילות) יאלצו לרדת בשנתון או 2 ופחות נראה לי כדאי, 7 שנות אחריות?! פחות מאמין לזה כי גם ככה כל נורה מנוע שתדלק כניסה למורשה תעלה יותר רק לבדיקה וכנראה לא במסגרת האחריות.

המון תודה

פורסם

הספייס יכולה להיות אופציה טובה,חיסכונית ב 2014 לקראת הסוף קיבלה תוספת איבזור משמעותית ולכן כדי להעדיף אותה.

בעיר בגלל המתלים הרכים היא נוחה,הגיר הרציף חלק ונעים אך במאמץ הרכב רועש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
היי חברים,

כמו לפני כל רכישה אני לא עושה צעד בלי התייעצות והתשובות המקצועיות של הפורום.

הפעם, רכב לאמא של אשתי שרק הוציאה רישיון.

על מה חשבנו: ניסאן מיקארה שנת 2012, ספייס סטאר.

על מה עדיין לא סגורים ואשמח לחו"ד:

קיה פיקנטו/ i10: רשמתי בכוונה יחד כי מדובר בדיי אותו רכב החשש הוא מצריכת הדלק הגבוהה בעיקר שמועות, האם נכון? מבחינת

ספייס סטאר/ i10

פורסם

כמה היא הולכת לנסוע שצריכת הדלק כל כך חשובה?

אני מניח שמי שרק הוציאה רישיון לא הולכת לחרוש את הארץ ולנסוע 30 אלף קילומטרים בשנה ולכן שיקול צריכת הדלק צריך להיות נמוך יחסית בסד העדיפויות.

אני הייתי מחפש מיני אוטומטית ומתמקד בעיקר הפיקנטו ו-I10, אולי אפילו בדגמי ה-1 ליטר הזולים יותר.

פורסם

לדעתי כדאי לה להתחיל עם יונדאי גטס אבל בגרסאת הgli או glx ומומלץ משנת 2008, צריכת דלק 1:11, אחזקה זולה

פורסם

בגלל שאני לא באזור שלה, וכל תקלה תגרור כניסה למוסך עם כל התמימות של אישה מבוגרת שנכנסת לבד למוסך אנחנו מעדיפים רכב אמין ככל שאפשר ושנתון כמה שיותר גבוה לכן האופציה של גטס (שאגב לדעתי זה אוטו של תדלק וסע אבל אחרי כמעט עשור עלולות לצוץ לא מעט בעיות).

לגבי ההמלצה לפיקנטו/i10 , לא הצלחתי למצוא (וזאת הסיבה שאני פונה פה לפורום) שום יתרון או ערך מוסף (לצרכים שלה- אמינות, צריכת דלק ושנתון גבוה) אל מול הספייס סטאר או הניסאן, בגלל הביקוש לרכבים האלה מצטרך לרדת בשנתון או שתים.

אני מאמין אם כל אחד מאיתנו היה שוקל לרכוש רכב אז ישר היה דוחה על הסף את הספייס בגלל ביצועים או את המיקרה בגלל (העדר) אבזור.

אבל פה לא הנקודה.

רכב עם מינימום פוטנציאל לתקלות וצריכת דלק טובה.

תודה וסליחה על החפירה

פורסם

שתדע שהביצועים של הספייס מעט עדיפים על היונדאי והפיקנטו בגלל המשקל כניראה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ספייס עד שנהגתי חשבתי שהוא הרבה יותר גרוע. האוטו מגיב מצויין, על אף הרעש הנוראי, ושומר על עצמו בסלד נמוך גם אם לוחצים,

צריכת הדלק לעומת פיקנטו בערך חצי. אפשר למצוא כאלו במחירים טובים אחרי הירידה הגדולה שלהם, מומלץ.

פורסם

תודה רבה,

די סגורים על הספייס.

יש מחלות ידועות לדגם הזה שצריך לבדוק?

לא הצלחתי למצוא בדיוק מה ההבדלים בגרסאות (יותר במערכות בטיחות ופחות באיבזור מולטימדיה וכ'ו).

תודה לכולם

פורסם

באוטומט יש רק גירסה אחת,במהלך 2014 נתנו גם מולטמדיה ומצלמת רוורוס מתנה,לקראת סוף השנה הרכב קיבל תוספת איבזור רצינית.

מבחינת מחלות ניראה שרפידות הבלם לא מחזיקות הרבה זמן,אך מבחינת תקלות לא ידוע על משהו.

פורסם

יש הערכה מה העלות של החלפת רפידות וכנראה גם דיסק בספייס?

מדובר ברכיב בטיחותי חשוב מאוד ולא מעוניין שהיא תגלה את התקלה באיחור ואני משער שהיא לא תרגיש לפני שזה כבר בשלב קריטי.

בפורום המליצו דווקא לשים רפידות תחליפי ולא מקורי.

אני בטוח שהבלאי אצלה (עקב נסיעה רגועה, איטית וזהירה) יהיה נמוך יותר אך ההתייחסות לנושא חשובה לי מאוד

• תוכן חדש...