Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחרונה אני חווה בעיה חדשה ומוזרה..

כשאני נכנס לרכב ומניע, לאחר שהוא היה מכובה קצת

אני מוריד אמברקס וניגש לתיבת ההילוכים, שם ברקס וכשאני מנסה להעביר את המוט מההילוך P לכיוון ה-D, כשהוא בין P לבין R יש מין בום כזה ויש קפיצה ורעש כזה של מכה כשהוא נכנס ל-R, למה זה קורה??

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבדוק מפלס שמן גיר, אם חסר אז תוסיף שמן לפי היצרן, וכמעט בטוח שזה יעבור.

ממליץ שבעל מקצוע יבדוק ויוסיף לפי הצורך, גיר זהנושא רגיש.

פורסם

בדר"כ זה קורה שהשמן גיר קר, אחרי שאתה מניע, לפני שאתה נוסע, תן לאוטו 1-2 דקות להיות מונע.

בכל מקרה תבדוק מפלס שמן גיר (שהאוטו מונע)

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

תודה חברים, ממה שהבנתי אסור להחליף / לשנות / להוסיף ולגעת בשמן גיר של המאזדה, כמה זה נכון?

ואיפה בודקים את מפלס שמן הגיר ברכב שלי?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם
תודה חברים, ממה שהבנתי אסור להחליף / לשנות / להוסיף ולגעת בשמן גיר של המאזדה, כמה זה נכון?

ואיפה בודקים את מפלס שמן הגיר ברכב שלי?

ויכוח ישן שנידון פה פעמים רבות לגבי שמן גיר במאזדה . בצע חיפוש .

בגדול - היצרן אומר לא לגעת , פורומים בחו"ל ומכוני גירים מקצועיים ממליצים להחליף. לי יש ניסיון טוב עם החלפה במאזדה 3 2005 אצל ספי בפ"ת שלאחריה דפיקה בין 1 ל 2 נעלמה

פורסם
תנסה כשאתה חונה בשיפוע ללחוץ ברקס להרים האנדברקס ורק אז תעביר לP ותראה אם זה עדיין קורה

ביותר פירוט:

כשאתה חונה, תעביר את ידית ההילוכים ל N ותרים את ההנד ברקס.

תשחרר רגל מהבלם ולאחר מכן תשים ב P.

אם זה לא מופיע, זה אומר שאתה תופס את הרכב על הגיר ולא על ההנד ברקס.

פורסם
ביותר פירוט:

כשאתה חונה, תעביר את ידית ההילוכים ל N ותרים את ההנד ברקס.

תשחרר רגל מהבלם ולאחר מכן תשים ב P.

אם זה לא מופיע, זה אומר שאתה תופס את הרכב על הגיר ולא על ההנד ברקס.

כשאני עושה את זה לא מרגיש משהו יוצא דופן, זה לרוב קורה רק שאני מנסה להעביר מ-P לכיוון ה-R ולא להיפך

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

יובל אין בעיה להחליף שמן גיר, רק תקפיד על שמן מקורי/תואם(עד כמה שזכור לי מוטוקראפט MV) אצלי החלפתי שמן גיר וזה עשה רק טוב(אומנם עלות לא הכי זולה אבל נותן יותר שקט נפשי ובנסיע), כמובן הדפיקות שהיו במעברי הילוך (למרות שהיו דיי קלות) כמעט ולא מורגשות, מעברים חלקים בסלד סביר.

לגבי הדפיקה במעבר בין פארקינג לרוורס/D נגרם בגלל שאתה עוצר כניראה את הרכב על התיבה ולאחר מכן מרים בלם יד(נתקלתי בזה מס' פעמים וגם לפני הדפיקה המשיכה של הידית קשה יותר מהרגיל, האם אני טועה?)

באמת תנסה להחנות כמו שחיים אמר, אמור לעבוד.

בהצלחה ויום טוב,

איליה.

פורסם

אני תמיד מקפיד למשוך בלם יד ואז להעביר ל-P.

מוזר לי שבשיעורי נהיגה יש הרבה שמלמדים הפוך.

היה לאחרונה דפיקה בהעברה ל-R, עשיתי פלאשינג גיר + החלפת שמן ופילטר גיר והבעיה נעלמה.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם
יובל אין בעיה להחליף שמן גיר, רק תקפיד על שמן מקורי/תואם(עד כמה שזכור לי מוטוקראפט MV) אצלי החלפתי שמן גיר וזה עשה רק טוב(אומנם עלות לא הכי זולה אבל נותן יותר שקט נפשי ובנסיע), כמובן הדפיקות שהיו במעברי הילוך (למרות שהיו דיי קלות) כמעט ולא מורגשות, מעברים חלקים בסלד סביר.

לגבי הדפיקה במעבר בין פארקינג לרוורס/D נגרם בגלל שאתה עוצר כניראה את הרכב על התיבה ולאחר מכן מרים בלם יד(נתקלתי בזה מס' פעמים וגם לפני הדפיקה המשיכה של הידית קשה יותר מהרגיל, האם אני טועה?)

באמת תנסה להחנות כמו שחיים אמר, אמור לעבוד.

בהצלחה ויום טוב,

איליה.

היי איליה, תודה על התגובה.

אתה אכן צודק, אני קודם שם P ואז מרים אמברקס.

אבל הבעיה קוראת כאשר אני מניע את הרכב ומעביר מ-P לכיוון ה-R.

לגבי השמן גיר - אני יכול לעשות זאת לבד או רק במוסך? ואיזה שמן גיר אני צריך לקנות?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם
אני תמיד מקפיד למשוך בלם יד ואז להעביר ל-P.

מוזר לי שבשיעורי נהיגה יש הרבה שמלמדים הפוך.

היה לאחרונה דפיקה בהעברה ל-R, עשיתי פלאשינג גיר + החלפת שמן ופילטר גיר והבעיה נעלמה.

תוכל להסביר לאחד כמוני מה זה פלאשינג גיר? ומה העלות שיצאה לך מכל הטיפול?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

שמן גיר להחליף לבד אם אין לך רקע אל תעשה, תיצור קשר עם חברי הכנופיה אולי הם יוכלו לעזור, מה סדר הפעולות שלך כשאתה יוצא מהחניה? הנעה, ברקס, מוריד בלם יד( כאשר אתה עדיין על ברקס) ואז מעביר מp לרוורס?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

אמנם לא היו לי דפיקות, אבל אני החלפתי שמן גיר באמצעות חברי הכנופיה, והעברת ההילוכים השתפרה מאוד. זה בא לידי ביטוי בכך שהגיר מעבירים הילוכים חלק ומהר יותר [לפי תחושה, לא יודע מה בפועל].

הנוזל צריך להיות בתקן ATF-MV ויש בארץ כזה של חברת BG SYNTETIC.

אם אתה קרוב לנתניה/תל אביב דבר איתי בפרטי. אני מוכר את מה שנשאר לי מהטיפול באחרון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...