Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לא הצלחתי למצוא את הפורום המדויק בשביל הסוגיה אז אני מקווה שאני במקום הנכון.

להורי יש סקודה יטי שנרכש ב2011 ישירות מהיבואן, הדגם הוא בעל מנוע 1.2 TSI בשילוב גיר DSG7.

הרכב היה בטיפול במסגרת הריקול שביצעה צ'מפיון עבור התיבה ובוצעה החלפת מצמדים ביחד עם טיפולים נוספים לגיר כמו עדכון תוכנה והחלפת מוח. כידוע, צ'מפיון נתנה אחריות של 5 שנים עבור הגיר.

כבר תקופה של מספר חודשים שיש רעידות בתחילת נסיעה (התופעה שבגללה בוצע הריקול והתקלה הידועה לשמצה בגיר המדובר) וכל פעם המוסך של היבואן טוען שזה בגלל הצמיגים ושזה תקין שרכב ירעד בעמידה.

בוצעה החלפה לשתי צמיגים והרעידות לא נעלמו.

אמנם אני לא מכונאי אבל לאור ההיסטוריה של הגיר אני בטוח שהרעידות לא נובעות מהצמיגים או לצורך העניין מכל דבר אחר שהוא לא הגיר.

האחריות על הגיר נגמרת בעוד כחודש ואני מפחד שלאחר מכן המצב יחמיר ואז המוסך יגיד שיש צורך בתיקון הגיר וזה כמובן לא תיקון זול.

כמו שזה נראה לי צ'מפיון מנסים להתנער מאחריות בכל מחיר כדי לא לתקן את הגיר.

יש לי תיעוד של כל הביקורים במוסך ומצוין בכמה וכמה ביקורים תלונות לגבי הרעידות.

האם יש משהו חוקתי או כל דבר אחר שיעמוד לצידי באם וכאשר יהיה צורך בתיקון הגיר ואצטרך לשלם?

האם אני יכול להכריח את צ'מפיון לתקן את הגיר או להתחייב על אפס תקלות שנוגעות לגיר למשך תקופת כלשהי או לחלופין להאריך את האחריות? הרי הם בכל הביקורים טענו שהגיר תקין וזה עניין של הצמיגים.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תיסע למוסך אחר של מורשה, אולי שמה יותר מקצועים

אני הייתי פשוט נוסע לשמה ודורש לדבר אם המנהל ולנסות לסגור איתו שאם אכן יתברר כבעיה במצמדים הם יתקנו במסגרת האחריות שלמרות שפגה.

או לדרוש להחליף מצמדים

אני אישית הייתי נוסע למוסך רון לבדיקה וללכת עם התוצאות למורשה.

פורסם

קודם כל, העברתי לפורום הכללי מהפורום המשפטי, זו לא שאלה משפטית (לפחות לא בעיקר...).

כבר תקופה של מספר חודשים שיש רעידות בתחילת נסיעה (התופעה שבגללה בוצע הריקול והתקלה הידועה לשמצה בגיר המדובר) וכל פעם המוסך של היבואן טוען שזה בגלל הצמיגים ושזה תקין שרכב ירעד בעמידה.

יש רעידות בעמידה או בתחילת נסיעה?

בכל מקרה, רעידות שמקורן בצמיגים לא מופיעות בנסיעה במהירות איטית, רק במהירות גבוהה.

רעידות בעמידה, בוודאי שמקורן לא בצמיגים ולא בגיר...

באיזה מהמוסכים טיפלת?

כצעד ראשון, הייתי פונה למוסך מורשה אחר.

כצעד שני, הולך ובודק עם "מוסך רון" (מתמחה ב-VAG, אבל לא מורשה), ומשלם לו על אבחנה נטולת פניות (הוא לא מתקן תחת האחריות).

וממשיך משם...

הכל לפני שהאחריות תפוג, כדי שלא תיכנס לשאלות המשפטיות של מה התאריך הקובע משפטית וגו'.

נ.ב. אם החלפת צמיגים ועדיין יש רעידות, שימציא המוסך פתרון לבעיה. רכב לא צריך לרעוד בתחילת נסיעה.

נ.ב.נ. גם תושבות מנוע פגומות יוצרות רעידות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רק הערה:

רעידות מהצמיגים שמקורן באיזון לקוי באות לידי ביטוי במהירות גבוהה.

רעידות שמקורן בעיוותים בצמיג, ניתן להרגיש גם במהירות נמוכה.

אבל אז אתה מדבר על מצב חמור, בו הרכב כל הזמן היה רועד, וסביר להניח שגם היה נראה לעין...

פורסם
אבל אז אתה מדבר על מצב חמור, בו הרכב כל הזמן היה רועד, וסביר להניח שגם היה נראה לעין...

חמור כן, צמיג עם עיוות לא מומלץ לשימוש. לגבי היתר אני לא בטוח. האבחון נעשה בדרך כלל על ידי שימוש בצמיג חלופי. לפעמים קשה לראות בלי לפרק צמיג ולהסתכל מבפנים.

פורסם

הרעידות בעיקר בתחילת נסיעה. לעיתים נדירות ניתן לחוש ברעד קל בעמידה. הרעידות בתחילת הנסיעה מורגשות ומאוד חזקות.

קבעתי עם צ'מפיון נסיעת מבחן ב 4.7. האחריות פגה ב 21.7.

המצמדים הוחלפו במרץ 2013. הקילמוטרז של הרכב די נמוך בהתחשב במודל, עשה טיפה פחות מ80 אלף.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כמו שחשבתי, לא צמיגים ולא נעליים. אתמול בנסיעת מבחן נקבע שצריך להחליף מצמדים.

מה שתמוהה בעיני זה למה נדרש יומיים עבודה בשביל. הנסיעה הייתה בבוקר יום ראשון והרכב יהיה מוכן רק ברביעי.

כשנעשה הריקול הטיפול בוצע באותו היום תוך מספר שעות.

פורסם

תודה רבה שחזרת לעדכן!

זה עוזר למי שעלול להתקל במצב דומה.

אני מניח שזמן הטיפול תלוי גם בעומס במוסך. תבקש רכב חליפי, היות שזה תיקון באחריות.

המוסך יצא פארש. מקווה שלפחות התנצלו על הטרטור...

פורסם

שחר,

מה שצריך להטריד אותך, וגם אותי, זה לא שלוקח יומיים להחליף, זה שלמרות הריקול, החלפה של מח הגיר ומצמדים, אתה שוב צריך להחליף מצמדים וגם לא עשית הרבה ק"מ!

לנו יש לאון 2011 עם אותו גיר, וב 60,000 ק"מ החליפו 2 סטים באחריות! מה יהיה עוד שנה? נחליף בתשלום?

מגוחך. כששאלתי את שרות לקוחות צ'מפיון למה המצמדים הולכים כל כך מהר, אמרו שהם לא התאימו לאקלים, וכשהמצמדים החדשים שהותקנו ב 2013, כבר לא סובלים מאותה בעיה.... אבל הנה ב 2016 הייתי צריך להחליף שוב, אחרי 30,000 ק"מ. אני מעריך שעוד שנה אצטרך להחליף שוב.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

לנו יש לאון 2011 עם אותו גיר, וב 60,000 ק"מ החליפו 2 סטים באחריות! מה יהיה עוד שנה? נחליף בתשלום?

.

זה חריג ביחס למה שדווח עד כה, וגם ביחס לניסיון אצלי עם שני ליאון (אחת עם כמעט 70 אלף, והחלפה אחת של המקוריים, ואחת עם 40 אלף והחלפה אחת, אבל נסעה בעיקר נסיעות קצרצרות. שתיהן נקנו ביחד) .

מתי בוצעה ההחלפה הראשונה?

יכול להיות שאז לא הותקנו הקלאצ'ים המשופרים?

אפשרות אחרת היא אולי אופן נסיעה ששוחק קלאצ'ים (הרבה זינוק בעלייה?) .

בגלל מקרה, גם ל-DSG, זה נתון לא שכיח.

פורסם

באוקטביה אצלנו החליפו ב 30K, ושוב בתחילת השנה בערך ב 60K, נוכחית ב 70K התחלתי להרגיש רעידות בתחילת נסיעה/הילוכים נמוכים ורברס ובעיטות עדינות אך מורגשות במעבר לגז.

בקרוב אכנס למוסך.

• תוכן חדש...