Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפי השעה מדובר ב-001 של אלעל אני מניח? לפחות זה יום שישי אז אין את קהל היעד הבעייתי.

לגבי שינה: אם אתה מהנרדמים בקלות בכל מקום, זכית, ואם לא נרדם מייד אפשר לנסות לקחת כדור שינה או משרה שינה טבעי כלשהו. אם אתה מאלה שלא מסוגלים לישון מחוץ למיטה (כמוני) אל תנסה לקחת שום כדור, אתה רק תישאר מסומם ועצבני למשך שש-שבע שעות.

ג'ט לאג יהיה כך או כך, בכיוון מערב זה לא נורא, אתה מוצא את עצמך קם בארבע בבוקר כמו פנתר. זה הרבה יותר קשה בדרך חזור (מזרחה).

להשתדל לשבת במעבר. אתה ממריא ונוחת בלילה, אין מה להתלהב מישיבה ליד החלון. לעלות עם בקבוק מים למטוס ולשתות הרבה, האויר מיובש לרמת 5% לחות. לבוא בלבוש נוח כמו שנכתב. לקחת למטוס כדורים נגד כאב ראש + שלל הכדורים החביבים עליך לפי הצורך, מגבונים, משחת שיניים ומברשת שיניים. המהדרין (כמוני) לוקחים גם סט אחד של בגדים תחתונים להחלפה למקרה שהמזוודה תיסע לטייל בלעדייך (קורה לא מעט).

עצה כללית: סע "קל" עם כמה שפחות דברים לא נחוצים. לארוז חצי בית זו טעות קלאסית של מתחילים. הכי כיף לנסוע עם תיק עליה למטוס בלבד אבל זה בד"כ לא ישים לנסיעה טרנס-אטלנטית.

בהצלחה. טיסה של 12 שעות זה לא כיף גדול גם ל"ותיקים".

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כדור שינה זה בעייתי,נדרש מרשם רופא,

ונדרש זמן להתרגל לכדור ולמינון מתאים.

לא הייתי עורך ניסיון כאשר אני מעל האוקיינוס.

נדרש לקחת בחשבון גם אפשרות התמכרות חלילה.

(לא פשוט לצאת מזה)

הייתי ממליץ על כדור הרגעה במקרה חירום...

בכלל,אני חושב שתגיע רגוע ואל תחשוב על כלום,

הכל נמצא אחרי הכל בראש.

מאד מומלץ כיסוי עיניים,אולי מישהו יעלה קישור לקניה

ברשת,אם יש לך מספיק זמן.

קח בחשבון ששתיה מרובה גורמת לרוץ לשירותים,

זה לא משתלב עם שינה טובה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

אז זהו - אל תשב רצוף במשך כל הטיסה. מדי פעם, תקום מהמושב, תסתובב מעט במטוס.

זה כדי למנוע פקקת ורידית (ובתור בונוס - סיכוי יותר קטן לבצקת, כלומר רגליים נפוחות).

הסבר מעט יותר מפורט :

http://bit.ly/2619j7a

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי העלאת נוזלים לטיסה- מים, אפילו משחת שיניים וכולי-

שים לב שיש חוקים נוקשים מאוד, ממליץ לך לברר אותם לפני העליה למטוס.

http://www.elal.com/he/PassengersInfo/Baggage/Pages/Liquids.aspx

פורסם

נתב"ג הוא השדה היחיד (כנראה) במערב(?) בו ניתן לעבור בידוק עם נוזלים בלי בעיה. שמעתי פה ושם על מקרים בהם הצוות עמד בגייט והכריח אנשים לזרוק בקבוקי מים. לדעתי זו יוזמה מקומית של הצוות בלבד, אין שום קשר לבטחון. על כל צרה שלא תבוא, לאחר הבידוק מומלץ אם כך לא להוציא את בקבוק המים בתיק ולא לנופף בו לעיני כל, ובזה העניין נגמר.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

איזה סיפתח...

כל הטיסות לניו יורק יוצאות בין חצות ל-01:00.

טיסה של 13 שעות אינה תענוג בשום מקרה, אלא אם אתה מהאצילים שעבורם מתקינים מיטה מיוחדת. או סתם עשירים שטסים בביזנס ומעלה.

הבעיה העקרית בטיסה היא המושבים הצפופים והלא נוחים באגף הסרדינים.

כמה המלצות:

1. הכנס לאתר seatguru.com והכנס את מספר הטיסה שלך. תקבל מידע על דגם המטוס בו תטוס (772, אלא אם מדובר ב-744 של אלעל), ותמצא מפת מושבים. מרביתם לא יהיו מסומנים כטובים או רעים במיוחס, אבל יהיו כמה שצבועים בצבעים הרומזים על עדיפות או צורך בהמנעות מהם. כמוכן יש קצת חוות דעת של מנוסעים, לא בטוח שמוצדק להתעמק בהן.

2. אם אתה יכול לבחור כבר כעת את המושב - עשה זאת בהקדם. אם לא - הכנס לאתר החברה מיד בתחילת הצ'ק אין האלקטרוני ובחר לך את המושב הטוב ביותר מבחינתך.

3. חלון או מעבר? עניין של טעם, לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. לחלון שני יתרונות עיקריים: האחד הוא שניתן להשען על הדופן, האחר הוא שאף אחד לא יבקש לעבור מעליך בדרך לשירותים. החסרון - בכל תזוזה תזקק לשת"פ של שכניך. המעבר בדיוק להפך: אין דופן להשען עליה, השכנים יבקשו לעבור מעליך, אבל מצד שני תהיה יותר חופשי לזוז ולהסתובב במעבר. הגרוע ביותר הוא המושב האמצעי - החסרונות של שני האחרים בלי היתרונות של אף אחד מהם. שים לב שבמטוסים רחבי הגוף - ותטוס בכזה - יש גם סט של מושבים באמצע, 2-3 במספר. אם אתה נדחק לחלק זה של המטוס הקפד לתפוס מושב במעבר.

4. מושבים עדיפים - אלה בדרך כלל המושבים במעברי החרום או השורה הראשונה אחרי מחיצה. אלה קרויים the poor mam's first. היתרון - מרווח רגליים יותר גדול. החסרון - אינך יכול לאכסן את חפציך מתחת למושב שלפניך במהלך ההמראה והנחיתה, ובחלק מהשורות גם אי אפשר להטות את גב המושב. ההערה האחרונה נכונה גם לגבי המושבים האחרונים לפני מחיצה. הבעיה במושבים שהגדרתי כעדיפים - בחלק מהחברות גובים כמה עשרות דולרים תמורת ההושבה בהם. בטיסה כה ארוכה זו עשויה להיות השקעה נכונה, כמו גם רכישת מקום במחלקת "תירים פלוס" שקיימת בחלק מהחברות והמטוסים. עניין של עלות-תועלת מבחינתך.

5. חושך במטוס: בד"כ אחרי ההמראה יש קטע שבו המטוס מואר - עד הגעה לגובה שיוט ובד"כ איזה סיבוב ראשון של שירות (אוכל\שתיה), שאורך 1-2 שעות רק אחריו מחשיבים את המטוס. בכל זאת נותרים כמה מקורות אור - נוסעים המשתמשים במערכת הבידור או במכשירים האישיים שלהם או תאורת קריאה אישית שמעל המושב, וגם תאורת הניווט של המטוס אשר יכולה להאיר את פנים המטוס דרך חלונות שהוילונות שלהם לא נסגרו, כולל "פלאשים" מפנסים מסתובבים (מעין צ'קלקות) שאמנם נמצאים מחוץ לקו החלון, אבל משתקפים על הכנפיים והמנועים.

6. רעש במטוס - תלוי באוכלוסיה. אם יש ילדים זה עלול להיות בעיה, במיוחד בהמראה ונחיתה (סובלים מכאב באזניים בגלל קושי באיזון הלחץ בין האוזן החיצונית והתיכונה). ילדים זה גם ריחות לא נעימים. מביא לעוד פרמטר בבחירת מושב - כמה שיותר רחוק מהשירותים ומהמטבחונים. כמוכן קיים רעש הרקע מהמנועים, מונוטוני לגמרי ומתרגלים אליו.

7. מערכת בידור במטוס - בדוק באתר חברת התעופה. לכל חברה יש מערכת בידור שונה, ולעתים זה תלוי במטוס הספציפי.

8. לבוש לטיסה - בעיה קשה. יש מטוסים בהם המזג מכוון לטמפרטורה נמוכה (מבחינתי זה עדיף), יש מטוסים מחוממים. כדאי להתלבש קל ולהביא איזה בגד נוסף קל למקרה שהמטוס קר.בכל מקרה האויר יהיה יבש וכדאי לשתות מספיק. מצד שני, מאוד לא נוח לבצע מספר 2 במטוס. להתכונן בהתאם, אולי אפילו למעט באכילת סיבים יום - יומיים לפני הטיסה. לגבי שתיה - בנתב"ג אין שום בעיה להעלות נוזלים לטיסה, הבעיה היא באירופה, ושם אני נוהג לקחת בקבוק ריק ולמלא אותו ב-air side. היו מקרים שבהם אפילו הושמדו בשמים יקרים שנרכשו בדיוטי פרי, אבל זה בעקר באירופה (כנראה שהגרועים ביותר בעניין הם הצרפתים, אבל בברלין נאלצתי להשליך צנצנת נוטלה למרות שהדגמתי לבודקת איך אחד הילדים אוכל כפית גדושה בתאבון. מבחינתה זה היה נוזל אסור).

9. ציוד לטיסה: בדרך כלל מאפשרים להביא שלושה סוגי חפצים לתא הנוסעים: תיק אישי עד 8 ק"ג ומידות חיצונות מוגבלות כך שייכנס לתא שמעל המושב, תיק לציוד אלקטרוני (מחשב או מצלמה) ותיק מסמכים. אישית אני נוהג לקחת תיק גב ובו המחשב וכן קצת מזון ומים לטיסה, חומר קריאה, תרופות ומטענים לטלפונים, וגם הניירת לנסיעה (שכיום תמיד מודפסת על דפי A4). תיק שני הוא פאוץ' בטן ובו הדרכונים, הארנק ומשקפיים. אם אני לוקח את ה-DSLR היא תהיה בתיק נפרד או יחד עם המחשב.

10. בדיקת ביטחון - בנתב"ג לא בעייתית במיוחד, אבל בארה"ב ובאירופה מדובר במכה אמיתית - תורים אין סופיים, ומכוונים את הגלאים המגנטיים כך שאפילו הכפתורים של הג'ינס מפעילים את האזעקה, צריך לחלוץ נעליים, להוציא מחשב מהתיק והרבה פעמים שגעונות מקומיים. תתכונן לתורים ארוכים במיוחד בדרך חזרה, כדאי להגיע לשדה מוקדם ככל האפשר. כמוכן תביא בחשבון את הצרה שנקראת immigration בכניסה לארה"ב, תהליך הדרכונים + המכס יכול לארוך בקלות 3 שעות. לא נעים אחרי טיסה ארוכה, ועוד פחות נעים אם יש דיליי. ועוד דבר קטן - שמור את ספח כרטיס העליה למטוס בדרך חזרה, אם מאיזה סיבה היציאה שלך מארה"ב לא נקלטה זו ההוכחה שלך שלא שהית באופן לא חוקי.

11. עצות שקיבלת בשני העמודים הקודמים - לא יסולאו בפז, למד אותן היטב.

טיסה נעימה!

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדורי שינה זה לאו דווקא משהו כימי שמפיל.

מלטונין זה הורמון שינה,נועד לסדר מצבי ג'ט לג.

קח כמה ימים לפני הטיסה בערב,תראה איך הוא משפיע עליך,במידה וזה עוזר תיקח אחד כשאתה מתמקם ומוכן לשינה.

אם אתה עדיין עם ג'ט לג בחו''ל קח עוד אחד בשעת ערב כדי להסתדר.

ניתן להזמין מויטה קוסט.

פורסם

הרבה דברים חכמים נכתבו כאן, אבל אני אתמקד איתך ב"איך לא להגיע חולה". מטוס הוא כר חיידקים פורה - שאת חלקם גופך מעולם לא הכיר - וביחד עם החוויה הטראומטית של שיבוש שעות שינה ותזונה, מדובר בבעיה משמעותית, במיוחד בטיסות ארוכות.

1. תאכל. אל תשאר רעב. אתה חלש כשאתה רעב.

2. תשתה הרבה. קל להתייבש בטיסות כאלו. אתה יכול לקנות שתיה בגייט (אחרי הבידוק, מיד לפני העליה) ואז אין בעיה לעלות עם זה למטוס.

3. תנסה לגעת בכמה שפחות דברים במטוס, ולחטא את הידיים שלך עם מגבוני אלכוהול (יש בכל סופר פארם) לעיתים תכופות (ובמיוחד לפני אכילה).

בנוסף לאלו, עצות מועילות אחרות:

1. אוזניות in-ear אוטמות (כדוגמת shure, etymotic ואחרות) זה זהב. מאפשר לך להתנתק לחלוטין בכל הטיסה. אני אפילו הולך איתן להשתין (עם הטלפון בכיס).

2. ממליץ לך על איזו חולצת טרנינג ארוכה קלה עם קפוצ'ון. לשים את זה על הראש וללכת לישון זה מעולה.

3. אם תעלה מוקדם למטוס, יש הרבה יותר סיכוי שיהיה לך מקום לאחסן חפצים בתא העילי. התאים האלו נסתמים מהר (בעיה גדולה יותר בטיסות קצרות, אליהן אנשים עולים עם מזוודות carry on).

4. קח איתך למטוס כבל USB להטענה (יש שקעי USB במטוסים רבים כיום) ואני ממליץ מאוד גם על סוללה ניידת, 5000MAH תתן לך טעינה וחצי לרוב הטלפונים החדשים. סיפור של 100 שקל בKSP.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שקעי הטעינה (USB או אחר, למשל 110 וולט אמריקאי) הם חלק ממערכת הבידור, בדוק באתר החברה ובאתרים כגון seatguru שהזכרתי קודם.

מרבית המטענים למכשירים ניידים מתאימים הן למתח אירופי (220-240 וולט 50 הרץ) וגם לאמריקאי (110-120 וולט 60 הרץ), אבל כיוון שהשקעים שונים כדאי להצטייד במתאמים מראש. למשל זה . קנה בארץ או הזמן ברשת, משום שבארה"ב זה יכול להיות יקר - אני איבדתי את שלי בדרך לארה"ב וב-radio shack לקחו ממני לא פחות מ-$10.

נושא התקשורת בארה"ב הוא עניין לשרשור נפרד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יסלחו לי מכובדיי,אבל אין לי שמץ למה אתם מפחידים את הבחור עם הג'ט לג הזה.

כפי שכתב ספריאל,מרבית הטיסות לארה"ב יוצאות בלילה,ואתה מגיע לשם גם בלילה,או ממש מוקדם בבוקר.

בהנחה ששרדת את הטיסה בשלום,לא אמור להיות כל כך ג'ט לג.

אני טסתי לפני כמעט 3שנים לארה"ב (לפילדלפיה,ומשם לצפון קרולינה),הטיסה הייתה 12וחצי שעות.

אמנם הצלחתי לישון (פגר שכמוני שנרדם בכל מקום ותוך שניות) רק 3שעות ברצף,אבל למזלי לכל מושב היה טבלט עמוס במדיה לצפיה והאזנה,אז שרדתי.

כאמור הגענו להגירה סביב 7 בבוקר,ביליתי את כל היום בטיולים ומרכזי קניות ערני לחלוטין,ובערב נרדמתי בהוטל כמו טהטהלה,בלי שום בעיה,ותוך שניות כפי שאני רגיל.

לגבי אוכל - תזמין לפני הטיסה אוכל כשר,כי הם מפנקים חבלז (לפחות מנסיוני שטסתי בכלל עם US AIRWAYS,שנתנו לי 2 ארוחות ועוד חטיפים..)

עוד טיפ - בטיסה חזרה בדיוק לפני העליה למטוס,קח בחשבון ששני שומרים ייקחו אותך הצידה (בניחותא,לא בסצנות כמובן),ויתחקרו אותך.

אולי הזקן שלי הסגיר אותי (:p) אבל שאלו אותי הכל כולל הכל..מתי באתי ואיפה הייתי,עם כמה כסף הגעתי וכמה יש לי עכשיו (!),מה עשיתי וכו' - קח את זה בקלות ותענה להכל,הם גם ככה פרנואידים ברמות (ע"ע TSA) וכל פיפס עוד יחשיבו אותך לאחד המבוקשים בעולם.

טיסה נעימה ותהנה!!!

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אין לי הרבה דברים חכמים להוסיף על מה שנכתב, אבל בכל זאת:

1. תקום מדי פעם להסתובב במטוס. הדבר הכי לא נח בעייני שיש בטיסה, זו ישיבה של שעות, בטח עם נעליים. בנוסף זה גם לא בריא, כפי שציינו כבר.

2. תביא איתך בקבוק מים, רצוי די גדול. אומנם מן הסתם אפשר לבקש ולקבל גם מהדיילים, אבל זמני התגובה שלהם לפעמים לא משהו. למרות שזה אולי קצת יקר, אני תמיד פשוט קונה עוד בקבוק של חצי ליטר בדיוטי פרי. חוסך את כל ההתעסקות, ואף אחד גם לא באמת יבדוק בטיסה את השקית.

3. אם לא כדורים, אז תמיד אפשר לקנות בקבוק קטן של וויסקי או כל דבר דומה בדיוטי. וכן, גם זה עוזר להרדם לפעמים.

4. קח בחשבון שההמתנה בבידוק הבטחוני בכניסה לארה"ב יכולה להיות ארוכה למדי. לוקח יותר זמן לצאת מjfk מאשר מרוב הנמלים שהייתי בהם באירופה (חוץ מלונדון - גם שם חיכיתי שעה).

5. אני גם מאלו שדוגלים בישיבה ליד המעבר, כשאני טס לבד. הרבה יותר נח ולפעמים גם מרגיש טיפה יותר מרווח (למרות שמטוס זה בין המקומות הבודדים בהם לנו, הנמוכים, יש יתרון מסוים :) )

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני הייתי נמנע מכדורי שינה רק מסיבה אחת - חס וחלילה מקרה חירום. אתה ישן שינה עמוקה ומתחולל מקרה חירום, מעדיף להגיע עייף וגמור למדינת היעד ולישון, מאשר לא להצליח לצאת מהמטוס בשעת חירום.

כמובן שרוב הטיסות לא נגמרות ככה אבל עוד נקודה למה לא לקחת את זה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
2. תביא איתך בקבוק מים, רצוי די גדול. אומנם מן הסתם אפשר לבקש ולקבל גם מהדיילים, אבל זמני התגובה שלהם לפעמים לא משהו.

ברוב החברות שמספקות שתיה חינם אין בעיה לגשת למטבחון ולבקש כוס מים או מיץ. בודאי באל-על.

זמן התגובה הארוך נובע מכך שיש לדיילות עוד 300-400 איש על הראש והמבנה של הצינור עם המעברים הצרים לא כל כך נוח למתן שירות זריז. ולפעמים יש סתם צוות מגעיל. וגם נוסעי שוקולד.

פורסם

ניקו

אני לא זוכר אם זה אתה או לא

אבל עד כמה שזכור לי קנאביס לא זר לך, אתה באמת צריך להתעניין בכדורי שינה ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...