Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי לרכז מספר שאלות יחד במקום לפתוח פוסטים נפרדים, אודה גם להתייחסויות חלקיות כמובן.

במידה ורלוונטי, מדובר על רכב סקודה אוקטביה שנת 2010.

1. לאחר ההתנעה והפעלת המזגן, ברירת המחדל של כפתור המזגן הוא להיות כבוי (כלומר, המזגן לא מקרר),

האם יש אפשרות לשנות זאת כך שברגע שאני מפעיל את המזגן, אז הכפתור יהיה פעיל/לחוץ?

2. כאשר מתלבטים בין הפעלה של הביטוח או תשלום עצמאי (לאחר תאונה לדוגמא),

היכן בממוצע/בערך עובר הגבול של כדאיות הפעלת הביטוח?

או במילים אחרות, כרגע יש לי היסטוריית תביעות נקייה לחלוטין ב 3 השנים האחרונות,

במידה ואתבע כעת את הביטוח שלי, בכמה בערך תתייקר הפרמייה שלי בכל שנה בשלושת השנים הקרובות?

לדוגמא, אם בכל שנה הפרמייה תתייקר ב 30%, ואצטרך לשלם עוד 1,000 ש"ח,

אז זה אומר שנזק של פחות מ 3,000 ש"ח לא כדאי להפעיל ביטוח.

המספרים הנ"ל הם רק דוגמא היפותטית, מישהו יודע בכמה כסף/אחוז מייקרת תביעת ביטוח אחת את הפוליסות בשנים הבאות?

3. החלון של הנהג מאבד את התכנות שלו מבחינת עליה/ירידה מלאה.

חצי לחיצה עבור הורדה/העלאת החלון תמיד עובדת,

אבל לחיצה קצרה מלאה, שאמורה להוריד/להעלות את החלון אוטומטית עד הסוף, לא עובדת.

היא עובדת רק לאחר שאני מתכנת את החלון מחדש (כלומר, לחיצה רצופה של 10 שניות),

ואז גם ההעלאה המלאה וגם ההורדה המלאה בלחיצה קצרה מלאה עובדת, אבל רק עד הנסיעה הבאה.

בנסיעה הבאה שוב לחיצה מלאה לא עובדת ועלי לתכנת אותה מחדש.

זה קורה רק בחלון של הנהג (אגב, מצבר חדש, במידה ורלוונטי), בחלון השני זה עובד תמיד היטב.

4. הרגשתי שהמצבר (בן 3 וקצת) לא מניע בצורה טובה (לוקח 2-4 שניות להתניע), נראה שהוא קצת מתקשה,

בנוסף, השארתי את הרכב דלוק רק עם Switch ורדיו עובד למשך כמעט שעה וחצי,

ולאחר מכן לא הצלחתי להניע (שמעתי רק תיקתוקים), אלא רק עם כבלים, עשיתי סיבוב קצר,

הזמנתי שירות מצברים, הגיע בחור, בדק את המצבר, אמר שנראה לו תקין,

מתח של כמעט 12V (צריך 13V?), והסימולציה של התנעה המחט נמצאת על הסקאלה של "תקין".

לא כ"כ ידענו מה הבעיה, עשינו עוד מספר ניסיונות ואז הוא הראה לי ש"המצבר לא מחזיק",

המחט היתה אמנם על "תקין", אבל אם ממשיכים להסתכל על הסקאלה רואים שלאט לאט היא יורדת, על הסאקלה של "לא תקין".

האם זו בדיקה אמינה? האם מצבר תקין אמור להחזיק כשעה וחצי רדיו דלוק מבלי להתפרק לחלוטין?

5. האם יש דרך שבה אני יכול לבדוק בעצמי ללא כלים מיוחדים שהאלטרנטור של הרכב תקין?

לא בדיקה יסודית ומעמיקה, אלא רק קריאת כיוון.

תודה רבה!

פורסם

לסעיף 4: כמה שידוע לי המצבר אמור לתת 14V כשהמנוע דולק ולפחות 12V כשהמנוע מכובה.

אגב, לי יש אנג'י והוא אומר לי בדיוק כמה המצבר נותן.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם

לגבי 3, סביר להניח בעיה בפיקוד של החלון, בשביל הנסיון קפוץ לפירוקיה ותנסה להחליף תראה אם זה מסתדר, במידה וכן אכן הפיקוד.

לגבי 4, גם מצבר שכמעט מרוקן יכול לתת 12V, מה שצריך לבדוק זה את המצבר בעומס, כשהרכב מונע והאלטרנטור עובד 13.5-14.5 זה בדרך כלל הנורמה.

לגבי 5, בכל רכב יש נורה של מצבר בלוח שעונים, כאשר היא נדלקת זה רוב המקרים בגלל בעיות טעינה, לא יצא לי להתקל במקרה שבו האלטרנטור לא עובד ולא נדלקה נורה..

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...