Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחדשתי החודש ברמקולים, אחרי שהרמקולים המקוריים של הרכב הפסיקו לעבוד. לא משהו מיוחד או מוגבר.. סתם זוג רמקולים 2 WAY רגילים.

בכל מקרה.. שמתי לב שדיפוני הדלתות רוטטים. כאילו שהם לא מוחזקים טוב. אם אני מפעיל קצת כח על הדיפון כדי כביכול להחזיק אותו במקום אז אין רעש.

אני לא מחפש פתרון יפה מידי או איכותי מידי. התקציב נמוך מאוד.

הפתרון היחיד הוא איטום אקוסטי או שיש פתרונות אחרים כמו קיבוע כלשהו לדיפונים..?

ניסיתי לחפש בפורום קצת על הנושא וראיתי שמשתמשים בין היתר ביריעות SIKA וכל מיני חומרים כאלה..

בגלל שאני עובד בזה, יש לי גישה לציוד איטום בריכות ויריעות למיניהן. עובדים הרבה עם SIKA.

יש לי מה לעשות איתן או שזה לא בדיוק מה שעונה על הדרישות שלי?

שוב, אני לא מחפש פתרונות איכותיים מידי ולא מתכוון להשקיע בבידוד מוחלט. לפחות לא עכשיו. רק רוצה למנוע את זמזומי הרטט של הדלתות :)

תודה!

פורסם

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

ראיתי את השרשור הנ"ל וזה ללא ספק מרשים.

אני רק לא בטוח שזה הכיוון שלי. הבחור השקיע המון בכל מיני שכבות של איטום כדי לבודד רעשים. המטרה שלי היא להפסיק את הרטט של הדיפוני דלתות (בתקווה שזה הדבר היחידי שרוטט עם הבאסים).

פורסם

אם מקור הרעש שלך נובע מרעידות ומגע בין חומרים קשיחים (לצורך הענין דיפון ומסגרת דלת), אז חפש חומר ספוגי דק שיפריד ביניהם.

לחילופין, יכול להיות שחומר כמו שאדי תיאר בעבר כמשהו שקשור למאזדה (ואין קשר ישיר) ולמעשה גם מהווה שכבה מפרידה רכה יחסית יספק:

http://www.ebay.com/itm/Car-Auto-Soundproofing-Adhesive-Noise-Reduction-Felt-Tape-100x48cm-for-Sedan-/251202369422

הסיקה (על בסיס בוטיל בלבד לשימושים ברכב) טוב להוספת מאסה לדלת/דיפון בעיקר כדי להפחית רזוננס וניגון שלהם.

אם יש לך גישה לחומר כזה ואתה גם ככה פותח את הדלת, נצל את ההזדמנות ליישם קצת ממנו גם. אפשר באופן סמלי.

לינק ללינקים.

פורסם (נערך)

יש אולי פתרון אפילו יותר זול (מהלינק באיביי)? אני לא חושב שאוכל להסתפק ב100X48 ס"מ לטיפול בכל הדלתות.

באיזו צורה גם כדאי ליישם את החומר? פשוט פס מסביב לכל דיפון הדלת?

אולי יש דרכים פחות מקובלות כמו לבקש שאריות מאיזה מפעל? רק שאני לא בטוח איזה סוג של מפעל ואילו שאריות בדיוק..

עריכה אחרונה על ידי -MaoR-
פורסם (נערך)

חפש סרטי ספוג דביקים/סרט הדבקה ספוגי חד צדדי.

השאלה היא אם הרטט מוגבל רק לקצוות של הדיפון.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני חושב שכוונה היא לקליפסים חדשים.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

גם לי יש בעיה דומה באחד הרכבים, אודה לך אם תעדכן כאן במידה ומצאת פתרון.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני כרגע סובל מבעיה זהה לשלך וכרגע הפתרונות שמצאתי הם:

1. להחליף את כל הקליפסים בדיפון לכאלה שמגיעים עם דיסקיות ספוג. אפשר לקנות מוכנות ואפשר פשוט לגזור ולהכין לבד.

לינק לדוגמא מאיביי:

http://www.ebay.com/itm/10x-Interior-Door-Card-Trim-Fastener-Panel-Boot-Lining-Clamp-Clip-Holder-For-BMW-/401089223336?hash=item5d62c7daa8:i:401089223336&vxp=mtr

2. להדביק יריעות בוטיל על הדיפון עצמו על מנת להכביד אותו ועל הפח של הדלת (לפחות 25% כיסוי אמור לעשות את העבודה).

חברת GTMAT באיביי שולחים לארץ די בזול.

3. להדביק על הדיפון עצמו מסביב ובכל נקודות המגע עם הפח סרט ספוגי.

http://www.ebay.com/itm/5m-Black-Single-Sided-Adhesive-Foam-Tape-Closed-Sticker-10mm-Wide-x-1-5mm-Thick-/291646453760?hash=item43e77bb800:g:~lEAAOSwUdlWfQxC

4. הרמקולים שלי בדלת יושבים על הדיפון עצמו מה שגורם לו לרקוד ולרטוט. הפתרון הוא לחבר אותם לדלת על גבי טבעות MDF.

5. בתוך הדלת עצמה יש חלקים נעים כמו חיווט וכד'. אפשר לבודד אותם בעזרת ליפפון סרט בד.

http://www.ebay.com/itm/19mmx-15M-Car-Auto-Hot-Adhesive-Cloth-Fabric-Tape-Cable-Looms-Wiring-Harness-/401101639076?hash=item5d63854da4:g:JOgAAOSwWBJXBKIp

6. הדיפון עצמו יכול לייצר רעש בכל מיני נקודות שיש בהם טיפה חופש של פלסטיקים שנוגעים אחד בשני כתוצאה מויברציות של הרמקול. צריך לחקור נקודתית ולבודד במידה ואפשר בעזרת בערך כל דבר שהוא רך ודק.

בהצלחה לנו!

E46 330CI

פורסם

המממ עכשיו כשאני מביט על התוספת ספוג למהדקי ניילון של BMW אני חושב לעצמי כמה פשוט ויעיל - הבווארים האלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם הדיפון עשוי מ2 חלקים אז בחיבורים שלהם נוצר חופש והוא גם יכול להיות מקור לרעשים וכו’. לדחוף בין החיבוקים ספוגים דקים יכול לעזור.

פורסם
מה זה מהדקי ניילון?

אני חושב שכוונה היא לקליפסים חדשים.

כן הכוונה היא לקליפסים חדשים. מה שאני עשיתי זה רכשתי חדשים ועטפתי את הראשים באיזולירבנד ככה אין חופש כשהוא מחובר לדיפון.

• תוכן חדש...