Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
1. בשביל זה צריכה להיות הפרדה בין מחלקת השיווק למחלקת התוכן.

הן מחלקת השיווק והן מחלקת התוכן כפופות למנכ"ל/עורך ראשי (תבחר אתה בשם) ואני בטוח שהוא יודע להבהיר גם לאלה וגם לאלה מה הוא רוצה.

אם אותו מגזין גם מעסיק עורך לשוני, אז בכלל לא בטוח שיש קשר בין טיוטת הכתבה שמסר העיתונאי, לבין מה שמפורסם בפועל.

עבדתי בתחום במשך 7 שנים. בהתחשב בכך שעיתונאי רכב פי מאה יותר גרועים מחבורת זקנות רכלניות, לא שמעתי מעולם על מישהו שקנו אותו בכסף.

מה שכן, כמובן שיש עיתונאים שבשם היחסים הטובים עם היבואן, נניח, מרככים כתבות.

שוחד לא חייב להיות בדרך של תשלום כספי, גם נסיעה מפנקת לחו"ל לרגל השקת דגם חדש יכולה לשבש לפחות במשהו את שיקול הדעת של הכתב.

אגב, משמועות ששמעתי אז גם רופאים שמראים הישגים יפים במתן (יותר נכון להגיד "שיווק") תרופות לפציינטים נהנים מעת לעת מכנס מקצועי חינמי בחו"ל ע"ח חברת התרופות.

מטרת הכנס היא כמובן חיזוק היכולת המקצועית של הרופאים ועדכון בחידושי הרפואה ולא חלילה - כפי שאנשים רעים עלולים לחשוב - כפרס על דחיפת תרופות מיותרות לחולים.

עריכה אחרונה על ידי dorki
  • תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

2. מבחן דרכים הוא לא מדע מדוייק. מה שלאחד נראה טוב לשני נראה גרוע ולהיפך כי לכל אחד יש את הטעם והפרשנות האישית שלו. אם לא כך היה הדבר היתה מכונית אחת בכל סגמנט שנמכרת וכל השאר לא היו מוכרים כלום.

3. ההאשמות על סמך תחושות בטן שיבואנים בסוגרים חשבונות ביניהם דרך כתבי הרכב גובלות בהוצאת דיבה. כל זמן שמה שנכתב נכון אין פסול בלכתוב מבחן שמדגיש את החסרונות לדעת הכותב (ואיישית מעדיף את הגישה הזו כי את מה שלא מפריע רואים מיד אבל את מה שיציק בהמשך יותר קשה לראות ואני מעדיף להיות מופתע לטובה).

4. ברור שעיתונות הרכב היעודית נמצאת בין הפטיש לסדן וצריכה להלך בין הטיפות. מצד אחד היא חיה מפרסומות ורוב הפרסומות בעיתונות הרכב היא של יבואנים אבל מצד שני אם אין קוראים אז אין מה לפרסם אצלם. זה מצב שמאלץ אותם להיות מאוד זהירים בניסוחים בלי קשר למקצועיות. זו כנראה גם הסיבה שיותר מדגישים מעלות ופחות שמים דגש על החסרונות.

העולם העיסקי בנוי על תחרות אבל תחרות היא לא אנרכיה. תמיד היו ויהיו פרסומות במסווה של כתבות (מי לא נתקל בכיתוב הקטן למעלה בעיתון "מדור פרסומי"?) וזו אחריות צרכנית בסיסית לבדוק מי אומר לך את הדברים. כמו שאם נכנסת לחנות ומישהו אומר לך שמוצר X מומלץ אתה מקבל את דבריו בעירבון מוגבל כך גם במבחן רכב.

וזה בדיוק תפקידה של תקשורת אובייקטיבית.

אין דבר כזה "להלך בין הטיפות", אמת יש אחת !

ברגע שהכתב מתחשב בצד המסחרי של כלי התקשורת בו הוא מועסק, אזי הוא מועל בתפקידו, ועל אחת כמה וכמה משנה את דעתו או מיפה אותה משיקולים מסחריים.

ההבדל בין פרסומת במסווה לכתבה עצום, ואדם שכבודו המקצועי חשוב לו, לעולם לא יסכים לחתום על כתבה פרסומית במסווה של כתבה אובייקטיבית.

לדעתי, הדרך הטובה ביותר להעריך טיבה של מכונית תמיד יהיה במסגרת מבחן דרכים השוואתי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ראשית, בוא נסכים שהסרטון הראשון לא מראה כלום. קל לראות שזו כולה התחרעות על רכב בכיכר, ולמי שמבין קצת ברכב קל לראות שזה לא דריפט ולא בטיח אלא סתם מאבק עם האוטו. בין אם זה נובע מהאוטו עצמו או מהנהג (אני מנחש שמהאוטו, אבל לך תדע).

בנוגע לביקורות וידאו באופן כללי - אין שום חסרון לתוספת של וידאו לצד כתבה, רק יתרונות. יש רק בעיה אחת שגם אתה עלית עליה - צילום עולה כסף. המון כסף.

בשביל להוציא ביקורת וידאו שלא תיראה כמו פח אשפה אתה צריך יום שלם של עבודה (לפחות) של מגיש + צלם + (לרוב) עוזר הפקה. אם מדובר ביותר ממכונית אחת זה בכלל מסתבך. בנוסף אתה צריך עוד שעות רבות של עבודה של המגיש (תסריט, וויס אובר) ושל עורך הוידאו. אפילו אם כולם היו מקבלים שכר רעב (ואם הם כן אז צפה שהסרטון יהיה בהתאם) מדובר על אלפי שקלים לסרטון.

ועכשיו נשאלת השאלה - מה הערך המוסף של הסרטון עבור המגזין? לפעמים תדמית זה מספיק, אבל לרוב הסרטון צריך להביא כסף. לכמות קליקים ביוטיוב אתה לא יכול לצפות בארץ, אז מה שנותר הוא מפרסמים - וגם הם לרוב לא יתנו חסות לסרטון יחיד, בטח שלא בתשלום של אלפי שקלים...

לפעמים, ואני דווקא מעודד את זה, אפשר להוסיף קצת קטעים מעניינים מהמבחן, לערוך אותם בצורה מגניבה ולהוציא סרטון, אבל הוא יהיה בערך ברמה של הסרטון הראשון שהבאת (רק שלרוב הוא יהיה על יונדאי ואף אחד לא ירצה לצפות בו ממילא).

:mm_yeah:

תודות רבות על ההסבר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ראשית - אין אובייקטיביות מוחלטת. לכל אחד מאתנו יש האהבות והשנאות שלנו שמגיעות מהעבר, לפעמים אפילו ממקום לא מודע.

שנית - לגבי השפעות כלכליות: צודק לחלוטין דורקי. הטבות בצורת goodies שמתחילים בכלי כתיבה ונגמרים במימון נסיעות לחו"ל משפיעות על כל אחד. כאשר הייתי צעיר הייתי קושר את העניבה, לובש את הז'קט ונוסע לכל כנס מקצועי של שעתיים ברדיוס של 100 ק"מ שהייתי מוזמן אליו. האם זה השפיע על החלטות מקצועיות שלי? לא במודע, אבל יש להניח שהיו השפעות שאיני מודע אליהן. עם השנים הדברים האלה התחילו להמאס עלי, היום צריך להיות איזה ארוע סופר מיוחד כדי שלא אעדיף את הספרות המקצועית, כיון שלמרות ההצהרות על כך שהמרצים המובאים לכנסים (ואלה תמיד "מובילי הדעה" בתחום) אמורים להיות "לא מוגבלים" תמיד יכנסו להרצאה איזה משפט או שניים שיקדמו את המוצר של החברה ששילמה להם טיסה במחלקה ראשונה, לינה במלון המפואר ביותר בעיר ואם זה סופ"ש אולי גם סיור מודרך בירושלים ומצדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוחד לא חייב להיות בדרך של תשלום כספי, גם נסיעה מפנקת לחו"ל לרגל השקת דגם חדש יכולה לשבש לפחות במשהו את שיקול הדעת של הכתב.

אגב, משמועות ששמעתי אז גם רופאים שמראים הישגים יפים במתן (יותר נכון להגיד "שיווק") תרופות לפציינטים נהנים מעת לעת מכנס מקצועי חינמי בחו"ל ע"ח חברת התרופות.

מטרת הכנס היא כמובן חיזוק היכולת המקצועית של הרופאים ועדכון בחידושי הרפואה ולא חלילה - כפי שאנשים רעים עלולים לחשוב - כפרס על דחיפת תרופות מיותרות לחולים.

1. אתה מערבב בין שני דברים שאני לא בטוח שחווית אחת משתיהן.

האחת זה נופש סופר מפואר באתרי רזורט מהמשובחים בעולם באיזורים אקזוטים עם שרותי הארחה ברמה מופרעת.

השני זה, הנה המלון דרכים בדולר וחצי שלכם, הנה המכוניות ויותר מאוחר יהיה בופה שהכנו לכם.

2. שום נסיעה כזו לא משנה דעתו של אדם על רכב מסוים, במקסימום (וטוב שכך) היא תמנע מהכתב לקטול את הרכב.

3. בעלים של חנויות חשמל נוסעים לחו"ל כמתנה מהיבואן של סוני/דייסון/ וכו', הרבה בעלי עסקים מתוגמלים על עמידה ביעדים בצ'ופרים שונים ומשונים (אולי גם זה שוחד בעיניך) רופאים נוסעים לחו"ל לעידוד הצריכה של תרופה מסויימת, לא כי הם מכרו ממנה מלא (בעיקר כי הם לא מוכרים, הם רק נותנים לך מרשם).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

דווקא הסיפור של הרופאים מצטמצם במהירות - נושא הנופשים והמתנות היקרות חוסל לחלוטין, והיום רופא שרוצה לצרף את אשתו לארוחת הערב בכנס על חשבונו אינו רשאי לעשות זאת. מה שכן - אותם "מובילי דעה" מקבלים תשלום נאה תמורת ההרצאה, והרבה פעמים הנסיעה מלווה בצ'ופרים. מצד שני, לא לא מעט פעמים הם טסים 12 שעות, נותנים הרצאה של חצי שעה וטסים חזרה בטיסה הבאה, אפילו בלי לילה במלון. תענוג מפוקפק גם ב-F, במיוחד כיון שמדובר באנשים לא צעירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בניגוד לרופאים, אצל כתב רכב סביר להניח שזה לא ישפיע על הדעה אלא על השפה. על רכב לא נוח על שיבושים אפשר לכתוב החל מחרא של נוחות ועד למתקשה לבודד את הנוסעים במעבר על שיבושים, על מנוע לא חזק אפשר לכתוב עגלה סרוחה אך גם מספק להתנהלות של הנהג המתון. וכו' וכו'.

פורסם (נערך)
וזה בדיוק תפקידה של תקשורת אובייקטיבית.

אין דבר כזה "להלך בין הטיפות", אמת יש אחת !

ברגע שהכתב מתחשב בצד המסחרי של כלי התקשורת בו הוא מועסק, אזי הוא מועל בתפקידו, ועל אחת כמה וכמה משנה את דעתו או מיפה אותה משיקולים מסחריים.

ההבדל בין פרסומת במסווה לכתבה עצום, ואדם שכבודו המקצועי חשוב לו, לעולם לא יסכים לחתום על כתבה פרסומית במסווה של כתבה אובייקטיבית.

לדעתי, הדרך הטובה ביותר להעריך טיבה של מכונית תמיד יהיה במסגרת מבחן דרכים השוואתי.

בעולם אוטופי אתה צודק אבל לצערי המציאות שונה.

בחיי המקצועיים אני משלם מחיר לא קטן על זה שאני לא מוכן לתת טובות הנאה או לייפות את המציאות אבל למזלי אני נמצא בעמדה ובמצב שאני יכול להרשות לעצמי. הרוב צריכים להביא אוכל הביתה ומהר מאוד מבינים שעם אידאולוגיה לא הולכים למכולת.

שים לב שגם כתבתי להלך בין הטיפות ולא לעוות את המציאות. הכוונה היא שאם רכב מסויים צפוף אתה יכול לכתוב שאין מקום לשלושה מבוגרים ואתה יכול לכתוב ששני מבוגרים ישבו שם בנוחות. שני הדברים נכונים והפרשנות היא בעיני הקורא.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אם אתם רוצים לנהל דיון עקרוני על אובייקטיביות, אז מתעורר הצורך להבדיל בין אובייקטיביות לבין פעולת הערכה ולבין פעולת הכתיבה.

בכתיבה בתנאי אי-וודאות, עדיין יש אמת אחת, אבל לא תמיד ניתן להגיע לסופו של חקר האמת, כמו במחקר מדינאי או הסטורי. במצב כזה יש לתת הערכה קרובה ככל הניתן לאמת.

בהנחה שההערכה ניתנה על בסיס שיקולים אובייקטיביות וראיות, אין בעצם מתן הערכה משום חוסר אובייקטיביות.

בנוסף, מאחר וכתיבה היא מדיום תקשורת מוגבל מאוד, כמעט כל נוסח כתוב משאיר מקום לפרשנות אצל כל קורא. זה לא אומר שהמחבר לא היה אובייקטיבי בשבתו לכתוב את הדברים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

"רק על עצמי לספר ידעתי, צר עולמי כעולם נמלה...״ - רחל המשוררת.

תראה dorki, אני רואה שאתה עושה הכללות כמו כ-ל העבריינים שנוהגים בב.מ.וו (שני אימוג׳ים של קריצה). יפה גם הניתוח הפסיכולוגי בגרוש שלא נאמר פרובינציאלי על השלכות תנאי האירוח על העיתונאי שמרוויח פרוטות.

אז אני אספר רק על עצמי, בתקופה מסוימת בה השתכרתי יפה ממקור הכנסה אחר לגמרי. המשכתי לבחון להנאתי מכוניות בארץ וגם לצאת להשקות עבור mako, nrg ועוד כמה. לא הייתי תלוי כספית במו״ל או עורך. עשיתי את זה for the love of cars בלבד ואתה יודע מה, כלום לא השתנה אצלי מהתקופה שקדמה לה ולזו שהייתה אחריה.

גם פה בתור עורך תוכן, אני מעולם לא שיניתי כתבה של חברי הפורום שעושים עבורנו נסיעות מבחן גם כאשר היו דעות לא חיוביות. אני באמת מאמין בפורמט הזה, במקום הזה וביכולת שלו לייצר תוכן אמיתי וראוי. עלי חובת ההוכחה ואני מאוד אוהב את זה שיש כאן אנשים אמיתיים שלא יחסכו ביקורת על מה שכתבתי אם יש לה מקום - רק לאמת ולכם אני חייב דין וחשבון!

מישהו שמצייר או מנסה לייצר מראית עין לא ראויה בשל טובת הנאה או פשוט כספי פרסום לקורא, לא יכול לעשות את זה לאורך זמן. ע״ע פתיחת השרשור הזה.

שתי קטנות בנוגע להשקות, לא בפעם הראשונה אני כותב את זה - אנשים חיים בסרט על תנאי פאר בנסיעות התענוגות האלו, על מגשי הקוקאין והבחורות שמקפיצות לעיתונאים צ׳ייסרים בחזה שלהן. אחרי עשרות השקות תן לי לומר לך, אני אפילו לא יודע מה שם המלון שאני ישן בו ולרוב אני כל כך עייף שזו יכלה להיות גם מיטת סוכנות באכסניית נוער.

דבר שני, השקות רכב הן מכונה ענקית שהיא חלק בלתי נפרד מהשקת רוב הדגמים החדשים, זה הנוהל בעולם כולו. בשולחן לידי יושבים השמנה והסלתה של עיתונות הרכב בריטית/גרמנית/איטלקית/פולנית/יזדית או כל שפה ״מהוללת״ אחרת והם נמצאים באותם תנאים בדיוק, למה בעיני אנשים מה שהם כותבים לא מושפע מרמת היין והבשרים ושל כתב ישראלי כן? אגב, שוב באופן אישי בתור שומר כשרות התזונה שלי בהשקות האלו מתמצה בפירות, ירקות, קצת קרקרים ולפעמים מוצרי חלב מסוימים... אני כנראה אחד האנשים היחידים שממש מחכים לבשר ולאוכל בכלל של ארוחות במטוס...

שים את עצמך במקום היצרן, שמארח כתבים שטסים בתדירות ממוצעת של פעם בשלושה שבועות/בחודש/חודשיים לחו״ל, בקונקשנים ובשעות לא נוחות. מה אתה רוצה שישימו אותם בטיסות לאו קוסט ויגישו להם כריכי פסטרמה קרים? אתה מארח אנשים בחתונה על כיסא ״כתר פלסטיק״ טרופית ורבע פיתה עם חומוס ומלפפון חמוץ?

עבורי, הרבה פעמים ההתרשמות בהשקה היא שטחית וחיובית לעיתים קרובות נובעת מהעובדה שאין די זמן/ק״מ או היכרות עם הכבישים כדי באמת להתרשם מהמכונית, הרבה פעמים הן מגיעות בקומבינציות לא רלוונטיות לחלוטין ואני לא יכול להגיד את זה בבטחון, אבל יש לי יסוד סביר להניח שהן נבחרות במיוחד ועוברות השבחה ״אקסטרה״ בין קו הייצור להשקה.

אגב, לפני שאתה פוסל את כ-ל עיתונאי הרכב הישראלים (גם לי יש בעיות עם חלק מהם). קח רגע לקרוא חומרים של כותב כמו אריאל אלסיבוני. בעיני עילוי כתיבה שמתעלה גם על ״האורים והתומים״ ב-EVO ו-CAR וכל האחרים.

הפוריטניות והטהרנות של המחשבה שמא עט, פנקס, תיק, דגם של מכונית או ווטאבר משפיעים על כתבה של מישהו, היא תסלח לי פשוט לא נכונה. האם סובארו STI שמגיעה עם דלקן וחוסכת לעיתונאי בקלות 600-700-800 שקלים בשלושה ימי מבחן שווה פחות מתיק גב במתנה שהוא קיבל בהשקה?

אז אולי שעיתונאי הרכב לא ישתמשו גם בדלקנים פן תושחת חוות דעתם, וישלמו נא גם את חלקם היחסי בעלויות הביטוח של אותם ימי מבחן. נו די, באמת די.

אגב, שוב, רק על עצמי - חלק גדול מהמתנות האלו מאופסנת בארון במערכת ומחולקות לגולשי הפורום, אחרות לאנשים שעוזרים לנו בתחומים אחרים (צ׳ופר על הצטרפות ליום מבחן, עזרה בלוקיישן צילום ועוד).

רק בשביל הספורט והשקיפות, מצ״ב לו״ז השקה די מייצג - האם מישהו מזהה פה איזה צ׳ופר היסטרי?

image.jpg

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

חייב לענות ^

ההשקה של האיביזה נחזית להיות סבל נוראי.

אני אסע במקומך? לא הייתי רוצה שתסבול כל כך...במיוחד הבופה בקאסטל די רוביו, נראה מזעזע.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה ממש לא סבל, לא כתבתי את זה כדי להראות כמה זה נורא.

אבל שוב, אישית כל הקולינריה הזו לא מזיזה לי את קצה קצהו של משהו.

יש בנסיעות האלו משהו אחר, מרענן וכן, התנאים הם טובים - אבל בין זה לבין השפעה על חוות הדעת השטחית בין כה וכה שלרוב מקבלים שם - המרחק גדול מאוד.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

חשוב לי שתדע שאני שם בשבילך...אם תצטרך. רק אומר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש סיבה למה היצרנים משקיעים הון בהשקות הללו - בני אדם לא יכולים לעשות הפרדה בין מה שרלוונטי להתרשמות מהמוצר לבין מה שאינו. אם חווית האירוח תהיה לקויה, הטעם המר ימצא את דרכו לחלחל אל תוך הביקורת - ולהיפך. סה-לה-וי.

:idea:
פורסם

וגם ליצור איזה קישור בין המוצר לחווייה חיובית, לטווח יותר ארוך.

מעבר לכך שתאורטית (לא ידוע אם מעשית) היצרן\יבואן יכולים לארח אותך עוד יומיים קודם ויומיים אחר כך למשהו פחות אינטנסיבי ויותר כייפי. ויש דברים כאלה.

מעבר לכך - לא כל אירוח הוא השקה אינטנסיבית. יכולים לארח אותך בתערוכת רכב ל-4 ימים שבהם אתה מבלה ביום בתערוכה - לאו דווקא בביתן של החברה המארחת אלא בביתנים שמעניינים אותך - ובערב מכייף - עצמאית, עם קולגות או בהזמנת חברה זו או אחרת (אפילו לא החברה שמארחת אותך - בערב אתה מתארח אצל המתחרים, ואורחי המתחרים מתארחים אצל החברה ששילמה לך את הכרטיסים, המלון והביקור בתערוכה.

אני מכיר את הדברים מתחום העיסוק שלי, וכך הם פועלים. אני מניח שאצל עיתונאי הרכב הדברים נתונים בפחות פיקוח של הרשויות כך שהמארחים יכולים להיות יתר נדיבים.

• תוכן חדש...