Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז גם את מבקרי המסעדות צריך לפטר? :lol:

אם לא תדע על האופציות, איך תדע מה לנסות?

כל המלצה צריך לקחת בערבון מוגבל. בין אם זה נרשם ע"י חבר פורום או כתב רכב.

המלצה שהיא פרסומת בתחפושת, צריך לקחת בערבון עוד יותר מוגבל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
שתי שאלות :

1. האם מצב זה שחברות ייבואן לכאורה מספקות רכבי מבחן +תשלום לאתרים השונים זה דבר חוקי כי הרי זה בסופו של דבר סוג של מבחני שקר ?

2. אני תוהה האם כל המבחני דרכים שקראתי\ ראיתי עד היום לא אמיתיים ושיקריים והאם אני צריך להפסיק לקרוא אותם כליל בכזאת קיצוניות?

יבואנים מספקים מכוניות למבחן, אבל הם לא משלמים. אם האוטו טוב, אחלה. אם לא, באסוש. האתר/עיתון יכול להרוויח בכל דרך שבא לו, כל עוד הוא מחלקת הפרסום/שיווק/או כל דבר שקשור לכסף, לא מתערבת במה שכתוב.

כסף מפרסומות, מכירת התוכן, מסיבות בריכה, לא משנה מה. רק לא ע"י מכירת "כתבות" שהן בעצם פרסומות.

סרוניס, כשאני בשירותים, אני גולש בפורום, או בפייסבוק, או ב-9GAG. את התוכן הצרכני/מקצועי אני צורך דרך ערוצים צרכניים/מקצועיים ואני דואג לקבל את המידע מכמה מקורות ולהשוות ביניהם. המקסימום שבשבילו אני נכנס לאתרים הגדולים זה בשביל לקרוא כותרות אקטואליה בבוקר עם הקפה, ולזה אני נותן קונטרה עם גל"צ בדרך הארוכה לעבודה. אוי, אלוהים, אני כזה זקן....

אני לא מצליח להבין איך משכורת נמוכה הולכת יד ביד עם אתיקה רופפת. מקצועיות נמוכה? מסכים. אבל מה קשורה האתיקה? להיפך, אם היו משלמים לי טונה של כסף, הייתי חושב פעמיים אם לסרב לכתוב משהו כזו, אם משלמים מעט ואין לי גם ככה יותר מדי להפסיד, שילכו לחפש. בדרך כלל "מוכרים" את הנשמה לשטן, לא מוותרים עליה תמורת משכורת מינימום.

כל מי שמנסה לנחש מי כתב את ה"מבחן", סיריאסלי?! אתם באמת חושבים למישהו מהכתבים הייתה איזשהי נגיעה בזה? מסופקני. זה יותר נראה כמו משהו שמחלקת הקריאייטיב של סובארו חיברו להם ונתנו לאוטו כדי שיפרסמו את זה כמו שזה, בלי שום עריכה.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תוכן שיווקי הוא לא רק עניין כלכלי הוא קיים בכל תחום, גם בפוליטיקה, בבריאות, בדת ומן הסתם עוד. אני מניח שלא תתפלאו לגלות מי האתר המוביל בתחום.

לפני כמה שנים קראתי כתבה (פרסומית?) שטענה שכ-60-70 אחוז מהכתוב בעיתונות זה כתבות מטעם, דהיינו תוכן שיווקי. יש לי הרגשה שהיום זה כבר יותר.

ואסיים בציטוט של קולגה לעבודה לשעבר "כשאנחנו קוראים כתבה בנושא שאנחנו מבינים בו אנחנו מייד מזהים כמה שטויות יש בה, אבל, כשקוראים כתבה בכל נושא אחר יש לנו נטיה לקבל את הכתוב כלא פחות מאמת צרופה".

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתיקה זה חלק מהמקצועיות.

לדוגמא מתחום הבשר, בד"כ מעסיקים במשחטות אנשים בשכר נמוך מאד והיחס לבעלי החיים בהתאם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שתי שאלות :

1. האם מצב זה שחברות ייבואן לכאורה מספקות רכבי מבחן +תשלום לאתרים השונים זה דבר חוקי כי הרי זה בסופו של דבר סוג של מבחני שקר ?

2. אני תוהה האם כל המבחני דרכים שקראתי\ ראיתי עד היום לא אמיתיים ושיקריים והאם אני צריך להפסיק לקרוא אותם כליל בכזאת קיצוניות?

1. בשביל זה צריכה להיות הפרדה בין מחלקת השיווק למחלקת התוכן.

2. אל תדאג, מרבית מבחני הדרכים שקראת לא נגועים בשום שקר. מקסימום חצאי אמיתות שנובעות לרוב מחוסר הבנה.

סרוניס, כשאני בשירותים, אני גולש בפורום, או בפייסבוק, או ב-9GAG. את התוכן הצרכני/מקצועי אני צורך דרך ערוצים צרכניים/מקצועיים ואני דואג לקבל את המידע מכמה מקורות ולהשוות ביניהם. המקסימום שבשבילו אני נכנס לאתרים הגדולים זה בשביל לקרוא כותרות אקטואליה בבוקר עם הקפה, ולזה אני נותן קונטרה עם גל"צ בדרך הארוכה לעבודה. אוי, אלוהים, אני כזה זקן....

אני לא מצליח להבין איך משכורת נמוכה הולכת יד ביד עם אתיקה רופפת. מקצועיות נמוכה? מסכים. אבל מה קשורה האתיקה? להיפך, אם היו משלמים לי טונה של כסף, הייתי חושב פעמיים אם לסרב לכתוב משהו כזו, אם משלמים מעט ואין לי גם ככה יותר מדי להפסיד, שילכו לחפש. בדרך כלל "מוכרים" את הנשמה לשטן, לא מוותרים עליה תמורת משכורת מינימום.

כל מי שמנסה לנחש מי כתב את ה"מבחן", סיריאסלי?! אתם באמת חושבים למישהו מהכתבים הייתה איזשהי נגיעה בזה? מסופקני. זה יותר נראה כמו משהו שמחלקת הקריאייטיב של סובארו חיברו להם ונתנו לאוטו כדי שיפרסמו את זה כמו שזה, בלי שום עריכה.

לא התכוונתי אליך בתור ספייר, התכוונתי למרבית האנשים, שמאפשרים ומעודדים התנהלות כזו של גופי תקשורת.

איך משכורת נמוכה הולכת יד ביד עם אתיקה רופפת? כי בשלב מסוים, לכתב פשוט לא אכפת. אף אחד לא לוחץ עליו להתאמץ ולבדוק דברים לאשורם, לוודא נתונים ולשייף קצוות. הוא באמת ישב וישקיע שעות בכתיבה כשהוא מקבל 30 שקל לשעה?

אז זו לא אתיקה במובן של "קונים את הכתב בכסף". זו אתיקה במובן של "הכתב לא מתאמץ בשביל לבצע את עבודת העיתונאי כראוי".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מאותה סיבה שנותן שירות רע יכול להמשיך להתקיים בשוק ללא חשש: הציבור לא אוכף כנגדו סנקציות כלשהן. כולם רגילים שבישראל דופקים את הצרכן, והכל מושכים בכתפיים לנוכח מקרים כאלו. האדישות והקבלה של הדברים נותנות הכשר מתמיד להתנהלות הזו. אחרת, הוא היה מוכרע ע"י כוחות השוק להתאפס על עצמו או להיעלם.

לסיכום, כל עוד לא תיווצר (סליחה על המילה הבאה..) נורמה שבמסגרתה שיימינג של יבואן ע"י עיתון יזיק לו משמעותית (ע"ע כשיצרן לא נותן לטופ גיר רכב למבחן, נניח), העיתונים ימשיכו להיות בובות על חוט בידי היבואנים במקום שיווצר ביניהם "מאזן אימה" כמו בחו"ל.

:idea:
פורסם (נערך)

בנוסף לכל מה שאמרו כאן, אני מופתע מההנחה לפיה העיתונאים עצמם (ולא ההנהלה או מחלקת השיווק בהכרח) לא מוכרים כתבות למפרסמים.

לצערי זה לא המצב.

בכל העיתונים ובכל התחומים יש כמה כתבים שניתן לקנות אותם בכסף, ומי שמצוי מעט בשוק הפרסום/שיווק/יח"צ יודע את זה.

וכאן כמובן שמשפיע מאוד פאקטור המשכורות הנמוכות

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

לסיכום, כל עוד לא תיווצר (סליחה על המילה הבאה..) נורמה שבמסגרתה שיימינג של יבואן ע"י עיתון יזיק לו משמעותית (ע"ע כשיצרן לא נותן לטופ גיר רכב למבחן, נניח), העיתונים ימשיכו להיות בובות על חוט בידי היבואנים במקום שיווצר ביניהם "מאזן אימה" כמו בחו"ל.

בשנות ה 80' וה 90' זו היתה נורמה מקובלת; לא רק שלא סופקו מכוניות להדגמה, אלא בוצע חרם פרסומות, שהן מקור ההכנסה העיקרי של כל כלי תקשורת.

אני זוכר היטב שחלק לא מבוטל ממכוניות המבחן היו שכורות, וסביר להניח שזה נבע מהחרם שהוטל על כל מי שלא הסכים לרקוד לפי החליל של היבואנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אותי בכלל מצחיק כל מבחני הדרכים שמבצעים למכוניות\מוצרי צריכה כתבים ,זה כמו אוכל עד שאתה בעצמך לא מנסה אתה לא יודע איך זה באמת מרגיש.

באוכל זה יותר נכון.

במכוניות, הרבה פחות.

מאפייני התנהגות וביצועים הם הרבה יותר אובייקטיבים ממאפייני טעם והריח.

בייחוד כשאתה כבר מכיר את הכתב וטעמו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בשנות ה 80' וה 90' זו היתה נורמה מקובלת; לא רק שלא סופקו מכוניות להדגמה, אלא בוצע חרם פרסומות, שהן מקור ההכנסה העיקרי של כל כלי תקשורת.

אני זוכר היטב שחלק לא מבוטל ממכוניות המבחן היו שכורות, וסביר להניח שזה נבע מהחרם שהוטל על כל מי שלא הסכים לרקוד לפי החליל של היבואנים.

וזה סימפטום נוסף, המתאר את מה שמכונה בעגה העממית המעבר מדור X לדור Y, ושגלי ההדף שלו הורגשו מאוחר יותר בישראל (בערך בעשור אחרי ארה"ב)..

:idea:
פורסם
1. בשביל זה צריכה להיות הפרדה בין מחלקת השיווק למחלקת התוכן.

2. אל תדאג, מרבית מבחני הדרכים שקראת לא נגועים בשום שקר. מקסימום חצאי אמיתות שנובעות לרוב מחוסר הבנה.

לא התכוונתי אליך בתור ספייר, התכוונתי למרבית האנשים, שמאפשרים ומעודדים התנהלות כזו של גופי תקשורת.

איך משכורת נמוכה הולכת יד ביד עם אתיקה רופפת? כי בשלב מסוים, לכתב פשוט לא אכפת. אף אחד לא לוחץ עליו להתאמץ ולבדוק דברים לאשורם, לוודא נתונים ולשייף קצוות. הוא באמת ישב וישקיע שעות בכתיבה כשהוא מקבל 30 שקל לשעה?

אז זו לא אתיקה במובן של "קונים את הכתב בכסף". זו אתיקה במובן של "הכתב לא מתאמץ בשביל לבצע את עבודת העיתונאי כראוי".

מה יותר אמור להדאיג אותנו כקוראי מבחני דרכים של מכוניות זה שהכותב משוחד או זה שהוא מדבר לעיתים מחוסר ידע?

מצטער שאני ככה נופל עליך כאילו אתה האשם במצב :D , לי פשוט אין את התשובה.

פורסם
בנוסף לכל מה שאמרו כאן, אני מופתע מההנחה לפיה העיתונאים עצמם (ולא ההנהלה או מחלקת השיווק בהכרח) לא מוכרים כתבות למפרסמים.

לצערי זה לא המצב.

בכל העיתונים ובכל התחומים יש כמה כתבים שניתן לקנות אותם בכסף, ומי שמצוי מעט בשוק הפרסום/שיווק/יח"צ יודע את זה.

וכאן כמובן שמשפיע מאוד פאקטור המשכורות הנמוכות

עבדתי בתחום במשך 7 שנים. בהתחשב בכך שעיתונאי רכב פי מאה יותר גרועים מחבורת זקנות רכלניות, לא שמעתי מעולם על מישהו שקנו אותו בכסף.

מה שכן, כמובן שיש עיתונאים שבשם היחסים הטובים עם היבואן, נניח, מרככים כתבות.

מה יותר אמור להדאיג אותנו כקוראי מבחני דרכים של מכוניות זה שהכותב משוחד או זה שהוא מדבר לעיתים מחוסר ידע?

מצטער שאני ככה נופל עליך כאילו אתה האשם במצב :D , לי פשוט אין את התשובה.

מן הסתם חוסר הידע. אם כתבים הם משוחדים, זה מגיע בעיקר מהתת-מודע ולא מתוך אג'נדה מושחתת כזו או אחרת (כלומר לוקחים אותם להשקה נוצצת והם מסתנוורים).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמו תמיד אני אקפוץ על המציאה (לאשתי כבר באמת נשבר מזה אבל מה אפשר לעשות) ואגיד שאין כאן שום סוג של תקשורת בארץ, כבר הרבה מאוד שנים. לא מפתיע שזה הגיע גם לעיתונות הרכב. עצוב.

קלאסיות - הקרם דה לה קרם, הדובדבן שבקצפת. ממממ...

פורסם
עבדתי בתחום במשך 7 שנים. בהתחשב בכך שעיתונאי רכב פי מאה יותר גרועים מחבורת זקנות רכלניות, לא שמעתי מעולם על מישהו שקנו אותו בכסף.

מה שכן, כמובן שיש עיתונאים שבשם היחסים הטובים עם היבואן, נניח, מרככים כתבות.

אני באמת לא יודע לגבי ענף הרכב.

כעקרון אני די משוכנע שגם שם זה קורה, אבל זו ספקולציה אמנם.

אני גם מניח שבגלל שאתרי הרכב הם די קטנים, לכתבים גם יש פחות חופש "לעשות לביתם" ולכתוב כתבות רדודות, כל עוד בעל הבית לא נהנה מהתמורה גם הוא.

אבל בענפים אחרים וחשובים הרבה יותר מרכב (סורי..), זה בהחלט קורה. כתבים קטנים שאחראים על איזו משבצת בעיתון/אתר מוביל נהנים בהרבה מקרים מחופש עיתונאי די גדול, ולא מעט פעמים הם מנצלים את זה בדרכים עקלקלות.

• תוכן חדש...