Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל בענפים אחרים וחשובים הרבה יותר מרכב (סורי..), זה בהחלט קורה. כתבים קטנים שאחראים על איזו משבצת בעיתון/אתר מוביל נהנים בהרבה מקרים מחופש עיתונאי די גדול, ולא מעט פעמים הם מנצלים את זה בדרכים עקלקלות.

פעם, לפני יותר מעשור, היה לי ג'וב שכלל ריכוז כל המידע הבורסאי מהעיתונות (לשימוש גורמים רשמיים גם).

כשאתה מצליב מידע מעסקאות וכל מיני פרשיות שאתה מכיר אישית, לעומת מה שכתוב בעיתון, מבינים דבר אחד ברור:

1. עיתונאים משרתים גורמים כאלו ואחרים.

2. חלקם כותבים בלי שהם מבינים את העובדות בכלל, שלא לדבר על להשיג את כולן, העיקר לכתוב.

אף פעם לא להניח שהעיתונות אובייקטיבית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כבר מזמן הם איבדו את הדרך...אני כבר מזמן לא מאמין למילה אחת שכתובה שם. כשגוף מתפרסם גם ממבחנים וחוות דעת על רכב מסוים ובאותה שעה ומקום צריך למכור לאותו יבואן של הרכב שטחי פירסום, אין מצב שלא יהיה ניגוד אינטרסים. וכאן הכסף מדבר וטובת התשלום במכולת גוברת על הדאגה ללקוח התמים שקונה עיתון מקצועי או אתר רכב וחושב שהדברים נכתבים מהראש ולא יודע שהם נכתבים מהכיס. וזה נכון לא רק לגבי אוטו. רוב העיתונות המקצועית חוטאת בזה ולא פעם גם עיתונאים שרוצים להיות נאמנים לעבודתם מוצאים את עצמם במצב בלתי אפשרי וכמובן שנאלצים להיכנע לתכתיבים של בעל המאה.

פורסם (נערך)

אני מאוד לא רציתי להגיב כאן, אבל אני כן רוצה לציין שני דברים.

לי אישית לא נוח עם אמירות כוללות על "עיתונות הרכב בישראל" כי היא מורכבת מהמון המון אנשים ורמות המתקבצות תחת הכותרת עיתונאות רכב.

דבר שני, בנוגע לתוכן שיווקי, פרסום סמוי, בינואר שנה שעבר פורסמה כתבה מאוד מעניינת באתר "מזבלה" כאן - http://mizbala.com/news/96085

ציטוט אחד ממנה:

"גורם בכיר בענף המדיה בישראל העריך למזבלה כי היקף התופעה נרחב במיוחד ומדובר בכ-21-26% מסך התכנים אשר עולים באתר YNET ובעמודי הפייסבוק של הקבוצה"

כל מה שאני אומר, אל תקבלו דברים בתקשורת בכל תקשורת כתורה מסיני, בין אם זה מדור אוכל, אופנה, תרבות, פוליטי-בטחוני, כלכלי וכן גם רכב.

תקראו את האדם, לא את הגוף.

עריכה אחרונה על ידי קרמבו

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

זה אגב נכון לא רק לגבי האובייקטיביות והשיקולים ה"זרים" של הכתב, אלא גם בכלל לרמת ההבנה של העיתונאי את הנושא, ובמידה שבה הוא חותר לכתבה עובדתית.

לדוגמה, כל כמה זמן מביאים כאן כתבות עיתונאיות על נושאי תעבורה, כשבפועל בכלל לא נכון לחפש תגליות (שגם יש להן ביסוס) בעיתונות. יש לחפש אותן בספרות מחקרית.

בעיתונות רכב עוד יש צורך בהבנה מסוימת כדי בכלל לגשת לנושא, אבל גם במקרה הזה יש עיתונאים שרמתם המקצועית נופלת מן המקובל. לא שאני חושב שצריך להיות איזה אלוף מירוצים כדי להיות עיתונאי רכב...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בהמשך לדברי שניכם (הצודקים), אני דווקא חושב שבעיתונות הרכב המצב הרבה פחות גרוע מאשר בענפים אחרים. כמו שנאמר, לא צריך להיות מדען אטום בשביל להיות עיתונאי רכב. כשעיתונאי רכב חותם בשמו, במרבית המקרים הוא מסוגל לעמוד מאחורי הדברים שאמר, וגם אם אולי הם לא תמיד נכונים (וזה קורה הרבה, כמובן), זה ממש לא אומר שהם משקרים במודע.

באשר לויינט, מעבר לכך שרבע מהכתבות זה תוכן שיווקי, רבע נוסף הוא סתם זבל חסר תועלת או קליקבייט, רבע הוא חדשות (אמיתיות ברובן) ורבע נוסף... יאללה, ניתן להם - תוכן נורמלי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

נכון, בגלל זה הדוגמה שנתתי היא לא מעולם עיתונאות הרכב, וגם זו היתה דוגמה עדינה יחסית.

הזריזות שבה YNet מתעדכנת הפכה אותה, לדאבונם של רבים (ואני ביניהם), לשם-דבר בחברה הישראלית - חרף האיכות הירודה.

אני מכיר לפחות דוגמה אחת של גוף מחקר תאגידי שאימץ את הפורמט של YNet כפלטפורמה להצגת מידע לבכירים, עקב ההרגל לשאוב עדכונים משם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
אני דווקא חושב שבעיתונות הרכב המצב הרבה פחות גרוע מאשר בענפים אחרים.

משיחות אגב עם כמה יחצנ"ים, אני יודע בוודאות שכך הדבר. יש תחומי תוכן אחרים שבהם העסק רקוב להפליא.

אני בטוח שגם שם יש אנשים שעושים עבודה טובה, אמיתית וכותבים מתוך אהבה לתחום ושהיושרה שלהם חשובה להם - אבל ככלל המצב שם גרוע עשרות מונים מאשר בתחום הרכב.

אבל מי יודע, אולי הם אומרים בדיוק אותו הדבר לאחרים...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם (נערך)

ושלא נשכח: בעיתונות רכב יש לקורא הבנה מסוימת של הנושא במידה והוא נוהג, ואם הוא מייחס חשיבות למרכיבים הדינמיים אז כנראה שהוא גם חובב הגה ואיכשהו מבין גם את זה.

בתחומי תוכן אחרים (תחום מדיניות החוץ הוא דוגמה טובה) רוב האנשים נעדרים את ההבנה הזו, ומובלים באף על ידי העיתונאים...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

המבחן הכי אובייקטיבי שיש:

[video=youtube;o9UP6pcR-as]

בדקה 2:00 אני מבין שדירה זה לא כל כך חשוב ואני רוצה משכנתא לדברים אחרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האמת, נראה עלוב לאללה.

אל תבין אותי לא נכון, נראה לי שהפוקוס RS החדשה היא פצצה של מכונית והייתי מת לכזאת, אבל לעשות כיכרות זה מה-זה לא הקטע שלה. היא ממש נאבקת, כל הזמן חוזרת, נכנסת לתת היגוי, הנהג צריך לתת קונטרה מחדש... או שהוא לא באמת הפעיל את הדריפטמוד, או שהדריפטמוד לא עובד כזה טוב, או שבאמת זה פשוט לא הקטע שלה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שככה נראה מבחן אובייקטיבי.

זרוק רכב, תן לו לעשות פניות, דריפטים, נהיגה מנהלתית ותראה איך הוא מתנהג, נשמע.

תוסיף קצת מלל רלוונטי על נוחות, קלות, הנדסת אנוש ומה שבא לך לשמוע, וקיבלת מבחן יחסית פשוט ותמציתי.

הנה רוני מסרטון אחד ראה שהיא לא משהו בדריפטים וגם איבו חשבו ככה.

מבחן כזה עדיף מתיאורים מוגזמים וציוריים שבטח לא מוסיפים לאמינות של מבחן, לדעתי.

[שזה מאוד נפוץ בארץ: כתב מרגיש צורך להישמע פייטן].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...