Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סגרו את הגז..

tomy669
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו, ששמעתי שיש כיריים חשמליות, ויש אינדוקציה - על מה כל אחד מכם מדבר?

למיטב זכרוני הייתרון של האינדוקציה היא שהמשטח לא מתחמם כלל, בעוד בחשמלי המשטח כן מתחמם - חיסרון לדעתי כשיש ילדים, תקנו אותי אם אני טועה, אנחנו נדע לראות שזה עדיין חם, הילדים בהיות המשטח חלק לגמרי יכולים לטפס ולגעת במשטח החם..

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למישהו יש מושג מה הטכנאי שם בברז/צינור/שסתום הגז כדי למנוע מעבר של הגז לדירה? נראה לי שזה פשוט פקק השאלה איפה, בין מה למה?

כן, הוא פותח את האום של הצינור כניסה למונה הגז (שים לב, לפני הצינור כניסה למונה גז יש ברז נוסף של גז - הטכנאי כמובן סוגר אותו לפני שהוא פותח את האום).

בין הצינור עצמו שנכנס למונה, לבין המונה עצמו, משחלים פקק קטן (חתיכת נחושת מופשלת) שעשוי מנחושת. בהידוק מחדש של האום - הפקק הזה נלחץ בין גוף המונה לצינור עצמו (שהוא מופשל) וזה מה שסוגר את כניסת הגז. מבחוץ הכל נראה רגיל לחלוטין.

לציין שהם עוקבים אחרי זה, ואם תפתח את החיבור ותשחרר את הפקק (ותמשיך להשתמש בגז), בקריאה הבאה או זו שאחריה מישהו ישים לב לזה -> ואז הם ינתקו לחלוטין את המונה ויקחו אותו !! (אני יודע כי עשיתי את זה פעם... קרימינל מה לעשות :p :P ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכל מה שקשור לבישול יהיה לך משהו חם ומסוכן על הכיריים. באינדוקציה רק הכלי מתחמם, אבל הכלי מחמם את מה שמתחתיו ובנוסף אם הוא יושב על הכיריים כל מי שייגע בו יקבל כוויה. וגם בגז כל הברזל מסביב למבער מתחמם.

כשהילד היה קטן היינו מקפידים לבשל במבערים האחוריים הפחות נגישים והרחוקים יותר מהשפה.

פורסם
אז זהו, ששמעתי שיש כיריים חשמליות, ויש אינדוקציה - על מה כל אחד מכם מדבר?

למיטב זכרוני הייתרון של האינדוקציה היא שהמשטח לא מתחמם כלל, בעוד בחשמלי המשטח כן מתחמם - חיסרון לדעתי כשיש ילדים, תקנו אותי אם אני טועה, אנחנו נדע לראות שזה עדיין חם, הילדים בהיות המשטח חלק לגמרי יכולים לטפס ולגעת במשטח החם..

כיריים חשמליים (וגם קרמיים) משתמשים באלמנט חימום התנגדותי. בכיריים אינדוקטיביים יש מתחת למשטח סליל שבו מוזרם זרם חילופין, אשר משרה זרם חשמלי בסיר (ולכן נדרש סיר מיוחד המכיל מתכת פרומגנטית, כזו שבה יושרה הזרם החשמלי) והזרם החשמלי מחמם את הסיר.

המשטח של כייים אינדוקטיביים מתחמן, אולם פחות מזה של כיריים חשמליים רגילים, ומתקרר יותר מהר.

כיריים אינדוקטיביים לא יפעלו כאשר לא מונח עליהם סיר מתאים. בלוח הבקרה יש סימון כאשר אחד המשטחים חם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לכל אלו שעברו לחשמלי, לאיזה יתרונות בבישול נחשפתם שאתם כל כך מרוצים ?

עוצמה; שום גז לא מתקרב לעוצמה של אינדוקציה.

פתאום להרתיח סיר 10 ליטר מים זה ממש מהר

להכין קפה בפינגאן לוקח פחות זמן מלהרתיח מים בקומקום או אפילו הזמן ש בר מים ירתח.

ובכלל דיוק בזמני ועוצמות בישול שלא היה כלכך מוגדר עם גז

בישול שווה על כל שטח הכלי.

פלטת שבת

סגירה אוטומטית עם טיימר

בטיחות

קלות ניקוי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
צריך לקנות כלים מתאימים לאינדוקציה לא?

כל כלי שמגנט נצמד אליו יתאים. האינדוקציה עובדת על עיקרון מגנטי.

דפקתם פה וואחד רשימת יתרונות, ובשקט בשקט נכנסו פה כמה מילים בשושו, שכשעושים מאזן, מבטלות (לטעמי) חלק מהיתרונות.

להחליף את הסירים? להחליף סירים כל תקופה כי נדבק לכלוך והצבע התקלף? למה להשתמש בסיר צבוע?

גם אני כבול ליונקרס, למים חמים וחימום. שינוי מערכת החימום בבית למבוססת חשמל לא תשתלם עבורי, גם לא לאורך זמן. יש מזגן חזק בסלון לגיבוי.

פורסם
דפקתם פה וואחד רשימת יתרונות, ובשקט בשקט נכנסו פה כמה מילים בשושו, שכשעושים מאזן, מבטלות (לטעמי) חלק מהיתרונות.

להחליף את הסירים? להחליף סירים כל תקופה כי נדבק לכלוך והצבע התקלף? למה להשתמש בסיר צבוע?

גם אני כבול ליונקרס, למים חמים וחימום. שינוי מערכת החימום בבית למבוססת חשמל לא תשתלם עבורי, גם לא לאורך זמן. יש מזגן חזק בסלון לגיבוי.

אתה מתייחס לכיריים אינדוקציה. אם תיקנה כיריים קרמיות תוכל להמשיך להשתמש ברוב הסירים והמחבתות, המגבלה בכיריים קרמיות היא שהתחתית של הכלים רצוי שתהיה ישרה, ולא כדאי להשתמש בכלים מאלומיניום טהור. כמעט כל הכלים שתמצא היום מתאימים לכיריים קרמיות. אני לא נאלצתי לוותר על שום כלי בישול כשעברתי לכיריים הקרמיות.

פורסם

אני נאלצתי לוותר על המקינטות.

אבל בסוף מצאתי להן פיתרון עם כירה חשמלית קטנה שהיתה זרוקה אצלי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אני נאלצתי לוותר על המקינטות.

אבל בסוף מצאתי להן פיתרון עם כירה חשמלית קטנה שהיתה זרוקה אצלי

בכיריים הקרמיות המקינטה המשיכה לעבוד כמו על הגז.

אין למצא מקינטה עם תחתית מתאימה לאינדוקציה ?

פורסם

הלכתי לאיבוד.. מה ההבדל בין כיריים קרמיות, אינדוקציה וחשמלי?

כי גרתי שנה בדירה שכורה שלא היה בה גז ורק כיריים חשמליות ואני יכול להגיד בלב שלב - לא עוד!

לוקח לזה זמן להתחמם, לוקח לזה זמן להתקרר, אי אפשר לשלוט ברגע על עוצמת החימום, זה זולל חשמל בצורה מחרידה, ואתה חייב להוריד את הסיר\מחבת מהכיריים אחרי שסיימת לבשל (כן, כן, אני גר בדירות יחיד שאין להן יותר מידי מקום לשים דברים, ככה שאני מעדיף להשאיר את הסירים על הכיריים שלא יתפסו מקום).

פורסם (נערך)

כיריים חשמליות הם המוצר הכי זול שנמכר בחנויות ב 100 - 150 שקל לפלטה בודדת. הם מחלידות, קשות לניקוי, הטמפרטורה מאד לא מדוייקת וקל מאד לשרוף את האוכל עליהן, וזה כנראה מה שהיה לך בדירה השכורה.

כיריים חשמליות קרמיות זה כבר עולם אחר, קודם כל מדובר בפלטה מזכוכית מחוסמת, רק זכוכית והמבערים יושבים מתחתיה! מה שמקל מאד על הניקוי, ההפעלה היא באמצעות מגע בדיוק כמו באיפון, קל מאד מדוייק מאד. גם האלמנטים של החימום במבערים הם מסוג איכותי הרבה יותר מזה שקיים בכיריים הפשוטות, וגם בקרת החום הרבה יותר מדויקת. 10 מידות חום מדוייקות לכל מבער. המחיר בהתאם - לדעתי מתחיל מסביבות ה 1000 שקל לכיריים איכותיות 4 מבערים.

keramic.jpg

באינדוקציה אין ממש מבער שמתחמם ומעביר את החום לסיר כמו בכיריים חשמליות אלא הוא מחמם את הסיר ישירות, אפשר לומר שהוא הופך את הסיר עצמו למבער. הרבה יותר חסכוני, ומחמם את הסיר הרבה יותר מהר מכיריים חשמליות או קרמיות.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

ואנשים פה שאומרים שכיריים חמשליות זה דבר נפלא, מתכוונים בעיקר לכיריים קרמיות ואנידוקציה אני משער?

תודה על ההסבר דרך הגב!

פורסם

בדיוק - כשמדברים על כיריים חשמליות מתכוונים לכיריים הקרמיות, אידוקציה וכו. אף אחד לא חולם להתקרב לכיריים הזולות, זה קצת כמו לבשל את המזון על המדורה.

• תוכן חדש...