Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי שנתיים של תכנונים והמתנה של החומר בארון, שבהן הצבע התחיל להתקלף ו16 שנה של מכות בצבע התחילו להציק, כנף ימין שהתעקמה עוד לפני קניית הרכב, כנף שמאל שהצטרפה אליה עם הזמן, שבר בטמבון הקדמי, פיצוצים בצבע ושאר ירקות הגיע הזמן...

הרכב היה אפור מטאלי ונהיה עם הזמן אפור מתקלף.

בפורים האחרון ציפיתי את הגג עם פחיות ספריי, פרוייקט שלא יצא כ"כ מוצלח. היו כמה סימני נזילות, טקסטורה וחוסר אחידות בכיסוי.

התלבטתי אם להשאיר את הגג ככה ורק לעשות עליו כמה שכבות נוספות ליצירת אחידות. בסופו של דבר החלטתי להוריד הכל ולהתחיל הכל מחדש. הורדת הפלסטידיפ מהגג לא הייתה קלה. במקומות שליטשתי את הגג החומר לא ירד ובסופו של דבר הורדתי אותו עם בנזין וכחצי שעה של עבודה.

היו על הרכב מלא מקומות שהלכה התקלפה, במיוחד על הגג והמכסה מנוע.

השקעתי כשבועיים כמה שעות כל ערב לשפשוף, ליטוש והחלקת כל הקילופים, תיקון מכות, ותיקון חורים בצבע.

לבסוף שטיפה טובה של כל הרכב שנמשכה כמה שעות עם מסיר שומנים ושפשוף כל חריץ שיכול להיות בו לכלוך.

אחרי ההכנה הראשונית הגיע שלב המיסוך שהיה יחסית קל.

כיסיתי חלונות תוך השארת רצועה דקה של החלון לא מכוסה כי רציתי לצפות גם את הגומיות שיהיה צבע אחיד, פנסים קדמיים ואחוריים, פירקתי את האיתותים בצד מחשש שהחומר יהרוס אותם, ושמתי חתיכת ניילון להגנה על הרדיאטור מאובר ספריי.

ריססתי עם מרסס מתוצרת Earlex עם דיזה 1.5 שתוכנן במיוחד לפלסטידיפ בשיתוף עם DYC. הריסוס היה אחיד ובלי טקסטורה.

בסה"כ קניתי 2 גלונים לא מדוללים ו-2 גלונים של מדלל שהתנדף עם הזמן ונהיה גלון.

השתמשתי בערך ב3 גלונים מדוללים. 1.5 גלון חומר ו-1.5 גלון מדלל.

השתמשתי במדלל של צבע רגיל ומדלל ייעודי לפלסטידיפ בערך 50-50. מיותר. ניתן לדלל במדלל רגיל מסוג מסוים שאני לא זוכר את שמו בדיוק במחיר הרבה יותר זול.

הפרוייקט פחות קשה ממה שהוא נראה אבל צריך ניסיון עם פיסולט. אמנם השתמשתי במרסס מקצועי וטוב מאוד אבל צריך לדעת את הטכניקה שמצריכה הרבה אימון.

ועכשיו לתמונות..

אחרי החלפת כנפיים ולפני התחלה של פחחות

IMG_2270.jpg

IMG_2272.jpg

תיקון טמבון:

IMG_2273.jpg

שפשופים וליטושים:

IMG_2330.jpg

IMG_2331.jpg

צביעת מתכת חשופה עם ספריי למניעת חלודה:

IMG_2332.jpg

IMG_2333.jpg

מיסוך:

IMG_2492.jpg

IMG_2493.jpg

IMG_2494.jpg

IMG_2495.jpg

שכבה ראשונה:

IMG_2499.jpg

שכבה שלישית, כיסוי 90-95% בערך:

IMG_2500.jpg

שכבה חמישית:

IMG_2501.jpg

IMG_2504.jpg

IMG_2505.jpg

המשך בתגובה...

עריכה אחרונה על ידי yossi1290

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תוצאה סופית אחרי הורדת המיסוך ולפני ייבוש סופי:

IMG_2509.jpg

IMG_2510.jpg

IMG_2511.jpg

IMG_2512.jpg

IMG_2513.jpg

תוצאה סופית לאחר ייבוש של לילה:

IMG_2515.jpg

IMG_2516.jpg

IMG_2517.JPG

ותמונה של הגברת משתזפת לה בשמש...

IMG_2528.jpg

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

ג'אנטים זה הפרוייקט הבא.

החומרים עלו כמה שאני זוכר 780 לגלון 200 לגלון מדלל.

קניתי 2 מכל דבר. בערך 1900.

עוד דבר ששכחתי לציין.

שינוי צבע ברשיון. הלכתי למכון רישוי. 22 שקל אגרה, מעבר במסלול רק בעמדה 1, חזרה למשרד והצבע שונה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

ראיתי 306 צבועה כך וזה ניראה טוב מאוד,לדעתי התמונות לא עושות חסד,מעניין יהיה לראות עוד תמונות בשמש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יצא הרבה יותר יפה ממה שציפיתי כשנכנסתי לשירשור.

רק שיש לי הנגאובר מטורף והתמונות המעוותות קצת קשות לעיכול עכשו

יש תכנון לשכבת לכה או שמשאיר מט?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אחלה עבודה!

כדאי מאד לדעתי להוסיף שכבת GLOSS / DIP COAT (לדעתי אין דיפקואוט בארץ אז נשארת עם הגלוסיפייר), זה יבריק את הצבע ויעזור מבחינת הגנה מלכלוך - מי כמוני יודע כמה קשה זה לנקות כתמי מים ולכלוך מפלסטידיפ - תכין את עצמך :p

Opel Adam S 2017

פורסם

יצא בסוף יפה חבל על הזמן! אני הייתי צובע ומחדש גם את הג'אנט על הדרך.

תודה ששיתפת אותנו בכל התהליך המצולם הזה. עכשיו באמת מעניין לראות איך הפלסטידיפ יגיב לתנאי מזג האוויר בארץ

לטווח הארוך. תעדכן אותנו גם לאחר שהרכב עובר שטיפה אם הפלסטידיפ שרד כמו שצריך.

ותתחדש:wink:

פורסם
נראה מעולה.

קח בחשבון שאם תשאיר את זה כך ללא לכה, הציפוי יקרע מכל דפיקה או שפשוף p.php?d=www.carsforum.co.il&s=0

הציפוי מחזיק מעמד יפה מאוד. עשיתי 6 שכבות ואני רוצה להשאיר מט אז לכה לא בא בחשבון.

אני עוד לא יודע איך יחזיק הציפוי בארצנו.

אני רוצה להזמין DIPCOAST אבל עולה 200 שקל לבקבוק. אולי אני ימצא ביותר זול. חשבתי לרסס ספריי סקיי אבל אני מפחד שיהרוס.

יש לי סבון מיוחד לפלסטידיפ שקניתי מDYC שאמור לשמור על הפלסטידיפ. שבוע הבא אני יעשה שטיפה ובוק

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אל תשתמש בחומרים שלא אמורים להיות על פלסטידיפ, מנסיון זה יגרום להרס שלו וחבל על העבודה שלך.

חבל היה גם BLACK FRIDAY היית מזמין את הדיפ קואט בשביל הברק וההגנה

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...