Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך את מתכננת לעשות דבר כזה? תני רעיונות,תתני השראה.

אני בטוח שהמון מכאן ישמחו לדחוף נושא כזה אבל מדבקות וססמאות אור ירוק כבר יש בישראל, מה תעשי אחרת? איך תגרמי לאנשים לנהוג זהיר?

שמע, זה אולי לא קורה בבת אחת אבל אור ירוק (בחלקם) עשו פה משהו. הקטע של "אם שותים לא נהוגים" ממש מוחדר כמו שצריך. ועדיין ממשיך לחדור. אני מאיזור בעייתי, הקריות, ורואה ערסים וכאלה שבדרך כלל מצפצפים על החוקים - אשכרה קובעים נהג תורן, מוניות. אז אולי סיסמאות והרצאות כן יכולות לעבוד.

ואולי את הדור הזה כמעט בלתי אפשרי לשנות, אבל צריך לעבוד קשה כדי למזער נזקים בדור הבא.

פותחת שרשור, דווקא האנשים שמספיק "משוגעים" לחשוב שהם יכולים לשנות משהו גדול - הם אלו שעושים את זה.

וגם אם יש פה אנשים שיגידו שזה לא אפשרי וזה לא יקרה, חשוב שאנו נהיה השינוי שאנחנו רוצים בעולם.

דייהו לאנוס האצ'בק 00' ידנית

פורסם

אוי נו באמת... תשדירים של אור ירוק זה לא מה שמזיז לערסים שמצפצפים על החוקים.

פשוט מאוד: הזכר אלפא של הלהקה מקבל שנתיים שלילה > שאר הפרטים בלהקה רואים ומפיקים לקחים.

V5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני מאותת בחניונים. וגם חוגר עוד לפני שאני יוצא מהחניה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
+1, הכל מתחיל בחינוך מגיל קטן לשנות עכשיו התנהגות של אנשים "בוגרים" כמעט בלתי אפשרי

בהחלט אפשרי. גם בן אדם מבוגר יכול לשנות הרגלים ולהתחשב באחרים אם יהיה לו מוטיבצייה. אנשים יודעים לוסת ולשנות את ההתנהגות שלהם.

אם אנשים יפנימו צורת נהיגה נכונה, ישמרו מרחק, יתחשבו בסובבים - הכל יהיה בסדר. את תרצו אין זו אגדה :)

למשל במזג אויר קשה, גשם וכד׳ כולם מאיטים, מתחילים לשמור מרחק והרבה יותר מאותתים. כאשר רוצים - יכולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי ללמד אנשים שכבר שנים נוהגים זה קשה,זה סוג של ללמד את מסי לשחק כדור רגל,פה אני חושב שרק עונשים כבדים יעשו את העבודה.

אבל לילדים אפשר להעביר את החומר בצורה מעניינת,אני זוכר ביסודי היו לוקחים אותנו לרחוב,ולאנשים שהיו חוצים לא במעבר חציה היינו צועקים "הלו איש הלו איש איך אתה חוצה את הכביש?",והאמת? אני מאוד מקפיד לעבוד במעבר חציה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איך משנים תרבות נהיגה?

מלמדים את הדור הצעיר איך לנהוג ואת זה עושים על ידי הקמת גוף מקצועי שתפקידו ללמד נהיגה, בדומה לקורסי נהיגה שמציעים מדריכי נהיגה כאלה ואחרים.

הצעד הבא זה לחייב כל תלמיד שעובר בהצלחה טסט להשתתף בקורס שכזה בהיקף מספק של שעות כתנאי לקבלת הרשיון.

כך יצא שאחרי שהתלמיד לקח 30 שיעורי נהיגה שלימדו אותו איך לעבור טסט הוא גם יעבור קורס שגם ילמד אותו איך באמת לנהוג.

השלב הבא זה הגדלת קנסות על העבירות של "חוסר תרבות"- חיתוך נתיבים, אי איתות וכו'.

השלב הבא זה אכיפה, כלומר שינוי יעדים של חלק ממערך משטרת התנועה כך שבמקום שיטפלו למי שנוהג 105 קמ"ש במקום 90 שיתחילו להסתובב בתוך הערים ויתנו 500 שקל קנס למי שלא אותת במעבר נתיב או בפניה.

אם את חושבת שבליינים מחפשים נהג תורן בגלל הסלוגן "אם שותים לא נוהגים" את טועה.

מחפשים נהג תורן כי מי שנתפס על נהיגה בשכרות זוכה לקבל קנס גבוה+החרמת הרכב.

אור ירוק זה הארגון הראשון שהייתי סוגר כחלק מיצירת תרבות נהיגה.

תתחילי ללמד את הדור הצעיר היום, בעוד 10 שנים תתחילי להרגיש שינוי משמעותי ובעוד 30 שנה אולי הילדים שלכם יהנו מתרבות נהיגה.

אל תנסי ללמד כלבים זקנים איך להתגלגל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, בנוסף לדבריך, יש להפסיק את ה"חונכות" לנהג חדש.

ה"חונכות" יוצרת מצב שהנהג חדש משריש התנהגות קלוקלת של נהג ותיק. רק קורס ע"י חונך מורשה הנו ערובה לשינוי תודעה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני לא מסכימה עם הרבה פה.

אני רוצה לתת שתי דוגמאות:

עבירות בריונים: חניה בחניית נכים, אי איתות, אי עמידה בעצור, עבירת קו הפרדה וכו'.

העונש: שלילה מנהלית לשנה במקום, במשפט לעוד כמה שנים, קנס גבוה [מאוד], השבתת הרכב וכו'.

העונשים הללו ירתיעו ומאוד את העוברים העבריינים.

ומנגד, נהיגה זהירה, על פי כללי התנועה ועמידה בחוק, תזכה את הנהג בהטבות.

הטבות החל מהוזלה של ביטוח הרכב, טסט, ועד להטבות שונות בתחום הנהיגה. שרק זה יתן לנהג תמריץ טוב שישפיע לו על כיסו.

כמובן ששתי הדוגמאות, לטוב ולרע, הן רק דוגמאות וניתן לשפר ולשנות אותן ע'י אנשים שמבינים.

פורסם

את מערבבת בין "תרבות נהיגה" לבין עבירה על חוקי התנועה.

גם במדינות עם תרבות נהיגה תקינה יש עבירות תנועה.

אין דבר כזה שלילת רשיון במקום לשנה, שוטר יכול לשלול מנהלית לכמה ימים וקצין משטרת תנועה יכול לשלול מנהלית לחודש או משהו בסגנון.

בית משפט אכן יכול לפסול לשנה וגם זה אם היית מספיק מטומטם להתייצב למשפט ללא עורך דין מיומן בתחום התעבורה.

וללא קשר, קנסות גבוהים וענישה חמורה לא הופכים אנשים למתורבתים, זה הופך אותם לפחדנים.

כדי ליצור תרבות נהיגה את צריכה לחנך אנשים לנהוג בצורה מתורבתת ואת זה כאמור עושים באמצעות חינוך מגיל צעיר.

אם הדבר היה תלוי בי כמו שציינתי קודם- שיעורי נהיגה+מעבר תאוריה+מעבר טסט+ קורס נהיגה על ידי גוף מסודר ומקצועי, כל אלא תנאי הכרחי לקבל רשיון נהיגה שגם אותו אני מגביל לחצי שנה.

כעבור חצי שנה- מחייב כל נהג חדש לעבור עוד כמה מפגשים עם מדריך נהיגה מקצועי (שוב- לא מורה נהיגה!), נניח מפגש נהיגה במשך שעה בשבוע במשך חודש- רק בתום ארבעת המפגשים הנ"ל וכמובן בהנחה ועברו בצורה מוצלחת=קבלת רשיון נהיגה שתוקפו 3 וחצי שנים (כלומר השלמה ל-4 שנים שזו התקופה בה אתה מוגדר כנהג צעיר).

בתום תקופת ה"נהג צעיר"- שוב, אותו נוהל, שעה בשבוע עם מדריך למשך חודש כתנאי לקבלת רשיון נהיגה קבוע.

יש מי שיגיד שזה מחמיר מדי ואני טוען אחרת- כל הליך קבל רשיון נהיגה בארץ מתנהל כרגע מתחת לכל ביקורת (תרתי משמע) וצריך לעבור טיפול שורש.

בלי זה- חבל לך על הזמן, תתני קנסות גבוהים וענישה מחמירה ותגלי שרק הפכת את הנהגים לפחדנים שמחפשים כל הזמן איפה מתחבא שוטר במקום להסתכל על הכביש ולנהוג כמו בני אדם.

קודם תחנכי את הדור הצעיר איך לנהוג, אחרי זה תטילי קנסות גבוהים כדי לשמר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך להבין שחינוך זה המפתח, לא אכיפה. בלי חינוך האכיפה בחיים לא תעמוד בעומס. מי שרוצה להתנהג כמו חמור בכביש יעשה את זה גם כשהעונשים כבדים מאד, מהסיבה הפשוטה שלא ניתן לתפוס את כולם כל הזמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

עבירות בריונים: חניה בחניית נכים, אי איתות, אי עמידה בעצור, עבירת קו הפרדה וכו'.

העונש: שלילה מנהלית לשנה במקום, במשפט לעוד כמה שנים, קנס גבוה [מאוד], השבתת הרכב וכו'.

אלה לא עבירות בריונות. עבירות בריונות הן עבירות שהנהג נדחף לנתיב אחר, חותך, לא שומר מרחק וכד'. אלה עבירות מעצבנות וחלקן אף מסוכנות, אבל יש עבירות הרבה יותר חמורות, למשל השתלבות לנתיב לא פנוי בלי להסתכל או אי מתן זכות קדימה (יש נהגים שברגע שהחליטו שהם משתלבים או פונים - הם עושים את זה ויהיה מה, פנוי לא פנוי - לא אכפת), לחתוך בפנייה (יש נהגים שאין להם את הכישורים לשמור על קוי פנייה בסיבובים), נסעה נגד כיוון התנועה, אי מתן זכות קדימה להולכי רגל (ויש את זה המון) ועוד.

השינוי צריך להתחיל בכל אחד. כל אחד שינהג בצורה בטיחותית יתרום לבטיחות מסביבו. בפורום יש קהילה גדולה, אם כל אחד היה נוהג בצורה בטיחותית ונכונה, זה באמת מה שיתחיל את השינוי (אבל תקראי שרשורים על כל מיני סיטואציות בכביש ונהגים שהחליטו להפוך למענישים או מחנכים, וזה קורה בפורום שחבריו אמורים להיות מודעים לנושא מוטוריקה ונהיגה בטוחה - מה אפשר לצפות אחרי זה מסתם נהגים שלא יודעים אפילו לתפעל את הרכב שלהם).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עידן למרר את החיים לכל מי שרוצה להוציא רשיון לא יעזור בכלום. מי ששם זין על כולם לפני, ימשיך בשלו. במקרה הטוב ישחק הצגה של הילד הטוב למדריך בשביל שירדו ממנו.

אם תתבונן בעולם, דווקא במדינות שבהן כיף לנהוג ויש תרבות מוטורית מפותחת, לא צריך לעבור 7 מדורי גהנום בשביל לקבל רשיון

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל,

חינוך מבחינתך זה 7 מדורי גיהנום?

לא נראה לך הגיוני שצריך לחנך את מי שרוצה לעלות על הכביש איך לנהוג בצורה בטיחותית ומתורבתת?

לא רק שזה נראה לי הגיוני, הלוואי שזו היתה חובה, הכבישים היו הופכים למקום נעים ובטוח יותר.

אם זה נחשב ל-7 מדורי גיהנום- מעולה, שלא יעלו על הכביש!

לגבי מה קורה בעולם, כשילדים גדלים במדינה שבה התרבות המוטורית כבר מושרשת אפשר לבצע הקלות בתנאי קבלת רשיון הנהיגה כי הם ספגו כלים נכונים מגיל צעיר והכבישים כבר מתנהלים בצורה תקינה.

כמו שבישראל מי שעולה על ההגה מבין שהוא עולה לשדה קרב ונוהג בהתאם כך במדינות מתורבתות, רק ההיפך.

• תוכן חדש...