Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלבר, לא נורא, השרשור ישאר בחיפושי גוגל לעולמי עד. תבדקו אם יש אפשרות להוריד אותו .זה יותר יעיל מהתגובה שנתנה. כי לדעתי התגובה לא אמינה. פרטי המקרה בטח ידועים בחברה. כולם כבר צחקו עליו. היו רוצים לתקן היא מוצאים את הלקוח גם בלי מספר שלדה ובלי פורום.

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוצה להגיד לכל מי שקורא את השירשור (רמז רמז) -

ביום שישי הייתי בגלילות בחיפוש רכב להוריי, ואמרתי להם חד משמעית שלאלבר אנחנו בכלל לא נכנסים. עם התנהלות כזאת - אלבר זו לא אופציה לקניית רכב.

מאמין שזה לא רק אני.

פורסם
למזלינו, עדיין לא חסר מוכרים פרטים לקנות מהם.

במקרה הזה אני ממש לא מסכימה איתך. אני לא יודעת אם קראת את כל השרשור, אבל מספיק לקרוא רק את ההודעות של פותח השרשור כדי להבין שלא מדובר כאן בפאשלה יוצאת דופן ברמה של עובד בודד או סניף מסויים, אלא בהתנהלות של החברה כולה.

נכון, יש להם רכבים גם רכבים טובים, כבר כתבתי שיצא לי להכיר אנשים שקנו מהם ומרוצים, גם חטפתי על זה בשרשור הזה, אבל במקביל הכרתי גם אנשים שבדקו את הרכבים לפני והסכומים של היישור קו קיזזו יפה מאוד את ההפרש למחיר של רכב פרטי ושמור.

אני לא רואה איך את לא מסכימה איתי? אמרתי שכל מקרה לגופו. החברה ככל הנראה נוהגת בדרכים לא כשרות. מטרתה להיפטר מרכבים והיא עושה זאת בצורה הכי רעה שיש. יחד עם זאת, יש לאדם את כל הכלים להתגונן מפני הונאות מסוג זה. אני אומר שלא הייתי פוסל את אלבר על הסף בגלל שמישהו אחר חסך על בדיקה.

גם זהב מתחיל בז', נו אז מה?!?...

עזוב אותך מכל הססמאות.

אלבר חברה גרועה עם די אנ אי לקוי, שגרת טיפולים ברכביהם גובלת בהזנחה פושעת. תרבות של שקר והסתרה. ושירות לקוחות בלאי.

אז מה אם יש מספר רכבים תקינים, אז מה אם יש לקוחות שלא נתקלו בבעיות?! זה אומר שכדאי לקנות מהם??!

אני מכיר מישהו שנוכל מכר לו חלקת אדמה שלכאורה לא הייתה שווה כלום, אבל התמזל מזלו והוא הרוויח הון - אז מה?!

בסיפור המדובר הבנאדם שילם הייטב עבור הרכב שלו, אז כל התגובה שלך לא רלוונטית, אין פה קומבינה או עסק "פישי".

מדובר פה בחברה של סוחרי רכב מהסוג הזול, שמזלזלים בלקוחות, ומוכרים להם סחורה גרועה במחיר גבוה, תוך כדי הסתרת מידע ושקרים, ומנצלים את תמימותם.

מה שאמרת על זהב גרם לי להריץ בדיחה מאוד שוביניסטית בראש, אהמ אהמ... הכל בהומור כמובן!

לגופו של עניין - כל אדם בר דעת במדינה שלנו יודע שרכב משומש לוקחים לבדיקה. אל תיתמם אתה. מר ישראלי חשב שהוא ידפוק את המערכת ויחסוך כי הוא קומבינטור מקושר. זה התפוצץ לו בפרצוף! אתה מכיר אנשים שעשו את עסקת חייהם? WELL, כל הכבוד להם! אי אםשר להאשים אותם בזה. כאדם שסגר מספר עסקאות בחייו אני יכול להגיד לך שאני לא סובל אנשים שמתחרטים לאחר שלא עשו שיעורי בית. בשבילי, באופן אישי, המושג "ג'נטלמניות" בעסקים הוא חשוב מאוד. עשית פדיחה? טמבל! בפעם הבאה תהיה חכם יותר.

זה לא אומר שאני נוכל, להיפך. אני מאוד מאוד הגון ועדין בעסקים. כשנכנסתי לזה אמרו לי שאני סרדין בים של כרישים ושאין לי סיכוי. אני מוכרח להודות שהזהירות והעדינות הזאת שלי הניבו לי רווחים קטנים מאוד אבל אני בסדר גמור עם זה.

לא אמרתי דבר על שגרת הטיפולים והתחזוקה באלבר, גם לא על רמת השירות (יש לי ניסיון לא רע איתם אגב, היה לי רכב בליסינג תפעולי מהם למשך שנה וחצי ולא שמתי לב לשום דבר חריג).

לא אמרתי בשום שלב שהם חברה טובה. אני אומר רק שאישית לא אפסול אותם בגלל מה שעשו לפות"ש.

אגב, בתחילת השרשור היה משהו על עו"ד ואני כבר לא זוכר מה בדיוק. ברמה הטכנית, אם הרכב הוצג כרכב שלא עבר תאונות ודו"ח והלקוח שמר אותו, ונודע לו בדיעבד (במיוחד אם תוך פרק זמן סביר) שהרכב כן עבר תאונה והמידע שנמסר לו אינו נכון - הרי שמחירו של הרכב שונה. מכאן יש עילה של הטעיה וע"פ חוק דיני חוזים חוזה זה אינו תקף, כלומר ניתן לבטל את העסקה. אני טועה?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

לא אמרתי בשום שלב שהם חברה טובה. אני אומר רק שאישית לא אפסול אותם בגלל מה שעשו לפות"ש.

ואני אוסיף כי אם נפסול כל חברה המוזכרת בפורום בהקשר שלילי.

ניאלץ לפסול את כל החברות ונותני השירות בענף הרכב.

פורסם
אני לא רואה איך את לא מסכימה איתי? אמרתי שכל מקרה לגופו. החברה ככל הנראה נוהגת בדרכים לא כשרות. מטרתה להיפטר מרכבים והיא עושה זאת בצורה הכי רעה שיש. יחד עם זאת, יש לאדם את כל הכלים להתגונן מפני הונאות מסוג זה. אני אומר שלא הייתי פוסל את אלבר על הסף בגלל שמישהו אחר חסך על בדיקה.

אני לא פוסלת חברה כי מישהו חסך על בדיקה (אגב, הרבה אנשים גם לא מודעים לכל נושא הבדיקות המוזמנות), אני אעדיף לא לעשות עסקים עם חברה שעצם המדיניות שלה היא הסתרת מידע מלקוחות והתנערות מוחלטת.

גם בדיקה לא נותנת 100% ערבות למצב הרכב.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

שוק הליסינג בארץ פרוץ. אני הייתי נזהר מאוד מלקנות רכב מליסינג. לאחר ששילמת אתה מעניין אותם כמו שמעניין מישהו מה הולך בעירק היום.

פורסם

הרכב נבדק שוב במכון בדיקה כאשר חזר לאלבר ובמכון בדיקה שמוכר בעיר וכמעט כל העיר בודקת אצלו. איך זה שגם שם הרכב יצא נקי שלא לדבר על זה שתאונה לא ראו.

במוסך המורשה שאמר לי על התאונה שאלתי את השאלה הזו ונאמר לי כי לפעמים אם אין פנס לבוחן כלומר אם לא אומרים שהרכב עבר תאונה לא בהכרח יתגלה.

מה שכן צריך לעשות ועל זה אין ויכוח זה חתימת חוזה בתום לב, יש חוקים כנגד זה, ראה פסקי דין אהרן ברק. ומעבר לכך טעות והטעיה והמחוקק נותן את הדעת במפורט לגבי טעות ידועה, לא ידועה, והטעיה. אתם מוזמנים לקרוא את ס' 14 ו15 לחוה"ח.

עכשיו.

לאחר שאלבר שמעו על נושא התאונה שכביכול לא ידעו עליה היכן לקיחת האחריות שלהם? האם אלבר יידעו את סוחר המכוניות אליו העבירו את הרכב כי עבר תאונה? התשובה היא לא.

אני הייתי תמים מספיק לחשוב שאם קודקוד בחברה חבר של אחי ומציג לי בדיקה הרכב באמת תקין. תרשמו לי את הכתובות שלכם כל אלו שרשמו שמגיע לי ואני אשם אחתוך את אצבעותיי ואשלח לכם בדואר לאות הוכחה כי החןכמה שלכם צודקת ונעלה. באמת סליחה מכבודכם. עדיין מותר לי לרשום בפורום? או שאעשה חרקירי פשוט?

פורסם
אם נפסול כל חברה המוזכרת בפורום בהקשר שלילי.

ניאלץ לפסול את כל החברות ונותני השירות בענף הרכב.

ומה רע בזה? אולי כך המצב ישתפר.

פורסם
הרכב נבדק שוב במכון בדיקה כאשר חזר לאלבר ובמכון בדיקה שמוכר בעיר וכמעט כל העיר בודקת אצלו. איך זה שגם שם הרכב יצא נקי שלא לדבר על זה שתאונה לא ראו.

במוסך המורשה שאמר לי על התאונה שאלתי את השאלה הזו ונאמר לי כי לפעמים אם אין פנס לבוחן כלומר אם לא אומרים שהרכב עבר תאונה לא בהכרח יתגלה.

מה שכן צריך לעשות ועל זה אין ויכוח זה חתימת חוזה בתום לב, יש חוקים כנגד זה, ראה פסקי דין אהרן ברק. ומעבר לכך טעות והטעיה והמחוקק נותן את הדעת במפורט לגבי טעות ידועה, לא ידועה, והטעיה. אתם מוזמנים לקרוא את ס' 14 ו15 לחוה"ח.

עכשיו.

לאחר שאלבר שמעו על נושא התאונה שכביכול לא ידעו עליה היכן לקיחת האחריות שלהם? האם אלבר יידעו את סוחר המכוניות אליו העבירו את הרכב כי עבר תאונה? התשובה היא לא.

אני הייתי תמים מספיק לחשוב שאם קודקוד בחברה חבר של אחי ומציג לי בדיקה הרכב באמת תקין. תרשמו לי את הכתובות שלכם כל אלו שרשמו שמגיע לי ואני אשם אחתוך את אצבעותיי ואשלח לכם בדואר לאות הוכחה כי החןכמה שלכם צודקת ונעלה. באמת סליחה מכבודכם. עדיין מותר לי לרשום בפורום? או שאעשה חרקירי פשוט?

מותר לך כל מה שמותר בחוקי הפורום. מנגד, מותר לי לומר שמה שתיארת הרגע הוא גיבוב שטויות. על איזה פנס אתה דבר וממתי אתה מספר לבוחן את ההסטוריה של הרכב???

הבאתי רכבים לבדיקה יותר מפעם אחת ומעולם לא שאלו אותי או את הבעלים מה ההסיטוריה ואיפה לחפש. אתה משלם, מוסר את המפתחות ובזה חלקך נגמר. ניגשתי לליפט להציץ וזהו זה. את התאונות חיפשו באמצעים ויזואליים וגם עם מד עובי שכבת הצבע, על מנת לאתר חלקים צבועים. אם מכון הבדיקה לא משתמש בכאלו ומצפה שיספרו לו מה יש לרכב אז הוא חרא מכון, ולא אכפת לי אם באים אליו גם במיוחד ממושב נידח בגולן.

פורסם

אז אם כך בדיעבד גם הייתי עושה בדיקה הייתי נופל עדיין ואין קשר לישראלי עד הסוף וחוסך על בדיקה, שוב ארשום זה מכון בדיקה מוכר וסביר להניח ששם הייתי בודק.

מה לעשות שהרבה חרא יש בענף הזה פלוס קומבינות ושחיתות.

מה שכן אני מתפלא על עצמי שעדיין יש תגובות שעדיין מפריעות לי. כאילו שלא ידעתי שיהיו כאלו, כולם פשוט כאלו חכמים בלתת ביקורת על אחרים ועל סיטואציות שלא קשורות אליהם. לשבת בפורום ולשמוע על סיטואציות בתנאי מעבדה שתלושות מהמציאות זה מאוד קל והכי קל להגיד על אחרים כמובן.

פורסם
למזלינו, עדיין לא חסר מוכרים פרטים לקנות מהם.

במקרה הזה אני ממש לא מסכימה איתך. אני לא יודעת אם קראת את כל השרשור, אבל מספיק לקרוא רק את ההודעות של פותח השרשור כדי להבין שלא מדובר כאן בפאשלה יוצאת דופן ברמה של עובד בודד או סניף מסויים, אלא בהתנהלות של החברה כולה.

נכון, יש להם רכבים גם רכבים טובים, כבר כתבתי שיצא לי להכיר אנשים שקנו מהם ומרוצים, גם חטפתי על זה בשרשור הזה, אבל במקביל הכרתי גם אנשים שבדקו את הרכבים לפני והסכומים של היישור קו קיזזו יפה מאוד את ההפרש למחיר של רכב פרטי ושמור.

אז אם כך בדיעבד גם הייתי עושה בדיקה הייתי נופל עדיין ואין קשר לישראלי עד הסוף וחוסך על בדיקה, שוב ארשום זה מכון בדיקה מוכר וסביר להניח ששם הייתי בודק.

מה לעשות שהרבה חרא יש בענף הזה פלוס קומבינות ושחיתות.

מה שכן אני מתפלא על עצמי שעדיין יש תגובות שעדיין מפריעות לי. כאילו שלא ידעתי שיהיו כאלו, כולם פשוט כאלו חכמים בלתת ביקורת על אחרים ועל סיטואציות שלא קשורות אליהם. לשבת בפורום ולשמוע על סיטואציות בתנאי מעבדה שתלושות מהמציאות זה מאוד קל והכי קל להגיד על אחרים כמובן.

תראה, רכשתי כמה רכבים בחיי ובדקתי עוד יותר לפני רכישה ואני יכול להגיד לך שלא נפלתי בפח, וכשאני רואה אחרים נופלים בצורה דומה לזו שלך, וכבר סיפרתי פה שמקרה דומה מאוד קרה לחמי, אני לא יכול שלא להגיד ש"הכתובת הייתה על הקיר".

מטבע הדברים אתה מחפש אשמים, זה לגיטימי ואתה גם לא אשם ב-100%.

אגב, למען הגילוי, בהתחלה גם אני הסתמכתי על קשרים. את הרכב הראשון קניתי ממוסכניק ששידכו לי. לצערי אחי ריסק אותו מהר ושוב עמדתי מול אתגר בחירת הרכב. הבדיקה שעשיתי העלו שהרכבים שבדקתי היו על הפנים. אבל זה עלה לי לא מעט כסף ואת הרכב האחרון לא לקחתי לבדיקה במכון אלא קפצתי איתו למוסך והמכונאי שהעיף מבט ועשה עליו סיבוב נתן לי אור ירוק.

בדיעבד, כשאני כבר לא בן 18 מסונוור מגלגלי מגנזיום ומרכב 3 דלתות, אני יכול להגיד כמעט בוודאות שדפקו אותי במחיר. בכל זאת יד שביעית עם קילומטרז' לא קטן. אז מה אם הוא היה חבר פורום?

זה לא שהרכב היה פח והתיקונים שנדרשו תאמו את גילו ולא היו היסטריים. אבל אני די בטוח ששילמתי יותר מידיי. מה אני יכול להגיד על זה? אשמתי. התנהגתי בפזיזות ושילמתי על זה. מעל דפי הפורום אני יכול רק ללמד את כולם לא לעשות את הטעויות שלי - קודם כל.

בסיפור הפוך לגמרי - היה לי רכב שהתחיל לעשות בעיות. ניסיתי למכור אותו בצורה ישירה מידיי, הייתי גלוי ב-300% וזה לא קידם אותי. החלטתי שהנכון יהיה להשמיט פרטים. זה פשוט לא נשמע טוב כשאמרתי הרכב ללא טסט, יש לו בעיות א',ב',ג',ד',ה' והוא אצלי מהיום הראשון כבר 14 שנים אז אני מכיר כל בוגר והיה פה, ופה ופה.

הגיע בן אדם שהציג עצמו כסוחר מתחיל, אמר שלדוד שלו יש מוסך והוא מסדר הכל בלי בעיה. עשינו סיבוב, הראתי לו מה מו מי אבל בנוגע לתקלות, חוץ מהברורות ביותר שהורגשו בנסיעה עצמה, לא הרחבתי. כל בן אדם מרגיש שהברקסים עייפים מאוד והקלאץ' קשה. בנוגע לשאר אמרתי לו שאני לא מכונאי ולא יודע בדיוק. אין לי כסף להחזיק רכב ואני מעיף (מה שהיה נכון באותה תקופה, הוא גם עמד ללא טסט חודשיים בשלב הזה). הצעתי לו לבדוק, להביא את דוד שלו המוסכניק, מה שבא לו. כל הכלים עמדו לרשותו אבל הוא בחר שלא וקנה. גרוע מכך, הוא נסע בלי טסט וכמעט בלי בלמים לעיר אחרת ובאמת דאגתי לשלומו. רצף של מעשים טיפשיים שעשה הבן אדם. אני לא יודע אם הקניה השתלמה לו ואם הוא באמת היה סוחר או חשב שזה ייתן לו נוקודות בונוס במו"מ, אבל אם הוא מאשים אותי בעסקה הזו אז הוא לא רק טיפש אלא גם טמבל.

בכל מקרה, אני לא נגדך בסיפור הזה. אני מבין שאלבר התנהלו לא כשורה ואני שומע מאנשי מקצוע על הרבה בעיות אצלם. מה שציינתי היה כדי לעורר אנשים כן לעשות כל שביכולתם כדי לבדוק ביסודיות, לא לחסוך ולא להסתמך על חברים. חברים לכוד ועסקים לכוד, זה מה שרציתי להבהיר. מלבד זאת, בהחלט כדאי להיות פתוחים לדעות אחרות ולא לכעוס. ייתכן שיש איזושהי אמת במה שאני אומר, או לחילופין שאני אידיוט דוחה שמקשקש כי בא לו להרוס לך את היום. אין שום סיבה לכעס ותסכול מצידך, תתקל בהרבה אהבלים בחיים.

תהנה מהמאזדה!

פורסם

אני הייתי תמים מספיק לחשוב שאם קודקוד בחברה חבר של אחי ומציג לי בדיקה הרכב באמת תקין.

שניה אחת,

ג'ימי, קנית את האוטו מאלבר או מסוחר?

לגבי עניין הקודקוד בחברה - לפני מספר שנים רציתי לקנות רכב שהיה בעברו בהשכרה או ליסינג. המוכרת שהיא היתה יד שניה, סיפרה שמנכ"ל החברה הוא חבר אישי שלה ושל בעלה, והוא דאג להם לאוטו. בבדיקה יצא שהאוטו עם תאונת שלדה קשה. הבחורה ממש פרצה בבכי, בעיקר נעלבה איך החבר עבד עליה ככה. בדיעבד הוא לא ידע מזה, הוא ביקש שידאגו להם אישית, ומישהו החליט לדחוף להם את הנבלה הכי גדולה שהיתה להם במגרש, ללא ידיעת המנכ"ל.

אל תסיק מהמקרה שלך דבר וחצי דבר על החבר של אחיך. לא בטוח שהוא ידע מהעניין.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה:

אל תסיק מהמקרה שלך דבר וחצי דבר על החבר של אחיך. לא בטוח שהוא ידע מהעניין.

לא מסתדר עם זה:

התקשרתי למנהל מכירות וסחר של החברה ופניתי לליבו ביקשתי שיעזור, ציינתי שהוא חבר של אחי וזו הסיבה שמלכתחילה פניתי אליהם.

לאחר עוד שתיים שלוש שיחות חזר אלי ואמר שיתקנו את כל הליקויים ונתן לי לדבר עם אחד המנהלים שכפופים לו..

"בוא תספר לי מה קרה" אמר שהתחלתי לדבר על הנקישות הוא התחיל לדבר על המחלות של גיר dsg..אמרתי תודה יפה ולהתראות ושיביא לי את המנהל שלו שוב והמשכתי להגיד לו כמו מנטרה שאני לא רוצה את האוטו בשום מחיר ושיקח אותו ממני ושאני רוצה אוטו חדש.

לא סמכנו עליהם בתיקונים, ובטח שלא בהחלפה ליד שניה אחר.

התקשרתי לנציג המכירות שלהם שדיברנו איתו מהתחלה ואמרתי לו בוא תעזור לי!

אמר לי להגיע לסניף, הגעתי וסיכמנו שאחזיר את האוטו בטרייד אין מינוס 4 אלף ממה שקניתי

בחשבון זה ככה > קניתי ב76 > קיבלו אותו אחרי חודש וחצי ב72 (כביכול)

והוספתי 56,000 שח למחיר מחירון 128,000 של מאזדה 3 חדשה 2015 אפס ק"מ בניילון.

וכך הכול נגמר.

הדג מסריח מהראש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אפשר לסמוך על יומן טיפולים? תוכל לפרט יותר בבקשה

מה ההיגיון לקנות רכב בכמה אלפי שקלים ולהתקמצן על 500 שקל של בדיקה?.

לא מכיר את המשפט "סמוך על סמוך בסוף יצא ברוך"?.

• תוכן חדש...