Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידע שמשחררת הבוקר קרסו:

"המונית הפופולארית ביותר לחודש אוגוסט 2015 בישראל היא רנו פלואנס.

במהלך חודש אוגוסט מכרה חברת קרסו מוטורס 120 רכבי רנו פלואנס, מתוך 494 מוניות שנמכרו בישראל".

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אוי נו, קומוניקאטים של יחצ"נים צריכים להיעשות מנייר רך עם פרפורציה.

אולי משלוחים של יצרנים אחרים מתעכבים? אולי יתר ה 374 מכוניות מורכבות משלושה דגמים של סקודה?

רוצים התייחסות אמיתית - אנא הביאו לפתחנו את הנתונים המלאים - ינואר - אוגוסט 2015.

עד אז, אני הולך לפהק.

נ.ב. - אין באמור לעיל בכדי להצביע שהרנו אינה ראויה. אני חושב שמדובר בעסקה מצויינת של רכב חסכוני עם מנוע דיזל אמין ומוכר, ורכב מרווח ונעים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כמובן שהודעות יח"צניות יש לקחת בערבון מוגבל...אך אין כאן שום טריק או מכבסת מילים, אלא נתונים בפועל. אני מסכים, שבראייה שנתית או לפחות של חציון, יש תמונה אמיתית ונכונה יותר.

ובכל זאת: כל הכבוד לרנו שסוף סוף, יש לה סחורה ראויה לענף המוניות. הפעם האחרונה שהצרפתים שגשגו שם (בארץ, לא בסיני...) הייתה עד לפני בערך 30 שנים...וזה היה עם פיג'ו דווקא.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)

לא רק פלואנס, גם מגאן סטיישן נמכרת למוניות וגם מכרו את הלטיטיוד ששווקה כאן רק ב-2013.

לאחרונה אני גם רואה מוניות פלואנס עם בקליות אחוריות מעט שונות, האם ידוע על איזה שינויים שעבר הדגם?

אגב, רנו היא לא הצרפתייה היחידה שמוכרת היטב למוניות, גם ללובינסקי יש מכירות די גבוהות למוניות של c4 פיקאסו ופיג'ו 301/סי אליזה, לאחרונה הם גם מעלים הרבה ברלינגו וג'אמפי מונגשות לנכים.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
כמובן שהודעות יח"צניות יש לקחת בערבון מוגבל...אך אין כאן שום טריק או מכבסת מילים, אלא נתונים בפועל. אני מסכים, שבראייה שנתית או לפחות של חציון, יש תמונה אמיתית ונכונה יותר.

מז"א? ברור שיש פה טריק. פרסום חלקי של נתונים גורם לך לקבל תמונה מסויימת בראש אשר יש מצב טוב שלא היית מקבל אם היו לפניך את כל הנתונים.

עוד דוגמא:

100 איש מצביעים בקלפי ויש 3 מועמדים. ידוע כי מועמד א' קיבל 46% מהקולות. ואומרים לך שהוא זכה ברוב הקולות. מה זה אומר על מועמדים ב' וג'? בלי מידע נוסף, אתה לא יודע. יכול להיות שב' קיבל 45% וג' קיבל 9%, יכול להיות שיתר 54% התחלקו בין ב' לג'. ותסכים איתי שלנצח בבחירות בהפרש של 1% או 19% זה הבדל מהותי.

Lies, damned lies, and statistics

עריכה אחרונה על ידי m1ke
פורסם

הייתה איזו מתיחת פנים ממש מינורית עם פנסים אחוריים אדומים יותר ומבפנים שמתי לב רק לאותו הגימור לידית הילוכים מהמגאן המקבילה במקום הגימור הישן ,נראה יותר טוב.

פורסם

מתחילת השנה נמכרו 639 מוניות רנו.

במקום הראשון - סקודה, עם 1,116 מוניות. במקום השני - קיה עם 700 מוניות. רנו שלישית עם 639 מוניות.

אחר כך:

מרצדס - 567

סיטרואן - 226

פולקסווגן - 95

פיג'ו - 66

אופל - 32

דאצ'יה - 18 :shock: :shock:

טויוטה - 12

סאנגיונג - 11

סובארו - 3

הונדה - 1

מאזדה - 1

תהנו מהנתונים האלו כל עוד אתם יכולים. החל מהחודש הבא הם כבר לא יפורסמו בעקבות לחץ שהפעילו יבואני הרכב על משרד התחבורה. תנחשו לבד למה...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היום עליתי על מונית פלואנס ונזכרתי בשרשור. רכב מאוד נוח, מושבים מעולים, גם בזידל הנסיעה הייתה נעימה.

הנהג קיבל אותה בפברואר וכבר עשה 70K. לטענתו, היא זולה יותר במחיר הרכישה בכמה עשרות אלפי שקלים וגם חסכוניות יותר בדלק בהשוואה לאוקטביה והפאסאט שהיו לו לפני כן. כמו כן טיפולים שוטפים זולים יותר.

אחרי הנסיעה הזו חשבתי לרגע איזו הצדקה יש לנהג מונית לרכוש C קלאס למשל?

הנהג החמיא מאוד לאוקטביה החדשה. לטענתו היא זו שהכי אהב לנהוג בה, אך היא הרבה יותר יקרה לקנייה ואחזקה מהפלואנס.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דאצ'יה - 18 :shock: :shock:

כבר ראיתי על הכביש מוניות דאסטר ולודג'י.

אני די מבין את המהלך, ככה גם סקודה בנתה את מוניטין האמינות שלה - וגם היא התחילה עם מוניות מדגם הפליסיה.

מסקרן לדעת איזה דגמים העלו הונדה ומאזדה, כבר אין כגע בהיצע ג'אז ואינסייט היברידיות, אבל הם העלו לפני כמה שנים כמות קטנה של crv ואקורד עם מנועי דיזל.

מאזדה העלו שנה שעברה cx5 מונית ולפני כמה שנים היו מאזדה 3 ו-6 מוניות.

פורסם

החל משיקולי תדמית ועד נוחות אישית (מבחינת סביבת נהג).

בינינו, אם היית צריך לבלות יותר מ12 שעות ביום ברכב, היית בוחר ברנו או במרצדס?

אגב, באר שבע מלאה במוניות דאסטר.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)

לא C קלאס אבל לא מזמן נסעתי במונית מסוג פאסאט שנהגה רכש את הדגם החדש. לטענתו, ההפרש בתשלום החודשי (רוב נהגי המוניות רוכשים כך כיום) זניח (כ-200 שקל לחודש אם אני זוכר נכון) ומחירי הטיפולים זהים. מי שעבורו מקום העבודה זה מונית, השדרוג הזה שווה את הכסף.

מעבר לכך, יש את נושא הנסיעות המוזמנות מראש - בתי מלון, משרדים שונים וכו' שדורשים מראש רכב פרימיום - ריו, פלואנס, דאצ'יה, אוקטביה.. לא יתקבלו בברכה.

בכלל, ההפרשים הם לא כאלו גדולים בשורה התחתונה. יש הפרש של בערך 100 אלף שקל בין ריו ל-C קלאס למשל, אך את הריו הנהג ימכור בערך ב-0 שקלים לאחר 300 אלף ק"מ ומעלה, על ה-C קלאס הנהג יקבל סכום מכובד של כמה עשרות אלפי שקלים. אם לנהג מדובר בהפרש של 40-50 אלף שקל ל-3-4 שנים, זה לא נורא בהתחשב בהפרש האדיר באיכות החיים.

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם
החל משיקולי תדמית ועד נוחות אישית (מבחינת סביבת נהג).

בינינו, אם היית צריך לבלות יותר מ12 שעות ביום ברכב, היית בוחר ברנו או במרצדס?

אגב, באר שבע מלאה במוניות דאסטר.

בתור נוסע, ללא ספק לי הייתה נוחה הרבה יותר הפלואנס מאשר ה- C החדשה, הייתה לי צפופה.

רועי

פורסם

בכלל, ההפרשים הם לא כאלו גדולים בשורה התחתונה. יש הפרש של בערך 100 אלף שקל בין ריו ל-C קלאס למשל, אך את הריו הנהג ימכור בערך ב-0 שקלים לאחר 300 אלף ק"מ ומעלה, על ה-C קלאס הנהג יקבל סכום מכובד של כמה עשרות אלפי שקלים. אם לנהג מדובר בהפרש של 40-50 אלף שקל ל-3-4 שנים, זה לא נורא בהתחשב בהפרש האדיר באיכות החיים.

נראה לי שאתה ניזון ממיתוסים ,והמספרים שאתה זורק באוויר הם כאילו מדובר בזוטות.

יש כאן המון שיקולים ופרמטרים שלא לקחת בחשבון ,כמו לדוגמא ,עלויות טיפולים ,עלויות חלקי חילוף ,עלויות ביטוח.

אם אתה משווה בין ירידות ערך במספרים ,אז מדובר באחוזים - באותה ירידת ערך.

40 50000 ל-3 ו/או 4 שנים זה לפחות 10000 ש"ח בשנתי מבלי לקחת בחשבון את הסעיפים שציינתי.

לא יודע איך זה אצלך ,אבל אצלי מדובר בהמון כסף.

הביטוח בריו חדשה יגיע לכ-9000 ש"ח פלוס מינוס ,ובמרצדס - כפול.

לכל דבר בחיים יש מחיר .

והנוחות הזו מאוד יקרה והיא באה בסופו של דבר על חשבון איכות חיים.

גם אני הייתי רוצה מרצדס ,וכנהג מונית יש לי את היכולת ,אבל אני לא מוכן להשתעבד לעבודה בטירוף של 12שעות.

נראה לי שאתה חושב שבעבודה במונית נשאר לך בנטו הרבה כסף אם אתה זורק מספרים כאלה לחלל.

בברכה

מוטי

פורסם

מונית היא כלי רכב שאמור לייצר הכנסה, מי שנוהג במונית מרצדס יש לו את הקליינטורה שלו שגורמת לו להכניס יותר כסף מאשר נהג בריו או סיד.

לא הייתי רושם היום על האוקטביה שהיא מונית "נחותה", כיום יש לה למוניות גם דגם מפואר עם ריפודי עוד וגג פנורמי, מחיר הרכב לפרטי חוצה את ה-200K, למעשה סקודה ראפיד נהייתה המונית ה"עממית" של סקודה שהחליפה את האוקטביה טור.

• תוכן חדש...