Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תהיתי לעצמי, פעם היה סגנון עיצוב מאוד שונה מהיום, אבל עם זאת הרכבים של פעם נראים כל כך מדהים בהשוואה לרכבים הנדושים והשכיחים של היום.

מדוע אחת מחברות הרכב לא יוצאת בעיצוב משונה ומיוחד שתואם את קווי העיצוב של המאה הקודמת?

האם זה בגלל חוסר תיאום טוב מבחינה מכנית של הרכב?

האם זה משום חשש שלא יהיה שוק לרכב שנראה 'מיושן' בעיצובו? (אם כך מדוע יצרו את הMULTIPLA ואת המאטרייה?)

או שאולי זה פשוט רק אני שסולד מעיצוב רכבים חדשני ויותר נמשך לסגנון הישן?

פורסם

העיצובים כיום יותר אווירודנמים ובנוסף כמובן גם נובעים משיקולים בטיחותיים.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

מלבד כמה משוגעים לדבר, רוב הציבור יעדיף רכב שנראה מודרני. הביקוש לרכבים חדשים שמעוצבים בצורה ישנה אינו גדול מספיק כדי להצדיק פיתוח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

דוגמה טובה לפי דעתי היא היגואר XJ (ה X308 לפי דעתי הכי יפה), אני ממש אהבתי את העיצוב נמוך (136 ס"מ) אגרסיבי ומאיים אך יחד עם זאת קלאסי, בריטי, וגם ספורטיבי בגרסאות ה XJR, ממש בנטלי לעניים. אבל אני מודה שאם בידי הייתה הפרוטה הייתי כנראה קונה את אחת היריבות הגרמניות.

images?q=tbn:ANd9GcTT_oL7rB4XOzBHqAvU9ulk3ashrIgbNx1cu3n77bpyCoCsBRo-

הXJ האחרונה שינתה את קו העיצוב לחלוטין, לפי דעתי איבדה מהזהות שכל כך איפיינה את ה XJ, אבל השוק העדיף קידמה ולא מסורת והיא נמכרת הרבה יותר טובה מהדורות הקודמים

jaguar-x351-640x246.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש כל מיני דגמי רטרו כמו פיאט 500 ומיני, אבל הרוב רוצה רכב שנראה כמו חללית ומשדר קדמה וטכנולוגיה.

זה משעשע, כי גם העיצובים הישנים שאנחנו אוהבים היו עתידניים וחדשניים לתקופתם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קרייזלר PT Cruiser עוצבה עם הרבה אר דקו, לטוב ורע. יש לא מעט כאלה כאן.

Chrysler-pt-cruiser-classic-1.jpg

Chrysler-pt-cruiser-turbo-1.jpg

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם
קרייזלר PT Cruiser עוצבה עם הרבה אר דקו, לטוב ורע. יש לא מעט כאלה כאן.

[ATTACH=CONFIG]436076[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]436077[/ATTACH]

כן, רק חבל שהרכבים שכן מעוצבים בצורה כזו די יקרים ביחס לשוק, והרכבים הפשוטים יותר נניח, ישארו באותו קו עיצוב מוארך ודומה אחד לחברו.

דיברנו על זה קצת אתמול בעבודה בשעות השעמום, בעוד 20-30 שנה הרכבים של 2015 יראו לנו כל כך מיושנים כי סגנון העיצוב ישתנה לקצה אחר, שאנחנו עוד לא בטוחים לגביו, בדיוק כמו שרכב משנת 2003-2005 היום נראה לנו מיושן למרות שבקושי עבר עשור.

פורסם

בעוד 20 שנה הרכבים של 2015 יראו לי כפי שהאטראז׳ נראה לי עכשיו

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

כל היצרניות נלחמות , על צריכת הדלק המינימלית. בעוד רכבי עבר חוץ מרכבי ספורט היו לא אוירודינמים בעליל. מה שאומר שרכב שמעוצב רטרו מקדם הגרר שלו יהיה גדול ויצרנית הרכב תיכשל.

הקידמה היום זה בטיחות. ודלק כל השאר לא מעניין!

בעבר היה ניתן להכניס ברכב משפחתי 6 אנשים. לנסוע לכינרת , שחצי בית בפנים כולל הכלב .

רוב הרכבים המודרנים, כאשר הנהג יושב בנוחות הוא נוגע ברגלי הנוסע האחורי.

וזה רק עם 4 נוסעים!

ללא ספק היאגור חלום.

פורסם

לפות"ש - הסיבה לכך פשוטה: אתה ואני הבאנו את המצב לכפי שהוא כיום.

היות ופעם רכב היה נחלת המבוססים/עשירים בלבד, כיום כמעט כל אחד ידו משגת.

תחשוב איך הגענו למצב כזה, אשר בו כמעט כל אחד יכול להרשות לעצמו להחזיק רכב.

מאותה סיבה המזגנים, שפעם פשוט לא היו קיימים כמו היום, נראים כולם אותו הדבר...

פורסם
בעבר היה ניתן להכניס ברכב משפחתי 6 אנשים. לנסוע לכינרת , שחצי בית בפנים כולל הכלב .

כן, בעבר, כשרכב משפחתי סטנדרטי היה עם מנוע 1100, ובגודל של פיאט פנדה מודרנית, וכולם ישבו אחד על השני, חמש ילדים על המושב האחורי, והתינוק על הברכיים של אמא, והכלב על הילדים, ומה שלא נכנס לבגאז', היה נקשר לגג, והכל עם אפס מודעות לבטיחות.

וכל זה כשהאוטו בקושי סחב, ואת הפיקניק המיועד עשו איפה שהאוטו התחמם.

כן, פעם היה יותר טוב :loco:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עיצוב כלי הרכב נובע גם מהאופנה, אנשים מוכנים לשלם ולעיתים הרבה עבור משהו אופנתי ולהיות IN ופחות עבור עיצוב מיושן, בדיוק כמו בביגוד. המגמה מושכת לכיוון משהו חדשני ודרך אגב גם לרכבי אספנות יש מוטיב חדשני להרבה אנשים ובמיוחד לצעירים יותר שלא ראו אף פעם רכב כזה .

בתקופה האחרונה רכבי אספנות הפכו והופכים גם הם לאופנתיים ויוקרתיים יותר ויותר.

לפני כשלושים שנים הפלגתי באוניה עם אופנוע המצ'לס שלי ליוון ונכנסתי למוסך לקנות צמיג,המוכר הסתכל על האופנוע שהיה אז כבן 40 ואמר "בישראל יש אנשים עניים". היום הוא לא היה אומר זאת כי עבר זמן ,דברים השתנו ולכלי הרכב הישנים נוסף לערך התחבורתי גם ערך אספני כלכלי או רגשי.

הגלגל מסתובב ואין לו חוקים קבועים, מה שהיה אופנתי בעבר לא בהכרח אופנתי היום, מה שאופנתי היום לא יהיה בהכרח אופנתי בעתיד ולעיתים מה שהיה אופנתי בעבר אופנתי גם היום כמו רכבי וחפצי אספנות ,לדוגמא: לשים בסלון דברים שנזרקו בעבר כמו רדיו מנורות ישן פתיליית בישול על נפט או כל דבר מעניין זה אופנתי מאד היום.

בברכה אריק

פורסם (נערך)

לא הבנתי איך אתם מנהלים דיון כשפות"ש בכלל לא הגדיר מה זה סגנון עיצוב "ישן" מבחינתו. שנות השבעים? שמונים? תגדיר "ישן".

אגב, מי מבינכם שחי בשנות השמונים (למשל), זוכר שגם אז היו מהפכות עיצוביות ורכבים מודרניים. למשל כשהדבר הזה יצא לאור, הוא נחשב למהפכה עיצובית:

03.01_Ford_Sierra_1982.jpg

והיה מרוחק שנות אור מקודמו:

ford-cortina-uk-1979.jpg

ובאופן כללי, העיצוב קשור פחות ל"מה הצרכן רוצה" ויותר ל-CAD + "שפה עיצובית" של היצרן באותה עת (יחד עם המגבלות הרגילות של בטיחות וכו').

עריכה: יש רכב אחד שהלקוחות קבעו ליצרן איך הם רוצים שייראה, וזה ה-911. גם כשפורשה ניסו לזוז קצת ימינה או שמאלה (למשל הדגם עם פנסי "ביצת-עין"), הלקוחות התמרדו והדור הבא כבר יישר קו אחורה.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

אני לא יכול להצביע על דגם ספציפי אבל יותר מדובר בעיניי על רכבים שיוצרו בשנות ה60 וה70 ואף אחורה.

• תוכן חדש...