Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יכול להיות שכרום הוא הבעייה. מאז שעברתי לעבוד עם פיירפוקס המצב אצלי השתפר מאד.

תעיף את הכרום, הוא מזעזע בצריכת המשאבים שלו, הוא פותח טאסקים חדשים בלי הכרה, ומאט מאד את מערכת ההפעלה שמבזבזת הרבה זמן על context switch ביניהם. לעיתים הייתי סוגר את כל הטאבים ועדיין היו רצים אצלי 6 טאסקים של כרום.

ובנוסף כרום לוקח ה מ ו ן מהזיכרון.

תעשה ניסוי פשוט - תעלה את המחשב אחרי ריבוט, תפעיל כרום וכנס לשלושה אתרים - YNET (טמקא), דה מרקר, גלובס, תבדוק כמה זיכרון הוא לקח. סגור אותו ותעשה אותו הדבר עם פיירפוקס.

אצלי הכרום לוקח פי 2 זיכרון מאשר הכרום בניסוי הזה.

chrome_vs_firefox.jpg

עריכה אחרונה על ידי martines
  • תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הבעיה זה כונן בלבד אני מחר אקנה חדש

מה גם שכוננים מעל 256גיגה עובדים יותר מהר מהקטנים יותר.

יש סיכוי שהבעיה היא הרבה יותר חמורה מזה?

פורסם

כשמדי פעם אני עוזר לאנשים עם המחשב אני נוהג קודם לפתוח את המארז ולנקות את הכל + משחה טרמית חדשה איפה שצריך ואז לפרמט ולהתקין מחדש את ה- Windows. המחשב חוזר להיות חדש.

כדי לבדוק כמה חם למחשב שלך והאם באמת הוא סובל מביצועים לקויים בגלל טמפרטורה אפשר להוריד תוכנה כמו HWMonitor שמראה טמפרטורות של רכיבים שונים. זו בהחלט אינדיקציה טובה לשאלה האם הגיע זמן ניקוי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הטמפרטורה של ההרדיסק די גבוהה, 48 מעלות זה יחסית גבוה להרדיסק, אצלי הם לא עוברים את ה40 מעלות, תשקול להוסיף מאווררים במארז שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האמת שיש במארז מקום לשני מאווררים שיושבים בול על הכוננים

בעבר דווקא בחנות שיכנעו אותי שזה מיותר.

אני משער שבגלל שלא ניקיתי אבק כמה שנים אז יש "קצת" אבק..

פורסם

כפי שאמרו, דפדפן כרום זולל זכרון כשמדובר בכמה טאבים. עברתי לפיירפוקס וצריכת הזכרון קטנה מאוד.

לווינדוס לדורותיהם יש תכונה מעצבנת שלאחר כמה שנים המערכת נעשית אטית. אם תפרמט ותתקין מחדש, המהירות תשתפר.

טוב, בינתיים ראיתי שהתקנת רק לפני כמה חודשים.

תחזיק פתוח את החלון עם צריכת הזכרון (task manager) ופתח את הדפדפן על שאר המסך. כל פעם כשאתה פותח טאב חדש, תרשום בכמה עלתה צריכת הזכרון. אולי תוכל לאתר מה הפרוסס הבעיתי.

בהצלחה

יהודה

פורסם

יש מספר דברים בסיסיים שניתן לעשות שאמליץ עליהם קודם כל:

1. ללחוץ על START > להקיש בשורת החיפוש MSCONFIG > לאחר מכן להכנס לטאב בשם STARTUP > לאחר מכן, ללא אבחנה פשוט להסיר את כל ה "וי" שיש על הכל ! כן כן... גם תוכנות שאולי צריכים ולמה? לבדוק בהדרגתיות איפה הבעיה.

לאחר מכן לבצע ריסטרט ולהעלות את המערכת הפעלה ללא שום תוכנה נלווית (אותן תפעיל בהתאם לצורך בהתחלה).

2. להוריד תוכנת סריקה וניקוי בשם SPYBOT ולבצע עדכון ולסרוק את כל המחשב

3. לבצע ניקוי אבק יסודי ובמידה ויש את הידע, לרענן משחה על המעבד (למרות שזה לא הכי נדרש מכיוון שמשחה איכותית יכולה להחזיק שנים רבות ללא כל בעיה, כל השאר מיתוסים והכל תלוי במריחה הראשונית וההתקנה הראשונית והחיזוק הראשוני בין הקירור למעבד וכו' = תעשה נכון? יעבוד שנים רבות)

4. חיישני הטמפ' לעיתים יכולים לזייף בגלל סיבות כאלו ואחרות, שווה לבדוק כפי שאמרת האם כל המאווררים מכוונים בכניסה למארז כראוי ועובדים כראוי והאם הפליטה באחוריי המארז תקינה.

ראוי לציין כי יש לפעול בהגיון, למשל, 3 מאווררים הדוחפים אוויר מהר אל תוך המארז לעומת 1 שמוציא? לא תקין. אמורה להיות הרמוניה, לדוגמא 2 מכניסים 2 מוציאים וכו' או בהתאם לעוצמת כל מאוורר.

5. עדכון ה FIRMWARE (קושחה) של כונן ה SSD שלך = הינה הלינק לאתר של אינטל ולהנחיות:

http://www.intel.com/support/ssdc/index_update.htm

חשוב מאוד לבצע את זה ולפעול לפי ההנחיות מכיוון שלאורך השנים ישנם עדכוני קושחה משמעותיים וכונני ה SSD הראשוניים שיוצאו בשנים הראשונות זקוקים לכך מאוד! תתפלא עד כמה ביצועים זה משפר וגם מבחינת קריאה וכתיבה.

אני יכול לציין כי בצעתי מערך RAID0 עם זוג כונני SAMSUNG EVO ולצערי כאשר פועלים כך, לא ניתן בדיוק לעדכן קושחה וכו' והמערכת לא מטפלת בהם כראוי ואי אפשר לעבוד עם תוכנת ה MAGICIAN שלהם.

הסרתי את המערך, פצלתי חזרה ועדכנתי קושחה מכיוון שביצועי הכתיבה ירדו משמעותית ובצעתי רענון מערכת ופיצ'רים בתוכנה שלהם, המחשב חזר לפעול כמו חיה בהתאם ( טוב לא פייר יש לי 4790K מומהר עם 16GB RAM וכרטיס מסך 780TI ומספר כוננים וכו' אבל הבנת את הרעיון מה זה חיה עבורי ועבור אחרים).

6. רענון מערכת ההפעלה (במידה ומדברים על לא חוקית, להתקין קובץ תקין עדכני מאתר טורנט גדול ולדאוג לביצוע עדכונים).

7. לבדוק שהכוננים שלך יושבים על בקר AHCI בלוח האם

8. מחשבה לאחר כל זה להתקין ADBLOCK בכרום ואולי התקנת אנטיוירוס איכותי מקורי אפילו (BITDEFENDER) לדוגמא.

9 לאחר רענון המערכת, התקנת דרייברים אך ורק מהאתרים רשמיים של החברה, ז"א לוח אם = אתר החברה, כרטיס מסך = אתר החברה וכו'.

10. ברכותיי, יש לך מחשב חדש.

*** אם הבעיות ממשיכות, תיתכן בעיית חומרה.

**** לגבי מה שאמרו לך על כונן ה SSD שיש להחליפו וכו', כונני ה SSD הראשונים שיצאו ובכללי סובלים מירידת ביצועים עם השנים ללא עדכוני קושחה עדכניים וכמו כן, הכוננים עם הבקרים הראשוניים שיצאו אז, בהחלט יש תאים שנהרסים, אני ממליץ קודם כל לקרוא מה זה SSD ומה הפעולות שהוא מבצע בכדי "להאריך" את החיים שלו וכו', זה לא כונן קשיח בדיוק.

גם בכונן SSD נהרסים תאים ו"מתים" ובהתאם לכך היצרן מצרף שבבי פלאש נוספים כגיבוי הכל בהתאם לדגם נפח וכו'.

פורסם

קראתי ברפרוף, אבל הנה my two cents :

1. חימום יתר - הכוונה חימום אפילו לטמפ' של 80 מעלות לא אמור לגרום לאיטיות (הכוונה ל CPU, חימום יתר של כרטיס מסך זה סיפור אחר), חימום יתר קיצוני יגרום למחשב לעשות ריסטרט כדי למנוע נזק.

זה תמיד בריא לנקות אבק (אגב משחה טרמית לא תמיד צריך להחליף, גם אם היא אבן, כמובן שמומלץ וכדאי אם אתה בטוח במה שאתה עושה).

2. כל מה שנאמר על SSD נכון במידה כזאת או אחרת, אבל, עדיין, SSD זה SSD וכל עוד אין לך את אחד מה SSD הראשונים שיצאו שעברו טראומה כלשהיא עדיין הוא יתן ביצועים סבירים לפחות כמו דיסק רגיל, ולכן כאן השאלה איך אתה מגדיר איטיות?

דבר נוסף האם המחשב עובד בהתחלה בסדר? אם כן אז אין לזה קשר ל SSD.

3. לא משנה כמה זיכרון תוכנות כאלו ואחרות תופסות, כל עוד לא הגעת למלוא הניצולת של הזיכרון לא יהיה לך swapping - כלומר לא תרגיש איטיות שנובעת מחוסר זיכרון.

הבעיה שלך יכולה לנבוע מ :

4. מערכת שהלכה לעולמה, גם אחרי כמה חודשים, לעצם העניין אפשר לחרב מערכת גם אחרי יום, ולכן ההמלצה הראשונה מבין כולם זה להתקין מחדש.

כל נסיונות ההחיאה האחרים (סריקות, תוספים למיניהם, MSCONFIG), יכולים לעזור, אבל, אין כמו מערכת חדשה ונקיה. מערכת שעברה טראומה לא תחזור לקו הבריאות.

5. מחשב בן 4 שנים שלא עבר ניקוי אבק עם התחחמות כלשהי, יכול להיות שיש קבל שהתנפח ולכן ביצועים ירודים, פתח את המחשב ובחן פיזית את הלוח והכרטיס מסך, אם יש לך קבלים נפוחים, כל מה שתעשה לא יעזור לך.

פורסם (נערך)

עשיתי FIRMWARE UPDATE עבר בהצלחה ונקווה לטוב.

עכשיו מתקין SPYBOT

ומתקין HWMONITOR לראות את החום

אין לי עניין להתקין מערכת הפעלה מחדש כי זה לא נותן כלום - ברור לי שכשהכונן ריק מתוכן הוא יעבוד הרבה יותר מהר, זה תופס בדיוק לחודש ואז מתקין פלאגים תוכנות וכו' וחוזר העומס.

דוגמא לכבדות של המחשב:

לחצתי עכשיו על כפתור "ערוך פוסט", לקחת לזה בערך 2 שניות להגיב.

כאילו כל לחיצה כאן באקספלורר, מעבר לעמוד הבא וכו' כרוכים במאמץ ומחשבה.

שלא לדבר על זה שאני מקליד ומרגיש שההקלדה בפועל היא לא מיידית, לוקח איזה חצי שנה מהרגע שלחצתי על המקלדת ועד שהאות מופיעה על המסך.

זה לא אמור להיות.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

אשמח אם תבדוק בבקשה את ה REV של לוח האם כולל ה stepping דרך הביוס. בזמנו כשלוחות האם האלו עם צ'יפסט של אינטל סידרה 6 ,ה-P67 וה- H67 יצאו היה בהם כשל מבני חומרתי מה שהביא לירידה חדה בביצועים של בקרי ה SATA.

פורסם

המעבד שלך רותח.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...