Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Keyser - רק לעדכון - אין בארץ אוטובוס בשירות תחבורה ציבורית באופן שוטף שהוא בן יותר מ-15 שנה. האוטובוס הוותיק ביותר הוא משנת 2000 - משהו שקשה להגיד על התחבורה הפרטית. בנוסף, רוב האוטובוסים הן בתקן יורו 3 ומעלה, כשהאוטובוסים החדשים הם כבר בתקן יורו 6. כל הטכנולוגיות של האוטובוסים בארץ הן חדשות - סוג הנעה לא מגדיר האם אוטובוס מתקדם או לא.

במציאות - כל מטרופולין גדול (וגוש דן הוא כזה) חייב תחבורה ציבורית טובה ויותר מזה. חייב להיות תמהיל של אוטובוסים, רכבות, רכבות קלות ומטרו. אילולא תחבורה ציבורית - כל המטרופולינים הגדולים בעולם לא היו יכולים לתפקד. כלי רכב פרטיים מעודדים פרבור - אחת הבעיות הגדולות של החברה המודרנית.

ולגבי הבריזה - כבר יותר מעשר שנים לא ניתן לפתוח חלון באוטובוס...

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז מה בעצם אתה אומר? שיש לאפשר לכולם להשתמש בנתיב שהוגדר כנתיב תחבורה ציבורית בלבד בשעות מסוימות, בניגוד לחוק?

כן.

שיעלימו עין כמו שהיה עד עכשיו, כי בינינו, כמעט ולא תשמע אנשים מתלוננים על זה שרכבים פרטיים מעכבים להם את הבוקר עם האוטובוס, מי שמשתמש בתחבורה ציבורית בארץ לא מצפה או סומך עלייה שתגיע בזמן ותמיד לוקח מרווח ביטחון, הכל היה טוב ונעים שזה התנהל ככה ואיילון זרם ואוטובסים איחרו כהרגלם.

אותו דבר עם דו גלגלי, אסור לנסוע בשוליים אבל הם נתנו הוראה שלא לאכוף את זה למעט מקרים חריגים מסויימים, הם יכולים לעשות אותו דבר עם הנתצ ובא לציון גואל.

ונעזוב לרגע את העובדה שהם מתנכלים לא מעט לדו גלגלי באיילון מה שמחזיר אותם לזגזג בין רכבים תוך כדי האטת התנועה והעלאת רמת התאונות.

אני חושב שמי שחכם,שיקנה דו גלגלי, כי בכאוס שהולך לבוא על מרכז הארץ זה הפיתרון היחיד שיש כרגע. וגם אני כרוכב אופנוע מרגיש כבר את הצפיפות הרבה יותר מבעבר.

פורסם

אה כן, בוא גם נחזור שבועיים לפני עבודות הרכבת הקללה, מחליטים בעיריית תל אביב לחלק דוחות חנייה לדו גלגלי על מדרכה. כאילו מישהו אשכרה מרוויח מלסתום את הכבישים, רפי שכל מנהלים את כל הפרויקט הדבילי הזה.

פורסם (נערך)
עוד קומוניסט בשקל...

״מודל הרכב הפרטי״ הוא זה שמאפשר פרוייקטים כאלו, על אף שהמדינה דואגת להתעמר בנהגים כל שני וחמישי. התחבורה הציבורית בארץ מתבססת על גופים כושלים ו/או מונופוליסטים, כלי רכב ישנים וחוסר יעילות שזועק לשמיים.

תחבורנ ציבורית זה (אולי) נחמד ונוח באיזשהו מודל אוטופי של קשת-בענן ודובים פרוותיים שדואגים לחלק דבש לכולם, אבל במציאות זה לא תופס. אנשים רוצים את העצמאות שלהם, את האפשרות לתכנן נסיעות בלי להיות תלויים בקפריזות של נהגים וגם סתם, כי ככה בא להם.

אין שום דבר צודק בתחבורה ציבורית - מדוע שאני אסבסד קווים למעלה טיז-א-נאבי עילית, כשהתושבים שם אינם משלמים מיסים?

איך זה הוגן כשמישהו נכנס ולו יש מושב ולי אין? איך זה הוגן כשמישהו יושב ליד חלון ונהנה מהבריזה ואני טובע בזיעה של עצמי במעבר?

איך זה סביבתי כאשר רבים מהאוטובוסים הם מכונות עשן ופיח על גלגלים, ועוברים ״עידכון״ בהתאם להתקדמות הטכנולוגיה פעם ביובל (למה באוקראינה יש אוטובוסים מונעי גז וכאן אין)?

ואתה אגואיסט עם תלונות של ילד בן 5. (אתה לא יושב ליד החלון? נו באמת...) תחבורה ציבורית יעילה יוצרת מטרופולין חי ונושם בזמן שהעדפת כלי רכב יוצרת פרברי שינה חסרי נשמה. העדפת תחבורה ציבורית אינה שוללת עצמאות נהגים. תחבורה ציבורית יעילה מאפשרת לנהגים לשמור על עצמאותם (ממילא רוב הנהגים משתמשים בכלי רכב רק כדי להגיע לעבודה בין ראשון לחמישי) ומעלה דרסטית את הפריון במשק.

ואיך זה סביבתי? גם אם אני אקח את האוטובוס הכי מיושן והכי מזהם בצי של אגד/דן, האוטובוס הזה בתפוסה מלאה יכולה להחליף 64 מכוניות כי ברוב המכוניות יושב רק הנהג. אגב, רוב האוטובוסים בארץ חדשים ועומדים בתקן יורו 5/6.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)
כן.

שיעלימו עין כמו שהיה עד עכשיו, כי בינינו, כמעט ולא תשמע אנשים מתלוננים על זה שרכבים פרטיים מעכבים להם את הבוקר עם האוטובוס, מי שמשתמש בתחבורה ציבורית בארץ לא מצפה או סומך עלייה שתגיע בזמן ותמיד לוקח מרווח ביטחון, הכל היה טוב ונעים שזה התנהל ככה ואיילון זרם ואוטובסים איחרו כהרגלם.

אותו דבר עם דו גלגלי, אסור לנסוע בשוליים אבל הם נתנו הוראה שלא לאכוף את זה למעט מקרים חריגים מסויימים, הם יכולים לעשות אותו דבר עם הנתצ ובא לציון גואל.

ונעזוב לרגע את העובדה שהם מתנכלים לא מעט לדו גלגלי באיילון מה שמחזיר אותם לזגזג בין רכבים תוך כדי האטת התנועה והעלאת רמת התאונות.

אני חושב שמי שחכם,שיקנה דו גלגלי, כי בכאוס שהולך לבוא על מרכז הארץ זה הפיתרון היחיד שיש כרגע. וגם אני כרוכב אופנוע מרגיש כבר את הצפיפות הרבה יותר מבעבר.

צר לי, אבל אני עדיין חולק על דבריך. נקבע נתיב לתחבורה ציבורית, אין לבעל רכב פרטי מה לחפש שם. נקודה. להוציא את המקרים של פניה ימינה למשל.

אם זה היה נכון לקבוע שהנתיב הספציפי הזה צריך להיות מוגבל, או לא, זה כבר דיון אחר. אבל ברגע שזה נקבע בחוק, צודק או לא, לא אני כנהג אקבע את זה ברגע שאני נמצא פיזית במקום.

לגבי הדו"ג, האמת, גם כאן העניין לא ממש ברור לי. או שתאפשרו לדו"ג לנסוע בשוליים, או שלא (ע"י עדכון הסעיף בחוק). זה שנוח לרוכבים שמעלימים להם עין על הנסיעה בשוליים, לא הופך את הפעולה לחוקית או נכונה.

מאלצים את הרוכבים לזגזג? למה הם צריכים לזגזג ולא לנסוע כחוק בנתיב, ולבצע עקיפות בצורה מסודרת? כי הם יכולים להיכנס בין הרכבים? כי הם יכולים לעקוף מימין? זה מה שגורם לסיכון הרוכבים והנהגים והעלאת רמת התאונות, לא האילוץ כביכול שאתה מדבר עליו.

לגבי החניה על המדרכה, כל עוד הכלי לא חוסם אותה, אני מסכים איתך לגמרי, אין באמת סיבה שיהיה על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

מעדיף את הרכב על פני אוטובוסים מסריחים בלי מזגן ועם עשרות אנשים מזיעים שנמרחים עליי, בלתי אפשרי לסמוך על האוטובוסים בזמנים בטח שלא בקווים פנימים, גם זה אומר שאבזבז יותר דלק וזמן.

פורסם
בתור מי שלמזלו נוסע מחלף אחד בלבד (וולפסון לצומת חולון), אני מאחל לכל נהג שנדחף בכוח לנתיב ו/או נוסע בנת"צ, שהמשטרה תזמבר לו את הצורה. הנת"צ קיים שנים, פשוט אנשים שמים XXX על החוק. אגב, אני טענתי בעבר ואטען גם עכשיו שיש צווארי בקבוק של תכנון לקוי, מה שכמובן לא מכשיר נהיגה כוחנית או בניגוד לחוקים.

בתור אחד שנוסע בכביש הזה באופן קבוע, לא הבחנת בעובדה שאין אוטובוסים בנת"צ כמעט בכלל? אז לשם מה הוא קיים? נטו לדוחות.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תחבורה ציבורית מתפקדת היא לא גחמה של קומוניסטים בשקל. יש כזו אפילו במנהטן, ועוד כמה מקומות אחרים, שהם לא בדיוק בייג'ינג או מוסקבה. הלוואי והייתי יכול לא להשתמש באוטו בנסיעות יומיומיות לעבודה וחזרה. אנשים מיוזעים או לא - כשיש לך מערכת מתפקדת, ואין לך כאב ראש של חיפושי חניה, פקקים, עצבים ועוד - בעייני, זה הרבה יותר נח ונעים מלבלות כל יום שעה - שעה וחצי בפקקים.

לצערי אנחנו עדיין לא ממש שם. כמה הלאמה של נתיב באיילון עוזרת לזה, אני באמת שלא יודע. מסכים בגדול, בשלב הזה, שמהרגע שהנתיב הזה הפך לנת"ץ קצת מגוחך להתלונן *עכשיו* על אכיפה. מצד שני, אנחנו מתלוננים לא מעט על אכיפת מהירות עם מצלמות, אבל בפועל גם במקרה הזה כולנו הורגלנו במשך שנים לנסוע איך שבא לנו, למרות שהחוק היה קיים גם לפני.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תחבורה ציבורית יעילה טובה לכולם. כל נת"צ שלוקחים לטובת תחבורה ציבורית יוריד עוד אנשים מההגה. אז כן, כרגע אין תחבורה ציבורית יעילה אבל ככל שתתהפך התמונה יהיו יותר אנשים שיפנו את הכביש לחולי ההגה (ואני ביניהם) שלא רוצים לוותר על הנהיגה. היפוך מגמה כזה לעולם לא יהיה צעד קל אבל בסופו כולנו נברך עליו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בחיים לא נסעתי בנת"צ, ואני ממש מקפיד על החוקים, אבל האכיפה הזאת באיילון צפון זה נטו מסחטת כספים מהאזרחים. אני עובר שם כל יום בבוקר והפעמים שראיתי שם אוטובוסים הם ממש בודדים.

מי שהציע לעבור לתחבורה ציבורית, לא תודה. 15 שנה נסעתי בתחבורה ציבורית עד שהוצאתי סוף סוף רישיון וקניתי רכב ומאז אני חרד כל פעם כשמידי פעם אני צריך לנסוע באוטובוסים. אנשים מסריחים, מזיעים, צפיפות חונקת ובחלק לא קטן המזגן חלש/לא עובד.

תן לי תחבורה מהירה וזמינה 24/7 כמו באירופה וואלה אני מוכר עכשיו את הרכב וגוזר את הרישיון

פורסם
ואתה אגואיסט עם תלונות של ילד בן 5. (אתה לא יושב ליד החלון? נו באמת...) תחבורה ציבורית יעילה יוצרת מטרופולין חי ונושם בזמן שהעדפת כלי רכב יוצרת פרברי שינה חסרי נשמה. העדפת תחבורה ציבורית אינה שוללת עצמאות נהגים. תחבורה ציבורית יעילה מאפשרת לנהגים לשמור על עצמאותם (ממילא רוב הנהגים משתמשים בכלי רכב רק כדי להגיע לעבודה בין ראשון לחמישי) ומעלה דרסטית את הפריון במשק.

ואיך זה סביבתי? גם אם אני אקח את האוטובוס הכי מיושן והכי מזהם בצי של אגד/דן, האוטובוס הזה בתפוסה מלאה יכולה להחליף 64 מכוניות כי ברוב המכוניות יושב רק הנהג. אגב, רוב האוטובוסים בארץ חדשים ועומדים בתקן יורו 5/6.

קומוניסט הוא כל מי שמנסה להכריח אותי להשתמש בתחבורה ציבורית כי זה נראה לו ״צודק״ ו״הוגן״.

ויודע מה? כן, אני ילד בן 5. כשאני נוסע אני רוצה שיהיה לי נוח (הו, החוצפה!). אני רוצה שהמזגן לא יקפיא אותי, אני רוצה לראות את הנוף ולא להיות חנוק מוקף באנשים. ואני לא רוצה לשמוע את הלהיט האחרון של אייל גולן (לחלופין: פנתרה) בפול ווליום מהספיקר של איזה דביל. אני רוצה לצאת מA בשעה מסויימת ולהגיע לB בשעה מסוימת, בלי ״לגזור זמנים״ למקרה שהאוטובוס מאחר/הנהג מדלג על התחנה/האוטובוס מפוצץ.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

סתם, שאלה: טיילת פעם במקומות אחרים בעולם המערבי? לונדון? ברלין? ניו יורק? קופנהגן?

אגב, אני מבין שבלהט הרגע, כשהתקף זעם אצילי על ה"קומוניסטים" האלו, שהורסים לך את החיים, תוקף אותך, הם מאוד מעצבנים אותך. בכל זאת, זה שאתה כרגע מסוגל לשבת מול המחשב ולהקליד, זה גם כי מישהו "הכריח" אותך ללמוד לקרוא ולכתוב, ולא, נגיד, שלח אותך לעבוד באתר בניה בגיל 5. אבל זה כמובן מאוד אוף טופיק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

פורום רכבים והכל, אבל אין לכם מה לדבר על להגיע בזמן, כשמדובר על 4 גלגלים במרכז הארץ.

תעברו ל2.

אני נחרד כל פעם שאני נאלץ להשתמש בתחבורה ציבורית, או להוציא את הרכב מהבית באמצע שבוע לפני 9 בערב.

לא מבין איך אפשר לבלות כל כך הרבה זמן בעמידה במקום

פורסם

במקום דו"ג, אני פשוט חוזר צפונה.

שנה וחצי של הגועל נפש של גוש דן הספיקה לי.

ולחשוב שגדלתי בעיר של 8 מליון איש ב"עולם שלישי", אבל אין בעיה להסתובב שם בלי אוטו כי יש רכבת תחתית...

מרכז הארץ הוא נוראי.

מי שעומד כל יום בפקקים של גוש דן לא צריך להתלונן על זה כי זו בחירה שלו.

• תוכן חדש...