Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי רכב יד שניה מסוג שברולט קרוז שנת 2009 מסוחר רכב מורשה.

בחוזה מכירת רכב נקבע כי הרכב נרכש עם אחריות על מנוע, גיר ומזגן למשך חצי שנה או 5000 ק"מ הראשונים.

כעבור שלושה חודשים מיום הרכישה ולאחר נסיעה של כ-2000 ק"מ ברכב, נדלקה נורית "בדוק מנוע" ברכב.

בבדיקה אצל סוחר הרכב התגלה כי יש צורך בתיקון סליל ההצתה ו-4 מצתים. סוחר הרכב אינו מסכים לשאת בהוצאות התיקון של סליל ההצתה, מכיוון שלטענתו האחריות הינה על המנוע בלבד, וסליל ההצתה הוא חלק נפרד מהמנוע.

חשוב לי לציין כי בעת המו"מ והחתימה על ההסכם, נציג המכירות אינו הסב את תשומת ליבי לכך שהאחריות לא תכלול את סליל ההצתה ואת כל שאר החלקים הקשורים למנוע ומהווים חלק מפעילותו התקינה. לכן אני רואה הטעיה באשר להקיף האחריות, משום שזה היה אחד השיקולים שבעיקבותיו בחרתי להתקשר עם סוחר הרכב בביצוע העיסקה.

לכן ברצוני לשאול האם טענתם מוצדקת, ועליי לשאת בעלות התיקון של סליל ההצתה.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

ראשית, אם יש אחריות, יש גם כתב אחריות, אם תרצי שנעזור לך לברר אם מגיע לך כיסוי, תעלי לפה את כתב האחריות.

סביר שבכתב האחריות תגלי כל מיני סייגים שמחריגים כל מיני חלקים מסביב למנוע, כגון סליל הצתה.

בכלליות אומר שכל ה"אחריות" הללו שנותנים הם פיקציה שנותת לקונה שקט מדומה, ויתרון פקטיבי ביחס ליד 2 מאדם פרטי, ואין זה אלא אחריות ריקה מתוכן הלכה למעשה.

מקווה שמכאן והילך תזכי להנות יותר מהרכב.

פורסם

חבל שההתייעצות היא לאחר מעשה, לפני הרכישה ככל הנראה היו מפנים אותך לטרייד של היבואן, או לSwitch, ששם האחריות היא לא תאורטית בלבד כמו במקרה הנ"ל.

אשמח לראות צילום של ההסכם \ כתב האחריות המדובר, אם כי אני מניח שהוא מכוסת"ח היטב כנגד חלקי חשמל נלווים, בין היתר סליל ההצתה היקר להחריד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ערב טוב,

מודה על המענה המהיר.

11.jpg22.jpg

הסעיף של האחריות מופיע בחוזה מכירת רכב (אני מצרפת להודעה את הצילום של החלק הרלוונטי ממנו בעיניין האחריות).

כפי שניתן לראות נציג המכירות הוסיף לחוזה באופן ידני את פרטי האחריות (באישור המנהל) על מנת שארכוש את הרכב. לא הייתה התייחסות לחלקי חשמל נלווים, אך מצד שני גם לא צויין בפניי שהאחריות עליהם אינה קיימת.

תודה.

פורסם

לרוב, האחריות של חברות הליסינג למינהם, השכרה, סוחרים וכאלה, אינה שווה את הנייר שנכתב בו. זוהי אחריות מוגבלת ביותר שרחוקה שנות אור מאחריות שנותן יבואן על רכב חדש וכדומה...

סוג זה של "אחריות" נותן שקט נפשי מדומה בלבד, לרוכשים. עדיין יש הרבה חלקים ברכב, שבמקרה של תקלה, הם לא יכוסו.

מקווה בשבילך שבזה יסתיימו צרותייך.

פורסם

קבלת מהם את כתב האחריות הסטנדרטי שלהם עם ההחרגה לתנאים בסעיפים 6-7?

באופן עקרוני, רכשת רכב שלמיטב הבנתי לא מיועד לקבל מהם את כתב האחריות הסטנדרטי שלהם (שזה לא נשמע טוב) ומכאן, זה מגיע למעשה למצב בו הכל נתון לפרשנות של מה זו אחריות על מנוע ומה זה כולל שכן לא קיבלת תעודת אחריות, למיטב הבנתי?.

אם אני אתייחס לכתב האחריות הסטנדרטי שלהם, אז האחריות למנוע כוללת רק בלוק, ראש מנוע ואת כל החלקים הפנימיים הנמצאים בתוך המנוע - כלומר לא כולל חוטי הצתה.

פורסם

הם ככל הנראה יוכלו להתנער מהעניין אם ירצו, אפשר להפוך את הסליל והמצתים למערכת החשמל.

נסי להוציא לפחות את העלות של סליל מקורי לא כולל עבודה, אני רואה ב JUSTMOTR שהמחיר ממש לא זול.

פורסם
שלום,

רכשתי רכב יד שניה מסוג שברולט קרוז שנת 2009 מסוחר רכב מורשה.

בחוזה מכירת רכב נקבע כי הרכב נרכש עם אחריות על מנוע, גיר ומזגן למשך חצי שנה או 5000 ק"מ הראשונים.

כעבור שלושה חודשים מיום הרכישה ולאחר נסיעה של כ-2000 ק"מ ברכב, נדלקה נורית "בדוק מנוע" ברכב.

בבדיקה אצל סוחר הרכב התגלה כי יש צורך בתיקון סליל ההצתה ו-4 מצתים. סוחר הרכב אינו מסכים לשאת בהוצאות התיקון של סליל ההצתה, מכיוון שלטענתו האחריות הינה על המנוע בלבד, וסליל ההצתה הוא חלק נפרד מהמנוע.

חשוב לי לציין כי בעת המו"מ והחתימה על ההסכם, נציג המכירות אינו הסב את תשומת ליבי לכך שהאחריות לא תכלול את סליל ההצתה ואת כל שאר החלקים הקשורים למנוע ומהווים חלק מפעילותו התקינה. לכן אני רואה הטעיה באשר להקיף האחריות, משום שזה היה אחד השיקולים שבעיקבותיו בחרתי להתקשר עם סוחר הרכב בביצוע העיסקה.

לכן ברצוני לשאול האם טענתם מוצדקת, ועליי לשאת בעלות התיקון של סליל ההצתה.

תודה רבה לעוזרים.

אני בתמימות הייתי מצביע על הנורה שנדלקה כדי להבהיר כי מדובר ברכיב של המנוע, וככזה מכוסה באחריות שלהם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נשמע לי הזוי, הרי בכל מערכת ברכב יש חשמל.

במידה והיה הולך לה חיישן קראנק, האם מדובר ב"רכיב חשמלי" או בחלק מהמנוע?

עפ"י דעתי, מדובר בחלק אינטגרלי של המנוע.

פורסם

לרוב, ואני מדגיש את זה, בסוגי האחריות הללו, האחריות חלה על רכיבי "ברזל נטו", שסיכוייהם להתקלקל, הם נמוכים מאוד.

שבר של בוכנה או טלטל או גל זיזים, כן יכוסה, והיו גם מקרים שהנהג היה צריך להוכיח שזה לא כתוצאה מהזנחה או גורם אחר.

ולכן הסיכוי שחלק חשמלי יתקלקל היא הרבה יותר גבוהה, מאשר שברזל שזז בתוך המנוע, יישבר או ייסדק סתם ככה.

פורסם

אני מראש לא הייתי מרגיש בנוח כאשר האחריות נכתבת בצורה כזו, בכתב יד על מסמך שברור כי יעודי המקורי למנוע כל דרישה של הרוכש לאחריות...

לעניין הספיציפי, אני מעריך שהם יכולים להתנער כפי שצוין לעיל.

תנסי לאיים עם מכתב התראה לפני תביעה מעו״ד (חבר משפחה כזה או אחר) ולנסות כך להתפשר עם הסוחר.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

תנסי לאיים עם מכתב התראה לפני תביעה מעו״ד (חבר משפחה כזה או אחר) ולנסות כך להתפשר עם הסוחר.

קנתה אצל הטרייד אין של היבואן לא אצל איזה סוחר מפוקפק מנתניה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמילותיה, סוחר רכב מורשה, אז התעצלתי על עוד 8 אותיות ורווח אחד... תהרוג אותי :oops:

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
איזו הזנחה? מדובר בקויילים, מה כבר עשתה שיכל להרוס אותם בכמה חודשים???

אני מסכים שזה לא בסדר שהיא צריכה לשלם מכיסה את התיקון.

אבל,

מתי תתחילו להבדיל בין אחריות יצרן/יבואן, שזו אחריות אמיתית לכל דבר, לבין אחריות סוחר/טרייד אין/ליסינג/השכרה, שהם בעיקר כדורי הרגעה פסיכולוגיים בלבד? ובכלל, בלי שום קשר לכתב היד במקרה הזה, כמה אנשים כבר קוראים את האותיות הקטנות, של "הניירות" של החברות הללו?

העיקר ה"אחריות". ובמקרה של תקלה, כלום לא מכוסה, מלבד מה כתוב שם.[בעיקר ברזלים].

• תוכן חדש...