Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן, יש לקחת בחשבון שאם הופתעת באמצע פנייה ואתה בולם,

הרבה כח דוחף אותך הצידה. ככל שאתה פחות איטי תגיע למצב

שגם ליטוף הדוושה עלול להסיט אותך מהנתיב הצידה, ABS לא ממש קריטי

כאן ורק יסייע לך להגדיל את הרדיוס הצידה [אולי כיוונת לבקרת יציבות ?]

The first one to get angry loses

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שוב, המגיבים בשרשור הזה מתחלקים לשני סוגים בדיוק. אתה מאלו שבמקרה של תאונה היפותטית כזו "תתעודד" מזה שהיא לא באשמתך. הסוג השני הם אלו שלא רוצים להיות מעורבים בתאונה מלכתחילה. ולא, זה לא בהכרח אומר להשאר בבית.

אני חושב שכל אחד מהמגיבים יוצא מהבית לנסיעה וממש לא רוצה להיות מעורב בתאונה. ככה שהחלוקה שלך לקבוצות לא מחזיקה מים.

חן, מיסטר ב' הפגין קצב מרשים מאוד בכביש המדובר (ככה לפחות זה נראה בסרטון). ואני מבטיח לך שאם היה מפתיע אותו חזירון בר קטן באמצע סיבוב, אותו חזירון כנראה לא היה חוזר לטייל יותר בכביש או בכלל.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
אני חושב שכל אחד מהמגיבים יוצא מהבית לנסיעה וממש לא רוצה להיות מעורב בתאונה. ככה שהחלוקה שלך לקבוצות לא מחזיקה מים.

חן, מיסטר ב' הפגין קצב מרשים מאוד בכביש המדובר (ככה לפחות זה נראה בסרטון). ואני מבטיח לך שאם היה מפתיע אותו חזירון בר קטן באמצע סיבוב, אותו חזירון כנראה לא היה חוזר לטייל יותר בכביש או בכלל.

+1 וזה חרף העובדה שמר ב' (אף אם לא אומרים שבחו של אדם וכו') נהג מצוין! חן, תרשה לי להיות פיוטי קצת, אבל סרטון לחוד ומציאות לחוד. במציאות, אם היית יושב באוטו, היית scared shitless. הקצב הזה מאד מהיר ודורש כישורים רחוקים מבסיסיים והיכרות מוחלטת עם הכביש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן, אף אחד לא רוצה להיות מעורב בתאונה. גם לא טענתי אחרת.

עדיין, יש כאלו שנוהגים על המגבלות ומעודדים מזה שאם יקרה להם מה שקרה לנהג הראלי ההיפותטי, הם יוכלו להגיד (אם ישרדו) "אבל התאונה הייתה באשמתו".

יש כאלו שישתדלו קצת יותר למנוע את המצב הזה מלכתחילה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני - אף אחד, אבל אף אחד לא יכול לנסוע בקצב של טיול נהיגה ולהקפיד על שולי הבטחון שנדרשים כאן בשרשור. לטעון אחרת תהיה היתממות. הרוב השפוי יותר ינהג במהירות שתאפשר לו, אם האינסטינקטים יאפשרו, להתחמק או למזער נזק, המיעוט יעשה תאונות חמורות, ישבית מכוניות או יאבד חיים, שלו או של אחרים. אבל אין כזאת חיה נהיגה נמרצת או ספורטיבית בכביש ציבורי שתאפשר להימנע מתאונה בפניה עיוורת ואני לא קונה שאנשים מאיטים די הצורף בפניות אלה, שכן זה אומר, בפועל, האטה כדי מהירות של כ-30 קמ"ש - וזה לא קורה גם בטיולי "עגלות". תיאוריה לחוד ומציאות לחוד.

כפי שאתה יודע מהטיולים בהם אתה בטח משתתף יש את השפויים, יש את המטורפים שעבורם קו לבן זה נחמד, אבל לא מחייב ועקיפות בלי שדה ראיה הן דבר שבשגרה. יש גם את הרגועים יותר. המשותף לכולם הוא שאם בפניה עיוורת יהיה מכשול - הרוב יעשו תאונה או כמעט תאונה. אתה יכול לפטור אותי בביטול, אבל כל אחד שיש לו מספיק כנות עצמית יגיע לאותה המסקנה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חן, יש לקחת בחשבון שאם הופתעת באמצע פנייה ואתה בולם, הרבה כח דוחף אותך הצידה. ככל שאתה פחות איטי תגיע למצב שגם ליטוף הדוושה עלול להסיט אותך מהנתיב הצידה, ABS לא ממש קריטי כאן ורק יסייע לך להגדיל את הרדיוס הצידה [אולי כיוונת לבקרת יציבות ?]

בוא נגיד שהרכב יכול להחזיק 1G, וכמו שאמרתי בזמן שינוי הכיוון (שבכבישים הללו זו כל הפניה, בכל פניה) הוא יכול יותר, אבל נלך על זה. אם אני פונה ב-0.5G, כמה לדעתך נשאר לי כדי לבלום?

יצא לי לבדוק כמה פעמים בפניות עיוורות, בעיקר בנס הרים, את היכולת לעצור בזמן לפני נקודת המגוז של הסיבוב. בנהיגה מנהלתית שגם היא לא בשלושים קילומטרים לשעה אפשר לעצור עם ספייר גדול.

לנהיגה ספורטיבית אין קצב אחד. בקטעים העיוורים נוהגים בקצב ספורטיבי אבל אטי יותר שבו אפשר לעצור בזמן, ובקטעים הפתוחים (וגם בנס הרים וגם בבית אורן יש סוויפרים עם שדה ראיה מצוין) אפשר להגביר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מסכים בגדול עם מה שאתה אומר.

שוב, הכל שאלה של גבולות. הרי זו לא רק הפנייה העיוורת שמאחוריה אולי נעצר חזיר בר באמצע הדרך.

זה עוד מכלול דברים ויש מיליון סיבות לתאונות אפשריות, כפי שאתה יודע.

יש הרבה נהגים, אולי אפילו הרוב, שמעבירים את הגבול במקום שאולי הוא לא מטורף במונחים אבסולטיים, אבל רחוק שנות אור מהיכולות שלהם כנהגים.

חלק ממי שעושה את זה בכלל לא מודע לכך שהוא לא נהג ברמה שהוא חושב שהוא.

חלק "פוטר" את עצמו מלחשוב על הסיכונים בכלל, כי "יכול להיות כתם שמן על הכביש" ו-"תמיד יש סיכוי לתאונה גם ככה".

אי אפשר לבטל את הסיכונים לחלוטין, גם לא בנהיגה בכלל. אפשר למזער. זה גם דברים טריוויאלים, כמו לא לחצות קו לבן או לא לעקוף במקום בו לא רואים חצי מטר קדימה. וזה אולי גם בכל זאת לנסוע קצת פחות מהר.

שוב, לא מחפש להטיף או לשכנע אחרים. זה סתם גם מה שאני חושב עם עצמי די הרבה לאחרונה ועולה בהרבה שיחות בעקבות ריבוי התאונות בשנה האחרונה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני אחדד את דברי - אני לא מדבר כאן על תאונות שנגרמות עקב הערכה מופרזת של יכולות. כלומר, עקב כניסה מהירה מדי לסיבוב ואיבוד אחיזה או העברות משקל חריפות/פרובוקציות שלאחריהן הנהג כבר לא מצליח להחזיר את השליטה ברכב.

מבחינתי אני לרגע לא שוכח שאני נמצא בכביש ציבורי. זה אומר שאין דבר כזה לחצות קו הפרדה רצוף גם אם אני אסע את כל הקטע אחרי משאית. זה אומר שאני לא אצא לעקיפה שאני לא יודע בוודאות אם אני מספיק לסיים אותה. זה אומר שאני משאיר לעצמי מרווח ביטחון גדול יחסית מבחינת שליטה ברכב ככה שאני בטוח לגמרי שאני צולח את הסיבוב הבא בלי למלמל פסקי תהילים לאחר מכן, זה כמובן במידה ואין לי הפתעות שמצפות לי שם כגון רוכב אופניים/חיה/רכב שמגיע מולי וגלש לנתיב שלי.

אני מבין מצויין שאיני נמצא במסלול. לכן התגרזנות לקצה היתה שמורה לימי אימון בכוכב למשל.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
יבגני - אף אחד, אבל אף אחד לא יכול לנסוע בקצב של טיול נהיגה ולהקפיד על שולי הבטחון שנדרשים כאן בשרשור. לטעון אחרת תהיה היתממות. הרוב השפוי יותר ינהג במהירות שתאפשר לו, אם האינסטינקטים יאפשרו, להתחמק או למזער נזק, המיעוט יעשה תאונות חמורות, ישבית מכוניות או יאבד חיים, שלו או של אחרים. אבל אין כזאת חיה נהיגה נמרצת או ספורטיבית בכביש ציבורי שתאפשר להימנע מתאונה בפניה עיוורת ואני לא קונה שאנשים מאיטים די הצורף בפניות אלה, שכן זה אומר, בפועל, האטה כדי מהירות של כ-30 קמ"ש - וזה לא קורה גם בטיולי "עגלות". תיאוריה לחוד ומציאות לחוד.

כפי שאתה יודע מהטיולים בהם אתה בטח משתתף יש את השפויים, יש את המטורפים שעבורם קו לבן זה נחמד, אבל לא מחייב ועקיפות בלי שדה ראיה הן דבר שבשגרה. יש גם את הרגועים יותר. המשותף לכולם הוא שאם בפניה עיוורת יהיה מכשול - הרוב יעשו תאונה או כמעט תאונה. אתה יכול לפטור אותי בביטול, אבל כל אחד שיש לו מספיק כנות עצמית יגיע לאותה המסקנה.

רומן, בא נדמיין לרגע שרוב האנשים בפורום הזה הם אנשים שפויים. ואז נשאלת השאלה - למה אנחנו בכלל יוצאים ל"טיולי נהיגה" בכבישים ציבורים? האם כדי להרוג את עצמינו או אחרים, להרוס רכבים ולסגור חשבון עם איזה חזיר בר? כנראה שלא. לדעתי אנשים נורמלים ושקולים יוצאים כדי להנות. ואיזה אסון יכול לקרות מהאטה לפני פניה עיוורת? אם אתה עושה את זה במידה נכונה ועובר לגז בהדרגה כאשר שדה ראיה מאפשר - רוב הסיכויים שתחזור הביתה בחתיכה אחד. פה דיברו על כביש בית אורן (בדרך כלל הוא בא בחבילה עם כביש נשר-עוספיה). זה כביש מסוכן וצר, עם מעט קטעים מהירים והרבה קטעים טכניים. הוא מצויין כי לא נותן לך להשתגע ומלמד אותך להיות זהיר וקפדן. וזה מה שחשוב כאשר אתה נמצא בכביש פתוח לכל - להיות זהיר, להקפיד על טכניקה נכונה ולהנות.

פורסם

קודם כל מעולם לא טענתי לשפיות. שנית - נשר בא אצלי בדרך כלל בזכות עצמו, אוהב אותו יותר מאשר את בית אורן. הכביש מסוכן, אבל המהירות הטבעית ברוב הפניות היא כזאת, שלרוב תאפשר חמיקה ממכשול. עם זאת, בהחלט ותמיד קיים סיכוי ש-shit will happen. אני אף פעם לא על 100% ולא קרוב לכך בכביש ציבורי, לא שלי ובוודאי לא של האוטו, אבל עדיין - גם האחוזים שלי מהירים אבסולוטית. אני לא יכול להתעלם מזה. אני ממזער סיכונים ככל שאני יכול ולא קופץ מעל לפופיק, ועדיין יכול להיות מצב שבו זה לא יספיק. כנראה שאני לא אעשה תאונת התרברבות או השתוללות, אבל אני לא חסין מטעויות והכביש לא נטול בלת"מים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תאונה עם הרכב זה לא נורא. מה שמפחיד יותר - אלה רוכבי אופניים ורצים מנשר מעלה. אלה נוטים לתפוס את רוחב הנתיב ולהופיע פתאום אחרי הפניה. מצב לא בריא.

פורסם

רוכבי אופניים זו בעיה אטומית. אני זוכר טיול אחד, בו דווקא הייתי נוסע. כשירדנו לכיוון ים המלח, כביש 25 אם אני לא טועה, רוכבי האופניים תפסו את כל הנתיב ולא נתנו לעבור. לא רצינו לעבור קו לבן, אז נתקענו אחריהם כמה קילומטרים. צפרנו, קיבלנו תנועות רבות עד מגונות מהרוכבים.

לכל המתלהמים שיגיבו שגם אנחנו היינו שם להשתולל - זה לא היה טיול נהיגה, אלא הקטע המנהלתי בדרך לטיול שטח. הרכב היה ג'ימני, כולל מהירות העל-חלל שהוא מסוגל לפתח בכביש מפותל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נכתב רבות על מטומטמים האלה גם בקשר לנס הרים. יש לי חשד (ללא הוכחות) שחלקם אולי גם נהרגים בגלל התנהגות מסוג זה.

פורסם

התחביב שלהם לגיטימי. הדרך של חלק ניכר מהם לא.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...