Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ניסיון רב בהעברת טסט לרכבי בנזין, כולל ישנים. נהגתי להגיע לטסט כאשר הרכב נסע בחצי השעה הקודמת נסיעה מאומצת בסל"דים גבוהים יחסית והממיר היה חם. הפטנט עבד והרכבים עברו בדיקת זיהום בקלות.

היו פעמים שנהגתי לשים מראש לרכב בעייתי תכשיר ייעודי שיעזור לעבור טסט .

כעת אני מתעתד לעבור טסט עם רכב דיזל מיושן. מדובר ברנו מגאן עם מנוע 1.9 טורבו דיזל F9Q בהספק 100 כ"ס. הרכב מודל 2001. לכאורה המנוע תקין לגמרי ולא פולט עשן כלל.

מה מומלץ לעשות למנוע/רכב כזה לפני טסט ? האם הפרקטיקה של נסיעה מקדימה מאומצת בסל"דים גבוהים נחוצה? האם כדאי לשים מראש תוסף ש"יעזור" לעבור טסט? אם כן - איזה סוג מומלץ וכמה מראש?

כל טיפ נוסף יתקבל בברכה....

IMG_20150116_114333.jpg

פורסם

עברתי כ 15 פעם טסט עם מכוניות דיזל. 4 מכוניות שונות.

לאורך השנים נוהל הבדיקה השתנה (ויותר מפעם אחת), אך עברתי בכל הפעמים ללא שום הכנה מוקדמת וללא שום תוספים, רק דאגתי שהרכב יהיה תקין ומטופל.

פורסם

כמו שבוקי אמר, בדיזל אין ממיר קטליטי שדורש חימום לחשים וזריקת מלח מאחורי כתף שמאל.

רכב תקין רוב הסיכויים יעבור.

ליקוים שבסבירות גבוהה יכולים להכשיל אותך זה egr מלוכלך, maf מלוכלך/תקול, בריחת לחץ בצנרת יניקה

יום טוב גם לך

פורסם

יש ממיר קטליטי בדיזלים מודרניים.

לא יודע אם ברנו מגאן 2001 יש.

מה שכן, עד השנה לא היו בודקים את הרכב הגזים בטסט. היו בודקים רק את כהות העשן.

עברתי טסט לפני כמה ימים - השנה הייתה בדיקה אחרת - ממוחשבת ודומה לבדיקה שעושים למנועי בנזין. מחזיקים עד סל"ד מסויים 3 פעמים לפי הנחיה של מחשב.

מה הבדיקה הזו בודקת אני עדיין לא יודע.

פורסם

אורן,לפני שנה שהרכב נכנס לטסט העירו רק על הלדים באור חניה,חוץ מזה שום דבר.

נ.ב לא שמתי שום תוסף או משהו בסגנון כדי לעבור איתה את הטסט.

אם זה מעניין אותך עברתי את הטסט איתה במ.מ.מ בתלפיות.

Got smoked?sorry its my F9Q :-o

• תוכן חדש...