Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צמיגים צריך להרטיב בקייץ פעם בשבועיים לפחות, אם לא אז תגיע להתיבשות מהירה יותר.

מה?! :shock: זה נראה לך צמח שצריך להשקות?

אני לא מהנדס חומרים, אבל אני מסופק שגומי שומר יותר על גמישותו בגלל הרטבה במים.

מה שכן, ראוי לשמור על הצמיגים נקיים, נטולי בוץ וכד' (ולא, לא למרוח עליהם חומרי סיליקון למיניהם), בעיקר בסביבה כפי שתיאר פותה"ש.

תראה, ההתלבטות כרגע בין GoodYear EfficientGrip Performance לבין Falken ZE-914.

אני מבין שצמיגי גודייר יתנו תמורה טובה יותר (או שלא - לא כל כך מבין בצמיגים), אך גם המחיר גבוה יותר בכ-150 ש"ח לצמיג.

מה דעתך?

תמורה זה שילוב של עלות-יכולות הצמיג-עמידות הצמיג.

הפערים מבחינת ה-EU Label קיימים אומנם, לטובת הגודייר, אבל קטנים מאוד ורחוקים מלספר את כל הסיפור.

אם ההפרש אכן עומד על 150 ש"ח (אמרת שניתן להשיג את הגודייר יותר בזול), אז נראה לי שההתלבטות נוטה בחיוב לכיוון הפאלקן.

פורסם (נערך)

דווקא הרטבת הצמיג היא רעיון לא רע בכלל.

גומי הצמיגים סופח כמות קטנה של מים ומתרכך מעט (שלא לדבר על מתקרר) והדבר יכול להאריך מעט את חייו. מה גם שזה יכול להוריד ממנו חומרים המאיצים אל הזיקון כמו מלחים.

גם חלק מן החומרים שקיימים בשוק יכולים לעזור, ובלבד שהשימוש בהם הוא על הדופן בלבד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רוב?

שני משתמשים והיבואן. :lol:

תעשה חיפוש לגבי ההמלצות וסקר שוק לפני הרכישה.

חן, תסלח לי, אבל זה נשמע כמו קישקוש. היתרון בשטיפה הוא בניקוי חומרים מזיקים.

הצמיג מזדקן כתוצאה מחשיפה לקרני UV וחשיפה לחמצן ואוזון.

יש כאן הודעה רלוונטית ומעניינת בנושא.

פורסם

תום,

מצאתי צמיגי גודייר במחיר של 440 ש"ח ליחידה.

ההפרש בין גודייר לבין פאלקן עדיין עומד על כ-90 ש"ח.

האם תוספת של 360 ש"ח לטובת גודייר תגרום להבדל משמעותי בטיב הנסיעה ברכב?

פורסם

שמע, אין לי נסיון עם שני הצמיגים ראש בראש, ויש הרבה ביקורות חיוביות על שניהם, כמו גם על שאר הצמיגים שציינתי בהתחלה ונמכרים במחירים דומים.

צמיגים בארץ, בעיקר בתנאים שאתה מתאר מזדקנים יחסית מהר ו-3 שנים זה מכובד.

אם תפרוס את ההשקעה בצמיגים על משך הזמן הזה, מדובר בהשקעה זניחה במסגרת הוצאות הרכב.

אני הייתי מרגיש בטוח לבחור בכל אחד מהצמיגים שציינתי לפי שיקולי התקציב שלי. הפאלקן מסתמן כצמיג טוב בעלות הכי נמוכה מכולם.

פורסם

שלום,

במקרה הספציפי, כאשר נוסעים כ 13 אלף בשנה, כן הייתי מוסיף 90 שקלים לגודייר.

סיכויים טובים שאחרי 3 שנים הם לא יתייבשו כמו פאלקן עד לבריחת אויר ויחזיקו יותר זמן. ההפרש לא כזה גדול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שלום,

במקרה הספציפי, כאשר נוסעים כ 13 אלף בשנה, כן הייתי מוסיף 90 שקלים לגודייר.

סיכויים טובים שאחרי 3 שנים הם לא יתייבשו כמו פאלקן עד לבריחת אויר ויחזיקו יותר זמן. ההפרש לא כזה גדול.

תוכל לפרט?

זה תופעה ידועה שהפאלקון מתייבשים מהר מגודייר?

שאלה נוספת, בנסועה נמוכה ניתן ללכת על צמיג כמו t1 sport , שגם יחזיק 3-4 שנים כי במילא ההתייבשות פה היא המכריעה, לא כך?

פורסם (נערך)

צמיגים ספורטיביים באים על חשבון נוחות וצריכת דלק (בנוסף לשחיקה מהירה יותר ) . תחליט אתה על סדר עדיפות, לפי סגנון הנהיגה שלך. בכל זאת, לנסר רחוק מלהיות רכב ספורטיבי.

נכון ש 3 שנים זה הרבה, אבל עדיין התייבשות כזאת,עד לבריחת אויר זה מוגזם.

אני לא יודע, האם הרכב החומרים של 914 שונה מזה של 912, גם אין לאף אחד את הדגם 914 לאורך3 שנים.

פשוט יש דגמים אחרים, שמניסיון החזיקו מעל 3 שנים ללא התייבשות קיצונית כזאת.

Goodyear efficient grip.

Bridgestone b250

אלה ידועים כצמיגים בעלי אורך חיים טוב.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה הממצה.

אני יכול להעיד על הברידגסטון אחרי 40k ו3.5 שנים הם סדוקים ומעט שרופים בצדדים(חנייה מקורה), עם 70% בשר, האחיזה לא משהו(האוטו אצלי מגיל 3).

אין בריחת אויר.

פורסם

סוף טוב לסיפור...

לאחר התלבטויות ובירורים וקריאת חוות דעת רבות החלטתי ללכת על צמיגי Toyo Proxes CF2.

ביררתי במספר פנצ'ריות האם נמצאים במלאי ובכל אחת קיבלתי תשובה שלילית: לא נמצא במלאי, צריך להזמין.

לא רציתי לדחות את הנושא לשבוע הבא והמשכתי לחפש פנצ'ריה בה הצמיגים יהיו במלאי.

התקשרתי לאנטון חנניה ביפו ונאמר לי שהצמיגים קיימים במלאי וניתן להגיע להרכיב.

הגעתי למקום, קיבלתי כוס קפה על חשבון הבית, ובנתיים החברה התחילו לעבוד על האוטו.

בריחת אוויר מ-2 הגלגלים מה שחשבתי מקודם התגלתה כ-2 מסמרים התקועים כל כך עמוק שלא ניתן לראות אותם בלי לפרק את הגלגלים.

כעבור חצי שעה יצאתי מהמקום עם רבייעת צמיגי Toyo Proxes CF2 חדשים (תאריך ייצור 5114 - דצמבר 2014) במחיר 1600 ש"ח.

בנסיעה קצרה מיפו לראשל"צ חווית נהיגה הייתה פשוט מעולה! אין מה להשוות עם Falken שהיו לי לפני זה.

לגבי הפנצ'רייה - ממליץ ממליץ ממליץ! חברה על הכיפאק, לא מנסים לעבוד על הלקוח, יודעים את העבודה ומתקתקים אותה מהר, מחיר הוגן מאוד!

כמובן שבפעם הבאה אני אחליף צמיגים אצלם...

פורסם

שמח שאתה מרוצה.

יחד עם זאת, הצמיג זמין באתר טיירקלאב כמו שאני והנציג שלהם בפורום ציינו כבר קודם.

העלות באתר 429 ש"ח ואתה מקבל כרטיס מתנה בשווי 200 ש"ח לרשת פוקס, ברכישת רביעיית צמיגים.

סע בדרכים טובות. :-D

אגב, אתה יכול להוסיף חוות דעת על אנטון, פה.

• תוכן חדש...