Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארה"ב יש התייחסות רצינית למה שנקרא קרדיט-ליין,

שבגדול נתרגם את זה לאמינות האשראית שלך. בארץ לא,

האינטרס של לדחוף הלוואות לכיסוי הלוואות קודמות גובר, וחבל.

הבטתי לי הבוקר להנאתי בסרטון על סובארו BRZ [...!]

ואני מעתיק תגובה אחת שהופיעה לסרטון ורלוונטית לדיון פה.

I'm not a judgemental person but since this guy has so many young followers I feel obligated to say this: he makes bad decisions. He didnt have a steady job and financed a new expensive car while also having a second used car. He had to have messed up his credit for selling the BRZ before paying the loan off. Then he bought a mini cooper S, a car many told him was unreliable, and that broke down on him quickly. So then he starts a kickstarter page, raises 6 grand, and uses it to buy a new and even more expensive car. All while not having a real job.Kids do not do this shit, do not ruin your credit while youre in your early 20s and fight that your whole life. You dont want to get screwed whenever you apply for a loan or a mortgage for a house. Trust me when I say there are infinitely more important things than having a sports car when youre young. Spend your money on a career program, whether thats a 4 year college, community college, or technical school. Get a real job then buy the sports car you want.Remember to pay yourself first.

The first one to get angry loses

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם ההלוואה בתנאים נוחים (ריבית נמוכה) ואת החסכון שלך אתה יכול להשקיע בנתיים ולקבל תשואה גבוהה יותר מההלוואה - קח הלוואה.

אני מתכנן לרכוש רכב חדש במימון נוח (ריבית פריים - 0.25%) למרות שיש לי חלק ניכר מהסכום בקרנות נאמנות ואג"חים, שם הכסף שלי עושה ריבית גבוהה יותר מהריבית הזעומה על ההלוואה.

לענ"ד, כלכלית זה משתלם יותר.

אם אתה לא רוצה "להסתכן" בהלוואה, תמשיך לחסוך עוד לפחות 50% מעלות הרכב ורק לאחר מכן תרכוש אותו.

מניות וקרנות נאמנות יכולות גם לרדת ולא רק לעלות.

גם תנאי ההלוואה שתקבל (כנראה) לא יהיו מי יודע מה כי זה הלוואה לכל מטרה (לא ניתן לשעבד רכב בסכומים המדוברים)

המלצות:

1) עדיף לחסוך עוד קצת ולרכוש רכב ב-30K בערך.

2) אם "לוחץ לך" תקנה רכב במה שיש - אל תקח הלוואות - כי אין לך מושג אם תוכל להחזיר, וזה בד"כ לא כל כך זול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מניות וקרנות נאמנות עולות לאורך זמן.

כמובן שיכול לרדת, גם הריבית על ההלוואה יכולה לרדת (וגם לעלות).

הכל תלוי בסוג ההשקעה ובסוג ההלוואה.

פורסם

אני אחלוק על חלק מהאנשים פה..

אגיד את זה ככה.. לקחת הלוואה אם אתה לא חייב(!) - לא כדאי! זה ברוך שכדאי להימנע ממנו...

אתה אומר שאתה חוסך 3.5K בחודש, ושיש לך 10K לרכישה - אז תקנה ב10K רכב (יש רכבים..) הם לא יהיו 2015.. ורובם יהיו ישנים.. אבל יש.

את הרכב הראשון שלי קניתי באזור גיל 19, ב7K (דייהו סופר רייסר) - שירת אותי שנתיים בערך בצורה מעולה עד שנשבר והלך לפח..

לגבי קניית רכב או לא.. זה שיקול שאתה צריך לעשות עם עצמך.. אתה גר במקום עם תחבורה ציבורית זמינה? (אני גרתי באותה תקופה ביישוב.. - לכל הספקנים, בשכירות עצמאית, לא חלק ממשפחה מבוססת.. חייל בודד בצבא והייתי צריך רכב להגיע לעבודות) - אז תרגעו, אפשרי להחזיק רכב בלי להיכנס לחובות כלכליים.. צריך רק לעשות את זה בצורה חכמה ועם קצת מזל.

קח בחשבון שאם אתה קונה אוטו, חלק לא מבוטל מההכנסה שלך ילך לרכב, לא אומר 50%.. אבל לא קצת בכלל - מצד שני, יהיה לך את "החופש" לנסוע לאן שבא לך מתי שבא לך..

אתה רק צריך להחליט אם החופש הזה שווה את המחיר הזה..

אזהרה: ברגע שאתה מתרגל להיות בעל רכב פרטי, יהיה לך נורא קשה מנטלית לחזור לתחבורה ציבורית.. אפשרי, אבל קשה.

פורסם

האאאמ שלום, אני כבר מתנייד יותר מחצי שנה בתחבורה ציבורית אחרי שהיה לי רכב.

להגיד שזה קל? לא. להגיד שזה נוח? לא.

אבל כול חודש לדעת שחסכתי בסביבות 2000 שקל , מנחם אותי.

פותח השרשור, לא נכנס לאם אתה צריך או לא צריך לקנות רכב בשלב הזה, אבל מה שכן, אל(!) תיקח הלוואה.

זאת בדיוק גישת ה"לקנות בתשלומים" שמכניסה חצי מהמדינה לצרות.

פורסם

מה אתם הופכים הלוואה לגזר מוות, בנאדם רוצה רכב, יש לו תכסף שישלם איתו, אני הייתי ממליץ לו לחסוך עוד טיפה או לקחת הלוואה קטנה ולקנות רכב בתקציב יותר גבוה טיפה, יחסוך הוצאות בהמשך, אם מרוויחים מספיק לחודש לא בעיה להחזיק שום רכב, גם אם נקנה בהלוואה, תרפו, חיים רק פעם אחת, צריך להנות ממה שיש, תחיו באשליה של זה אסור וזה אסור כי ככה וככה והחיים יעברו בלי שעשיתם כלום.

פורסם

אני לא רוצה לקנות רכב ממש יקר כרגע כי ההכנסה שלי לא גבוהה ואם לדוגמא אקנה רכב ב30K, בואו נגיד שברולט ספארק, תלך לי כמעט שנה של חיסכון רק על רכב, ואני לא רוצה שיקרה מצב ששנה שלמה עבדתי כמו חמור ואת כל החסכונות שלי במשך שנה (ולא חודשיים וחצי כמו עכשיו) הלכו על מנוע ו4 גלגלים. נכון שטיפולים לא יהיו, אבל כשתהיה לי עבודה עם הכנסה גדולה יותר ארשה לעצמי גם רכב יקר יותר.

פורסם
מינוף זו מילה גבוהה (שלא לומר פלצנית) להלוואה. מינוף זו מילה רעה כי היא גורמת לך להרגיש חכם שאתה משתמש בכסף של אחרים. מינוף זה למיליונרים/ טייקונים. מי שיש לו בחשבון בנק 10K ומשתכר 4-5K בחודש צריך לקרוא לזה הלוואה ולהבין שכסף עולה כסף. כשאתה מרוויח משכורת שמאוד קרובה לשכר מינימום אתה לא יכול להרשות לעצמך לשלם ריביות.

כפי שכתבתי, אלא אם כן רכב זה דבר הכרחי (עבודה במקום מרוחק וכ״ו) לא הייתי לוקח הלוואה.

אוטו ששווה 50 אלף שקל עם שיעבוד לבנק שאתה חייב לו 50 אלף שקל לא אומר שיש לך רכוש בשווי 50 אלף שקל.

זה אומר שיש לך אוטו, חוב לבנק, ואיום מצד הבנק שאם לא תעמוד בתשלומים, ייקחו לך את האוטו

את עניין את השווי כתבתי במידה והוא לא לוקח הלוואה אבל מרגיש שכל כספו נעלם עם רכישה אחת.

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם
אני לא רוצה לקנות רכב ממש יקר כרגע כי ההכנסה שלי לא גבוהה ואם לדוגמא אקנה רכב ב30K, בואו נגיד שברולט ספארק, תלך לי כמעט שנה של חיסכון רק על רכב, ואני לא רוצה שיקרה מצב ששנה שלמה עבדתי כמו חמור ואת כל החסכונות שלי במשך שנה (ולא חודשיים וחצי כמו עכשיו) הלכו על מנוע ו4 גלגלים. נכון שטיפולים לא יהיו, אבל כשתהיה לי עבודה עם הכנסה גדולה יותר ארשה לעצמי גם רכב יקר יותר.

קח בחשבון שרכב ששוויו 10K יכול לרדת לשוויו כברזל (בסביבות אלף ש"ח) בגלל תקלה יקרה לתיקון, וזה עניין של מזל שהשליטה שלך בו היא מאוד מוגבלת. וכן, שרכב כזה מן הסתם יצטרך תיקונים שיכולים להצטבר לסכומים משמעותיים. דווקא בקניה של רכב חדש יחסית הסיכון שתאבד את הכסף שהשקעת קטן יותר, וגם הסכומים שתשאיר במוסך יהיו קטנים בהרבה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
מניות וקרנות נאמנות עולות לאורך זמן.

כמובן שיכול לרדת, גם הריבית על ההלוואה יכולה לרדת (וגם לעלות).

הכל תלוי בסוג ההשקעה ובסוג ההלוואה.

מניות אכן עולות לאורך זמן, השאלה היא האם תמיד יש לך את מרווח הנשימה.

קח את מדד הנסד"ק שבשנת 2000 הגיע בשיאו ל5000 נקודות , ואז במשבר של 2001 ירד בחדות ורק לפני חודש (אחרי 15 שנה ) הגיע שוב לאותה רמה.

ובנוסף מינוף או הלוואה כדאי לקחת אם אתה משקיע את הכסף על מנת להגדיל את יכולת ההכנסה שלך , לא על מנת להגדיל את יכולת הבזבוז שלך

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
קח בחשבון שרכב ששוויו 10K יכול לרדת לשוויו כברזל (בסביבות אלף ש"ח) בגלל תקלה יקרה לתיקון, וזה עניין של מזל שהשליטה שלך בו היא מאוד מוגבלת.

אמת, וזה הפן הספקולטיבי שדי נוכח בעסקה הזו ונושא סיכון לא מבוטל.

The first one to get angry loses

פורסם

לדעתי תתחיל כמוני תקנה רכב זול ואמין , יש לי פיאט פונטו מודל 2000 עם טסט לשנה.

מחירה 3500.

אשמח לבוא לקראתך.

• תוכן חדש...